0 oy
516 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (13,760 puan) tarafından

konumuz mercimek çorbası. 

ben lokanta usulü istiyorum, evde içine soğan, sarımsak, patates, kereviz vs ne sebze bulursam koyarım tabi bu mercimekten çok sebze çorbası oluyor :)

eşim de lokanta usulü istiyor. birçok tarif gördüm, sizin deneyip memnun kaldığınız bir tarif var mı? ya da bir püf noktası? 

17 Cevaplar

+1 oy
(7,247 puan) tarafından
İri doğranmış soğan karamelize olana kadar kavuruyorum 1 kaşık kadar un atıp kokusu çıkana kadar onuda kavuruyorum havuç patates mercimeği pişirip blender yapıyorum yaptığım tarif bu çok beğenilir 
(13,760 puan) tarafından
benim koca sebze koyma diyor işte sorun orda :))
(7,247 puan) tarafından
O zaman sadece un ve soğan bide mercimekle yapcan
-Reklam-
0 oy
(6,000 puan) tarafından
Lokanta usulunde sarı mercimek kullanılıyor cnm sarı mercimek soğan ve patates iyice kaynattıktan sonra blendardan geçiriyorsun
(336 puan) tarafından
Hayır canım içine zerdecal konuluyor
(6,000 puan) tarafından
O isteğe bağlıdır lokanta usulunun püf noktası sarı mercimek ve patatestir istersen dene tarifi aradaki farkı anlarsın
(336 puan) tarafından
Kiz kaynim lokanta işletiyor ordan biliyorum turuncu mercimek un ve zerdeval katiyorlsr
(413 puan) tarafından
Lokantalar sarı mercimek mi kullanıyor bilmem.Bence kullanmıyorlardır. çünkü kırmızı mercimeğin iki katı fiyatı.Ama şu da var ki  sarı mercimeğin tadı çok daha güzel.
(6,000 puan) tarafından
Şuanki fıyatını bilmiyorum herseyım stoklu olduğu için fakat 2 sene öncesine kadar çok fiyat farkı yoktu iki mercimek arasında haa tat olarak evet kesinlikle sarı mercimek efsanedir lokanta usulunde önceden hep kullanılırdı yeni hile hurda kattılarsa bilemem gerçi herşey hileli bu mu olmayacak
0 oy
(3,700 puan) tarafından
Geçen kardeşim yapmış çok güzel olmuş patates soğan sarımsak zerdeçal bir bardak et suyu koyup yaptı salça koymadı çok lezzetli olmuştu
(13,760 puan) tarafından
zerdeçal ı duydum evet ama patetes ve soğan olmadan yap diyor benim koca
(731 puan) tarafından
Blender yapinca patates havuç falan yok oluyor ki zaten :)
(13,760 puan) tarafından
tadı farkediyor ama :)
0 oy
(4,830 puan) tarafından
Patates,soğan,mercimek haşlıyorum robottan çekiyorum daha sonra içine 1 tatlı kaşığına yakın un ve 1 çay kaşığı zerdeçal atıyorum birazda öyle kaynatıyorum. Üzerine de servis ederken tereyağı yakıp döküyorum :) 
(13,760 puan) tarafından
unu kavurmayıp tersten yapıyorsun, o da olur da benimki sebzesiz istiyor
(4,830 puan) tarafından
Sebzeleri Atmadan da yapabilirsin aynı tarifle :) unu kıvamına göre biraz daha atarsın
(13,760 puan) tarafından
deneyeyim bir teşekkür ederim :)
0 oy
(5,462 puan) tarafından
Soğan biber sarımsak iyice kavuruyorum sonra salcami kavuruyorum kokusu çıkınca mercimek ekliyorum onuda iyice kuvuruyorum tuz nane ekliyorum et suyum varsa koyuyom kaynadıktan sonra bilemdirden geciriyorum afiyet olsun :)))❤️
(13,760 puan) tarafından
salçasız olarak yapabilirim, eşim baya sarı renkte çorba istiyor da :)
(5,462 puan) tarafından
Zerdeçal koy cnm
0 oy
(1,399 puan) tarafından
sogan sarimsak mercimek karabiber tuz az da pulbiber misssss 
(13,760 puan) tarafından
ben de koyuyorum, soğan sarımsak ayrı lezset veriyor. eşim dümdüz istiyor
0 oy
(5,777 puan) tarafından

Bana mercimek diyince aklıma sadece mercimek tuz su pul biber nane belki tavuk suyu geri si bana çok saçma geliyor ya:D

(13,760 puan) tarafından
işte eşim de tam senin anlattığın usül istiyor :) diğerleri sebze çorbası oluyor :)
(5,777 puan) tarafından
Bence sen öyle yap o zaman nane ve pul biberi az at zaten sapsarı oluyor başka şeye gerek yok
(13,760 puan) tarafından
yapacağım canım sağol
0 oy
(764 puan) tarafından

O zmn sende direk yagı koy içine mercimek at tuzunu ekle zerdeçel koy sarı renk versin. 1 bardaga 5,6 ölçü su koy bitti gitti:)

(13,760 puan) tarafından
ay bu ölçüyü verdiğin iyi oldu, çorbada en zorlandığım şey kıvam:) ya fazla sulu olur ya da katı :))
(764 puan) tarafından
Bn düdüklüye koyuyorum mercimegine göre de degişiyor ama bnm genelde byle 1 e 6 güzel kıvam oluyor düdüklüde un patates falan koymuyorum hiç. Yaptın mı inşallah güzel olmuştır:)
(13,760 puan) tarafından
yaptım güzel oldu ama zerdeçalı çok koymuşum bu sefer :)
0 oy
(1,667 puan) tarafından
Şöyle ki mercimek haşlanır suyu başka bir kaba süzülür tencerenin dibinde yağ ve un karıştılırlır sonra mercimeğin suyu dökülür afiyet olsun çok yaparım ve çok beğenilir kalan mercimek tanelerini de ertesi günü ezo gelin falan yaparım 
(1,667 puan) tarafından
Dene ama unu aşırı kavurma biraz rengi değişsin yeter
(12,947 puan) tarafından
Aa bende ilk defa duydum kız ilginç
(1,667 puan) tarafından
Aşırı lezzetli oluyor ben bunu eşime ilk yaptığımda kaynanam benden görüp yapmaya kalktı ama onunki olmamıştı tarifi vermedim ona :))))
(13,760 puan) tarafından
ahahaga gizli tarif :)
(1,667 puan) tarafından
Gizli değil aslında benle sürekli bir yarış içinde bir şeyi ben güzel yaptıysam hep daha güzel yapacağını söylüyor bende bilerek vermedim yap da görelim hesabı yani
0 oy
(51,986 puan) tarafından
bir gün bekleyince daha güzel oluyor
0 oy
(4,405 puan) tarafından
Soğanı kavur sonra un kat onuda kavur peşine mercimek kavur suyunu koy pissin piştikten sonra zerdeçal ekle mikserden geçir çok güzel oluyor
0 oy
(1,605 puan) tarafından
Bende sebzeli ve sade iki vcesit yapuyorum.

Lokanta usulune sarimsak ve zerdecal koyuyorum

Mercimekle4i tencwreye alip uzerine yag koyuyium bi iki karistirip rendelenmis sarimsak koyuyorum onuda bi iki karistirip 1 tatli kasigi zerdecal.koyuyorumm bi iki dk sonra kaynamis su ilave edip pisiriyorum. Blend etmeden once bi yk tereyavi ve tuz ekleyip kpatiyorum. Blenderda cekiyorum. Tavsiye  ederim
(13,760 puan) tarafından
teşekkür ederim canım
0 oy
(1,052 puan) tarafından

Ben bundan yapıyorum canım tam istediğin gibi patates falan yok kıvamı herşeysi tam oluyor denemeni isterim bunu mutlaka 
(13,760 puan) tarafından
bakayım hemen sağolasın
0 oy
(2,373 puan) tarafından

Gözdeh diyecem ama inanırmısın bilmen :)sarı mercimek değil o daha maliyetli. Zerdaçal dışında dünden kalan patatesli havuçlu yemekleri miksere vurup katıyorlar. Özellikle sulu köfte acayip lezzetli oluyor. Abim kendi branşında iş bulana kadar çalışmıştı kasada. O derdi bize

0 oy
tarafından
Ben yagda unu kavurup icine yikanmis mercimekleri ekliyorum suyunu ekleyip pisiriyorum kemik et tavuk suyu falan varsa cok etkiliyo tadini icine biraz da zerdecal koyunca altin sarisi rengi oluyo mercimekler ezilince iyice blenderden geciriryorum puruzsuz pamuk gibi bi corba oluyo ustune tereyagi olursa daha iyi yagda toz biber yakip ustune gecdiriyorum muk 
0 oy
(5,631 puan) tarafından
Sogan ,patates ve mercimegi yagda biraz kavur. Sonra suyunu kat. Ben yarisini kemik suyu yarisini normal koyarim.  Pisince robottan gecir. Bi tava da tereyagi az bisey domates ve biber salcasini kavur. Corbaya kat. Baharatlari ekle, karabiber,pulbiber, zerdacal ve nane cok yakisiyo. Sonra 3-5 dk daha kaynasin kapat. 
0 oy
(13,851 puan) tarafından
Soganla havucu yağda kavuşuyorum üzerine patates ekleyip onu da kavuruyorum sonra mercimegini ekliyorum suyunu da verip tuz, zerdecal, karabiber ekliyorum piştikten sonra blender değil süzgeçten geçiriyorum sonra tekrar tencereye alıp kaynatiyorum lezzetli oluyor içine biraz da tereyağı ekleyebilirsin. Acı seviyorsanız üzerine pul biberli bi sos yapabilirsin

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 489 göst.
9 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hersey-nasip (368 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 195 göst.
19 Eylül 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 716 göst.
+1 oy
3 cevap 78 göst.
7 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Gizem_clk21eker (1,101 puan) tarafından soruldu

411,891 soru

12,399,601 cevap

44,366 kullanıcı

Kategoriler

...