Merhabalar, bunun aslında kültürle bir alakası yok. Açıkçası ben babama güvenmemeyi bir kez daha öğrenmiş oldum. Çoğu arkadaş parayı yedin içtin sen ödemelisin demiş haklı olarak ama onlar benim o kredi parasıyla geçindiğimi babamın o paraya güvenerek bana para gönderirken bile hesap kitap yaparak gönderdiğini, benim banka kartımın abimin elinde olduğunu, babam yüzünden abimin öğrenciyken daha üç kredi kartı kullandığını bilmediği içindir. Babamın durumu hâli vakti gayet yerinde ve kimilerine göre çok da zengin sayılır. Kirada değil, emekli maaşı var, market işletiyor, aynı zamanda alım satım yapıyor ticaretle uğraşıyor, şu an bir inşaat yapıyor, biz okurken başka inşaatlar yaptı. Sadece araba alımı satımı yaparak arsa almış şu an elinde milyonlar değerinde arsaları olan biri. Şu an ödeyemez dememin sebebi ödemesi gereken çek vs olduğu için. Bunu şunun için sordum, bana o zaman krediyi çek diyen babamdı böylece bana daha az harçlık gönderecekti. Kaldığım yurdun aylık ödemesi dışında aldığım şampuana kadar nereye para harcıyorsun diye didikliyordu. Madem öyle okutmasaydı, okuttu öğretmenlik dışında hiçbir iş yapamazsın diye önüme engel koydu. Okul bitti sınava çalışırken goruculerin var evleneceksin baskısı yaptı. Tam iki yıl mücadele ettikten sonra eşimle tanışıp şükür ki evlendik. Bana borç benim ben ödeyeceğim deyip onu da yapmadı. Bence bu borcu eşim ödememeli çünkü onunla alakalı bir durum değil. Bugün babama borcu desem yine ben hallederim deyip halletmeyecek onu da biliyorum. Fikir almak adına bunu sordum. Bu arada bugün vergi dairesine gidip borcu tek seferde ödedi canım eşim. Hızını alamayıp bana da bir bilezik aldı :) babamın vaktinde göstermediği sorumluluğu bir kerede halletti