0 oy
164 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (12,583 puan) tarafından

sevgili hanımlar iyi geceler

sinop dışında Karadenize gitmemiş, kuymak ya da mıhlama (ikisi aynı şey mi onu bile bilmiyorum) yememiş bir insanım.

merak edip kolot peyniri aldık, yapalım dedik. internette bir sürü tarif var. ama püf noktası şu dediğiniz bir özellik var mı? 

tadını bilmediğim bir şeyi yapacağım :D

güzel olup olmadığını nasıl anlarım, malzemeyi araya vermeyeyim

8 Cevaplar

0 oy
(227 puan) tarafından
Bende hic yemedim:)) ama cok merak ediyorum tadini
(227 puan) tarafından
Sen yaparsinn yaaa
(12,583 puan) tarafından
inşallah :) malzemeyi araya vermeyeyim de
(688 puan) tarafından
Ben Artvin'de yedim mükemmeldi. Su misali sadece kaşar peyniri ile de yapabilirsin. Öyle de çok güzel oluyor
(12,583 puan) tarafından
yaptım valla güzel oldu, denemeyen denesin :) basitmiş da
(12,583 puan) tarafından
yedikten sonra karadeniz şivesi yüklendi :D
-Reklam-
0 oy
(688 puan) tarafından
Ayy tadı çok güzel oluyor.  Tereyağını erit , mısır ununu altın sarısı rengi oluncaya kadar kavur .  Kuymagi akışkan istersen suyu biraz fazla , istemezsen de suyunu az koy. Azıcık tuz. Sonra da peyniri iyice erit . Canım çekti gece gece
(12,583 puan) tarafından
tamam canım
(688 puan) tarafından
(12,583 puan) tarafından
tmm bakıyorum, teşekkürler:)
(688 puan) tarafından
Rica ederim
(12,583 puan) tarafından
yaptım valla güzel oldu, teşekkürler :)
0 oy
(580 puan) tarafından
İnan kazara bile yaparaın tereyağı ve az sıvıyağ erit mısır ununu iyice kavur soğuk su dök ve hemen karıştır çok çabuk kıvam alır hemen peynirini ver tuzsuz peynirse tuz da ekle  iyice karıştır peynir eridi mi bırak kendi kendine pişsin biz dibini de tuttururuz herkes dibini yemeye çalışır zaten tereyağı üstüne göz göz çıkar pişince bitti gitti ☺️

Afiyet olsun ☺️
(12,583 puan) tarafından
okurken tereyağ koktu burnuma :) ay inşallah güzel olur. çok heveslendim. dibine de tutturacağım öyle erimiş hafif kızarmış, peynir tadını severim
(580 puan) tarafından
Yanlız canım mısır unu önemli olan bakkallarda satılan un gibi incecikle güzel olmaz irmik gibi olanla olur hatta geçen kaynanama yapıym dedim  un gibi olandan varmış ben sevmedim ama bayıla bayıla yedi garibim kayserili :D :D
(12,583 puan) tarafından
hıı bende de o incelerden var, yaptım güzeldi ama dediğin undan olsa daha güzel olur demek ki
(580 puan) tarafından
Tabi canım incesi güzel olmuyo o kadar dün aklıma soktun bu sabah yaptım bende :D
(12,583 puan) tarafından
sana da afiyet olsun :)
0 oy
(850 puan) tarafından
İkisi birbirinden farklı şeyler :) mıhlamada çok azıcık mısır unu bolca tereyağı ve peynir olur. Videolarda gördüğümüz o peyniri uzayıp gidenler mıhlama. Kuymakta ana malzeme mısır unu. Mısır unu fırınlanmış olursa daha lezzetli olur. Fırınlanmış değilse tereyağında biraz kavurmanızı öneririm. Tereyağını koyarken elinizi korkak alıştırmayın :) babannem genelde piştikten sonra üzerine biraz daha tereyağı yakıp döker lezzeti arşa çıkarır :) 
(12,583 puan) tarafından
o zaman mıhlama deneyeyim, peyniri bol olsunn. bak bu mısır unu detayı iyiymiş teşekkür ederim
0 oy
(7,208 puan) tarafından
Ben trabzonluyum aslen, geçen sene Karadeniz turunda Uzungöl de yedik ama ben hiç beğenmedim oranın kuymağını:D bizde sabah kahvaltısına yapılır kolat peyniri hiç kullanmadim ben normal kaşar ve tel peyniri ile yaptım yani bazen çok güzel tutuyor ve uzuyor bazen de sünüyor değişik bişey ayarını iyi ayarlamak lazım. Ben genelde 3 yemek kaşığı mısır ununa 1 su bardağı( 200 ml) su koyuyorum sıcak kaynar olmasın ama su normal oda sıcaklığında olsun gerisi de şans işte tutarsa tutuyor :Dd
(7,208 puan) tarafından
Ha bi de mısır unu da önemli marketlerde satılan mısır unu çok ince bizim annemgil yapar daha kalın onunla daha güzel oluyor
(12,583 puan) tarafından
evet öyleymiş de ben ince undan yaptım, bu halini bile sevdim :)
0 oy
(4,251 puan) tarafından

Ben soyle yapiyorum;

2 dolu yemek kasigi tereyagini eritip 2 yemek kasigi misir ununu kokusu cikana kadar kavuruyorum. Sonra kavrulan suya boyle cok koyuda degil cok civikta degil su koyuyorum. 1 bardak koyup kivama gore ekliyorum. Tahta kasikla iyice karistirip tuzunu atiyorum. En son kolot peynirlerini icine atiyorum yaklasik 1 su bardagi kadar. Ben bol sevdigim icin bi tık fazla atarim. Ama atarken direk ustune atsamda ilk biraz erimesi icin alttan ustune orterim. Erimeye baslayinca iyice karistiririm. Sonra biraz daha atesi kisip ellemeden birazda oyle pisiririm. Yagida ustune cikar altida biraz piser(ben pisen alt siyirmayi seviyorum:)) yag ustune ciktiktan 1 2 dk sonrada alirim.

Ama halamlarda ilk unu kavurmadan suyu kaynatip tuz atarlar icine. Kaynadiktan sonrada unu yavas yavas ekleyerek karistirip sonra peynir ekleyerek pisirirler. Sonra ustune biraz tereyagi atarlar.

(12,583 puan) tarafından
teşekkür ederim canım
0 oy
(2,196 puan) tarafından

Tereyağı kalite kalitedir. Kimisi eriyince çoğalır kimisi artmaz bu nedenle ölçü veremiyecem. Ama sıvıyağ falan katma. 2 kişi baz alıyorum sizi tahminen diyecem. 1 buçuk yemek kaşığı tereyağı erit yakmadan 3 yemek kaşığı mısır unu koy. Mısır unuda ekmeklik yada kyymaklık olarak ayrılır ve hatta kavrulmuş ve kavrulmamış olarak ta :) eğer sarıysa kavrulmamıştır onu biraz kavur,değil koyu renk kahve tonlarıysa o kavrulmuştur 3- 4 turdan fazla çevirme. Sonra üzerine 1 su bardağı su dökerek başla sürekli karıştır. Akışkan istersen suyunu ona göre ayarla,piştikçe sıkılaşacak. O arada peynir ve tuzu damak zevkine göre biraz koy tadına bak. Tuza varana kadar hiç kimsenin ölçüsü tam tutamıyor malesef. Altını kıs dibini tutsun. O zaman hepten mükk oluyor :)

(12,583 puan) tarafından
sadece tereyağ kullanaraj yaptım, bol bol koydum, teşekkür ederim tarif için
(2,196 puan) tarafından
Afiyet olsun
0 oy
(2,257 puan) tarafından
Kavrulmuş mısır unuyla yapacaksın lezzetli olsun dersen bol tereyağı ve çeçil peyniri ekleyeceksin birde tuz oh miss
(12,583 puan) tarafından
evet bunu biri daha dedi ama elimde yoktu acemiliğe denk geldi, artık bir daha ki sefere
(2,257 puan) tarafından
Birde çay koy çok güzel gidiyorlar :))

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 278 göst.
29 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Hll (37 puan) tarafından soruldu
+1 oy
22 cevap 648 göst.
0 oy
2 cevap 105 göst.
24 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Zuhalll (735 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 187 göst.
25 Şubat 2022 Tatil-Seyehat kategorisinde Gonulhuri (799 puan) tarafından soruldu

408,340 soru

12,267,754 cevap

37,517 kullanıcı

Kategoriler

...