0 oy
331 göst.
Diğer kategorisinde (71 puan) tarafından
Oğlum 5 yaşında herşeye ağlıyor çok çekingen herşeyden çok korkuyor mesela eltim gel benim oğlum ol diyor çok ağlıyor sen aslansin diyorum hayır diyor ağlıyor benden asla ayrı kalamiyor okula gitcenmi diyorum ağlıyor hayır diyor annem burda kal benim yanımda diyor ağlıyor kısacası herşeyden korkuyor ağlıyor çekingen kimseye karismiyir biri onu dovse ağlıyor asla karismiyir neden böyle çok üzülüyorum 

6 Cevaplar

+1 oy
(4,173 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Yani huzursuzluk,fazla müdahaleci ebeveyn,zorba kuzen komsu çocuğu arkadaş vs durumları yoksa mizaci öyle olabilir.

Babayla bol vakit geçirsin bogusmali oyunlar evde disarda baba oğul her hafta takılsinlar maça erkek çocukların bol olduğu yerlere gitsinler , ormana gezmeye, gerekirse kampa . Arkadaşlarınız varsa oglu olan  baba oğul.gunleri vs planlayin max 2 aya değişir.(2 ayda 8 etkinlik yapar o da epey rahatlatır minnosu )
(71 puan) tarafından
Ya ağlıyorum bazen üzülüyorum küçükken ona çok kızıp bağırıyordum bazen dövüyordum acaba bundanmi olmuş kendi kendime ağlayıp duruyorum
(4,173 puan) tarafından
Artık ana oğul ağlamayı bırakın bazEn hatalar yapmış olabiliriz, ama telafi edebiliriz değil mi ana oğul birlikte büyüyorsunz işte..
Bundan sonrasına odaklanın ayni hatalara kesinlikle düşmeyin.Bol iletisimli aktiviteli olun,onun yapabileceği sekilde bol sorumluluk verin takdir edin.
İyi davranışlarını (sadece bir teşekkür bile olsa ) asla gözden kaçırmayın hatalarını bolca görmezden gelin (yeteri kadar uyarmissiniz kesinlikle hayır olan şeyleri kast etmiyorum )
Dediğim gibi babası ile de vakit geçirsin
(71 puan) tarafından
İnşallah düzelir ya tek duam bu sürekli bna bakıyor kardeşine kızınca hemen gözlerime bakıyor arada ona bakıyorum oda hemn bana bakıyor korkulu gözlerle
(4,173 puan) tarafından
Siz karı koca yukarıdaki yazdıklarım yapın  2 aydaki değişimi görün ustelik minnostaki değişim size daha iyi gelir
Unutmadan hatada yapsan bana kizsanda ağlasan da seni çok seviyorum diyip sarılmayı annelerin hep çocuklarını çık sevdiklerini bazen annelerinde hata yapabildiğini söylemeyi unutmayın.Boslugunuza gelir hataya düşerseniz asla hataya devam etmeyin çocuğunuza gidin hata yaptığınızı söyleyin özür dileyin sarılın ve tekrar etmemeye çalışin
(71 puan) tarafından
Evet bende sabırlı bir insan değilim sürekli sinirleniyorum en ufak bı yaramazliginda bağırıp çağırıyorum kızıyorum
(4,173 puan) tarafından
Tamam bu konuşma gelsin aklına tepkini göstermeden önce tam.olarak bu anı düşün ve geri adım at her zaman yaptığını yapma.Kendinde yapacağın küçük bir değişim hepinize iyi gelecek emin ol.
(71 puan) tarafından
İnşallah deneyeceğim teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(129,283 puan) tarafından
aile ici kavgalariniz falan oldumu oglunu korkutacak bisiler 
(71 puan) tarafından
Hayır gayet iyi eşimle aramız
neden bu kadar cekingem hani aile ici tartisma kavga gurultuye falanmi sahit olduda icine kapandi doycektimde krese falan gitmedimi arkadas cevresi yokmu
(71 puan) tarafından
Yok doğum yaptım seneye bire gondercem de çok utangaç çekingen herşeye alınıyor dariliyor küsüyor
kiyamam yaa cok zorlanir okulda
(71 puan) tarafından
Evet aşırı derecede hassas bir laf soyluyemiyorum hemen göz yaşları akıyor
0 oy
(2,322 puan) tarafından
Arkadaşımın oğlu da böyleydi şimdi haftada iki üç kere oyun evine götürüyor kendisi de zaten yanında ya öyle öyle alıştı olabildiğince çocukların olduğu ortama götür alışsın yoksa okulda zorlanır bide anasınıfı da değil bire gidecek diyorsun alışmadan gitmesi zor olur 
(71 puan) tarafından
Yeni doğum yaptım kızımda 2 buçuk yaşında öyle bı yerlere götüremiyorum da babasında calisyor nasıl ypcam bilmiyorum çok üzülüyorum
(2,322 puan) tarafından
Çocuğu olan arkadaşlarınız falan varsa onlarla görüşmeye çalışın çocuklu ortama girsin siz onunla ilgilenin babasıyla vakit geçirsin böyle böyle geçer inşallah ya
0 oy
(725 puan) tarafından
Bir çok sebebi var. Aile ortamınizda kavga varsa kaçıyor olabilir böyle olaylardan, akran zorbalığı yasadiysa, çok üstüne titreyip sadece evde buyumusse, çok yaşıtı yoksa çevresinde normal. Ana okulu veya kreş gibi akranlarinin olduğu ortamlara sokun. Babannesi annanesi güvenileck kişiler varsa çevrenizde onlarla yanlız bırakmaya çalışın. Yakında ilk okula gidecek biraz daha erken mudahele etseniz oyun grupları vs oldukça yararlı olurdu ama 5 yaş olmus. Psikolojisinin algıladığı, algısının oldukça açıldığı bir yasa ulasmis. Kırılması biraz zor olur. Bir uzman desteği de alabilirsiniz 
(71 puan) tarafından
Eltim kaynım sürekli kavga ediyorlar polis bile geliyor bağırış çağıris anne korkuyordum diyor falan ondanmi etkilencek diyorum acaba
(725 puan) tarafından
Çok olası bir durum. Bir şeylerden etkilendiği belli. Bir uzman desteği alın akran da görmüyorsa
0 oy
(233 puan) tarafından
kavga gürültüden ziyade sizinle çok vakit geçiriyor olabilir mi? biraz sosyalleştirmeye çalışın umuyorum ki zamanla düzelecektir
(71 puan) tarafından
Evet ben hep evdeyim yeni doğum yaptım evdede bağırıp çağırıp oynamasına fazla izin vermiyorum yoruluyorum iki yaşında da kızım var bazen sinirleniyorum elimde değil oda korkuyor anlıyorum ama düzelmeye calişcam insallh
(1,054 puan) tarafından
Kızım ocakta 5 yaşına gircek 4 aylikta bebeğim var.bebegin bakımını yaparken kızım dibimden ayrılmaz kızım oyun oyna sıkılma derim bazen oynar bazen beni bekler.cocuklarin işi oyun niye oglunuzun işini yapmasına izin vermiyorsunuz.dusunsenize yaptığınız işe birileri sürekli müdahale ediyo ne hissedersiniz.oglunuzun en doğal hakkı olan oyundan onu mahrum bırakamazsin.ayni hatayı ablamda kızında yaptı yeğenim lise öğrencisi içine kapanık bildiği şeyi bile söylemeye çekinir çünkü çocukken annesi tarafından hep baskilandi.yapmayin bunu çocuğunuza
(71 puan) tarafından
Evt sürekli baskı yapıyorum şunu yapma bunu yapma oraları bozma otur akıllı ol
(233 puan) tarafından
çocuk için kesinlikle sınır koyucu olmayın. bırakın ne yapıyorsa yapsın. birşeyden ne kadar uzak tutarsanız o şeye o kadar onu çekmiş olursunuz. küçük bebeğiniz için korkuyorsunuz anlarım ama yarın öbürgün sizin bu tavırlarınızdan dolayı çocuğa zarar vermek istediğinde ne yapacaksınız? Allah korusun. çocuğa yaklaşmak istediğinde güzelce konuşun şöyle tut böyle öp vs şeklinde yaklaşın. çok çok baskılıyorsunuz lütfen dikkat edin. yapacağınızdan hiç şüphem yok
0 oy
(2,201 puan) tarafından
Çocuğun mizacı biraz çekingen ama siz de biraz zorlamışsınız onu. Dövdüm yazmışsın... Okurken içim acıdı. Hepimiz çok yoruluyoruz elbette ama bazı duygularla baş etmemiz gerekiyor. Acilen oğluna şefkat göster. Camdan kalpli bir çocuk. Senden sözlü ve fiziksel şiddet gördüğü hâlde kardeşine uygulamamış. Hatta sen kardeşine de kızarsın vurursun diye kaygı duymuş. Çok merhametli bir evlat. Kızın o kadar da küçük değilmiş al bir oyun grubuna götür ikisini de. Sen de biraz kendini dinlersin. Kızına da oğluna da iyi gelir. Baba da el atsın duruma. Ayrıca eltin de gel benim oğlum ol falan demesin öyle şey mi denir çocuğa. Yeterince kaygılı ürkmüş bir çocuk zaten bir de üstüne ailesinden ayrılma kaygısı eklenecek. Düzgün muamele etmeye dikkat edin çocuklara. Oğlunuz bir pırlanta. Kızıp dövmeye devam ederseniz yetişkin bir adam olduğunda çok zorlanacak... 
(71 puan) tarafından
Evet çok haklısıniz suân çok üzülüyorum böyle olduhu için hep korkulu korkulu bana bakıyor kardeşine karıştığında ona kızıyorum bağırıyorum çok sinirli bir insanım sabır denen şey az bişe yok bnde
(2,201 puan) tarafından
O zaman önce senden başlamak gerek. Sen iyi olduğun zaman oğlun da iyi olacak. Herkes gücü yetene öfkesini gösterir, gücün kuzucuğuna yetmesin :(
(71 puan) tarafından
Aynen öyle vala düzelmeye calişcam insallh

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 509 göst.
31 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Zehra800 (1,079 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 63 göst.
27 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Sesenn (43 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 374 göst.
3 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Didemm (76 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 353 göst.
7 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Mirayin annesi (2,856 puan) tarafından soruldu

408,336 soru

12,267,610 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...