0 oy
105 göst.
Aile kategorisinde (566 puan) tarafından
tarafından kapalı
2 veya daha çok çocuklu ailede büyüyüp evlatlar arası ayrımcılık görmeyen var mı? Bilmiyorum ama bana nedense ailenin son çocuğuna daha farklı davranılıyor gibi geliyor. 
notu ile kapatıldı: Aynı sorunun tekrar tekrar paylaşılması yasaktır. Sorunuzu paylaşatıktan sonra cevaplanması için beklemeniz gerekmektedir.

5 Cevaplar

+2 oy
(4,147 puan) tarafından

Ben tek çocuğum kardeşim vs birseyim yok.Birlikte büyüdüğüm kuzenimi saymazsam eğer.

Bunu yazdım çünkü deneyim değil gözlem paylaşacağım 

Diyelim ki 3 çocuklu bir aile olsun

Çocuk neyden etkileniyor nasıl büyüyor bir evde anne baba ve anne baba ilsikisi deniyor biliyorsun.

Her cocuk anne babanın farklı yaşlarında farkı deneyimler yaşadığı farklı pencerelerden baktığı yaş aralığında dünyaya geliyor tabı anne ve babanın da iliskisi birbirine bakış açısı değişiyor.

Bu durumun aynı ailede 3 farklı ebeveyn ile buyume gibi bir duruma denk geliyor.

Mesela ilk cocukda daha panik daha kontrollü bir anneyle büyüyen çocuk ile 2. Yada 3. Çocuk  aynı şartlarda büyümüyor ee tabi 1. Çocuk aynı zamanda kardeş olana kadar kraldi kardeş gelince duygusal olarak maddesel olarak herseyi paylaşmak zorunda da kalarak büyümeye devam etmeye çalışıyor iki zaten paylaşımcı doğdu 3. U  varlığı dert değil 1 numara yine fenalarda 3 hem paylaşımcı hem en rahat anne ve babanın ileri yaşlarına denk geldi olur ya böyle şeyler, iliskileride evrildi  vs 

Bu duruma böyle bakmaya çalışın yoksa bence bir ayrımcılık vs bir şey yok.diye düşünüyorum (uç örnekleri ayrı tutuyorum)
(11,330 puan) tarafından
Katılıyorum yorumunuz. 22 yaşında ve 27 yaşında anne oldum ikisi kesinlikle birbirinin aynısı değil. Hayata bambaşka pencereden bakan biri oldum ikincide. Mesela İlkine kıyafet, oyuncak özgğrlüğü, birçok ama bi çok şeyden fazlasıyla yararlanıp  şımartılarak büyüdü. İkincide aynı hatayı yapmadım. Fazla kıyafetin oyuncağın haram olduğuna inandım. Zarar ziyan etmedim  haliyle elindekilerinin kıymetini bilen bir çocuk şuanda. Bu asla ayrımcılık değil
(4,147 puan) tarafından
Dimi bakış açısı deneyimler değişiyor her çocuk ayni evin içinde farklı ebeveyn ve ebeveyn iliskisi ile büyüyor.
Tabi uç örnekler vardır ama çoğunlukta olan akış bu sekilde.
(11,330 puan) tarafından
Evet çok fark var.  Kaç çocuk olursa olsun hepsinde farkı deneyimler yaşıyoruz ve tepkilerimiz tutumlarımız farklı oluyor
-Reklam-
+1 oy
(271 puan) tarafından
Ayrımcılık demeyelim de şartlar değişti.ben ve 2 ablamın zamanında ailem daha baskıcı kuralcıydı 

Benden sonra doğan kardeşlerim serbestler.biz bekarken maddi zorluk çektik ama şimdi kardeşlerim ellerinde olmasa da harcıyor kısmıyorlar.kendi çocukluğuma üzülüyorum ama kardeşlerim adına da mutluyum bi yandan
0 oy
tarafından

Çok doğru bir tespit, bizzat yaşadım zamanında :d

0 oy
(56 puan) tarafından
Ailenin son çocuğum ortancşvğ olan ablama çok fırsat verildi sunuldu lakin elinin tersi ile itti okumadı çalışmadı erkenden evlendi  bende son çoçuk bana ablama verilen fırsatın %10 verilmemiştirr bizim durumlar böyle
0 oy
(4,580 puan) tarafından
Valla canım biz üç kardeşiz ben en büyükleriyim.Annem de babam da hepimizi eşit severler.sadece kimin derdi sıkıntısı varsa onun üstüne biraz daha düşerler 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 157 göst.
13 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Kelebekkm34 (1,263 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 354 göst.
16 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Cngls (899 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 75 göst.
7 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Eeebbrrrruuuuuu (765 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 549 göst.
1 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Balbebem (1,284 puan) tarafından soruldu

407,869 soru

12,245,418 cevap

37,060 kullanıcı

...