+1 oy
218 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (115 puan) tarafından
Kayınvalidem ne zaman evimde bi iş yapmaya kalkışsaydı sürekli mutfakta olsun diğer yerler olsun hep bnim düzenimi bozardı tabaklarımın,bardaklarımın, halılarımı, ciceklerimin vb.yerlerini değiştirirdi bn kac defa uyardım eşimde aynı şekil uyardı ama değişen yok. Bnde sınırımı cızdım bi daha işlrime kariştirmadım. Gecenlerde eşime keşke bna el atacak biri olsaydı da bu iki cocukla cok zorlanıyorum dedim sen istedin böyle olmasını yoksa annem gayete yardım ederdi diyor cok kırıldım ve üzüldüm? 

11 Cevaplar

+4 oy
(4,731 puan) tarafından
Evet eşin haklı hem işimi yapsin hem düzenime karışmasın diye birşey yok sana yardım için geliyorsa bazı şeylere katlanacaksin yardımcı abla geliyor o bile TV önünde mum var örnek veriyorum onu alıyor sehpa üstüne koyuyor diğer geldiğinde masa üstüne elektrik süpürgesi alıyor başka yere koyuyor ve ben bu kadin parayla yapıyor bu işleri o gidince ben eskisi gibi yapıyorum ne mutlu ki kayinvaliden sana yardım ediyormuş benim kayınvalidem yemek yeriz yer namaz kılmaya gider hiç daha masami bile toplamadi 
(3,176 puan) tarafından
++" Benim kayınvalidede oyke yer içer kalkar arkasina bile bakmaz
-Reklam-
0 oy
(12,513 puan) tarafından

ay ne kırılıyon boşver. annene gelene kadar sen ne duruyon desene

milletin eşi me güzel çamaşır yıkıyor, elektrikli süpürgeyle ortalığı süpürüyor diye
(115 puan) tarafından
Ay gecen bizim karşi binadaki adam eşiyle beraber camları siliyordu bak dedim milletin eşine diyor cokta kılıbık olmamak gerek hem bnim yükseklik korkum var boş ver diyor.
(12,513 puan) tarafından
kılıbık koca candır, hanımcı olmanın nesi kötü?
kendine gelince yükseklik korkusu ama sana gelince yapıver işte.
cam silmesin, yer silsin. bulaşıkları makineye yerleştirsin, çamaşırları yıkasın, sersin
0 oy
(1,281 puan) tarafından
Eşin varken başkasına ne gerek?
(115 puan) tarafından
Sabah 6 da işe gider gece 8-9 gibi evde olur.
0 oy
(2,561 puan) tarafından
Kendi elleri armut mu topluyor, bulasik makinasini bosalta kar. Bi yerlere suourge tutsa kar. Bosver sinir bozulacagina evinin duzeni bozulsun daha iyi, yapmasin annesi filan
(115 puan) tarafından
Canım düzenimi bozsa gene iyi bide emir yağdırıp duruyor evi temizleyecek ya incelemeyede aldığı icin bi yerde bi pürüz görse hemen öğüt vermeye calişir şöyle olur böyle olur buda canımı sıkıyor öyle yapacaksa yapmaması bnim icin daha iyi.
0 oy
(4,173 puan) tarafından
Bak şimdi hak verme anlamında değil yapım geregi yaptığım işe çok belirgin müdahale edilmesinden hoşlanmam ama yardım tekliflerini red etmem.

Mesela eşim valide annem ihtiyacım varken yardıma geldilerse ses etmem o an ben yapabilcek olsaydım zaten kalkar yapardim yapamıyorsam bardağı niye oraya koydu bu tabağın yeri burası değil diye öfkelenmem o an işim görüldü mu ona bakarım.

Eşime bazen katlamak istemediğim çamaşırları onun koyarım katlayıp dolaba koyar mısın diye inan katlama diye birsey yok y. amuk yumuk ama zaten onun öyle yapacağını biliyorum o an bende yapmak istemiyorum katlar dolaba koyar  benim istediğim şekilde mi hayır ama neden böyle yaptın demem önemli olan teşvik motivasyon o an ortadan kalktı mı kalktı.Ertesi gun yada bir sonraki gün ben dolabın içinde kıyafetleri düzenlerim şimdi diyeceksin  iki iş oluyor neden ben o işi tekrar yapmak zorunda kalayım ama o an bende yapmak istemedim ortadan kalksın istedim sadece.ihtiyacim olan kisim burasıydi.Basit haliyle bir örnek yazdım.

Valide senin evinde surekli iş yapsa neyin nerde olduğunu bilir arada birsey yaptıklarında yer değişebilir  işin görüldü mu ona bak şartların iyileşince sen zaten yaparsın.. 

Yardımcı olma niyeti olan kişiler için yazdim art niyetli uç örnekler için değil.
(115 puan) tarafından
Cok güzel bi yorum gerçekten ablamda aynısını diyor. Zor zamanında bırak yapsın işin oan görülsün diyor. Bnde doğumum da buyuk kızımı evimi ona bıraktım gittim geldiğimde dünden sabahtan kalma bulaşıklar birikmiş kızımı kolsuz altan kalın kilotlu coarapla picamayla yatırmış kızım üsten buz kesilmiş altan ter icinde kendiside derin temizliğe girmiş ev camaşur suyu cif kokuyor banyomu yıkıyor saat 11 bucuk iyide şimdi zamanımı biz hastaneden cıkmışız acız bi corba pişireydin ya birak banyoyu bulaşıkları kaldıraydın ya yani bu anlayasın diye ufağindan bi olay yani yapiyormuş gibi görünsede aslında bna yaptığı zere yardım yok. Cok değişik bi yardım şekli var anlatılmaz yaşanılır denilir ya.
(4,173 puan) tarafından
Bak uyanık ol iş yapma potansiyeli var diyeceğin tek şey anne ellerin dert görmesin kendini bu kadar yorma minnosa dikkat et bizim için en önemlisi oo aç kalmasın üşümesin yeterli benim için anliyorum sende bana yardımcı olmak istiyorsun (çünkü sana yardıma gelmiş oo ben derin temizlik yapayım ki rahat etsin kötü niyetli değil) minnosa iyi bak benim için yeterli gibi.
Aslında valideler anneler kat kat giydirir tam tersiymis ama güzellikle yönlendir rahat et senin işin yapılıyor unutma
(115 puan) tarafından
Diğer kızımda da doğum yaptığımda ister inan ister inanma yeminle ev tam bir hafta süpürlenmemiş ayağımıza artık yerdeki kırıntılar batıyor ve bn cok kötü hastalanmiştim kızım sarrarık geciriyor hastaneye git gel ona direk diyorum eve süpürge atabilirsin diye hic ama hic oralı olmuyor bi sabah kalktım baktım evinden koca leğen getirmiş izin istemeden halılarımı topluyor ne yapacan anne diyom halıları yıkayacam diyor senden bunu isteyen mı oldu. Dedim ayrıca hasta olduğum icin karta su yok suyumda azalmiş git al desem beceremem dersin bn hasta halimle hic gidemem bu hali yıkamamk neyin nesi diyom.
(4,173 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Neden inanmayayim o evde sen yaşıyorsun :)
Benim annem böyle biliyor musun hiç grisi yok ya siyah beyaz ağzımla istediğimi yapmaz ama bipolar hastası kendi istediği zaman sabaha kadar aklındaki işi yapar hiç yorulmaz kendi evinde de böyle.Bazende günlerce bir bardak kaldırmakta zorlanır. Soguk havada kizi alir kucagina balkona cikar disari baktirir aslinda kendide biliyor ne olmasi gerektigini ama yapmak istemedihino yapmiyor iste Ben anneme takılıyordum anne böyle olur mu vs diye.Sonradan bir kaç örnekle fark ettim ki yönetm farklı dedimki Anne Ben Aycayi aldim balkona çıktım hava alsın diye valide bana dediki sonra uykusuz kalıyorum diyorsun kolik diyorsun üşüyor gazlaniyor bu çocuk ağzından burnundan kulağından hava doluyor çocuğa şimdi yapmıyorum rahatladı bu çocuk doğru diyormuş (halbuki hiç böyle birsey olmadı) Annem evet doğru diyor sen bizim dediklerimizi umursamamaya devam et.O an anladım yolu bu diye annem.
Ben anneme bir şey yapmasını istiyorsam önceden diyorum ki valide geldi geçen gün ben lahana sarması seviyorum ya yapmış bir tencere hep birlikte yedik vs diye (yalan degjl gercek tatikleri karsliliklk uyguluyorum )annem takip eden hafta ya yaprak sarma ya içki köfte alıp yapıp getiriyor anneme diyorum ki yemekten sonra ben balkona sigaraya çıktim bekle birlikte kaldıralım dedim tüm sofrayı 5 dk da topladı diyorum. Mutfak temizliğine yöneliyor bak doğru yapıyorum demiyorum ama bir dene istersen..
Vallahi ikisinde de ise yarıyor.

Kendi hallerine bıraksam geldi mi baktın mı ilgilendi mi çocukla annesi ile konuşuyormu davet etyi mi guleryuzlumu aklina gelirse sariyorlar bana mi surat yapti bu damat bul gelin anasina boyle mi vs oooo az işten çok iş çıkacak esimde biliyor bu durumu ikimizinde kafası rahat bizi arada bırakmak yerine aynı hırsı fayda bize iyilik yapmakta sağlamakta kullaniliyorlar..Çünkü asla hatalarını birbirlerine söylemiyoruz 0 şikayet
Sende iyice bir düşün bak bul bir yöntem.en iyi sn tanıyorsun.Var olan potansiyeli ihtiyaca göre yonlendir
(115 puan) tarafından
Bak bu bakiş acısı cok iyi hic böyle düşünmemiştim demen gibi kafasına göre iş yapar cokta insani yorar mesela birlikte mutfakta calişirdik bn derdim ketildaki suyun yarısını yemeğe yarısını bulaşığa ayırdım kople bulaşiğa dökerdi salataya soğan kullanmiyorum derdim bi bakmişsın doğramiş aman zayı mı olsun derdi iyide öncesinde demiştim bulaşıkları eleme makınaya atacam derdim bi bakıyordum yıkıyor iyide makınadkiler ne olacak üstünü doldur yıka derdi e üstünü yıkamişsın ya. Yani buna benzer bi sürü örnek sayabilirim bi iş var ama ihtiyaca göre değil.
0 oy
(3,209 puan) tarafından
Kimse kusura bakmasın da kalkipta kocama da ev işi yaptıracak değilim o kadarda değil yani 

Adam sabahın 7sinde gitsin akşamın geç saatinde yorgun argın gelsin 

Bi de ev işinde yardım etsin oldu 

Tamam ufak tefek şeyleri yapabilir yardımcı olur özellikle çocuk konusunda ama yok çamaşır yikasin yok bulaşık yikasin ev süpursun daha neler 

Biz kocamizin yerine işe gidiyormuyuz hayır 

Ayrıca kocamı da kimsenin kocasıyla kiyaslamam banane milletin kocasından ister cam silsin ister ev süpursun beni kendi kocam alakadar eder 

O nasıl calismakla yukumluyse bende evimle yukumluyum
(3,315 puan) tarafından
Çalışan kadınlar da var :)) ve inan ev işi üstüne de aslaaaa durmayan bebekse kadın evde daha çok yoruluyor. Birbirlerine yardımcı olmak güzeldir, He ben de kalkıp iş yaptırmam ama yoğun olduğum zamanlar bir bulaşık yikattiririm ya da eşim kahvaltı hazırlar vs. Çocukla da ilgilenir. Bunlar güzel şeyler. Bu hayatta eslerimizle ortagiz ❤️ genel olarak ben yapıyorum geç saatte geliyor ama inan el attığı zaman ufak tefek şeylere dahi olsa ilaç geliyor bana
(3,209 puan) tarafından
Orası öyle tabi canım
Çalışan kadınlara lafım yok yazık günah onlarda akşama kadar yoruluyor bende senelerce çalıştım bilirim o yorgunluğu
Eşime derim de ufak tefek şunu yap bunu yap diye
Ama çoğunlukla eşim çok yorgun olur isteyemem
Yorgunluktan çok aç bi şekilde uyuya kaldığını bilirim
0 oy
(3,209 puan) tarafından
Ha ayrıca bende sevmem evimde biseylerin yerinin değişmesini 

Geliyorsa kaynanam benim duzenimde ilerlemeli
0 oy
(1,055 puan) tarafından
Öyle diyeceğine eşin yardım etsin biraz. İlla annesinin mi yapması lazımmış bunu
0 oy
(852 puan) tarafından
iki çocuğum var + çalışıyorum ama hiç kimseden gel de evimin işe yardım et diye beklentide bulunmam. eşim yardım eder sağolsun yapabildiğimiz kadar yapıyoruz. kalanı da kalıyor. kayınvalidem de bana geldiğinde sağolsun bişeyler yapmaya çalışır ama genelde yapma diyorum ben neticede yaşlı başlı kadın bide akşama kadar çocuklarıma bakıyor yemek pişiriyor falan. ama gelip de eşyaların yerini değiştirse muhtemelen umursamazdım hatta evlendiğimizde evimi annemle kayınvalidem kafalarına göre yerleştirdiler "sen sonra istediğin gibi düzenlersin" dediler. hala onların düzeninde devam ediyorum
0 oy
(11,270 puan) tarafından
Canim yanlis anlama da birine guvenerek mi yaptin cocuklari sen kimse gelip yardim etmek zorunda degilki 1 haftadir yatak dosek surunuyoruz esim senelik izinde ama surekli bi isi cikiyo disarda 3 gundur o da dis cektirdi cok agri cekiyo bizden daha kotu durumda valla kalkip bi tencere corba yaptim sonra da gittim yattim hep esim kac kere dedi annemi cagiriyim gelsin sende haatasin diye hayir dedim benimki de duzenimi karistirir o yuzden istemiyorum ya buna razi olcan ya da kendi isini kendin yapcan 
(115 puan) tarafından
Bn ococukların sorumluluğu alırken kimseye güvenerekten yapmadım tek olacağimi biliyordum ki kimsenin kimseye mecburiyeti yok yanlız yeni doğanım bazı zamanlarda cok ağlar iş yaptırmaz e doğal olaraktan o cocuk anneye ihtac duyuyor kayınvalidem gelse bile annesi gel cocuğa bak der işte tam o vakitlerde insan daralıyor bi yardım edenin olmasını ister işte onu kast ederek eşime keşke zorlandığım günlerde el atanım olsaydı dedim oda annem vardı dedi.
(11,270 puan) tarafından
Canim haklisinda kimse yapmak zorunda degil yenidogan tabiki aglayacak snnesini isteyecek bu durumda esin destek olacak sana kayinvaludrn uada baska birisi degil ha olmuyosa da birak evinde lis kalsin birak o gunde yemegi disardsn yiyin yani kimse gelip yardim etmek zorunda degil bak seni en iyi ben anlarim benim kaynanamda gel desrm kosar hem yapar hem brnim yaptigimi bozar yetmez ustune annrn niye gelmiyo yspmiyo diye kiyasa girer tamam destegi olur sma dili de eli de durmaz ben cozumu boyle buldum asla evime grlincebi is ysptirmam karismasin cocugumun hic biseyini yaptırmam 2 bucuk yasinda mesela bu yasa kadar 2 kez birakmak zorunda ksldim o da baska carem gercekten kalmamıştı 1er saat surdu bunjn disinda altini degistiremez yemegini yediremez benden izinsiz su bile veremez cocuk terlese sirtindaki yelegini cikarmaya cesaret edemez cunku istemiyorum rlimden geldigince her isime yetismeye calisiyorum yetisemedigim yerde kaldin umrumda degil esim krndince cabalar sms yapamaz 2 gun once hastayim diye ystiyorum bulasik makinasi temiz dolu tezgahin ustu bulasik dolu makinayi bosaltmayi bilememiş kirlileri de yikamayi akil edememis hepsini kenara dizmis ben mutfsgi topladim dedi olsun yeter hergun temiz olacak diye kural mi var yenidogan dobemi 1 hafta ev supuremegimi biliyorum ben en don sirtima sarip supurdum silemedim bile gece 2 de 3 te bdnyo wc yikiyodum ne anneme ne kaynanama elimden tutun demedim
0 oy
(661 puan) tarafından
Hem ayranım dökülmesin hem yoğurdum eksimesin diyorsun. Nasıl olacak bacı?

İlgili sorular

+2 oy
13 cevap 316 göst.
26 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Gizem_clk21eker (1,055 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 231 göst.
15 Mart 2023 Diğer kategorisinde Annelikguzel (1,618 puan) tarafından soruldu
0 oy
46 cevap 1,085 göst.
0 oy
4 cevap 341 göst.
15 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,192 soru

12,260,207 cevap

37,341 kullanıcı

...