+1 oy
494 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (175 puan) tarafından
Kızlar ikinci çocuğumu doğurucam 12 gün kaldı ama kimse doğumuma gelmek istemiyor daha doğrusu ben kimseye sen gel demiyorum sonuçta emrivakiyi sevmem her zaman tek işimi yaparım kızımı babasıyla bırakıp girebilirim ama bazen aklıma ya bana veya çocuğa bir şey olursa diye aklıma geliyo size kimler eşlik etti

38 Cevaplar

+1 oy
(11,836 puan) tarafından
Canım yok mu komşun filan ? En azından o gece dursalar yanında zaten eve geldiğin zaman kimseye ihtiyacın olmuyor.
(175 puan) tarafından
Yeni taşındığım yerde yok ama eski bir komşum var ona söylersem gelir sağolsun iyi biri
-Reklam-
+1 oy
(5,168 puan) tarafından
Benim ailem eşimin ailesi   ve eşim yanımdaydı cnm illa biri yanında olsun o dikişli halinle gidip gelmek zor olur 
(175 puan) tarafından
İşte annem kaynana kaynana anneme atıyor ben ikisine de gel demiyorum ama
(5,168 puan) tarafından
Sen yine biriyle  git cnm çünkü o dikişli halinle bebeğin muaneye filan goturemezsin sen bebeği emzirmek istersen alamazsın zor olur
(175 puan) tarafından
Bakalım gelirler gelsezler inan bilmiyorum
(51,332 puan) tarafından
aynen basinda biri dursa cok iyi olur
+1 oy
(144 puan) tarafından
Canm hiç refakatçisiz olur mu sonuçta doğumdan çıkınca bir süre insan yorgun oluyor kendine gelemiyor sana da bebeğe de bakacak yardımcı olacak biri lazm bence çağır birini . Benim iki doğumda da kaynanam yanımda kalıyordu sağolsun ♥️
(175 puan) tarafından
İşte gelmek istemiyorlar kaynanam anneme annem ona atıyor ben ikisine de gel demek istemiyorum
(144 puan) tarafından
Hangisi daha müsaitse o gelsin açık açık de ben bir can doğuracam desteğinize ihtiyacm var diye . Yada kaynanan gelebiliyorsa eşin konuşsun annen gelebiliyorsa sen de anne zor günümde yanımda olman grekiyor ben çağırmadan senin gelmen gerekiyor diye . Benim iki doğumda da ikiside geldi aynı şehirdeyiz doğurduktan sonra annem mecbur eve dönüyordu babam evde tek olduğu için ama kaynanam ev dolu diye sorun olmuyordu yanımda kalıyordu
+1 oy
(642 puan) tarafından
Kızımı babaannesine bırakıp, eşimle gittim. En doğrusu eşinizin gelmesi, eğer mümkünse. 
(175 puan) tarafından
Devlet hastanesinde eşi içeri almıyorlar diye biliyorum canim
(642 puan) tarafından
Aa doğrudur, bilgim yok. O zaman yanınızda her ihtimale karşı biri olsa kötü olmaz. Acil bir durum olur falan.
Ama gerçekten kimse yoksa doğumdan 1-2 gün önce durumunuzu gider açıklarsınız, belki size daha çok destek olurlar doğum anında.
(175 puan) tarafından
İşte Allah iyi insanlarla karşılastirsin ya
+1 oy
(107 puan) tarafından
Dogumsmi yoksa  refakatcimi ben büyük oğlumda koronadan dolayı tek başma doğum yaotim tek başına odada kaldım zorda değildi iyi geçmişti 
(175 puan) tarafından
Refakatçi canım hani bir gece kalınıyor ya
+1 oy
(995 puan) tarafından
İkisinde de annem geldi. Eşimle giderim ama tek gidemem.

Yanında birisi olsun da eve geldikten sonra olmasalarda olur.dolaba hazır yemek koy buzluğa. Esinde yardim eder yeterli
(175 puan) tarafından
Her şey hazır canım sadece doğum sonrasi bebeğe bakmak zor olur mu o gün diye endişe ediyorum
(995 puan) tarafından
Esin yardim ci olacaksa hoc sıkıntı olmuyor
(175 puan) tarafından
Yok yardım eder sadece hastane korkutuyu
+1 oy
(282 puan) tarafından
Acilen hızlı girdim doğuma eşim bekledi sonra yanımda kalacak kimse yoktu eşimle konuştuk kac kişiyle hastaneden izin vermediler ona. Kız kardeşim ablam dönüşümlü kaldılar perşembe dogum yaptım pazar günü taburcu oldum genelde tektim bebek küvezdeydi ben kendime bakabiliyordum herkes normal doğurdum saniyordu. Lohusalikta bile tektim 
(282 puan) tarafından
Evet canım ilkti
(175 puan) tarafından
benim ikinci kızımı hastane de sefil etmek istemiyorum yoksa eşimle gider gelirim
(282 puan) tarafından
Bakabilecek biri varsa ona bırak canım
(175 puan) tarafından
Eski bir komşum var ona soyluycem az önce yorumda biri aklıma getirdi
(282 puan) tarafından
Anladım canım rabbim yardımcın olsun
+1 oy
(3,137 puan) tarafından
Bende ikinci doğumuma girerken hiç bir yakınımla görüşemeden girdim bir gece öncesi yatış yapıldı refakatçı yasaktı bir gün sonra öğlen saat 1 gibi gelin dediler eşime ve anneme ama saat 12 olmadan ameliyathaneye aldılar baya üzülerek ağlayarak girmiştim doğuma 
(3,137 puan) tarafından
Evet kötü hissettim ilk doğumda da herkes yanımdaydı ama eşim o zaman da yetişemedi doğuma göremedim onu yine buda böyle olunca ağladım ama ben güçlü biri değilim herşeye ağlarım üzülürüm
(175 puan) tarafından
Eski ben gibi desene :)) ben artık üzülmüyorum yani o duyguyu kaybettim her şeyi ben yaparım moduna gectim
(3,137 puan) tarafından
Biraz bende duygusal yönümü değiştirebilsem keşke
(175 puan) tarafından
Nasılsan öyle kal kuzum bazen diyorum ya ben nasıl böyle oldum eski beni özlüyorum ağlardım kirilgandim şimdi tey tey :)) yani onların eseriyim artik
(3,137 puan) tarafından
Eşimde aynı şeyi söylüyor sen böyle kal diye yaşım olmuş zaten 43 değişemem heralde istesemde
+1 oy
(1,619 puan) tarafından
Doğum olurken hastanede yalnızdım, eşim en az yarım saat sonra gelmiştir. Bebeği kucağıma aldım oturdum öylece kaldım. Hastane personeli iyiydi onlar yardım etti bana 
(1,619 puan) tarafından
Kocamın laf dinlememesinden dolayı yalnız kaldım bide. Dünyanın en kedi gibi 4 ayağı üstüne düşenidir
(1,619 puan) tarafından
Bebeği doğurdum aldım kucağıma hazır hazır geldi sonra babası. Şimdi de hazır büyütüyorum işte ona değen bişey yok gene
(91 puan) tarafından
Neden geç geldi kız
(1,619 puan) tarafından
Ay anlatayım. Ağrı dan Erzuurma kontrole gidicez bende serklaj var o alınacak. Eşime dedim valizleri arabaya koy dinlemedi beni. Serklaj alındı Dr dedi hadi dogumhaneye, biz şok bir bakışım var ama bizim eşyamız yok diye. Tabi yine organize etmek bana düştü, babası ağrı da acil bilet al valizleri getirsin senin gidip gelmene yetişmez 4 saat en az git gel. Personele dedim ağırdan alın bak esyam gelecek falan ama nerdeee. Bizim ki babasini karşılamaya gitti valizi almaya ben o sırada doğurdum son zamanlarımda ve bebek doğduğunda yoktu yani yanımda
(175 puan) tarafından
Ah bu kocalar bende diyorum bagaja bırak dinlemiyor
+1 oy
(791 puan) tarafından
Benim kimsem yok burada bir eşim vardı kimse gelmedi tek başıma doğurdum tabi eşim geldi sonradan ama almıyorlardı zaten içeriye kimseyi sonra ertesi sabah annem geldi 
(175 puan) tarafından
İlk doğum muydu canım ben kızım için bazen endişe ediyorum
(791 puan) tarafından
İlkti canım ama ikinci olsaydı annem ve ya teyzem gelirdi yanıma
(175 puan) tarafından
İşte bende bir tane var onu kendimle yıpratmak istemiyorum
+1 oy
(23 puan) tarafından
Nerde oturuyorsunuz ben geliyim
(175 puan) tarafından
Ay Allah razı olsun canim benim ben Diyarbakır dayım
(23 puan) tarafından
Tüh burda olsan gelirdim Allah yardımcın olsun
(175 puan) tarafından
Allah razı olsun dua etsen hayır demem iyi insanlarla karşılastirsin yeter
(23 puan) tarafından
Hayırlı anlayışlı insanlarla karşılaştırsın rabbim rahat güzel doğumun olsun sağlıkla al kucağına inşAllah
+1 oy
(2,045 puan) tarafından
Eşimden baska kimsem yoktu. Zaten esime de hastaneye girmeye izin vermemistiler.. yani yapayalnızdim
(129,410 puan) tarafından
bize koyarmi bi dogum bee
(2,045 puan) tarafından
Aynen sevdosum yaa. Ama cok üzgündüm ya o gün. Bebegim icin guluyordum sadece. Güçlü duruyordum. Dokunsalar aglardim
(175 puan) tarafından
Maşallah inşallah bende öyle atlatirim
0 oy
ben tek gittim dogurup evede tek dondum❤️
(175 puan) tarafından
Evet sevda hatta kuzeyi babasıyla bırakıp gitmiştin:)
☹️ caresizlik kimsesizljk insana neler yaptiriyo bak
(175 puan) tarafından
Allah her zaman yardımcın olsun canim
amin hepimizin❤️
0 oy
(134 puan) tarafından
Normal dogum diye kimseyi istemedim annem gelim dedi yok dedim. Bdn o yanlışı hatayı yaptım srn asla yapmam son anda sezeryana alındım amnrm memlekette brn gurbet elde istemedim insanlara mejbur. Kaldım lokusalıgım berbat gecti belki anlamazsın ama tek gitme Allah'tandır bu iste son anda ne oluca belli deyil.
(175 puan) tarafından
İşte bazen ölüm aklıma geliyor ya ikimizden birine birşey olursa diye
(134 puan) tarafından
Ne olur ne olmaz ben nirsey olmaz dedim. Oldu
0 oy
(10,302 puan) tarafından
Pandemi zamanıydı tek başıma doğuma girdim ama şartlar öyleydi. Annen kardeşin yakının yok mu 1 2 gün idare etse seni
(175 puan) tarafından
Var canım olmaz mı ama nasıl desem kimse kimseyi takmiyor yada onlara hizmet etmen gerek
(10,302 puan) tarafından
Seni çok iyi.anliyorum ama bazen nasıl desem yuzsuzlugu ele almak lazım bende 2. Doğumda kimi cagirsam napsam diye çok düşündüm. Büyük oğlum daha 22 aylıktı ona mecbur annem bakacaktı çünkü huysuz yemek yemeyen ahlak biriydi. Kaynanam gelebilir di aslında ama bahaneler sunuyodu yok şekerim var yok tansiyonum var yok babana kim yemek yapacak falan filan. Eşimde ya hastaneye sen gitcen kaynana çocuğa bakacak yada sen çocuğa bakacak kaynana kızına bakacak diye posta koydu. Oda selime bakamayacagi için mecburen hastaneye geldi
(175 puan) tarafından
İşte eşin zorlamis benim ki diyo kimse bize bakmaya mecbur değil bende dedim Allah da bir gün onları bana muhtaç ettirmesin
0 oy
(39 puan) tarafından
Bnm doğumum erken oldu uzak şehirdeyiz annemlerle zaten görüşmüyoruz, kayınvalidem gelinceye kdr gece olmustu eşimle halletk,ama ilk bebegimdi smdi sizin iki tane nasıl olur blmiyorum,zaten geldiğinde de çok bı yardımı dokunmadı yine de saolsun, yine siz bilirsnz de yardımcı olacak varsa gelsin ve size yardımı dokunacağni düşünüyorsanız 
(175 puan) tarafından
Yardımcı olmazlar üstüne huzurum bozulacağını da bildiğim için istemiyorum ama kızım ne olacak o beni endişelendiriyor
0 oy
(91 puan) tarafından
Bende öyle düşündümde iyi kide olmamis eşimin yanımda olması bana ağır destek oldu kızım küveze girdi ee eşim lazım.olan seyelri almaya gidiyordu illa ki ani gelişen şeyler oluyor annem yanımda geldi eşim ben annem gittik oğlumu halasına bıraktık doğumdan sonra eismi gönderdim oğlumun yanına görümcem geldi annem rahatsızdı 
(175 puan) tarafından
Ay okurken hissettim yaşadıklarını eşimde diyor ben yanında ölüyüm ama devlette yapicam belki izin vermezler
(91 puan) tarafından
Bende devlette yaptım cnm hatta ben erkeklerin kaldığını bilmiyordum eşim dışarıya çıktı tam ziyaretci saati bitti falan eşim dışarıda kaldı yok izin vermiyorlardi ben zorla aldırdım kimse yok herkes uzak diye ertesinde görümcemi getirdi esim
(175 puan) tarafından
Ay çok şükür o günlerin geride kalmış son 12 gün bakalım ne yapicam
(91 puan) tarafından
Allah'ım kolay doğumlar nasip etsin insAllah işini gücünü rast getirsin cnm sağlıkla  kolaylıkla bebeğini kucağına al
(175 puan) tarafından
Allah razı olsun canim benim Amin ecmain
0 oy
(12,533 puan) tarafından

Zor canım ya :( ikisinde de iki ailede yanımdaydı. Kaynım eltim ablamlar eşimin dayısı yengesi kaynanam kayınpederim annem kardeşim halam geldi doğuma girmeden falan. Annen bişey demiyo mu ya

(175 puan) tarafından
Ya Zaten ona gülüyorum ya kızım maşallah çok uslu tuvalete kendi gider elini yüzünü yıkar az biraz da oyna tamam bitti yaştan değil hesap meselesi
(12,533 puan) tarafından
Ya ne biliyim yaşamadığım için sanırım garip geliyo. Benim eşim olsa mecbur kılardı valla yoksa yüzüne bakmazdı annesinin. İlk doğumumda eşim yanımda yoktu malesef kayınpederimde eltimi almaya gitti memlekete kaynanamda onunla gidecekti gezmeye benimde son günlerim. Eşim bi aradı kaynanamı verdi veriştirdi. Kaynanam gitmedi kayınpederimde daha uzun kalacakken hiç kalmadan aldı ve geri dondu 2 gün sonra ben doğuma gittim. Olmasalardı valla yüzlerine bakmazdı
(175 puan) tarafından
Maalesef eşim bu konuda çok bencilce düşünüyor bende senin gibi düşünüyorum ama ona göre bu bizim çocuk onlara sorumluluk düşmemiş diyo
(12,533 puan) tarafından
Tamam çocuk bizim benim kaynanamda lafta herkes doğurduğuna baksın ben kımsenın çocuğuna bakamam diyo ama bu farklı bi durum. İlkinde 1 gece kaynanam kaldı benle hastanede. Sonra eve geldi gitti. Çalışıyordu kayınpederim vardı falan. 2.de kayınpederim vefat ermişti kaynanamda çalışmıyordu köydeydi doktor iş yapmayacaksın dedi erken doğum tehlikem olmuştu 37+4de doğurdum. Eşim aradı hemen 1ay önce aldı geldi kaynanamı sağolsun yemeğimi yaptı oğluma baktı işimi yaptı. Doğumdan sonrada hemen hemen 1 ay kaldı baktı bize. Annemde geldi gitti sürekli arka sokağındaydı zaten. Yani olması gerek bu aslında ama
(175 puan) tarafından
Kız benim kaynana bana gelince afedersin kötürüm oluyo der ben çocuk bakmayı bilmem bulasiktan anlamam yemek hak getire hele ona çeşit çeşit yemek yaptım bana boş iş demişti
0 oy
(5,039 puan) tarafından
Yanına gelmeyene torun morun yok size de :) şaka maka ben bırını pandemıdde doğurdum cok da lazım değil kmse yani. 
(175 puan) tarafından
Zaten diyorlar ikinci niye aman hem dogrururum hem bakarım :))
(5,039 puan) tarafından
Aynen canımm senın yerınde olsam hıc de cagırmam. Bu hayatta kimseye minnetn olmuccak demek ki annen de olsa
(175 puan) tarafından
Bende minnetle yaşamak istemiyorum inşallah o gun benim için iyi gecer
0 oy
(177 puan) tarafından
Evet ben iki çocuğumu da Rusya yerinde dil pek bilmezken doğurdum 
(175 puan) tarafından
Maşallah darısı başıma canim

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 298 göst.
16 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde EceAtlas (147 puan) tarafından soruldu
0 oy