+2 oy
513 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (21 puan) tarafından
Kızlar benim biri 5 biri 3 iki oğlum var . Acaba diyorum bı tane daha getirip hep beraber buyusunler mi açıkçası kızım olsun istiyorum tabi Rabbimin nasibi . Yoksa bunlar iyice büyüsün sonra mi getireyim fikir istiyorum.  

34 Cevaplar

+4 oy
(29,056 puan) tarafından

Yani bu dışardan bir kilo birşey alıp getirmek gibi birşey değil maddi manevi yetecekseniz bakabilecekseniz neden olmasın kendiniz daha doğrusunu bilirdiniz buradakiler ne diyebilir ki

(2,945 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum
(21 puan) tarafından
Maddiyat korkum yok rızkı veren Allah'tır. Ama tabiki üç cocuklu insanlardan fikir alışverişi yapmak yol gösterici olabilir neden olmasın . Sonuçta herkes yaşadıklarını tecrübelerini paylaşabilir
(21 puan) tarafından
Getirmek lafzina gelince ben doguluyum bizde çocuk getirme denir ona bı açıklık getireyim :)
(29,056 puan) tarafından
O manada demedim bende doğuluyum ne demek istediğinizi anlıyorum fakat bunun ailesel bir karar olduğu ortada her aile şartlar Farkli oluyor sonuçta
(21 puan) tarafından
Ya 3. Çocuğu Allah'ın izniyle düşünüyoruz buna musaitiz . Ben arkadaşlardan yaş aralığı hakkında bilgilenmek amaçlı soruyorum.  Yoksa 3. Çocuğu her halükarda düşünüyoruz
-Reklam-
+2 oy
(2,726 puan) tarafından
Üç tane çocuğum var hepsinin arasında iki yaş var,bu bir haftadır sinir krizi geçirmek üzereyim valla,sen kendini ne zaman hazır hissediyorsanız o zaman yapın, üç çocuk yaptığına pişmanmısın diye sorsan asla pişman değilim:))))
(21 puan) tarafından
Ben de kendimi çözemedim ki bazen çok istiyorum bazen de ne acele diyorum sabret tam buyusunler diyorum :) kızım olsun çok istiyorum ama olmaması ihtimali de var üç tane ard arda üç erkek gözümü korkutuyor :)
(1,178 puan) tarafından
Bende istiyorum bıraz ama kızımız yok bizimde İlk gebelikten önce kız çocuğu hayalimiz vardı ilerde pişmanlık duyarmiyim yapmazsam diye düşünüyorum
+2 oy
(793 puan) tarafından
Bir kızım olsun bende çok isterdim ama ikinciyi bile gözüm yemiyor yani yaşlandım 3 tane olsa ruh hastalıkları hastanesinin en manyak hastası ben falan olabilirim yani bu büyük konuşmak değil Allah ta biliyor kuldan saklamam çocuk büyütmek emek istiyor çok şey götürüyor 
(21 puan) tarafından
Ben sabirliyim çocuklar konusunda herkeste söyler bide çok severim çocukları kendi çocuklarımı ama benim oğlanlar baya hiperaktif fazla yerinde durmayan çocuklar benim yerimde başkası olsa istemez ama benim kız sevdam bana düşündürüyor arsizlastirdi beni :)
(793 puan) tarafından
Bende sabır yok canım çocukları da hiç sevmem :D . Bir kendi oğlumu birde kuzenlerimi seviyorum 2 taneler başka  çocuğa da tahammül edemem ikinci olsa yine severim tabii ki kendi çocuğumda bünye işte
(3,334 puan) tarafından
3 cocugu olan eltim bugün 4. Yu istiyorum dedi 1 2 seneye kadar. Karı koca çocuklara hastalar. Hele kaynim. Köy ortamındalar çocuklar oynuyor eğleniyor ama çok ya 2 oğlan 1 kızı var. Ve gerçekten Köy işi bitmiyor ona rağmen bu cesaretine hayranım onun. 1 taneyle pert olan ben. Kendi de pert ama yine istiyorlar. Kafan alıyorsa yap bacım. 5 sene sonra 2. Yi istiyorum o kadar o da kesin değil
(3,334 puan) tarafından
He yaşları da 4,3,1.5 :D
(3,631 puan) tarafından
Ya erkek olursa buda
+2 oy
(1,178 puan) tarafından
Bende bu ara hep bu düşünce deyim 2 de erkek oldu benm küçük daha ama bir yandan yaş ilerlemeden kız olurmu dıye biraz istiyorum 
(21 puan) tarafından
İnsan bı istiyor valla tabiki erkek de olabilir Rabb'imin nasibi ama bu sefer kız gibi gibi :))
+2 oy
(1,335 puan) tarafından

Valla 2 ye bakan 3 e de bakar istiyorsan yap kardeeesss :P ben tekte elendimm :D

(21 puan) tarafından
Zaten 2 dönüm noktası bende senin gibi düşünüyorum :))
+2 oy
(740 puan) tarafından
Ben tekte elendim :((( belli ki çocuk sevgin var maddi olarakta yetebileceksen bence ideal yaşta canım doğurana kadar zaten 4 yas olur en küçüğün. Çocuk güzel ama benim fırtına sağolsun 1 de uçurdu bizi
(21 puan) tarafından
Benim ilki o kadar usluydu kii dedim 10 tane yaparım ikinci geldi ilkini de kudurttu ama çok güzeller yaaa :))
(740 puan) tarafından
Darısı başımıza :) sağlıkla büyüt
+2 oy
(857 puan) tarafından
Benm de 5 ve 2 yasinda iki oğlum var bana kalsa bı çocuk daha neden olmasın ama eşime bakincaa asla diyorum eş çok onmli
(21 puan) tarafından
Benim eşim çok düşkün çok sever çocukları ilgilenir ama tabiki benim kadar yada anne gibi bakan diğer babalar gibi değil
(857 puan) tarafından
Anneye bişey olsa Allah korusun çocuklara gözü gibi bakar mı koruyup gözetir mi hakkini arar mi bunlar onemli
(21 puan) tarafından
Ya elhamdülillah eşime o konuda sonsuz güveniyorum Allah korusun bir gün gorunmesem çocuklarıma gül gibi bakar
+2 oy
(1,156 puan) tarafından

Yaşın gençken getir canım Alah kolaylığını verir. Ben çok sabırsız biriyim buna rağmen çevre baskısı ile üçüncüyü getirdim. Normalde bi kız bi oğlum vardı düşünmüyordum başka. Israrlara dayanamadım bi oğluşum daha oldu. İyi ki olmuş iyi ki şükürler olsun çok seviyoruz hepimiz. Benimkilerin hepsinin arasında 3'er yaş var. Memnunum Allah hayırlı uzun ömürler versin. Senin de gönlüne göre versin. İnşallah çok güzel sağlıklı ve akıllı bi kızın olur. <3

(21 puan) tarafından
Maşallah Rabbim bağışlasın çok güzel bı yorum :)) darısı sağlıkla başımıza hayırlı bı kızım olsun cok isterim
+2 oy
(2,565 puan) tarafından
Cidden gerekli mi? İkinci çocuk bile bence 40 kere düşünülüp yapılması gereken bir durumken siz 3 diyorsunuz. 2 tane oğlunuz varmış zaten. Doğan çocuk büyür ama size de yazık bence. Bu dünyaya çocuk doğurup büyütmeye gelmediniz
(2,565 puan) tarafından
O zaman 3 tane değil 5 tane yapın. Evlat sayısına göre sevilecek bir şey değil
(21 puan) tarafından
Kaç tane yapacağıma ben karar veririm . Ben burda sizce üçüncüyü getireyim mi diye sormadım ne zaman getireyim tecrübeli annelerden bilgi amaçlı sordum . Zaten gücü yeten yetebilecegini düşünen getirir. Sizin gibi mutsuzlar memnuniyetsizler ve su ahlakta olanlar getirmese daha makbule geçer . Dünyanın mutlu annelere ve mutlu bireylere ihtiyacı var .
(2,565 puan) tarafından
Farkındaysanız sizi düşünüp sizin için deidm. Bir ömür doğurup bakın banane
(21 puan) tarafından
Aramızda büyük üslup problemi var . Ben birine uyarı yapmak istersem bu şekilde yapmam kendime değer veriyorum bu şekilde konuşmam kimseyle . Su son söylediğini de söylemem ömür boyu doğur mesela ne kadar değişik .
(1,178 puan) tarafından
Tek çocugum şuan bana bir bacı bir erkek kardeş gerekiyordu vala annem olmasa bittim kimsem yok  benim  onu kaybetme korkusu yasıyorum Hep bide gurbetteym en güzel zamanlarımızda ayrıyız ölüm var  yaşarken yalnızlık da zor
+1 oy
(4,253 puan) tarafından
Birincisi kiz olacaginjn garantisi yok. Benim komsum 3 kizin ustune tekrar hamile kaldi, cok erkek istiyodu o da kiz oldu ve artik doktor doguramazsin demis(4 sezaryen oldugu icin) arkadasimda kazayla hamile kaldi o da kiz oldu 3 kizi var. Hepsi de seninki gibi kucuk, kendi de calisiyo cok zorlandi. Baska arkadasimin 3 cocugu var 2 erkek 1 kiz ama gel gor ki butun gun onu okula gotur oburunu al, birinin odevi birinin etkinligi kadin oturamiyo bile. Bebekken bisey degil. Maddi manevi yeterim diyosan, senin bilecegin is. Ben 2 cocuk ideal diyenlerdenim :)
(21 puan) tarafından
Yani haklisiniz ama ben şahsen çok çocuklu seviyorum buna maddi olarak hiçbir sıkıntım yok elhamdülillah her türlü yeteriz manevi olarak da tabiki zorlukları olur ama ben sabırlı biriyim genel itibariyle yani kız ister gönlüm ama Rabbimin verdiğine isyan etmem hayırlı evlat olsun da eli ayağı düzgün olsun Rabbimden gelen herşey çok güzel . Sadece yaş aralığı konusunda kararsızım
+1 oy
(19 puan) tarafından
Benimde oğlum 9 yaşında kızım ise ocak 15 te 5 bitecek 6 ya giricek ucincusunu istedik tedavi oldum falan bu arada pokus var bende ha demekle bebeğim olmuyor takdiri ilahi Allah'ın tabi ucuncuye hamile kaldım ama kalbi durdu kürtaj oldum iki ay oldu şu anda tekrar istiyoruz evlat çok güzel her zorluğa degiyo bence sana diye bileceğim şey içinde varsa eğer yap en azından yaş geçmeden 
(21 puan) tarafından
Rabbim hayırla sağlıkla hayırlı bı evlat nasip etsin sana arkadaşım . Rabbimin nasibi evlat bambaşka birşey herşeye bedel .
(19 puan) tarafından
Aminn amin cümlemizin inşallah cnm
+1 oy
(516 puan) tarafından
Benim büyük kızım 8 yaşında ikincisi de 4,5 yaşında hayırlısıyla 3 yapmaya karar verdik ve şu an yolda
(50 puan) tarafından
kac haftaliksiniz
(516 puan) tarafından
Yarın tam 12 haftalık oluyorum
(50 puan) tarafından
aralarinda guzel yas farki var zorlamayacaklar seni ablasi
(516 puan) tarafından
İnşallah küçük çok zor çok yaramaz bebek doğunca inşallah biraz dingirleşir durur
+1 oy
(2,485 puan) tarafından
Kizlarim.6 ve 8yasindaydi 3.ye dogum yapyim canim.buyuklerin bi derdi yok oyuzden tam rahata ermisken oldu iyimi oldu sukurler olsn rabbim aratmadi ama bence biraz daha buyumelerini bekle derim.benm en buyuk rahatligm kizlarimin buyuk olmasiydi.cunku herseyi anliyorlar
(21 puan) tarafından
Evet o konuda kararsızım zaten çok büyük değilim 25 yaşındayım üç Allah'ın izniyle istiyorum Rabbim aratmasın ama beklemek mi daha iyi ard arda büyümeleri mi bilmiyorum
0 oy
(22,132 puan) tarafından
Kendimi örnek vereyim

Kızım 5

Diğer kızım 1bucuk yaşında 

3.cu gebeliği Kaza olamadığı sürece 8 9 yıl sonra düşünüyorum 

Tabi o zmna kadar kim öle kim kala :))))

Niye 8 9 yıl sonra 

Küçük kızım okuma başlasın 1.sinifi atlatssin 2.ci sinifida atlatsin sonra çocuk gelsin :))

Yani hiç gelmesede olur ama işte eşim istiyor ')
(21 puan) tarafından
Oğlum 3 yaşına girene kadar küçük oğlum bende tam büyüsün diyorum şimdi biraz rahatladım acaba mi dedim :))
0 oy
(869 puan) tarafından
Bende aynı kararsızlıkla boğuşurken Rabb'im dedi ki çok fazla düşündün al sana bebek :) çocuklar büyüyüp rahata alışırsam yeniden bebek bakmak zor gelir ama şimdi de bay zorlanıyorum altından kalkamam diye düşünüyordum. Meğer kalkabilirmişim ki Rabb'im nasip etti. 3. Ye 7 haftalık hamileyim 
(21 puan) tarafından
Sizin diğerleri kaç yaşında rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
(869 puan) tarafından
Oğlum 3.5 kızım 2 yaşında.
(21 puan) tarafından
Maşallah Rabbim bağışlasın canım hayırla sağlıkla kucağına al inşallah ❤️
(869 puan) tarafından
Amin çok teşekkür ederim
0 oy
(517 puan) tarafından
Gerçekten kız çocuğu bambaşka inşallah saglıkla sana da nasip olur ama bence biraz daha büyüsünler öyle yap... Erkek çocukları cidden zor.. 
(21 puan) tarafından
Evet kızım olsun çok isterim hayırla sağlıkla erkekler biraz hiperaktif ama çok tatlılar herşeye bedeller
0 oy
(129,596 puan) tarafından
biri 5 digeri 3 yas olmak uzwre bi daha asla ( buyuk konusma olmasin ) ama gercekden cocuk bakma bana gore degil cok zor migren hastasi oldum 
(21 puan) tarafından
Erkekler mi ikiside :)
(129,596 puan) tarafından
1 erkek 1 kiz
(21 puan) tarafından
Maşallah Allah bağışlasın
0 oy
(609 puan) tarafından

Tamamen kendinizi hazır his ettiğiniz an olmalı çocuk. Tamam bakarım psikolojik olarak kaldırabilirim dediğiniz an olur bunun senesi yok kendinize güveniyorsanız neden olmasın çocuk güzel bir şey 

(21 puan) tarafından
Haklısınız evlat bambaşka birşey
0 oy
(10,302 puan) tarafından
Bacım yaş ayaklarımız aynı ve seninde iki erkek cesaretini tebrik ediyorum ben 3. Çocuğu istemiyorum düşünmüyorum Rabb'im olanlara sağlık sıhhat versin bizde iyi bir gelecek verelim yeterli diye düşünüyorum. Ama kız olacağının garantisi yok 
(21 puan) tarafından
Tabiki garantisi yok kızımın olmasını çok isterim hayırla sağlıkla ama normalde de 3 çocuk 4 çocuk isterim yani çok şükür bakabilirim maddi manevi Rabbimin nasibi tabiki
0 oy
(3,133 puan) tarafından
Bakabilecek hem maddi manevi gücün varsa yaş aralığı güzel önemli olan senin kendini hazır hissetmen 
(21 puan) tarafından
Maddi bı problem yok hamd olsun manevi de sabirliyim bebek seviyorum çocuklarımla da ilgiliyim ama yine ister istemez insan düşünüyor

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 260 göst.
0 oy
2 cevap 56 göst.
13 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Kubramustafa (66 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 809 göst.
24 Mayıs 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 519 göst.
6 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Expertmom (895 puan) tarafından soruldu