Ben tek çocuğum kardeşim vs birseyim yok.Birlikte büyüdüğüm kuzenimi saymazsam eğer.
Bunu yazdım çünkü deneyim değil gözlem paylaşacağım
Diyelim ki 3 çocuklu bir aile olsun
Çocuk neyden etkileniyor nasıl büyüyor bir evde anne baba ve anne baba ilsikisi deniyor biliyorsun.
Her cocuk anne babanın farklı yaşlarında farkı deneyimler yaşadığı farklı pencerelerden baktığı yaş aralığında dünyaya geliyor tabı anne ve babanın da iliskisi birbirine bakış açısı değişiyor.
Bu durumun aynı ailede 3 farklı ebeveyn ile buyume gibi bir duruma denk geliyor.
Mesela ilk cocukda daha panik daha kontrollü bir anneyle büyüyen çocuk ile 2. Yada 3. Çocuk aynı şartlarda büyümüyor ee tabi 1. Çocuk aynı zamanda kardeş olana kadar kraldi kardeş gelince duygusal olarak maddesel olarak herseyi paylaşmak zorunda da kalarak büyümeye devam etmeye çalışıyor iki zaten paylaşımcı doğdu 3. U varlığı dert değil 1 numara yine fenalarda 3 hem paylaşımcı hem en rahat anne ve babanın ileri yaşlarına denk geldi olur ya böyle şeyler, iliskileride evrildi vs
Bu duruma böyle bakmaya çalışın yoksa bence bir ayrımcılık vs bir şey yok.diye düşünüyorum (uç örnekleri ayrı tutuyorum)