0 oy
170 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (205 puan) tarafından
Evimizde TV yok eşimin bekarken de yokmuş .Evlendikten sonra da almadık.Herkes bir garip karsiliyo bu durumu .Çocuğumuz var 2 yaşına girecek .Onun için bari alın diyolar .Biz açıkçası yine de almayı düşünmüyoruz.Zaten bişey izlesek tablet tlfn var tabi kısıtlı bunlarda .Gittiğimiz yerlerde de çocuğum bı sure bakiyo televizyona sonra sıkılıyo zaten.Açıkçası bu durum bizim için çokta önemli değil.Birazcık tablete bile baksa o gün zehir gibi geciyo .Huyu suyu degisiyo sanki. O yüzden tablet bile açmıyorum işi gücü bırakıp kızımla vakit geçiriyorum .Evi b*k götürüyo ama olsun yapacak bişey yok.Bir de kızımın ileri de arkadaşları olursa evlerinde televizyon yokmuş diye birşey derler mi? Yargilarlarmi onu da merak ediyorum günümüz teknoloji çağı 

11 Cevaplar

+1 oy
(9,676 puan) tarafından
En güzelini yapıyosun canım bosver 
-Reklam-
+1 oy
(1,738 puan) tarafından
Siz böyle rahatsaniz kimin ne dediğini onemseme bence 
(205 puan) tarafından
Rahatım açıkçası zaten bu çağ beni korkutuyo tablet için kendilerini yere atiyolar hatta bir tanesi arkadaşımın kizi annesi tablet vermiyor diye annesine sinirlenip benim kızıma saldirmşti kaşla göz arası
(1,620 puan) tarafından
Tam da bu yüzden vermemk gerek zaten. Ben oğluma saatleri öğrendiğinde saati dolduğunda kendiliğinden tableti kapatıp getirme şartıyla verdim durumu anlayabilir yasa kadar bekledim
0 oy
(734 puan) tarafından
Uzmanlar 3 yaşından önce ekranı önermiyor zaten canım . Benim evdede var ama keşke almasaydım çünkü hiç açılmıyor neredeyse. Ara ara master chefe bakıyorum o kadar 
(205 puan) tarafından
İllaki bı yere gittiğimizde bakiyo etrafımdakiler 1 yaş bebelerine bile telefon aciyolar kafe veya başka biyere gittiğimzde bn yine de açmıyorum etrafı keşfetsin diye .Sinir hastası ediyo bu tabletler telefonlar bebeleri
0 oy
(3,441 puan) tarafından
Bence en güzeli haftasonu diye TV yi açtım pazartesi günü tamamen kesecem çok bağımlı oldular mecburiyetten izlemiyorum oğlum durmuyor mutfakta unu döküyor geliyor zararlı şeyleri elliyor  o yüzden mutfağıda kapatcam bir süre bakalım 
(205 puan) tarafından
Kaç yaşında oğlunuz Ben mutfakta birşey bırakmadım ya hele de alt raflarda yiyeceğe dair .sadece kırılmayan şeyler onları da yerlerinden çıkarıyo ama olsun.bi süre bulaşık makinasindaki tabaklari çıkarmayla oyalıyorum .mutfak aşırı küçük adım atacak yer kalmiyo .Sürekli sakinliğimi korumaya çalışıyorum çocuk büyütmek büyük emek istiyo
(3,441 puan) tarafından
3 yaşında canım maalesef öyle kızım da karıştırırdı ama 1 yaşından sonra bıraktı
0 oy
(540 puan) tarafından
Biz de eve taşındığımız zaman annem bir tane televizyon vereceğim demişti tüplü O yüzden almadık ama  televizyon bizim antene uymadı hala da televizyon almadık açıkçası eşimin bazı iş sorunları nedeniyle elimize tam yüklü bir para geçmedi ama bu durum bebek açısından iyi oldu şu an bir buçuk yaşında oğlum var televizyona bakmıyor ekrandan ister istemez Uzak kalıyor benim de annem diyor canı sıkılıyor televizyon olsaydı televizyona bakardı ben de diyorum ki uzmanlar ekran yasaklıyor olur mu öyle şey falan filan diyor ama bence yani iyi bir durum çünkü televizyonda yani bana göre çok saçma sapan şeyler var Ana haber dışında ya gündüz saçma sapan programlar var akşam da saçma sapan diziler var artık televizyonda yayınlanan şeylerin kalitesi kalmadı çizgi filmlerde ben kardeşimden ötürü biliyorum gün içerisinde aynı çizgi filmler tekrar ediyor bir değişiklik yok yani
(205 puan) tarafından
Siz küçükken bakiyodunuz diyolar bir de :) öyle oyaliyolarmis çünkü bizleri .Çokta sağlam kafalı nesilde değiliz .ya çizgi filmlerde bı garip ne insana ne hayvana benziyolar garip figürler konuşmalar .eski cizgi filmleri arıyorum bulabilirsem indircem tablete zamanı gelince bakar ara ara .Gözleri bile korkunç gözüküyo cidden bana mı garip geliyo bı  şimdiki çizgi filmler?
(540 puan) tarafından
Ben hayal kurma bozukluğu rahatsızlığına sahiptim yani sürekli hayal kuruyorum özellikle de müzik dinlediğim zamanlar falan hayallere dalıyorum bu bende bekarlıktan beri hatta çocukluktan beri var çocukken elime binasını alıp sallayarak öyle hayal kuruyormuşum işte psikoloğa götürmemişler beni ben büyüyünce kendi kendime tanıdım şimdi dizginleyebiliyorum en azından biraz daha olsun ve bunun büyük çoğunluğunu ekran yüzünden olduğunu düşünüyorum ekran ve yalnızlık kimsenin benimle konuşmaması bir aktivite etkinlik yapmaması gibi
0 oy
(5,781 puan) tarafından
Görümcem 10 yıldır evli evde TV yok bana da garip geldi ama  alıştık bizde .  İstedikerinde bilgisayar dediğin gibi tabletleri var 
(205 puan) tarafından
Hiç bir diziyi de bilmiyorum ara da arkadaşlar soruyorlar ortamda takip ettiğiniz dizi var mı diye de bn tvyi bırak tuvalete zor gidiyorum :)
0 oy
(1,620 puan) tarafından
Biz de bebek var oğlum ortaokulda diye televizyon kurmadık yeni evimize biri 3 yaşına gelsin diğeri lgs yi geçsin sonra kurarız belki bilmiyorum. Ama şu an dünyanın en garip işini yapıyormuşuz anormal mişiz gibi tepkiler alıyoruz maalesef. Ama kurdurtmam tabi büyüyene kadar. Evet tv tablet vs ekrana maruz kalan çocukların duygularını yönetmek çok zor olumsuz bir sürü yönü var. Ben ilk çocuğum da da onu yaptım çok şükür IQ yönünden üstün durumda ve davranis problemi de yaşamıyoruz ılımlı pozitif bir çocuk. Ben faydasını gördüm aynı devam edicem. İş yapamasam da kafaya takmayıp başını bekliyorum bebeğimin 
(205 puan) tarafından
Aynen bnde benimle aynı kafada insanları görmek çok güzel .peki büyük olan çocuğunuz hiç TV istedi mi arkadaşlarından görünce .tablet TV tlfna yaklaşımı nasil
(1,620 puan) tarafından
4 5 yaşlarından itibaren kontrollü şekilde tv tablet kullandık. Ama şu an telefon almadık tableti de bozuldu almıyoruz tabiki diyor herkesin var Bir benim yok diyor maalesef ortaokulda herkes telefon tutuşturduğu için çocuklara Zor durumda kaliyroz. Diyoruz liseye yerleş ondan sonra alicaz. Su aralar sadece vakti kalırsa okul programı yoğun birkaç saat bilgisayara giriyor oyun oynuyor haftasonu o da
(1,620 puan) tarafından
Eşim dün dedi iş yerinde tv yok bizde demiş bir üstüne gelmişler yerin dibine sokmuşlar işte siz çocuğu soyutluyorsunuz falan ama ben pişman değilim davranışları ahlaki ile ilgili hep olumlu yorum alıyoruz okul başarısı da iyi durumda bu bana ödül oluyor böyle daha mutluyum
0 oy
(12,615 puan) tarafından
en güzeli boşver. yargılayan yargılansın. nasıl alışırsa öyle gider. kızın da tvnin bir eksiklik olduğunu hissetmez
0 oy
(1,076 puan) tarafından
Büyüyünce isteyebilir de gerek yok insanlara açıklama gereği niye hissediyorsun ki 
0 oy
(4,745 puan) tarafından
Ekrana karşıyım ama telefon ve tablet bana televizyondan daha tehlikeli zararlı geliyor TV en azından anne baba kontrolünde oluyor 3 yaşında yeni yeni TRT çocuk izletiyorum onu da sadece elif ve arkadaşları ve rüzgar gülü diye yarışma var onu seviyor TV siz ev olur tabi biz yapamıyoruz ama yapanj tebrik ederim  tebrikler
0 oy
(817 puan) tarafından
Bende tv siz yapamayanlardanim valla sabah uyanır uyanmaz ilk isim tv açmak izlemesemde öyle açık dursun çocuğum 2yasinda üzerinde etkisi pek yok fazla bakmaz en fazla bakacağı 5dakika ilgisini çekmiyor çocuk değilde benim için olmazsa olmaz yatak odamızda dahi vardır uyurken izlerim bişeyler. Çocuk biraz büyüyünce isteyebilir tabiki istekleri olabilir ama sizin için önemi yok ise hiç önemli değil bir tablet de çocuğun işini gorebilir. 

İlgili sorular

+2 oy
16 cevap 189 göst.
24 Aralık 2024 Diğer kategorisinde eskiprofl (70 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 462 göst.
0 oy
4 cevap 216 göst.
15 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde BURSALI& (1,426 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 309 göst.
3 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Enes2020 (4,039 puan) tarafından soruldu