Rica ederim. Benim ki erken kalkiyo evde yediririm. Ben zaten kahvalti yapmiyoruz oglen is yerinde yiyorum.
Mesela kurufasulye ,nohut falan cok yaparim. Pilav,makarna turunu gunluk yaparim onlar kolay ve tazeyken guzel oluyo.
Guvec ,kofte,sulu kofte,firinda tavuk-patates, ,sarma,dolma gibi yemekleri de cok yaparim. Az kalirsa ertesi gune yanina corba falan eklerim.
Mesela bugun brokoli-karnabahar hasladim ayri kaplara koydum 2-3 gun bize yeter yemegin yanina. Pazar gunu zeytinyagli kreviz yapacagim onu da 2-3 gun yeriz. Pazar kofte-patates yapacagim 2 gunluk. Pazartesiye yemegimiz olmus oluyo. Haftaici aksamdan ertesi gune hazirlarim ya da pismesi uzun surcekse pisiririm. Sadece pazartesi aksamlari hazirlamiyorum cunku yorgun ve gec geliyorum. Salilari genelde siparis veririz. Sali gunu de mesela sarma yapacagim isten gelince 1 saat vaktim oluyo o arada lahana haslayip icini hazirlicam aksam cocukta 9 gibi uyumus oluyo. Genelde 1 saate sariyorum. Carsamba-persembeyi de boyle ayarladim. Cuma gunu icin de esim firinda tavuk-patates yapacak. Pilavi da gelince ben yapacagim. Boyle yani. Yemek ertesi gune az kalirsa hemen bi yayla,tarhana falan yapiyorum.
Bi de haftalik boyle planlayinca iyi oluyo. Yoksa yemeksiz kaliyoruz.