0 oy
117 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,225 puan) tarafından
Sabah yedi bucuga dogru kalkıyorum cocuklarin beslenmesini hazırliyorum eve gelince kostur kostur yemek isine girisiyorum ve aksam yemegi genellikle ertesi güne kalmiyor ve hep günlük yapmak durumunda kaliyorum.Sabah kahvaltısı ve aksam yemegi icin pratik  neler yapıyorsunuz acaba bana da bi fikir verir misiniz

7 Cevaplar

+1 oy
(12,757 puan) tarafından
Fazla yapıp kavanozlayabilirsin konserve oluyo. Ispanak mesela 2 pişirimlil alır yıkarım birini doğrar buzluya atarım hep. Soğan doğra buzluga at çok rahat oluyo. Sulu köfte köftesi yap at hatta patateskerini bile doğra at küp küp al sana hazır yemek. Köfte yap at 1 güne o mesela. Yeşil mercimek mesela çok pratik bi yemek bizde 
-Reklam-
+1 oy
(946 puan) tarafından
Dondurucun boş ise, kuru fasulye yaptığımda saklama kanıyla buzluğa koyabilirsin. Yada köfteler yapıp atabilirsin buzluğa. Böyle daha pratik olur senin için izin gününde bu tarz şeylere yer ver. Çorba bile yaptığında fazlasını buzluğa atabilirsin hep yapıyorum ben. Doğuma giderken bile böyle yaptım. Nohut hasla at. Taze fasulye filan buzluk dolu olursa rahat olur. Karnıyarık içi hazırlayıp buzluğa bırakabilirsin pantlicamlarida aynı şekil. İcli köfte. Kır pidesi hersey buzluğa koyulabilir. En pratik yöntem bu olur aslında 
0 oy
tarafından
Pilav yapıyorsan fazla yap ertesi güne kalsın veya sulu yemeği fazla yap yanına tek çeşit daha yapar ve az yorulursun
(1,288 puan) tarafından
Canım pılav tekrar ısıtılmamalı dıye biliyorum
0 oy
(1,693 puan) tarafından
Kahvaltı icin yumurtaları akşamdan haşla sabah sıcak suda 1 dk beklet ısınsın direkt yemeye hazır olsun, ya da bos gununde pankek yapıp buzluğa az akşamdan yiyeceğiniz kadar çıkarırsın sabaha çözülmüş olur Kahvaltılik çikolata ya da bal sürer yersiniz, ve ya poğaça olur Gözleme olur önceden yapıp geceden çıkar sabaha hazır olur, sigara böreği sar sabah 2 dk kizartirsiniz, akşamdan sandvic hazirlayip strece sarip sabaha hazir hale getirebilirsin aklıma bunlar geldi yazarken de acıktım ☺️☺️☺️
0 oy
(3,462 puan) tarafından
Ben şimdi evdeyim ama işe giderken  bakliyatları haşlar dondurucuya atardım patlıcan kızartırdım içininide hazırlar onuda dondururdum akşam dolma doldurup  bir gün sonra pişirirdim sigara böreği sarabilirsin dolapta hazır olsun sabah kızart kahvaltıya menemen hazırlarım sabaha içine yumurta kır kolaylık oluyor patates haşlıyorum sonra küçük bir şekilde doğrayıp tereyağ da az çevirip yumurta kırıyorum  bazende peynirli omlet yapıyordum 
0 oy
(5,580 puan) tarafından

Dondurucu da 

Haslanmis kuru fasulye,nohut 
Kofte 
Sulukofte icin minik kofteler 
İclikofte 
Manti 
Pismis et yani kavurma
İlikli kemik suyu bulunur genelde. Hafta da 1-2 gunu bu sekil yaparim.
Pazar yemek yaparim ,pazar-pazartesi yeriz. 
Sali siparis veririz ,sali aksami da carsamba ve persembe icin yemek yaparim. 
Cuma gunu de isten gelince hemen buzluktan bisey yaparim. Ben genelde 2 gunluk yapiyorum diger turlu yetisemem ve o kadar cesitte zorlar beni. 
Kahvalti da genelde yumurta ve peynir yeriz oyle cok cesit olmaz haftaici en fazla tost falan olur. 

(1,225 puan) tarafından
Tesekkur ederim cevabın icin iki güne ne yemegi yapıyorsunuz peki ya bende yapıyorum dört kisiyiz ama kalmiyor genellikle sulu yemekler dısında bir de kahvaltiyı ise gitmeden mi yapiyrsnz ben hazılriyorum okulda yapiyor cocuklar
(5,580 puan) tarafından
Rica ederim. Benim ki erken kalkiyo evde yediririm. Ben zaten kahvalti yapmiyoruz oglen is yerinde yiyorum.
Mesela kurufasulye ,nohut falan cok yaparim. Pilav,makarna turunu gunluk yaparim onlar kolay ve tazeyken guzel oluyo.
Guvec ,kofte,sulu kofte,firinda tavuk-patates, ,sarma,dolma gibi yemekleri de cok yaparim. Az kalirsa ertesi gune yanina corba falan eklerim.
Mesela bugun brokoli-karnabahar hasladim ayri kaplara koydum 2-3 gun bize yeter yemegin yanina. Pazar gunu zeytinyagli kreviz yapacagim onu da 2-3 gun yeriz. Pazar kofte-patates yapacagim 2 gunluk. Pazartesiye yemegimiz olmus oluyo. Haftaici aksamdan ertesi gune hazirlarim ya da pismesi uzun surcekse pisiririm. Sadece pazartesi aksamlari hazirlamiyorum cunku yorgun ve gec geliyorum. Salilari genelde siparis veririz. Sali gunu de mesela sarma yapacagim isten gelince 1 saat vaktim oluyo o arada lahana haslayip icini hazirlicam aksam cocukta 9 gibi uyumus oluyo. Genelde 1 saate sariyorum. Carsamba-persembeyi de boyle ayarladim. Cuma gunu icin de esim firinda tavuk-patates yapacak. Pilavi da gelince ben yapacagim. Boyle yani. Yemek ertesi gune az kalirsa hemen bi yayla,tarhana falan yapiyorum.
Bi de haftalik boyle planlayinca iyi oluyo. Yoksa yemeksiz kaliyoruz.
0 oy
(3,081 puan) tarafından
Buzluğa atılacak şeyleri fazla yapıp atıyorum. Mesela patlıcan oturtma yapmıştım bir tepsi de buzluğa koydum dun çıkarıp sos yapıp fırınladim. Pratik yemek deyince fırında balık gelir aklıma hemen haftada 1 yaparım. Kış için bakliyatlar pratik oluyor geceden ıslanınca

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 211 göst.
0 oy
25 cevap 352 göst.
0 oy
8 cevap 191 göst.
0 oy
3 cevap 66 göst.

409,950 soru

12,325,892 cevap

39,092 kullanıcı