+1 oy
220 göst.
Diğer kategorisinde (3,058 puan) tarafından
Kizlar allah aşkına bu insanlar niye bu kadar saf bi kadına niye okadar para verilir başlık parası süt parası arabulucuya para kıza 500 binlik ziynet nikahtan bigun sonra kaçmış gelin biz zamanında bedavaya gitmişiz 

12 Cevaplar

+2 oy
(10,302 puan) tarafından
Yanarım yanarım beleşe gittigime yanarım 
(5,976 puan) tarafından
ben hele. esimin ana babasi da yok. bi bilezik aldi nisanda bi taktes bide alyans. bi tanede ginkuk kolye tugrali falan . oyle sey met nisan alisverisi bihcasi o bu yok. daha annem esime bitin sey aldi evlendikten sonra hite atlet don birtin sey aldi pijama:)  neyse nisandaki kolye ve bilezigi dugunde de takti cikardim verdim geri takti garibim borc yaomasin dedim. ben bem belese gttim:)
(5,976 puan) tarafından
dolandirilan ogllanlara baksana ama sunepe iki lafi bir araya getiremeyen saf tipler . biyle kisiler baska nerden bulacak evlenecek kiz. anan babasinin birikimi varsa yeterki vocugumuz yuva kursun kabullenen bi kiz varken verelim diolar demekki
-Reklam-
+2 oy
(1,783 puan) tarafından
Böyle durumlar duyunca acaba bize akıl dağıtılırken şemsiyemi açmış' ım ? dediğim doğrudur ✓
0 oy
tarafından

Bende de  25 milyar başlık başlık parası alındı bana takılan altınların haddi hesabı yok 8 senedir de evliyim :D

(12,533 puan) tarafından
Başlık parası ne oluyo neye istinaden veriliyor yani
tarafından
Kimisi kızına  çeyiz alır
Kimisi de kendine kaldırır
0 oy
(717 puan) tarafından
Ben bu konuda erkekleri haksız bulurum kadın mal mı yada hizmet bedeli mı ki süt parası başlık parası Ziynet takılması vs gibi şeyleri kabul edip bi kadına yakıştırıyor ve satın alıyor resmen 
tarafından
Aynen cok haklisin bu konuda .
Mehir var zaten dinimizde baslik parası saçma
tarafından
Azerbaycanda yok öyle şey ☺️
(717 puan) tarafından
Mehir çok ayrı ona lafım yok zaten ama bi erkek kadıj satın almayı nasıl kendine yakıştırır yıl olmuş 2024 nasıl bi zihniyet bu... İnşaallah artık hiçbir ülkede olmaz
0 oy
(7,431 puan) tarafından

Adam bence evde kaldı. Bulduğu kizida kaçırmamak için herseyi kabul etti. :D

0 oy
(17,884 puan) tarafından
Kadını satın alınabilir bir şey olarak gördükleri için olabilir mi ? Parasını veririm bizim malımız olur kafası kadına maddi değer biçiyor bazıları bu durumun sefasını sürüyor bazıları da böyle faka basıyor işte 
(3,058 puan) tarafından
Kızda kaç kişi dolandirmis böyle ceteymis
0 oy
(4,380 puan) tarafından
Başlık parası aşırı saçma ve kadına hakaret mal mı alıyorlar? Ayrıca o konuyu gördüm elde avucta ne varsa kadına altın almışlar bu kadarı çok fazla. Durumun kadar altın yaparsın hoşluk olsun diye düğününde hediye edersin orası ayrı ama sırf gösteriş için abartılmış bence. 
0 oy
(3,553 puan) tarafından
Süt parası ne ki gi ilk defa duydum 
0 oy
(1,529 puan) tarafından
Baslik parasi ve sut parasi doğuda yaygın

Eşim diyarbakirli ben anne rus baba arnavut bi melezim

Kaçarak evlendim kayınpederim babamla konusmaya gittiginde kaçtığım için rıza parası 600bin süt hakkı anneye 100bin başlık parası da 400 teklif etmiş. Babam şoka girmiş ahırdan toplu inek mi aliyorsunuz bu ne hadsizlik 600 bine rıza mı vereceğim mal mı benim evladim diye bagirinmis. Kayinpederim bizde de adetler böyle saniyormus art niyetsiz babam da yanlis anlamis kiyameti koparmis. Babam kabul etmeyince kayinpederim de gurur yapmis o zaman kına düğün ev esyaları tüm masraflar bize aittir diye babam da tek isteğim dugunden 1 gün once kizimi benim evime getirin buradan gelin ciksin demis öyle anlasmislar. Kisaca bu zihniyette yetişen insanlar sut parasi baslik parasi vermese kendini kucuk goruyor gurur yapiyor ben onu anladim artik 
0 oy
(448 puan) tarafından
Düğün yapmayıp tek bir takısı bile olmayan ben tam bedavaya gitmişim
0 oy
(748 puan) tarafından
Bizim buralarda da vardır süt parası başlık parası arabulucuya para istenilen kadar altın bizde 5 altın istemiştik süt parası diye o da durumumuz iyi olmadığı için istemişti ailem o altınlarla da çeyizimi tamamladı annem 
0 oy
(237 puan) tarafından
Artık Müge izlemiyorum 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 471 göst.
25 Nisan 2024 Diğer kategorisinde dunyali _birisi (292 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 233 göst.
6 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Azracan11 (870 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 194 göst.
15 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Babygirl babyboy (1,343 puan) tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 2,092 göst.
5 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Kederlianne (688 puan) tarafından soruldu

408,338 soru

12,267,598 cevap

37,511 kullanıcı

Kategoriler

...