+1 oy
404 göst.
önce Aile kategorisinde (2,551 puan) tarafından
Ya arkadas ben anlamıyorum bu çocuk niye elimi attığım her işe karışıyor. Artık 3 yaşında diye tv de açıyorum bakıyor evde bir ton oyuncak var artık koyacak yer yok yani o derece. Ama benimki hiçbirini yüzüne bakmıyor illa geliyor bulaşık yıkarken bacağıma yapışıp ağlıyor bende yapacam tezgaha oturacam yemeği karistiracam. Evi süpürecem süpürgeyi elimden alıyor cekistiriyor. Çamaşır katliyorum geliyor altını üstüne getiriyor geri. Artık bunaldim yani sürekli ayağımin altında. Güzelce konuşuyorum anlatıyorum yok. En sonunda sinirleniyorum bu kezde ağlıyor vicdan yapiyorum. Napim ben. Hadi yapmasında değilim dagıtsin döksün ama bir gün ya bu yerini yakacak ya üstüne sıcak bişey dökecek ocağın bile dibinde ben yapacam diye. Sizin de çocuklar böyle mi. 

20 Cevaplar

+2 oy
önce (2,830 puan) tarafından

Ben bazı şeylerde sınır koyuyorum ocağa yaklaşamaz mesela diğer basit şeylerde karışmıyorum. Fazla oyuncakta dikkatlerini dağıtıyor aslında çok oyuncak çok oyun demek değil maalesef. En iyisi oyun kurabileceği bir kaç oyuncak dışında diğerlerini kaldır. Arada değiş tokuş yaparsın. Bizim bir orta boy kova var sadece içinde araba vs onun dışında minik legoyla çok oynar dolabında jenga tahtaları boyama kitapları vs var oynar geri kaldırırız. Mesela bir haftadır kovayı dökmüyor legolarla oynadığı için legodan sıkılırsa biraz saklarım oyuncaklardan sıkılınca çıkarırım. 

Ve her şeye rağmen beklentimiz düşük olmalı yalnız kalma konusunda. Her çocuk yalnız başına odada uzunca süre oynamayı sevmiyor. Beklentini düşürürsen sen de daha rahat edersin
-Reklam-
+1 oy
önce (399 puan) tarafından
Benim bebe 7 aylık bilmiyorum nasıl olur ama bence meraklı çocuk her zaman iyidir sizi rol model alıyor olabilir . Sizden gördüklerini de yapmak isteyecek haliyle . Tam merak zamanları kişiliğinin şekillenmeye başladığı zamanlar diye düşünüyorum . Aslında güzel bişi bunu oyuna çevirebilirsiniz . Oyuncaklari yanınıza alıp karıştırın yemek yapıyor gibi sonra kendi oynasın . Sizde yemek yapın bak bende yemek yapıyorum sende yapiyosun gibi . Bez verin oynasın dursun. 
önce (2,551 puan) tarafından
Kendi oyuncaklarıyla asla tatmin olmuyor illa benim elimde ne varsa onu istiyor.
+1 oy
önce (2,308 puan) tarafından
2 yaşında aynen böyle canım resmen dibi dibine hareket ederiz , daha bizimki oturduğun yere de karışır koltuğa çık, yere otur , hadi bana yemek hazırla vs vs emrivakisi çok yani:))
Buda öyle giydiğim kıyafeti bile beğenmiyor çıkar şunu beğenmedim diyor
önce (2,308 puan) tarafından
Niye böyleler bilmiyorum o kadar mızmız ki en zorlandığım şey bu sürekli ağlıyor
+1 oy
önce (750 puan) tarafından
evde tonla oyuncak olması başta zaten yanlış. ve çocuk ayna gibidir ebeveyn ne yapıyorsa onun için de o ilginç oluyor. oyuncaklarını biliyor zaten sonra sana bakıyor annesi mutfakta değişik oyuncaklarla oynuyor ve o da katılmak istiyor oyuna. sonra annesi çamaşır oyunu oynuyor ve o da oynamak istiyor hepsi bu aslında.

benim ikizlerim var ben onları da dahil ediyorum her işe. dolapları silerken 3 bez çıkarıyorum ben önden onlar arkadan siliyor. bulaşık makinasından tencereyi alıp alt dolaba koymaya başladılar artık. arada tabi zararları oluyor. işler yavaşlıyor ama merak ediyorlar ve haklılar. tezgahın üstünü merak ettiklerinde bi havlu serip tezgaha oturtuyorum bi gözüm ve bi elim onlarda olacak şekilde yanda yemek yapmaya çalışıyorum. ama küçükken ben de öyleydim kendimi hatırlıyorum benim annem de böyle davranıyordu bana. 
Şimdiye kadar öyle davrandim zaten işlere Onuda dahil ettim çünkü evde tv telefon yoktu yeni izliyor sadece tv oda. Ama artik yaramazlık boyutuna geçti. Tezgaha çıktığı an bakıyorum halıdan tezgahın üstünden berisi su kendini baştan aşağı islatmış. Sakin kalmaya çalışıyorum. Ama nereye kadar bilmiyorum
önce (750 puan) tarafından
muhtemelen maksimum 1 yıl daha. çocuk büyüdükçe uslanıyor gördüğüm kadarıyla. yeğenlerimde öyle oldu. her yeni yıl daha iyi oluyorlar
+1 oy
önce tarafından
2,5 yaşında ki kızım da aynı 
+1 oy
önce (4,038 puan) tarafından

Ha tam olarak benim evladım  talepler konusunda (oyuncakları ile oynar ama benim ki tatmin olmaz ev işi yapmak ister )

Ben yemek yaparken sebzeleri o mutfağa gelmeden yıkarım.

Tabure var koşarak alir gelir tabureye çıkar anne sen yikayamamissindir ben yıkayayim der leğene ılık su koyarım kendi ile birlikte mutfağı islatarak yıkar birde hepsinin tadına bakar beğendikleri yemeye devam eder bir taraftan yıkar:))

Kek yaparım mixeri benimle tutar kurabiye yaparım kalıpları kullanır. Makineye bulasik dizerim koşarak gelir o da dizer evi supuruum mopu ben aticam der hereyi ıslak bırakır arkasında havlu ile gezerim.Katli çamaşırları bozar o katlayacakmis  çorap eşleştirme ve alt dolapları yerleştirme görevi onun bir gör koydugunu bulamaZsin

İzin vermezsem saatlerce kriz izin versem 5 dk iş en az bir saat arka toplama ile birlikte bende her türlü uğraşacağım bari Huzurumuz kaçmasın Aliriza Bey konumunda devam ediyorum.

Aaa aklıma gelmişken oyuncakları topla derim asla toplamaz daha da dağıtır asla bana yardıma gelmez yatağını kapat derim yorganı yere atar ustunde tepinir benim yatagi toplamaya koşar :D

önce (4,038 puan) tarafından
Bak yazmayı unutmuşum evde babası tamir yapacaksa asla babası bilemez kendi tamir etmeli kendi tamir seti ile yapılan oyundur ama babası bir yere bant bile yapıştırmaya kalksa kıyamet kopar çünkü o yapmalı daha şimdiden çok bilmiş adam matkap eline almıyor korkudan o yatınca komşulara söylüyoruz gündüzden böyle böyle diye yada ben evden dışarı çıkarırım eşim o arada yapar .
+1 oy
önce (5,194 puan) tarafından
Canim benim oglumda oyle toz alirken ona da bez veriyorum o da aliyor supurge yaparken iki tane var evde dikeyi ona veriyorum buyukle kendim supuruyorum camasir makinesi programini ben seciyorum o calistiriyor kek falan yaparken malzemeleri o katar biraz karistirir ben hallederim sonra camasir katlama isine gelince o sira ilgi istiyor o uyurken katliyorum o uyanikken yapinca bozuyor yada dolaba kostur kostur yerlestiriyor 32 aylik oglum mutfakta birsey yaparken de sandelye cekiyorum yanimda dikiliyor bakiyor
İnan bu saydıklarıni bende yapıyorum ne eksik ne fazla ama yapmamasi gereken şeylerden var illaki yapma diyince anlamıyor her gün kaç kere aynı krizi yaşıyoruz
O uyurken yapsan mesela bu ara benim oglumda da tencereye sogan koyup ocaga yerlestiriyor ac ac diye yemek yapcakmis sıpa  bazen kiziyorum bazen sakin duruyorum
Öğlen uyumuyor artık sabah sekizde kalkar aksam sekizde yatar. Ondan sonra da benim halim kalmıyor zaten
Himmm iste o zor olur inan günduz 30 dk uyusa bile insana yetiyor
Evet öğle uykusu nimetmiş diyorum zaten. Ne güzel o uyurken yemeğimi yapar çamaşır işini falan hallederdim hep.
+1 oy
önce (1,046 puan) tarafından
Malesf canm benm ilerde öyle bı oda dolusu oyuncakları var ama yakamı bırakmıyorlar İlla yardım edecem diyorlar ya gidin çizim yapın boyama kitaplarını veriyorm yine yok pesimdelerr eşim evde olsa bu sefer onun pesindeler bı ara beni krize sokmuşlardi çok agladm bişey yapamyrm edemiyorum ama artk alstim yaa ne desem aynısını yapıyorlar yine hele birde 1 saat arayla devamlı acıktım diyorlar ortalığı yıkıyorlar 
Evet maalesef beş dakika otursam hemen çişim geldi acıktım susadim
Aynen canım aynen 7/24 aynısını yaşıyorum maalesef oturup doğru düzgün yemek bile yiyemiyorum çünkü vakit kalmıyor bir bakıyorum akşam olmuş eşim geliyor bazen yemek yapamıyorum evde bebekte olunca aşırı derece de zor oluyor
Kaynanam geldi bir iki hafta kaldi Allah senin yardımcın olsun dedi giderken :) sofrada bile kucağımda oturuyor ne yediğimi anlamıyor ne acım ne tok
Aynn valla seni çok iyi anlıyorum yaa :)
+1 oy
önce (6,577 puan) tarafından
Bu geçici bir süreç. Çocuklar durmadan huy değiştiriyor. Benim kızımda bir ara öyleydi. Merak salmıştı. Arada ver eline karıştırsın

Kek yaparken yumurtayı karıştırsın. Bez ver silsin. Kızım benimle kıyafet katlıyor. Dün mesela bez aldı nereyi sileyim dedi kapıyı dolabı sildi :) 

Öyle bi şekilde oyalanıyorlar sen vermedikçe meraklanıyor 

Yavaş yavaş sıkılır oda unutur bu huyları
Veriyorum ya her cuma beraber kek yaparız kaç tane yumurta ziyan oluyor bilmiyorum:)
+1 oy
önce (1,917 puan) tarafından
Ben ona iş veriyorum peşimi bırakıyor çamaşır katlayinca al bu çorabı babanın cekmecesine bunu benim diye diye oyaliyorum yemek yaparkende gene eline birsey veriyorum dün tatlı yaparken onada hamur verdim birlikte yaptık kalktik
İnanacak yaşta değil ki çok fena bu 3 yaş
önce (1,917 puan) tarafından
Bizde 3 yasindayiz işine geliyor yapıyor
0 oy
önce (124,567 puan) tarafından
ayni boyleyoz ama krsse gidiyodu iyiydik suan noel tatilinde oldumuz icin yapistik birbirimize
Bazen fenalık basıyor
0 oy
önce (1,589 puan) tarafından
Bunlar olurken aklımdaki tek düşünce Büyüyünce işim var anne olacak ..ona üzülüyorum ✓
Aynen aynen bir bardak su istyecez vermeyecek
0 oy
önce (1,811 puan) tarafından
Kızım 7 yaşında hala öyle 
Yaaaa :(
önce (1,811 puan) tarafından
O kadar dibimdeki bazen arkamı dönüyorum ayağına basiyorum kolum çarpıyor herşeye karışıyor oturmama kalkmama kadar babasına da öyle
Haha bende basıyorum ayağına suratima bakıyor biseydr demiyor:)
0 oy
önce (17,436 puan) tarafından
Meraklı keşfediyor öğrenmek istiyor. Nerden bildiğimi sormayın :) ben kendine zarar vermeyeceği her şeye izin veriyorum tezgahın üzerine oturuyor ayrı süngeri var bir leğen veya plastik kap veriyorum onunla onalanıyor 
İşte kendine zarar verecek tarzda oynuyor kaynayan yemeğin dibine giriyor ben karistiracam diye
önce (17,436 puan) tarafından
En inat zamanları ben geçer diye kendimi teselli ediyorum
İnşallah valla bir umut işte
0 oy
önce (5,745 puan) tarafından
Bn dün kızımla makina boşalttım oğlumda iki yaşında süpürmek isteyince vermeden krizlerde yaparım mesela al derim oynar bu kez.  Oğlum çok meraklı herşeye dokunup bakmak ister dediğin gibi tüpe bile dokundu sadece 3 Saniye arkamı döndüm Allah'ım iki parmağı kizardı ama evde  nasıl ağladı kurban olduğum. Birdaha tüpe yaklaşması ama çok ağladı maalesef. 

Tüp hariç ama bazı şeyleri birlikte yapabilirsiniz yoksa o hep ister hep sorun olur vala 
Benimkide ocakta yaktı elini ama hala yapıyor uslanmadi :)
0 oy
önce (3,951 puan) tarafından
Bizimki de öyleydi. 4 yaşından sonra baya bırakıyorlar idare et:D
Ay hadi İnşallah
0 oy
önce (340 puan) tarafından
Benimki de 3 yaşında ve anlattıklarını birebir yaşıyorum illa kendisi yapmak istiyor 1 yaşında kardeşi var o uyudugu zamanlar bana daha cok sarıyor 
Küçük ergenler ya herşeyi ben bilirim ben yaparım
önce (340 puan) tarafından
Küçükler cok meraklı oluyor malesef
0 oy
önce (18 puan) tarafından
Kız benim oğlumda 4 yaşı da aynı valla eşimle beni çok kıskanıyo bi yanına otursam kıyamet koparıyo ev işlerine çok meraklı ve çok titiz bir çocuk  misafir geldiğinde ağlıyo evi pisletecekler çorapları kirli diye bi görsen artık baş edemiyorum 6 aylık kardeşini bir ıslak mendili bitiriyo ellerini kirli diye 
Aboo seninki daha betermis
Kaynanalık yapıyo bana bi görsen
Bende her zaman diyorum kaynanadan cekmedim bu kızdan çektiğimi:)
:) :) vay halimize
0 oy
önce (1,543 puan) tarafından
Bir yaşında oğlum aynen böyle. 
0 oy
önce (876 puan) tarafından
Aynısı bende de var 2 buçuk yaşında daha. Ama her yerde benimle. Tuvalet yıkarım gelir başımda durur ev süpürürüm 1 saat sürer kavga dövüş illa kendi supurecek, yemek yaparken taburesini getirir yanımda herseye el atar ocağa yaklaşır illa yemeğe bakacam der çamaşır zaten asla onun uyanık olduğu saatlerde katlamiyorum çünkü ben katlarken ya üstüne atlar ya bisikletle üstünden geçmeye çalışır bir şekilde sinirlenip bırakıyorum. Özellikle bugün çıldırttı beni. Saat 9 buçuktan beri onun yakında piş piş yaparak uzandım 1 buçuk saat oldu daha yeni daldı sanırım. Dilim damağım kurudu ninniden piş pişlamaktan 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 116 göst.
19 Temmuz 2022 Aile kategorisinde Esmagil (37 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 852 göst.
0 oy
3 cevap 590 göst.
30 Mart 2020 Diğer kategorisinde Ezgi22 (44 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 65 göst.
25 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Elif12 (309 puan) tarafından soruldu