+2 oy
538 göst.
önce Diğer kategorisinde (600 puan) tarafından
Kızlar ben üniversitedeyken eşimle tanışmıyorduk Baba evindeyken üniversite okudum yani. Bugün banka hesaplarıma haciz gelmiş öğrenim kredisini ödemediğim için. Size bu parayı kim ödemeli babamın şu an ödeyecek durumu pek yok çünkü borç içerisinde eşim elbette ki öder ama bu borç onun borcu değil sonuç olarak. Siz olsanız ne yapardınız?

42 Cevaplar

+13 oy
önce (15,538 puan) tarafından
Borç senin borcun. Sanki baban sana kredi çektirip yemiş gibi konuşuyorsun. Çalışıyorsan kendin öde tabiki. 
önce (5,873 puan) tarafından
heralde degil. mesela ben evlendim balayi donusu istifa ettim. e beklarliktan kalan kredi karti taksitlerim var babama yikacak halim yok esim odedi tabiki yani bunun zaten dusuncesi bile sacma evlendikten sonra bogazindan gececek bir yudim
suyu bile esin alip getirecek eve calismiyorsan baska gelirin yoksa napcan esin oducek yani esin de baskasi degil zaten ha ben ha es ayni butce zaten. bazen ben derim ben gezdim tozdum
gunumu gun ettim kocam odedi :) napim
yapcak
bisey varmi yok
önce (15,538 puan) tarafından
Ya birde  krediyi arkadaş kullanmış ve işe girip para kazansa o parayı babasina mi verecek, hayır kendisi yiyecek. Borcu baba ödesin ama kazanç kocama ve bana olsun diyor. Bu çok saçma. Anne babalarından yakasın düşmek lazım. Ömür boyu bellerine kambur olmak gibi oluyor bu.
önce (5,436 puan) tarafından
Evlendikten sonra calisip odeyebilirdiniz. Calisin odeyin yani. Babanizin veya esinizin degil sizin borcunuz.
önce (12,275 puan) tarafından
eşimle üni1 de sevgili olduk. krediyi birlikte yedik. evlenmeden önce ben ödüyordum, evlendikten sonra da kocacıım ödedi :D
birlikte yedik, birlikte ödedik, miss :)
babamdan 1 kere para istedim, onda da ödemeyi unutmuşum eve ödeme emri geldi, ( haciz gelmesini beklemeye gerek yok) 15 gün içinde ödemem gerektiği için almıştım babamdan para. yoksa onu da almazdım.
Bende kredi aldim. Evlenmeden 2 sene once ise baslayip odemeye baslamistim. Zaten mezun olduktan 2 sene sonra odemesi basliyo. Bende daha yeni ise baslamistim ki odemesi basladi :). Evlendikten sonra da kendim calisip odedim. Ne babam ne de esim bilir odencek mi ne zaman odencek falan. Odedim de bitti yani.
-Reklam-
+1 oy
önce (462 puan) tarafından
Tabii ki de sen, sen calismiyorsan eşin.
önce (600 puan) tarafından
Çalışmıyorum, elbette eşim ödeyecek.  Fikir almak sizin de fikrinizi sormak adına sordum.
+1 oy
önce (468 puan) tarafından
İleride çalışıp eşine destek olacaksan tabiki eşin ödeyecek 
önce (780 puan) tarafından
çalışmasa bile eşinin geliri kadının geliridir. aynı evde yaşıyorlar, aynı hayatı paylaşıyorlar. kadın da çamaşır bulaşık evin işini yapıyor. boş durmuyor aslında destek oluyor zaten
önce (468 puan) tarafından
Orası öyle canım tabi
İleride çalışma durumum var şu an çocuklarım küçük diye çalışmıyorum.  Bunu fikir almak adına sordum ailemde kimsenin borcu kim ödeyecek gibi bir tartışması ya da kaygısı yok.
+1 oy
önce (125,016 puan) tarafından
babama ode bile demem
Kendisi bana borcu ben ödeyeceğim dedi borç benim borcum dedi o yüzden yıllarca bekledi bu borç. Ben değil o bunu dile getirip adım atmadı.
önce (125,016 puan) tarafından
ben babama bile guvenmemeyi ogrendim sen keske takip etseydin odeyip odemedini
+1 oy
önce (5,212 puan) tarafından
Iyide bu senin borcun senin odemem gerekir 
Evet doğru.  Eşimle babam arasında da sen öde tartışması yok zaten. Sormak istedim yalnızca
önce (5,212 puan) tarafından
Borcunu yapılandır taksit taksit öde faiz binmesin daha fazla ben burs aldim geri ödemesiz kredi isi sıkıntı
0 oy
önce (829 puan) tarafından
canım sen o krediyi alırken geri ödeneceğini bilmiyormuydun ?
Biliyordum, niye bu kadar gerginsiniz?  Bana borcu ödeme fırsatı vermeden evlendiren babamdı. Borç benim borcum diyen de babamdı. Ödetmeyen de ödemeyen de babamdı. Belki unutmuştur bilemem ama şu an kimsenin bu borcu sen öde tartışması ya da kaygısı yok. Zaten eşim ödeyecek. Ben yalnızca fikir almak adına sordum
Evlendikten sonra calisip odeyebilirdiniz. Hacizlik olmus,faiz islemis. Sizin borcunuz babanizin ya da esinizin lafina sozune bakmadan calisip odemeniz gerekirdi.
önce (829 puan) tarafından
aynende öyle bir işe girişirken sonucunu planlayarak girersin ,gelişigüzel davranmanın sonucu işte..
0 oy
önce (2,409 puan) tarafından
Ben bunu yasamadim ama bi cok kez sahit oldum evlendikten sonra hep kocalari odemis.seninde kocan odeyebilir canm calismiyorsan eger bi gelirim yoksa.
Çalışmıyorum çocuklardan ötürü. İleride çalışma durumumum var inşallah. Eşim ödeyecek zaten. Sormak fikir almak istedim
0 oy
ay soru mu bu? tabi ki eşin öder. çünkü eşinin geliri senin gelirindir. ve borç senin olduğu için senin ödemen gerek. bilmem kaç yıl önceki parayı dönüp de babana öde mi dicen? ayıp olur bence
önce (290 puan) tarafından
Neden kocası ödeyecek afedersin ama kızımı okuttum demesin o zaman o baba da, damada söylemiş mi evlenirken bu kızın borcu var öder misin diye. Sonuçta okula başladığında ailesi çek demistir kendi kafasına göre cekmemistir krediyi bu kızda
herkesin kendi aile yapısı tabi ama benim kültürümde borç benimdir ve ben öderim. reşit olduktan sonra ailem bana bakmak zorunda değil. sadece destek olmak istedikleri için bakarlar. kocaman kadın olmuşken ve üstelik artık kendi geliri kendi düzeni varken dönüp de babadan kendi borcunu ödemesini istemek benim kültürüme göre ayıp. ama tabi dediğim gibi herkesin kendi kültürü kendi aile yapısı. ayrıca muhtemelen bahsi geçen babanın geliri kendi gelirlerinden azdır. insani olarak da geliri daha az olan insana yüklenmek bence hoş olmaz. tabi herkesin kendi tercihi. sizin varsa öyle bi borcunuz babanıza ödetmekte özgürsünüz. ben olsam ne yapardım onu söyledim.
Merhabalar, bunun aslında kültürle bir alakası yok. Açıkçası ben babama güvenmemeyi bir kez daha öğrenmiş oldum. Çoğu arkadaş parayı yedin içtin sen ödemelisin demiş haklı olarak ama onlar benim o kredi parasıyla geçindiğimi babamın o paraya güvenerek bana para gönderirken bile hesap kitap yaparak gönderdiğini, benim banka kartımın abimin elinde olduğunu, babam yüzünden abimin öğrenciyken daha üç kredi kartı kullandığını bilmediği içindir. Babamın durumu hâli vakti gayet yerinde ve kimilerine göre çok da zengin sayılır. Kirada değil, emekli maaşı var, market işletiyor, aynı zamanda alım satım yapıyor ticaretle uğraşıyor, şu an bir inşaat yapıyor, biz okurken başka inşaatlar yaptı. Sadece araba alımı satımı yaparak arsa almış şu an elinde milyonlar değerinde arsaları olan biri. Şu an ödeyemez dememin sebebi ödemesi gereken çek vs olduğu için. Bunu şunun için sordum, bana o zaman krediyi çek diyen babamdı böylece bana daha az harçlık gönderecekti. Kaldığım yurdun aylık ödemesi dışında aldığım şampuana kadar nereye para harcıyorsun diye didikliyordu. Madem öyle okutmasaydı, okuttu öğretmenlik dışında hiçbir iş yapamazsın diye önüme engel koydu. Okul bitti sınava çalışırken goruculerin var evleneceksin baskısı yaptı. Tam iki yıl mücadele ettikten sonra eşimle tanışıp şükür ki evlendik. Bana borç benim ben ödeyeceğim deyip onu da yapmadı. Bence bu borcu eşim ödememeli çünkü onunla alakalı bir durum değil.  Bugün babama borcu desem yine ben hallederim deyip halletmeyecek onu da biliyorum. Fikir almak adına bunu sordum. Bu arada bugün vergi dairesine gidip borcu tek seferde ödedi canım eşim. Hızını alamayıp bana da bir bilezik aldı :) babamın vaktinde göstermediği sorumluluğu bir kerede halletti
canım özel durumunu bilmeyince herkes kafaya göre cevap veriyor. ben kendi hayatıma kendi aileme göre konuşuyorum öteki kendine göre konuşuyor. cevaplar o nedenle bu yönde...
Allah kocanla mutluluğunu daim etsin. bol bereketli kazançlarınız olsun bileziğin de hayırlı olsun....
Çok teşekkür ederim canım, Rabbim sana da türlü güzellikler nasip etsin :)
0 oy
önce (691 puan) tarafından
Aynı durumu bende yaşadım babam ve annem ben öderim ödeme kızım dediler, durumları yoktu ama o zaman da.

İçime sinmezdi kesinlikle odemesem, biriktirdiğim 3 tane ceyregim vardı satıp eşimle ödedik 
Bana da babam borç benim borcum diyip sürekli erteledi ve ya unuttu bilmiyorum.  Eşim öder zaten
0 oy
önce (3,268 puan) tarafından
Senin borcun 

Baban ne alaka canım 

Parası var bile olsa 

Sana düşer ödemek ki

Niye haciz olana kadar bekledin ki

Üzücü durum 
Aslında bekleten babam ve benim de tamamen aklımdan çıkmış. Ben çalışmıyorum çocuklardan ötürü. Eşim öder zaten
0 oy
önce (6,822 puan) tarafından
Tabiki eşin sen çalışmıyorsan 
Ben şu an çalışmıyorum ileride çalışma durumum olacak inşallah
önce (6,822 puan) tarafından
E tamam o zaman eşin canım aldığın maaşı babana yollamayacaksın sonuçta
İnan ki babam bugün çalıştığımı duysa seni ben okuttum bir süre maaşını bana yolla der.
0 oy
önce (2,577 puan) tarafından
Benimde kredi borcum vardı eşim ödedi babam bize de deseydiniz verirdik dedi ben hallettim baba dedi konu kapandı. Bence kendin çalışmıyorsan eşin 
Yok ben çalışmıyorum şu an.  Aslında borcu bu güne kadar bekleten de babam. Bana herhangi bir tebligat falan da gelmedi şans eseri öğrendim banka hesabıma bloke konulunca. Eşim öder zaten de burada da sorup fikir almak istedim
0 oy
önce (3,089 puan) tarafından
Ne baban ödeyecek ne eşn hiçte üstüne alınmıyorsun borcu :) imkanın varsa çalış bir kaç ay borcunu öde derim . 
Çalışmadığım için borcu üstüme almıyorum:) sanki o para bana hediye edilmiş gibi :))
0 oy
önce (1,917 puan) tarafından
Keşke önceden odeseydin gkrumcem bekar olmasina rağmen çalıştı ödedi ilerde ne babam ödesin nede eşim deyip kendisi ödedi varsa paran kendin öde yoksa esin ödesin olduğunda veririsin babanda varsa bir kısım alabilirsin
Aslında işin tuhaflık benim babamda.  Okul okumam için elinden geleni yaptı, kpssye hazırlanmama fırsat vermeden yaşıtların evlendi, evlen baskısı yaptı. Borcu sordu bir ara ben ödeyeceğim dedi ona da izin vermedi kendi de birşey yapmadı. Ben çalışmıyorum şu an. Eşim ödeyecek
0 oy
önce (3,056 puan) tarafından
Baban ödemese esin odemese kim ödeyecek canım sende ödeyecek durum yoksa 
Eşim ödeyecek zaten ben fikir almak adına sordum
0 oy
önce (689 puan) tarafından
Tabiki sen ödemelisin nasıl ki evlenmeden önce eşinin borcundan sen sorumlu değilsen eşinde senin borcundan sorumlu değil
Şu an çalışmadığım için borcu eşim ödeyecek ama ileride çalışma durumum olacak inşallah
önce (689 puan) tarafından
Olduğunda bunu eşine geri ödemen gerekiyor
0 oy
önce (4,087 puan) tarafından
Tabiki sen ödeyeceksin çalışıyorsan, çalışmiyorsan esin ödemeli baban ile ne alakası var durumun
Bu güne kadar babam ödetmedi, ben halledeceğim deyip birşey yapmadı açıkçası ben de tamamen unuttum borcu. Şans eseri öğrendim
önce (4,087 puan) tarafından
Şimdi bak çalışmaya başladıysan eger zaten baban ne derse desin ödemeliydin.
Çalışmiyorsanda babanın zaten imkanı yok,esinle konuşup yine ödemeliydiniz.
Senin takip etmemen seninle alakalı bir durum o konuyu tamamiyle ayrı tutuyorum.
Ha yok yanlış anladınız. Babamın durumu gayet iyi zengin bir adam aslında. Şu an ödeyecek durumunun olmaması borçlarından ötürü. Ben 4 yıllık evliyim 4 yıllık süre zarfı boyunca babam 10 kere öderdi o borcu istese.  Benim takip etmemem de tamamen unutmuş olmam.
0 oy
önce (19,265 puan) tarafından
Ben elimden geldiğince evlenmeden önce bitirmeye çalıştım. Son 5 taksidini eşim odedi. Evlenmeden önce kendim çalışıp ödedim. Babama verdirtmedim hiç yanlış hatirmaliyosam. 
Babam bana mezun olduktan sonra çalışmaya fırsat tanımadı ki. Kpssye hazırlanmama fırsat vermeden evlen baskısı yaptı.  Başka herhangi bir işte de çalışmama izin vermedi. Evlendikten sonra ben ödeyeceğim deyip onu da yapmadı. Benim de tamamen aklımdan çıktı, şans eseri öğrendim hacizlik olduğumu.  Eşim öder zaten ama ben fikir almak adına sordum
Anladım babanın odeyecek durumu yoksa e sen de calismiyosun tabi ki eşin ödeyecek mecbur.
Babamın ödeyecek durumu var aslında bize yok, yani kızlarına yok. Erkek kardeşime ev abime araba vermiş adama bu para koymaz ama her neyse eşim halletti şükür bugün.  İkiletmedi bile
Üzücü
0 oy
önce (2,469 puan) tarafından
Borç senin borcun, eşinizin bekarken bir borcu olsa nasıl beraber ödeyeceksiniz bu borcu da siz ödeyeceksiniz. 
Eşimin bundan yana bir sıkıntısı yok ödemem falan demez o. Ödetmeyen ve ödemeyen babamdı :)
İyi de babanız neden ödesin. O ödemeyince sizde borcu mu unuttunuz
İnanmayacaksın ama gerçekten unuttum
İnsan aldığı kredi borcunu unutur mu allah aşkına
0 oy
önce (3,571 puan) tarafından
Benim babam ödedi ama eşim babanın ödemesine gerek yok o senin borcun biz evlendiğimize göre benim borcum sayılır demişti. Zaten 1 yıl ödemesi kalmıştı benim borcun
Babamın bir haftalık harçlığı yemin ederim ödediğim borç ama zaten öde desemde ödemezdi. Eşimle hallettik bugün
önce (3,571 puan) tarafından
Benimki ödedi ama ben bekarken ödemeye başlamıştı devamda etti zaten ben 2013 girişli olunca borç çok yoktu bir aylık maaşla kapanıyordu hepsi :D

İlgili sorular

0 oy
63 cevap 1,356 göst.
1 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Bengii (153 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 128 göst.
13 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
72 cevap 1,848 göst.
14 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 165 göst.