+2 oy
538 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Bir tane kızımız var 3yaşında ailemi çok seviyorum ve mutluyuz kocamda bana da kızınıda sevgisini çok iyi gösteriyor onun geleceği için çabalıyor

Daha 1ay bile dolmadan bir kere 2çocuk konusunu açmıştım çok hoş karşılamıştı ama bu ay olmadı 3gün önce tekrar bu konuyu açtım ilki gibi güzel tepki vermedi kesin bir dille 2çocuk asla olmayacak dedi ama ben onunla büyük bir aile olmak istiyordum ve biranda böyle değişmesi şaşırttı 

Herşey üst üste geliyor daha kızımın bile hayatını garantilemedim onunla bile işler yüzünden doğru düzgün ilgilenemiyorum yarın ne olacağı belli değil 

Kibar adam gitti yerine sert dediğim dedik biri geldi 

Hayallerim vardı ama onun yokmuş şuan hamileyim desem o çocuğu asla istemez çünki tam inatçı biri malesef kafama takmak istemiyorum kızımla ilgilenmek istiyorum ama onun o halini hatırladıkca üzülüyorum bu sabahta rüyamda yılbaşında kucağımda bir kız bebek görmüştüm ismide Ahu'ydu:) öyle rüya olarakta kalıcak büyük ihtimal

27 Cevaplar

+9 oy
(12,523 puan) tarafından
Ay kocanı dinle bacım 
tarafından
Ama hayal kurmuştum:(kocamında biranda bu konuda değişmesi üzdü
(12,523 puan) tarafından
Tek çocuk candır
-Reklam-
+3 oy
(2,193 puan) tarafından
Dünyaya can getirmek tek ebeveynin kararı veya isteği ile olacak iş değil. Eşine katıldım biraz. Elbette senin hayallerin de var ama hayatın gerçekleri de var. Sen çalışıyor musun bilmiyorum ama maddi sorumluluk eşindeyse ve bu konuda kaygıları varsa adamı anlamak lazım. 
(2,193 puan) tarafından
Ban anlıyorum onu. Muhtemelen ilkini anca kabul etti. Bende erken menopoz başladı ona rağmen uzun uzun düşündüm ve ikinciyi yapmama kararı aldım. Eşim de saygı duydu. Öyle istemeyle hayal kurmayla olacak iş değil. Allah elimizdekine hakkıyla bakabilmeyi nasip etsin inşallah
tarafından
Sanırım olmayacak duaya amin demek istemiştim
(2,193 puan) tarafından
Bence aşırı duygusal bakıyorsun olaya. Daha rasyonel olsan kendine de duygusal yük çıkarmazsın :(
tarafından
Bu sabahta o rüyayı gördüm hatırladıkca ağlamak istiyorum zorla kendimi tutuyorum
(50 puan) tarafından
cocuga kim bakiyor
+2 oy
(165 puan) tarafından
Istemıyosa zorlama
tarafından
O istemiyor ama ben istiyordum onun için fedakarlık mı yapıcam?
(165 puan) tarafından
Yapıcaksın tabı zorla olmaz yarın Birgn senı terketmıcegı ne malum kalıverırsın ıkı çocukla öylece istemiyosa sende yap demekki düşüncesi farklı
+1 oy
(38 puan) tarafından
Büyük ihtimalle başka sorunları vardr canm sana söyleyip üzmek istemiyordur ama iş yerinde veya ailesiyle problemi olabilir çünkü bir adam bu kadar kısa sürede fikir değiştirmez hele bide ilgili bir baba ve eşse bence zamanı vardr hemen üzülme daha kızın 3 yaşndaymş kız ne bu acele
tarafından
Eğer sorunu varsa neden benden saklıyor ki? Yabancı birimiyim ben? Ama zamanı yok ki asla dedi asla olmayacak
(38 puan) tarafından
Ya canm erkekler içlerine kapanık olur biraz o yüzden herseyi anlatmak istemezler veya herseyi kadın bilsin istemezler belkide sen üzülme diye söylemiyor bence iyi düşün iyi olsun elbet bir vakti vardr sen onun asla dediğine bakma
(50 puan) tarafından
olur de tamam de kendine bak gez eglen keyfini cikar o zaman nasil cocuk istiyor + zorla guzellik olmaz olursa da sonucta cocuk yaninda olup bir basina kalip uzulen sen olacaksin
+1 oy
(14,603 puan) tarafından

İki taraf da istemeli doğar çocuk yarın bir gün dersin ikisi de zor oluyor sen istedim diye lafını söyler 

Bizim 2 çocuğumuz var Görşmceler bazen diyor 3 leyin diye eşim dedi ne bedenim ne ruhum 3 cü çocuğu kaldırmaz:)

tarafından
Sağlıklı büyüsünler
Ama sanırım o büyük aile hayal olarak kalıcak
+1 oy
(554 puan) tarafından
Keşke benim kocam istemeseydi 2. Çocuğu ama geç oldu şu an hamileyim:)) eşimin aklına uydum girdik bir yıla hayırlısı ama ben istemiyordum gerçekten bir çocuk yeterdi bana 
(1,565 puan) tarafından
Ağzımızdan cıkan herseyden sorumluyuz canım guzel konuşalım ,  Allah imtihan etmesin,  sonra pişman oluruz agızmızdan çıkanlardan, muminin agzından cıkan dua hükmünde demiş efendimiz a.s tabi inancını bilmiyorum ama söylemek istedim
(554 puan) tarafından
Haklısın cnm uyardığın için teşekkür ederim.
(1,565 puan) tarafından
Ne demek canım ❤️
+1 oy
(11,806 puan) tarafından
Canım herkesin idealleri ve hayalleri vardır.nasil kadın istemeden zorla çocuk yapan adama kiziyorsak ,kocası istemediğini kesin bir dille söyleyen kadının da kafasına göre hamile kalmasını destekleyemeyiz.bak bir yavrunuz varmış.demek ki kocanın isteği tek çocuk.nasil ki kadınlar çocuk çok zormuş bir daha dogurmam diyebiliyorsa her şekilde kocana da bir çocukla ilgilenmek zor geliyor olabilir.sen önlemini güzel al.boyle diyen bir adama ben hamileyim demek akıl karı değil.kendin de diyorsun inatçı diye.oyle bir durumda aldır diyebilir ki bu çok büyük bir günah.aldirmazsan bu durum boşanmaya gidebilir Allah korusun. Belki ilerde fikri değişir.keninde diyorsun kibar adam diye.belli ki ilkinde seni kırmamak adına o şekilde konuştu.ikinciye açılınca da kararlı olduğunu anlayınca kesin bir dil ile isteğini ifade etti.gitme üstüne.
tarafından
Yok artık gidememki öyle hayal olarak kalıcak
(11,806 puan) tarafından
Kulağının üstüne yat.belki zaman geçince kendisi der olsun bir tane daha diye.bak canım ben kendimden anlatayım .ben evlendigim gibi hamile kaldım ki istemiyordum yalan mı soyleyecegim.hayallerimiz vardı iki sene istemiyorduk.rabbim verdi.rabbimden gelen baş göz üstüne.biz çok zor baktık kızıma.herkes 20 gün yanımızda oldu haliyle ve herkes çekildi köşesine.gece 4 perde yatıp sabah 6 larda kalktık.uykusuzluk açlık derken olmayacak şeylerden yedik birbirimizi.tam kızım 4 yaşına girdi gebe oldugumu öğrendim.bak hiç unutmam ramazan orucluyum.sevicle kocamı aradım o da dışarıda arkadaşları ile iftara gitmişti.bir bağırdı telefonda ne hamileliği istemiyorum aldiracaksin diye.agla ağla helak oldum.kiyamiyorum .kocam istemiyor.kac kere daha bana kızı çok zor büyüttük ben bir daha istemiyorum aldır dedi.bizim iş bosanmaya yürüdü o zaman.ben aldırmam diyorum o istemiyorum diyor.benim yavrum 4.5 aylıkken karnimda öldü.zaman geçti .kocam kendi demeye başladı kızımıza bir kardeş olsa diye.hep asla dedim.her seferinde sen bana bunu yaptın diye yüzüne vurdum.defalarca özür diledi nafile.kizim 7 yaşına geldi korunurken hamile olduğumu öğrendim.aglayarak söyledim.korundum dedim ki biliyordu.ama o hamilelikte kocam benden daha heyecanlıydı.ha ne oldu başka şeyden boşandık orası ayrı da
tarafından
Başın sağolsun ben senin gibi asla öyle güclü olamazdım şuan hamile değilim ama istememesi bile bu şekilde üzüyor hamile olsam öyle söylese artık üzüntüden ölürüm sanırım:(ama malesef öyle sözünden dönen biri değil bir kere dedimi ölse inadından vazgeçmez
(11,806 puan) tarafından
Ben hep derim üzüntüden oldu diye.ha sonra çok özür diledi ama bir kere duydum mu onu duydum.
+1 oy
(5,488 puan) tarafından
Ayy bilemedim. Benimki de 3 yasinda. Suan basa donmek istemem sanirim. Cok sukur varligina. Hic uykusuz kalmadiniz heralde. 

Maddi,manevi en onemlisi psikolojik olarak 1 taneye yetebiliyoruz. İkimizde calisiyoruz cocuk krese gidiyo aylik 25-30 bin masrafi oluyo. 1 tane daha olsa bu sartlar altinda yetemeyiz.
(5,488 puan) tarafından
Belki de esiniz kendine vakit ayirmak istiyo. 2.cocuk olsa bu dediklerinizi yapamayacak. Kendine vakit ayiramayacak.
Uykuyu cok seviyosunuz ve cocuk istiyosunuz sizi tebrik ettim :) ben cok tembelim heralde 3 yildir dogru duzgun uyumuyorum.
tarafından
Sanırım artık kabullenmek zorundayım
(5,488 puan) tarafından
Gecmis postlariniza baktim. Hatirladim sizi cocuksuz esinizle tatile gitmek istiyodunuz 1 hafta.
Bence siz de 2.bi cocuga hazir degilsiniz.
tarafından
Hala istiyorum o ayrı konu
Ama kendimi hazır hisediyorum normal doğum oldu acım fazlaydı o sırada 2çocuk aklımdan dahi geçmedi ve şuan da acımı bile unuttum ve hazırdım
(5,488 puan) tarafından
Hayirlisi olsun.
+1 oy
(3,911 puan) tarafından
Kocanın istemiyorsa dinle canim :)  istemiyorsa hiç zorlama, bu devirde ikinci bir çocuk zor canım maddi durumun iyise eğer bakarız diyorsan belki başka birşey vardır istemiyordur, ama maddi olarak zordayiz diyorsan eşini dinle.
tarafından
Maddi olarak zor durumda değiliz bu konuyu 2kere açtım ilkinde çok hoş oldu gözlerinin içi parladı 1ay bile olmadı daha 3gün önce tekrar açtım sanki karşımda başka bir adam vardı sözleri tavrı
(3,911 puan) tarafından
İlginç yani başka bir zaman yine sor bakalım eğer yine aynıysa sebebini sorarsin
tarafından
Yani şuan bile sormak istiyorum böyle olmasının nedenini bir sorun mu var diye ama cevap vereceğini sanmıyorum
(3,911 puan) tarafından
Yani bir adam istiyor sonra istemiyorsa sorun vardır ama şu da olabilir ikinci bir cocuk maddi sorun demek herşey çok pahalı yetemem korkusu vardır belki o yüzden de istemiyor olabilir, bir digeride ilk çocuk büyümüş tekrar bir bebek ağlama vs kafa kaldıramayacağıni düşünüyor olabilir bunlar sana demek de istemiyordur
+1 oy
(262 puan) tarafından
Şimdilik istemiyor olabılir haklı da yanı
tarafından
Şimdilik demedi asla istemiyorum dedi
Ve nasıl haklı? Bende kafam haklı çıkarmak istiyorum ve burda savaşıyorum
(262 puan) tarafından
İleride ister şu anda maddı manevı gerçekten zor çocuk bakmak o yüzden haklı bana göre
+1 oy
(2,558 puan) tarafından
Her insan çok çocuk isteyecek diye bir durum yok. Kızınıza güzel bir gelecek kurun. Öyle rüyalarda ki gibi olmuyor hayat ne yazık ki
+1 oy
tarafından

Ayy ne guzel diyerek girdim soruya :Distemesin ne güzel kız işte 

tarafından
Ama banagüzel gelmedi:( ve üzüldüm karşısına hamileyim diye çıksam acımadan aldır diyecek bir karakteri var malesef
tarafından
O kadarı da olmaz , istemiyorsa yapma yani sonuçta iki kişinin kararıyla olan bir sey
tarafından
Yok olmayacak sanırım artık kabullenmek zorundayım
+1 oy
(3,110 puan) tarafından
İlk değilde normal karşılayıp sonra terslediyse belki morali bozuktur bence çok üsteleme şimdilik daha sonra iyi bir vakitte tekrar konuyu açarsın 
tarafından
3gün oldu hala o konuyu açmadı ben de tekrar açmaya cesaret edemem
(3,110 puan) tarafından
Bekle zamanı gelince aç
+1 oy
(4,343 puan) tarafından
Kocan hem korunmuyo hem asla mi diyo :))) bizey olmaz işlerin sıkı zamanina denk gelmistir sene sonu herkes muallakta. 
tarafından
Doğum kontrol hapı kullanıyorum sadece ve ayrıca sene sonu olması benim suçum mu? İşler kötüyse ben mi kötü yaptım?
(4,343 puan) tarafından
Gulo git kocana soyle o zaman :) sor derdi neymis biz napalim
+1 oy
(9,903 puan) tarafından
Aynı durumu yaşadım eşim asla ikinci çocuğu istemiyordu. Çok ısrar ettim konuştum tartıştım asla diyordu kızım 3 yasindana gelince o kdr sıkılıyordu ki bunaltiyirdu bizi. Sırf onun için ikna oldu oğlumuz oldu. Şuan var ya oğlum babasına öl derse ölür. 

İlkinide istemiyordu zorla yaptım. 2 çocuktan sonra asla ben istemiyorum dedim bu defa o istedi 5 sene boyunca beni ikna etmeye çalıştı şuan 10 haftalık hamileyim 
tarafından
Hep mutlu olun inşallah ama benim kocam malesef bir söz dediğinde asla o sözden dönmüyor ve bundan da döneceğini sanmıyorum:(
(9,903 puan) tarafından
Benim kocamda öyle hayır derse hayırdir istersen kendinj as istersen balkondan atla hayır dedimi bitti. Ama nasip işte Allah nasip edince gözü karardı vazgeçti oda ben dedim diye değil kızımın haline üzüldü
+1 oy
(4,742 puan) tarafından
Eşler arasında birinden biri istemiyor ise saygı duyulmalı bence bu kadın içinde erkek içinde geçerli bende ikinci çocuk istemiyorum eşim de ben istemiorum diye istemiyor eşinizin düşüncesine saygı duyup zamana bırakın bence
+1 oy
(95 puan) tarafından
Kaç gündür mide bulantım vardı günüm geçmişti eşimde sakın hamile kalma falan dedi. İkimizde asla istemiyoruz 3 kızımız var. Bugün test yaptım negatif çıktı mutluluktan öpmeler sarılmalar bide işten gelirken tatlı almış çok mutlu ettin beni diye. :) 

Dedim bu tepkileri normalde baba olan insanlar verir nekadar mutlu oldun. Okadar istemiyor yani :) :) 
+1 oy
(19,467 puan) tarafından
Eşine güzel bir anınızda tekrar ac ve biraz dusun hemen cevap verme de. Yani eşime kalsa 3 4 çocuk olsa sevinir. Bizde de ben yeter diyorum. 2 coxugumuz var. Erkeklerin çoğu gece coxuk.bakmaya kalkmaz. Akşam en fazla yarım saat bı saat oynarlar belki. Çocuğu okuldan aliyo diye bana çok yardımcı olduğunu zannediyor eşim. Yani çocuk.bakiminda aktif rolleri olmamasına rağmen çocuk istememeleri garip. He maddiyati dusunuyo desek durumumuz iyi diyosun . Bence sen araya biraz zaman koyup tekrar ac konuyu. Yine reddederse yapacak bişey yok. Önce kendi hayal ve isteklerinden bahset. Gelecek gözünde canlansin. 
+1 oy
(26 puan) tarafından
Eşiniz haklı olabilir bende eşiniz gibi düşünüyorum şahsen ayrıca bebeğiniz küçük olduğu için olabilir zaman geçip biraz büyüdüğünü görürse fikri değişebilir 
+1 oy
(7,407 puan) tarafından
Bnmkide istemiyordu.  Büyük oğlum okula gidiyordu daha yeni kardeş istiyorum diye tutturdu bnde istiyordum yaptık ondan sonra. Aralarında 7 yas var .

İlgili sorular

0 oy
39 cevap 973 göst.
20 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde Birhilall (1,453 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 379 göst.
20 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Memuranne& (1,793 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 713 göst.
5 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Birhilall (1,453 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 89 göst.
6 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aysegul&20 (5,304 puan) tarafından soruldu

408,282 soru

12,264,611 cevap

37,428 kullanıcı

Kategoriler

...