+1 oy
535 göst.
Diğer kategorisinde (17,239 puan) tarafından

Kızlar ben size söylemeyi unuttum ben 1 aydır çarşafı şerif giyorum <3 niyetim çarşaf değildi aslında ferace ve sufle idi ama çarşıda bulamadım çarşaf aldım bende. Şimdi benim sorum çarşafın üstüne ne giyorsunuz? Benim çarşafın suflesi koldan düğmeli. Üstüne kaban giyebilir miyim ya? Hani ister istemez kaban üstümüze oturuyor falan. Siz ne giyorsunuz? Bir de mesela ben kendime ferace ve sufle aldım diyelim. Bir gün ferace bir gün çarşaf giysem olur mu sizce yoksa hep mi çarşaf giymeliyim?

22 Cevaplar

0 oy
(1,057 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Çarşaf giyiyorum üstüne asla bir şey giymiyorum giyince o bolluk daralıyor. O yüzden içime kazak yelek veya hirka giyiyorum şapkami takıyorum oh mis sıcacık :))

Bu arada MaşaAllâh lâ havle vela kuvvete illa billah ❤️ alttaki soruna gelince evet giyebilirsin bol olduktan sonra ikiside seni örtüyor ise ayetteki gibi omuzlarından sarkarak evet giyebilirsin. 

tarafından
Carsaf giymek farz degil mi hocam ben oyle biliyorum yanlisim varsa düzeltin
(7,719 puan) tarafından
Hayır farz değil
(2,196 puan) tarafından
Üzerine şal al bacım
(1,057 puan) tarafından
Örtünmek farz cânım bol olduğu taktirde tüm hepsi olur hepsi tesettürdür illâ çarşaf diye bir şart yok
tarafından
Ay bunu duydugum cok iyi oldu
-Reklam-
+1 oy
(3,222 puan) tarafından
Kaban icin bir sey diyemem ama bilen kizlar yardimci olsun fakat carsaf bambaska bir boyut onu örtündüğün zaman bnce ferace giyilmez ya tabi bnm gorusum daha bilgili olanlar var yardimci olsunlar cnm 
(1,057 puan) tarafından
Giyilir neden giyilmesin ikiside bol ikiside heryerini kapatıyor...
(3,222 puan) tarafından
Sanirim bnm aklimdaki feraceyle sizin bahsettiginiz farkli sitelerde goruyorum cok şık elbise tarzi feraceler ben onlari kast ederek soyledim ki bilgisi olan yazar diyede ekledim ...
(1,057 puan) tarafından
Sık feraceleri kastetmedim yâ hû bol siyah düz feraceden bahsettim taşlı güpürlü vs olmaz tabi
0 oy
(291 puan) tarafından
Sufle giymek işteyen ben millet ne der diye düşünüyorum diyen yine ben nefsimle cebelesiyorum ikiside olur cnm ztn geniş ve iç gostermyr cnm
(17,239 puan) tarafından
Millete neden bakiuorsin canım. Bende ilk çarşaf girdiğimde herkes olumsuz yorumlar yaptı ama ben kimseyi dinlemedim. Şimdi çok şükür 1 ay oldu giyorum.
0 oy
tarafından
Tanıdığım biri var . Kaban giyiyor carsafin.uzerine 
0 oy
(330 puan) tarafından
Canım ben çarşafın altına kalın  giyiyorum çünkü üstüne giyince kolları toplanıyor çarşafın bide panço aldım bu kış oda hoş duruyor 
(17,239 puan) tarafından
Panço nerden aldım canım
(330 puan) tarafından
Trendyoldan aldım canım ama instagramda da çok güzelleri var
0 oy
(556 puan) tarafından
Bi arkadaşım panço giyiyordu çok güzel kalın ve hoş duruyordu üstüne kadifemsi bişeydi
0 oy
(17,736 puan) tarafından
Bir tanıdığım çarşaflı panço giyiyor canım kaban gibi kalın sıcak tutuyor 
(17,239 puan) tarafından
Nerden bulabilirim?
(17,736 puan) tarafından
Tesettur kıyafetleri satan sayfalarda var canm
0 oy
(7,208 puan) tarafından
Geçen gün emare de bol pançolar gördüm kışlık, bence onlar kullanılır. Instagram adresiniz varsa bir bakın isterseniz. Bu arada maşallah size ❤️
(17,239 puan) tarafından
Instagram yok maalesef
0 oy
(1,862 puan) tarafından
Çarşaf üzerine kaban şapka vesaire bu gibi şeyler giyilmez takılmaz canım

Çarşaflı hocalarımız vardı kesinlikle izin vermezdi böyle şeylere. Olmaz derlerdi

İki tarafında gönlünü yapamazsın canım birinden birini seçmek zorundasın...
0 oy
(14,613 puan) tarafından
Teyzem ferace giyiyor üstüne omuzları için sadece kalın siyah bir şal örmüştü onu kullanıyor 
0 oy
(10,302 puan) tarafından
Çarşafın üstüne genelde ya panço yada şal aliyolar kalın kışlık şallardan. 
0 oy
(29 puan) tarafından
Canım bence giyilmez çünkü zaten onun amacı dikkat çekmemek 

Kabanı giyince çok dikkat çekiyor daralıyor bide güzel duruyor bende bi ara nefsimle cebellestim acaba üzerine giysem mi diye

Yine de senin kararın canim
0 oy
(314 puan) tarafından
Sufle aldın mı canm
0 oy
(4,746 puan) tarafından
Kayınvalidem çarşaflı içine kazak giyer hatta üstüne şal bari ört derim yok örtmez sebebini bilmiyorum 
0 oy
(145 puan) tarafından
Benim eşimin amcasının kızı hoca  arada sufle giyiyor arada ferace. Ama pecelide ve koyu renklerde yani genellikle siyah gri bordo haki yeşili larcivet renklerinden giyiyor carsaflifan farkı yok ama kaban falan giyiyor carsaflifan farkı yok yani 
0 oy
(1,783 puan) tarafından
Çarşafın üstüne kaban giyerseniz çarşafızin  toplanır daralır panço var  çarşaf giyenler için internette çarşafu derun sayfasından bakabilirsiniz .. ben ordan aliyorum kışlık panço ve çarşafı şerif  bilginize....#öneri #fikir
0 oy
(4,672 puan) tarafından
Çok güzel panço tarzı kabanlar var çok beğeniyorum bence onlardan al 
0 oy
(1,342 puan) tarafından

image

Arkadaşım yarasa kaban giyiyor o da bol oluyor

0 oy
(11,367 puan) tarafından
Geçen gün mevlüde gittim hoca kaban giymişti üstüne çarşafını geçirdi öyle olmuyor mu 
(17,239 puan) tarafından
Öyle de olur aslında. Mantıklı
0 oy
(2,332 puan) tarafından

Olmaz bacım hatlar gene ortaya çıkıyor altına kalın giyin benim çarşaf için ayrı siyah kışlık kazağım var onu giyorum hiç üşümüyorum  

<3 Hayırlı uğurlu olsun güzel kardeşim elhamdülillah bir kardeşimiz daha karalara büründü 

(17,239 puan) tarafından
Amin canım sağol.

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 276 göst.
+3 oy
9 cevap 985 göst.
19 Ekim 2022 Diğer kategorisinde BETIGUL (2,332 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 537 göst.
22 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy