+2 oy
556 göst.
Diğer kategorisinde (1,057 puan) tarafından
Evi dip bucak ne kadar sürede temizliyorsunuz? Temizlikte olmazsa olmaz malzemeniz nedir? 

30 Cevaplar

+2 oy
(1,783 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Sarı güç ve beyaz sirke ✓
-Reklam-
+6 oy
(1,333 puan) tarafından
Yorumları okudum da bir ben mi akşama kadar bitiremiyorum evi heryeri dökerim toplaya toplaya yeni düzen kura kura gidiyorum ona rağmen akşamı buluyor bitmesi tüm dolapları indiriyorum falan kız siz turbo mu taktınız ne ettiniz ben mi yavaşım çözemedim 
(3,164 puan) tarafından
Yoo gayette temiz oluyor sık yapınca ev zaten temiz oluyor. Dağılan sadece girişteki vestiyer ve mutfaktaki bir dolabım çabuk dağılır diğerlerine dikkat ediyorum sürekli düzenlemeye gerek kalmıyor. Herkesin kendi tercihi tabi isteyen uzun uzun yapar ben her gün az az yaptığım için detaylı da işim kısa sürüyor.
(19,483 puan) tarafından
Dip köşe deyince camlar dolaplar kapılar ne var ne yok. Ben de öyle hemen bitiremem. Camları silmem bile çok uzun sürer.
(4,380 puan) tarafından
Dip köşe anlayismiz farklı bence. Çünkü dip köşe girersem ben gardropu bosaltirim tozunu alırım tekrar yerlestiririm. Her yerin tozunu alırım , kazanın içini de temizlerim çekerim altlatirini da silerim sonra camlar var yerler var. Ki mutfağa zaten girdin mi orası daha da zor. Tabak çanağı dök makineye at dolapları sil ortusunu şer tekrar tabak çanağı yerleştir onun camını sil yerleri sil. Diğer odalarda aynı şekilde. Bence normal temizlikten bahsediyorlar 2 saate bitiyor diyenler.
(19,483 puan) tarafından
Bence de
(1,333 puan) tarafından
Yani çünkü brnim dip bucağım baya geç bitiyor yorumları okuyunca acaba benim çocuk küçük diye mi zor bitiyor ben mi yavaşım diye şüpheye düştümm
+2 oy
(262 puan) tarafından
Sirke bulaşık deterjanı parlatıcı azıcık abc çamaşır beyazlatıcı bütün her yerde kullanırım mis gibi yapar.şişeye karıştırıyorum bitiyor temızlık boyunca. Kasımda yapmıştım malum kış hemen batıyor 12den berı elıme ne gelırse yapıyorum şu an mutfak dolabına giriştim
(1,057 puan) tarafından
Zehirlenmek ten korkmuyor musun kız. Ben cesaret edemem karıştırmaya
(262 puan) tarafından
Her birinden bir yemek kaşığı sadece abcyı bi kaç damla sadece şişeye üstüne su dolduruyorum kokusu keskin olmuyor asla tertemiz yapıyor öneririm valla dene vazgeçmezsin:⁠-⁠)
+2 oy
(795 puan) tarafından
Valla evim küçük bir saate temizlerim 
(5,330 puan) tarafından
Nasil bir saat sueuyor anam dip bucakta cam kapi da giriyor duvarda .d
(795 puan) tarafından
Evet küçük ev git kadar bende de turbo var:)
(795 puan) tarafından
Zaten üç cam var önlerini hergun silerim:)
(5,330 puan) tarafından
Bugun bakcam.d.d.d.
+2 oy
(1,057 puan) tarafından
2 saat sürüyor
+2 oy
(883 puan) tarafından

Aura cleanmax ve silva mop <3

+2 oy
(336 puan) tarafından
Canım isterse 2 saatte canım istemezse 2 gün sürüyor.  Olmazsa olmazım sıcak su ve sirke
+2 oy
(748 puan) tarafından
Di köşe 1 buçuk 2 saat sürüyordu bebişten önce :) şimdi ne yapsam kâr bana durmuyor ki bişey yapayım :) 
(1,057 puan) tarafından
Benim de öyle canım.
+2 oy
(238 puan) tarafından
Benim Temizlikte Olmazsa olmazım eşimdir eşim olmadan asla Dip bucak temizleyemiyoruz yani bana yardım etmesi gerekiyor çok zorlanıyorum Ev bayağı büyük sağ olsun bana yardımcı Olur sevgili eşim
+2 oy
(252 puan) tarafından
Hergun Bi oda yapmaya yapmaya çalışıyorum dip köşe olunca dolap içleri camlar falan dahilse ama haftada 2 gün heryeri siler supururum halıları kaldırır kapilari siler camalarin önüne silerim içten silerim dişini silmem kışın ya ne yalan soyliyim 

Yakında yapmam lazım ama o enerjiyi bulamıyorum şimdilik kendime bide kayinpederim kaynanam geldi köyden 1 ay oldu hergun yemek yapma derdi cocuklar da kucuk gecede 12 den önce yatamıyorum kızımda uyaniyo gece sabahta erken kalkması falan derken dip köşe yapmadım Bayadır 
+1 oy
(5,153 puan) tarafından
1 saati buluyor  süpürge makinesi olmazsa olmazsimdir 
+1 oy
(20,453 puan) tarafından
Ben sabah 10 da başlarım 14 te biter önce toz alır süpürürm ardınndan silerim mutfak dolaplarımı silip wc banyo ozonlarım ciflerim çamaşır varsa ilk onu atarım deterjanlarım yüzey temizleyici ve sirke ile silerim mutfak dolaplarımı cifin spreyi var mikrofiber bez ile bulaşık süngerinin sarı kısmıyla önce bi silerim sonra bezle birdaha silip kurularım
(3,631 puan) tarafından
Ben süpürüyom siliyom toz alıyom seninki daha mi iyi
(20,453 puan) tarafından
Birde öyle dene yorulursan iki güne böl canım
+1 oy
(3,894 puan) tarafından
Sarı güç, yüzey temizleyici, çamaşır suyu, yüzey havlusu bunlar olmazsa olmazım
+1 oy
(19,483 puan) tarafından
Valla herkes 2 4 saat falan demiş de benim günlerimi alır ne yalan söyleyeyim. Yerleri beyaz sabunlu yüzey temizleyici mutfak ve banyoda çamaşır suyu ve ayrı olarak tabi ki porcoz kullanırım. Toz almada sirkeli su ya da sade su kullanirim. 
+1 oy
tarafından
3+1 evim genis cok sukur cocuk da oldugu icin kaba esya da cok kucuk esyada simdi soyle ben evimi temiz tutmaya calisirim dolap iclerim hep duzenlidir onlarini kapaklarini silerim kullanmadiklarimi elden cikaririm mutfak dolaplarimi camlarimi *** *** sildigim icinde oyle ahim sahim bi kir olmuyo o yuzden o dedigin derin temizlik 2 gun suruyo cunku cocuk acikiyo susuyo hic uyku saati geliyo derken cok vakit aliyo 2 gune sarkiyo ha cocuk olmasa 1 gunde biter camlari silip perdeleri makinaya atmak 1 saatlik is nevresim koltuk ortusu hali ortusu degistirmek desen 1 saat koltuk baza cek ic altini ustunu sil butun evi 2 saatte ona sat bsnyo wcye 1 saat say balkonunda esyalar vae demirleri cifle yerleri camasir suyuyla yika yarim saatte o desek 6 7 saat gibi bisey durmadan dinlenmeden biter 
+1 oy
(13,559 puan) tarafından
Dip bucaktan kastın nedir canım ben 2 3 güne bir hali altları koltuk altları siler supururum evin işi olmadığı gün de dolap içi vs girerim 
+1 oy
(1,612 puan) tarafından
Ben hızlı değilim. Toplayıp süpürüp silip toz almam saatler sürer. Çekmece içi yok cam yok. 12 de başladım bebek uyudu ara verdim bugün bitse şükür dicem. O uyurken kek yapıyorum bulaşık yerlestiriyorum namaz kılıyorum falan 
+1 oy
(5,316 puan) tarafından
Ayrintili temizligi hafta 1 mutfak dolaplarimi ayda 1 gunluk supurge ev toplama camasir bulasik yemek  toz alma tuvalet lavobo yikama yaparim ama arkamı dönünce evim gene aynı olur cunku 2.5 yasinda bir oglum var dagitmayı seviyor kombin yapmayi ogrendi bugun 3 tane sweat degistirdi iki tane esofman alti çamasir suyu olmazsa olmazim
+1 oy
(1,417 puan) tarafından
Hem camlar hem balkonlar hem dolaplar kapilar banyo süpürge silme toz alma bunların hepsi 4 saatimi alir kesinlikle sirke ve camasir suyu
+1 oy
(3,141 puan) tarafından
Vallahi dip bucak temizlikte bir günümü komple bir odaya ayırıyorum. Örneğin salonda ise sıra camlarını siliyorum perdesini fonunu yıkayıp ütüleyip asıyorum yerleri süpürüyorum koltukları siliyorum sandalyeleri siliyorum masayı siliyorum halıyı yıkama makinesi ile halıyı yıkıyorum toz olan süs saat vs biblo sehpa siliyorum yeri siliyorum kapıyı siliyorum işte dip köşe yapıyorum odayı kapısını kapatıp çıkıyorum sonra bebeklere yemek çamaşır vs derken gün bitiyor zaten. 5 oda var evde ortalama 5-6 günde bitiyor. 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 765 göst.
0 oy
14 cevap 638 göst.
0 oy
18 cevap 610 göst.
1 Mart 2021 Diğer kategorisinde Nesli-birand (350 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 406 göst.
16 Şubat 2024 Diğer kategorisinde 2935 (789 puan) tarafından soruldu

408,339 soru