+1 oy
250 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,573 puan) tarafından
Tek cocuklu anneler ikinciyi ne zaman yapmayın düşünüyor sunuz oğlum 2 bucuk yaşında eşime kalsa hemen yaparsa ben tek kalsın yada 8 9 yaşında yaparız diyorum kafam karışık bilmiyorum ne zamna yapsam etsem en iadel yaş ortalaması kaç olmalı okula falan başlıcak zorkanırmıyom bebekle bşrde benim doğumum bşraz zorlu geçmişti korkuyorum tekrar doğum yapmaktan sancılar dna

26 Cevaplar

+2 oy
önce (2,308 puan) tarafından
26 aylık inan ki aklımdaki bu sorunun cevabını kızım her gün veriyor:)) çok zor mızmız bı çocuk ve ikinciye gücümün olduğunu düşünmüyorum 
-Reklam-
+1 oy
önce (253 puan) tarafından
Benim kızım 2.5 yaşında ben 22 haftalık hamileyim 
önce (3,573 puan) tarafından
İyi cesaret kız kazayla mu oldu cinsiyeti netçy
önce (253 puan) tarafından
Sürpriz oldu erkek
0 oy
önce (16,407 puan) tarafından
Bence anne kendini ne zaman hazır hissediyorsa maddi manevi o zaman yapılmalı
Bilmiyorum ya işte Bi yapasım var Bi de yapmayasım var
0 oy
önce (12,190 puan) tarafından

anne baba ne zaman hazırsa o zaman. bence bunun belli bir süresi yok. yaş farkı az olan bir müddet sıkıntı çekiyor sonra çok rahat ettim diyor. yaş farkı çok olan çocuk bakmayı unutmuşum diyor.

tamamen sana bağlı. ben 2 yi düşünmüyorum ama kaza bile olacaksa yaş farkları 4 falan olsun en azından diyorum :D

Senin. Ki baya kötüymüş kızzz benim normal doğum du ıkınamayınca karnıma bastırdılar birde o sancıları tekrar cekmek istemiyorum
hala gözlerim doluyor o anı düşündükçe. ameliyathanede çığlık çığlığaydım. normal doğumda az çok duyuyoruz sezaryendq böyle bağıran nadir kişilerdenimdir herhalde :))
normal olsaydı tabi doğumun şekline göre 2.yi düşünebilirdim sanırım
önce (19,213 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun. Son hafta benim kızım da çok gelişmedi heralde. Doktor önceki hafta daha yüksek söylemişti. Sonraki hafta daha az söyledi kilosunu. Ben cihazın tam olarak doğru olcememesine baglamistim. Doğumdan sonra benim tansiyonum da 20 11 oldu. Haftalarca yükseldi tansiyonum. Senin de mi böyle oldu. Benimki de mi gebelik zehirlenmesi miymiş ki acaba
sağolasın canım.
ben çok ödemliydim öyle böyle değil. idrar temiz, tansiyon normaldi hep. doğum yaptığım gün kanama başladı, oluk oluk yani nerdeyse, dışarıdaydım ve hastaneye yakındım neyseki. baktılar ettiler vs orda dedi doktor gebelik zehirlenmesi yaşıyorsun diye. tansiyonum yüksek ama hiç hissetmiyordum, baş ağrısı falan olur derler ya yok yani hissetmedim.
tansiyonum yaklaşık 1 ayda normalleşti.
yani bilemedim belki de son anda yaşadın sende bu zehirlenmeyi. 40.haftada gebelik zehirlenmesi yaşayan duymuştum, genelde daha erken haftalarda çıkıyor ama. Allahtan benim öyle erken olmadı. yoksa daha çok küvezde kalırdı kızım.
Allah korumuş. Çok şükür bişey olmamış size. Benimki de belki öyleydi bilmiyorum ödem çoktu ve doğumun ertesi günü tansiyon çıktı. Öncesinde de hafif yükseklikler vardı aslında. Neyse şükür geçti gitti o günler. Ama ben de korkarım tekrar doğum yaparsam da tansiyon kalırsa diye. Çok zor bisey
0 oy
önce (124,567 puan) tarafından
kaza olmadigi surece yapmamali☺️ sebebleri hayat sartlari
Cok dikkat ediyoz olmaz heralde patlak cıkmadı gı sürece djdjdj:Dd
önce (124,567 puan) tarafından
nasibi varsa her turlu oluyo
0 oy
Doğumunun riskli bir durumu yoksa bence tam zamanı. Arada 8 9 yaş oldugu zaman kardeş gibi olmazlar gibime geliyo bana . Az yaş farkı olunca paylaşımları da ona göre daha çok oluyo diye düşünüyorum. Benimkiler in arasında tam 3 yaş fark var 
Doğumum riskli degilde benim doğum anı güzel değildi ya baya sancı cektim bşrde ıkınamadığım için karnıma bastırmak zorunda kaldılar kötüydü baya benim için ya arkadas olurlar da abimle 3 yaş var benim küçükken hiç hatırlamıyom oynadığımızı hep kavga ederdik
Benim doğum da aynı sekildeydi. Aman boşver hangi doğum güzel ki ahshsh. Geciyo çok şükür. Biz de kardeşimle kavga ederdik. Ama çok da severdik birbirimizi. Oynardık da. Şimdi benim çocuklar arasında 3 yaş var. Onlar da yakalamaca oynuyolar. Oyuncaklarla oynuyolar falan. Arada kavga ettikleri oluyo
0 oy
önce (12,898 puan) tarafından
5 yaş olacak aralarında bakacağız bakalım nasıl olacak 
0 oy
önce (17,543 puan) tarafından
Benim kendi şahsi fikrim ilkim 5 yaşında 1 aya doğumum var ama fazla ara vermişim 2 yaşındayken olsaymış daha iyiymiş ama tabi nasip 
0 oy
önce (573 puan) tarafından
İlk bebegim sakin ve uysaldı ikinci bebek fikri de hoşuma gidiyordu birde annem yanımda o da destekçim doğunca aralarinda 21 ay olmuş olacak. Birde kendi yaşımı düşündüğüm için sanırım erken istemiş gibi oldum ama beraber büyütme fikri hoşuma gidiyor 
Benim oğlan fena ya senin kız mı
0 oy
önce (11,283 puan) tarafından
Valla önceden sorsaydın birinci sınıfı atlatınca derdim şuan 3 yaş diyorum çünkü yengemin büyük kızı 7 yaşında 2. Yi doğurdu kendini anne yerine koymuş bebeğin herşeyine karışıyor kaynana olsa baş edersin bi şekilde ama kendi kızın olunca sıkıntı çekiyosun. Uyuyan bebeği uyandırıp emdir acıkmıştır uzun oldu diyor valla her türlüsü sıkıntı yaa 
0 oy
önce (2,569 puan) tarafından
Kızımla ikincinin arasında dört yaş olucak bence hazır hissedince olmalı birde 8-9 yaş ara çok değil mi canım yaa tabi senin düşüncen ama  görümcem 8 yaş arayla doğum yaptı çok zormuş keşke büyük okula başlamadan küçükken olsaymş diyor 
0 oy
önce (959 puan) tarafından
Bende çok düşündüm en sonu yaptım :D oğlum 27 aylık ben 13 haftalık hamileyim büyüyünce daha çok sıkıntı oluyor çevremden canlı şahit oldum ama anne babada hazır olmalı özellikle anne:) 
0 oy
önce (6,797 puan) tarafından
Kızım 4 buçuk yaşında 2. ciyi hiç düşünmüyorum ☺️
0 oy
önce (7,003 puan) tarafından

O kadar ara verme . Bnm oglanlarin arasında 7 yas var.  

0 oy
önce (417 puan) tarafından
Bence bunun hazır olmakla hıc ılgısı yok bız esımle%100 hazırdık 2. Çocuğa çok istekliydik. 

Yani şuan ne sor ne ben söylim nerden tutsam elımde kalıyor cok zor çok çok çok   ölüm gibi bişy oldu ama kımse ölmedi. 
Nasıl yani kızz ne ölümü
0 oy
önce (86 puan) tarafından

Şimdi yapsan digurana kadar 3ü geçer benim çocuklarımın arasında tam 2 yıl var biraz zor ama güzelde beraber ymk yerler beraber banyo beraber oyun saklambaç fln hiç sıkilmiyorlar ama çokta kavga oluyo :))

0 oy
önce (510 puan) tarafından
Kendi psikolojin ve özellikle maddi gelirin ile alakalı bu durum. Ennn ennn kötü ihtimalle aylık 100 bin gibi bir gelir yoksa ikinci düşünülmemeli bence.
Neden 100 bin gelir kız
önce (510 puan) tarafından
Neden mi? :) bir kere organik sağlıklı ve dengeli beslemek çok pahalı. Etin kilosu malum, peynirin sütün herşeyin fiyatı belli. Çocuklar artık dışarıda oynayamıyor, sağlıklı bir psikolojik gelişim için 3 yaşında kreşe gideceksen mesela aylık 20-25 bin. Bunun yanında ailecek dışarı çıkacak gezecek aktivite yapacaksınız. Bunların haricinde de iki çocuğun geleceği için birikim yapmak gerekiyor. 100 bile yeterli değil de işte. Minimum yani
0 oy
önce (11,030 puan) tarafından
Askim bebelerimiz ayni yastalar ben dusunmuyorum valla bi tanesine dogru duzgun bakabildik mi vakalim ikinciyi yapayim aha bi burnum akti soylemesi ayip oglana da bulasti kac gundur evden damdan habeirm yok Allahtan esim evde de yardimi oluyo iki tane cocuk olsa hepimiz hastalansak esim de hergun evde degil napcam hic cesaretim yok valla 
Geçmiş olsun canım
Benim oglan uslu bacim cibsiyetle ne Alalkasi var bende kiz olur firlama olursa diye korkuyorum
Kız yaramazlıkdan degil ya ben annemle hiç anne kız gibi olamadık yani anneme karşı küçüklükten nefretim var herşeyini kısıtlardı hapisgibiydim geri kafalı cok kızı mla annemle yaşayamadığım şeyleri yaşamak istiyorum yani sırf o yüzden kızım olsun diyom yoksa illa kız olcak değil içimde kaldı
Oğlum var onla da yaşarım ama anne kız gibi olmaz başkalarını görüyorum o kadar özeniyorum ki benşm annem neden böyle degil
Seni o kadar iyi anliyorum ki
0 oy
önce (1,701 puan) tarafından
Doğumunuz 1.sinif senesine gelmesin bence. Şöyle bir durum da var etrafinizda destek olacak kimse var mı ? Çocuk anaokuluna başladı diyelim onu okula getir göturu siz mi yapacaksiniz. 
Canım herkes cok yakın bana ama elimden başka kimseden fayda yok öyle söyleyim ne anadan fayda var ne başkasından nese eger ana okuluna başlarsa zaten servisle gşdr canım Binada ana okuluna gidenler var servisle gidip geliyor
önce (1,701 puan) tarafından
5 yaşta anaokuluna gider eğer 4 yaş sınıfı varsa evde sıkıliyorsa yine gidebilir. Birkaç aya hamile kalsan 3.5 gibi diğer bebiş doğar. İlk 3 4 ay zor olur sonra diğeri okula başlarsa sana kolay olur. Eğer kesin ikinciyi düşünüyorsan yap. Ya da dediğin gibi 8 9 yaş olması lazım çünkü 1.sinif zor odevleri falan çok olacak
0 oy
önce (868 puan) tarafından
İlk çocuğunuz okula başlamadan olmalı bence onu okula bırak al geri götür geri almaya git beslenmesi ödevi ile uğraş derken bebek ihmale geliyor çocuk okula başlamadan olmalı ki ikisi oyun oynamalı psylaşmayı oyun kurmayı öğrenmeli kreş falan neyse ama direk okul zamanı çok zor bence 

İlgili sorular

0 oy
40 cevap 745 göst.
22 Haziran 2023 Aile kategorisinde Birhilall (1,432 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 322 göst.
28 Mart 2022 Aile kategorisinde arzu07 (191 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 509 göst.
15 Kasım 2021 Aile kategorisinde Jajajhvx (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
39 cevap 718 göst.