0 oy
165 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (12,616 puan) tarafından

sevgili hanımlar iyi geceler

sinop dışında Karadenize gitmemiş, kuymak ya da mıhlama (ikisi aynı şey mi onu bile bilmiyorum) yememiş bir insanım.

merak edip kolot peyniri aldık, yapalım dedik. internette bir sürü tarif var. ama püf noktası şu dediğiniz bir özellik var mı? 

tadını bilmediğim bir şeyi yapacağım :D

güzel olup olmadığını nasıl anlarım, malzemeyi araya vermeyeyim

8 Cevaplar

0 oy
(228 puan) tarafından
Bende hic yemedim:)) ama cok merak ediyorum tadini
(12,616 puan) tarafından
çok merak ediyorum, peyniri tattım güzel bir peynir. gidip yerinde yeme fırsatım da olmadı. inşallah güzel yaparım :D
(228 puan) tarafından
Sen yaparsinn yaaa
(12,616 puan) tarafından
inşallah :) malzemeyi araya vermeyeyim de
(716 puan) tarafından
Ben Artvin'de yedim mükemmeldi. Su misali sadece kaşar peyniri ile de yapabilirsin. Öyle de çok güzel oluyor
(12,616 puan) tarafından
yaptım valla güzel oldu, denemeyen denesin :) basitmiş da
(12,616 puan) tarafından
yedikten sonra karadeniz şivesi yüklendi :D
-Reklam-
0 oy
(716 puan) tarafından
Ayy tadı çok güzel oluyor.  Tereyağını erit , mısır ununu altın sarısı rengi oluncaya kadar kavur .  Kuymagi akışkan istersen suyu biraz fazla , istemezsen de suyunu az koy. Azıcık tuz. Sonra da peyniri iyice erit . Canım çekti gece gece
(12,616 puan) tarafından
tamam canım
(716 puan) tarafından
(12,616 puan) tarafından
tmm bakıyorum, teşekkürler:)
(716 puan) tarafından
Rica ederim
(12,616 puan) tarafından
yaptım valla güzel oldu, teşekkürler :)
0 oy
(586 puan) tarafından
İnan kazara bile yaparaın tereyağı ve az sıvıyağ erit mısır ununu iyice kavur soğuk su dök ve hemen karıştır çok çabuk kıvam alır hemen peynirini ver tuzsuz peynirse tuz da ekle  iyice karıştır peynir eridi mi bırak kendi kendine pişsin biz dibini de tuttururuz herkes dibini yemeye çalışır zaten tereyağı üstüne göz göz çıkar pişince bitti gitti ☺️

Afiyet olsun ☺️
(12,616 puan) tarafından
okurken tereyağ koktu burnuma :) ay inşallah güzel olur. çok heveslendim. dibine de tutturacağım öyle erimiş hafif kızarmış, peynir tadını severim
(586 puan) tarafından
Yanlız canım mısır unu önemli olan bakkallarda satılan un gibi incecikle güzel olmaz irmik gibi olanla olur hatta geçen kaynanama yapıym dedim  un gibi olandan varmış ben sevmedim ama bayıla bayıla yedi garibim kayserili :D :D
(12,616 puan) tarafından
hıı bende de o incelerden var, yaptım güzeldi ama dediğin undan olsa daha güzel olur demek ki
(586 puan) tarafından
Tabi canım incesi güzel olmuyo o kadar dün aklıma soktun bu sabah yaptım bende :D
(12,616 puan) tarafından
sana da afiyet olsun :)
0 oy
(893 puan) tarafından
İkisi birbirinden farklı şeyler :) mıhlamada çok azıcık mısır unu bolca tereyağı ve peynir olur. Videolarda gördüğümüz o peyniri uzayıp gidenler mıhlama. Kuymakta ana malzeme mısır unu. Mısır unu fırınlanmış olursa daha lezzetli olur. Fırınlanmış değilse tereyağında biraz kavurmanızı öneririm. Tereyağını koyarken elinizi korkak alıştırmayın :) babannem genelde piştikten sonra üzerine biraz daha tereyağı yakıp döker lezzeti arşa çıkarır :) 
(12,616 puan) tarafından
o zaman mıhlama deneyeyim, peyniri bol olsunn. bak bu mısır unu detayı iyiymiş teşekkür ederim
0 oy
(7,195 puan) tarafından
Ben trabzonluyum aslen, geçen sene Karadeniz turunda Uzungöl de yedik ama ben hiç beğenmedim oranın kuymağını:D bizde sabah kahvaltısına yapılır kolat peyniri hiç kullanmadim ben normal kaşar ve tel peyniri ile yaptım yani bazen çok güzel tutuyor ve uzuyor bazen de sünüyor değişik bişey ayarını iyi ayarlamak lazım. Ben genelde 3 yemek kaşığı mısır ununa 1 su bardağı( 200 ml) su koyuyorum sıcak kaynar olmasın ama su normal oda sıcaklığında olsun gerisi de şans işte tutarsa tutuyor :Dd
(7,195 puan) tarafından
Ha bi de mısır unu da önemli marketlerde satılan mısır unu çok ince bizim annemgil yapar daha kalın onunla daha güzel oluyor
(12,616 puan) tarafından
evet öyleymiş de ben ince undan yaptım, bu halini bile sevdim :)
0 oy
(4,257 puan) tarafından

Ben soyle yapiyorum;

2 dolu yemek kasigi tereyagini eritip 2 yemek kasigi misir ununu kokusu cikana kadar kavuruyorum. Sonra kavrulan suya boyle cok koyuda degil cok civikta degil su koyuyorum. 1 bardak koyup kivama gore ekliyorum. Tahta kasikla iyice karistirip tuzunu atiyorum. En son kolot peynirlerini icine atiyorum yaklasik 1 su bardagi kadar. Ben bol sevdigim icin bi tık fazla atarim. Ama atarken direk ustune atsamda ilk biraz erimesi icin alttan ustune orterim. Erimeye baslayinca iyice karistiririm. Sonra biraz daha atesi kisip ellemeden birazda oyle pisiririm. Yagida ustune cikar altida biraz piser(ben pisen alt siyirmayi seviyorum:)) yag ustune ciktiktan 1 2 dk sonrada alirim.

Ama halamlarda ilk unu kavurmadan suyu kaynatip tuz atarlar icine. Kaynadiktan sonrada unu yavas yavas ekleyerek karistirip sonra peynir ekleyerek pisirirler. Sonra ustune biraz tereyagi atarlar.

(12,616 puan) tarafından
teşekkür ederim canım
0 oy
(2,198 puan) tarafından

Tereyağı kalite kalitedir. Kimisi eriyince çoğalır kimisi artmaz bu nedenle ölçü veremiyecem. Ama sıvıyağ falan katma. 2 kişi baz alıyorum sizi tahminen diyecem. 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı erit yakmadan 3 yemek kaşığı mısır unu koy. Mısır unuda ekmeklik yada kyymaklık olarak ayrılır ve hatta kavrulmuş ve kavrulmamış olarak ta :) eğer sarıysa kavrulmamıştır onu biraz kavur,değil koyu renk kahve tonlarıysa o kavrulmuştur 3- 4 turdan fazla çevirme. Sonra üzerine 1 su bardağı su dökerek başla sürekli karıştır. Akışkan istersen suyunu ona göre ayarla,piştikçe sıkılaşacak. O arada peynir ve tuzu damak zevkine göre biraz koy tadına bak. Tuza varana kadar hiç kimsenin ölçüsü tam tutamıyor malesef. Altını kıs dibini tutsun. O zaman hepten mükk oluyor :)

(12,616 puan) tarafından
sadece tereyağ kullanaraj yaptım, bol bol koydum, teşekkür ederim tarif için
(2,198 puan) tarafından
Afiyet olsun
0 oy
(2,254 puan) tarafından
Kavrulmuş mısır unuyla yapacaksın lezzetli olsun dersen bol tereyağı ve çeçil peyniri ekleyeceksin birde tuz oh miss
(12,616 puan) tarafından
evet bunu biri daha dedi ama elimde yoktu acemiliğe denk geldi, artık bir daha ki sefere
(2,254 puan) tarafından
Birde çay koy çok güzel gidiyorlar :))

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 286 göst.
29 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Hll (37 puan) tarafından soruldu
+1 oy
22 cevap 652 göst.
0 oy
2 cevap 106 göst.
24 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Zuhalll (735 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 189 göst.
25 Şubat 2022 Tatil-Seyehat kategorisinde Gonulhuri (799 puan) tarafından soruldu

408,441 soru

12,272,050 cevap

37,624 kullanıcı

Kategoriler

...