0 oy
75 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,266 puan) tarafından
Kızlar bugün ilk defa içli köfte denedim kizarttim ama biraz sert oldu nedeni ne olabilir tarife göre gittim.

Bide koyduğum unun kokusu vardı kaliteli olmadığı için herhalde o unun kokusu da vardı biraz üzüldüm ama ilk denememe rağmen iyi oldu yoğun Bir kıyma tadı yoktu ya

1 cevap

+1 oy
(13,529 puan) tarafından
irmik koyduysan o fazla olmuş olabilir, unu fazla gelmiş olabilir. hamurunda mı kıyma tadı yoktu? ya d içine soğanı mı fazla koydun 
(2,266 puan) tarafından
Tarifte 2 su bardağı içli köftelik bulgur 1 su bardağı  irmik  yazıyordu onun yerine 1 bardak içli köftelik bulgur 1 bardak başka bulgurdan koydum oda kullanılıyor çünkü bide irmik koydum sert oldu1 tane soğan koydum,yoğun kıyma tadı gelmiyordu bide
(2,266 puan) tarafından
İçli köftenin içindeki harcın tadı hafifti böyle ağır değildi
(13,529 puan) tarafından
bulgurun cinsinden olabilir. bir de irmiği az az eklemek lazım, büyük ihtimalle irmiktendir o. bir de irmik yerine hamuruna et konulan tarif var, adana içli köftesi öyle oluyor. o zaman sert olmaz.
harç içinde belki kıymadaki yağla alakalı, kuzu mu kullandın dana mı
(2,266 puan) tarafından
Az yağlı dana:)
(2,266 puan) tarafından
Bidahakine denersem onu denerim oda yaparsam bidaha hevesim kaçtı:D
(13,529 puan) tarafından
az yağlı dana olur mu hiç. bol yağlı kuzu olacak. eskiler eline alıp ısırdığında elinden yağ akacak der
(2,266 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun daha acemiyim:)
Teşekkür ederim canım cevap verdiğin için kimsede cevap vermemiş boş bir konu olsa herkes cevap verirdi:/
(13,529 puan) tarafından
bazen öyle denk geliyor canım, belki girenlerin fikri yok bu konuda boşver :)
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 101 göst.
13 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde eylul_ (1,856 puan) tarafından soruldu
+3 oy
17 cevap 498 göst.
23 Ocak 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Yusuf & Zehra & Emir (6,871 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 210 göst.
+1 oy
3 cevap 78 göst.

411,343 soru

12,382,414 cevap

43,304 kullanıcı

Kategoriler

...