+2 oy
615 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (5 puan) tarafından
Merhaba, iki oğlum var. 4 ve bir buçuk yaşında. Yaşadığımız yerde annelerimiz yok, gurbetteyiz. Çocuk olmadan önce çalışmıştım. Eşim sürekli yeniden çalışacağım günü dört gözle bekledi resmen. İnanın midem bulanıyor. Artmasa da ucu ucuna da olsa yetiyor aslında kazancı, hiç bir lüksüm yoktur. Sürekli kendi annesinin sürekli çalışmış olmasıyla, arkadaşlarının çalışan karılarıyla kıyaslıyor beni. Son zamanlarda iyice azıttı. Tehdit ediyor. Çalışmaya niyetin yoksa ayrılırız geleceğimizi iyi görmüyorum, bir süre daha çalışmazsan çocukları alır babamın evine giderim, ben de işten çıkarım bir kuruş da nafaka vermem gelirim yok derim, çocukları da vermem diyor hatta. Evet koca kişisi bunu diyen, babasının evine gidecekmiş. Ben aslında evden yapabileceğim ya da başka işler de baktım ama henüz bulamadım, sırf yuvam dağılmasın, seviyorum kocamı diye. Ama inanın çok midem bulanıyor bu zorlama durumundan. 

29 Cevaplar

+4 oy
önce (5,777 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Sseni çocuklarımla tehdit eden calismaiyorsun diye senden ayrılmayı göze alan adama seviyorum diyorsun. Bence canım biraz daha düşünmelisin. 

Senin gitmen şikayet etmen gerekirken o kendisi şikayet ediyor. Çok merakliysa evleesydi çocuk yapmasaydi. 

Ne bekliyordu evlilikten anlamdım gtti 
önce (5 puan) tarafından
Evlilik onun için kadının da eve para getirmesi demekmiş. Öyle söylüyor. Millet hep öyle diyor. Ben tembelmişim. Bir de Avrupa’da büyümüş. Ordan örnek veriyor falan ama. Ben de görmüş bilen eğitimli bir insanım. Abartıyor bence. İsviçreli adama karısı çalışmıcam desin hemen boşar benim kadar bile katlanmaz diyor.Ben de erkeğin çalışmaya zorlamasını boşanma sebebi diye biliyorum. Gel gel Avrupa’da aç boşanmayı da gör diyor. Bilmiyorum orda nasıl
önce (5,777 puan) tarafından
Avrupa'yı falan bilmem fakat eşinin düşüncelerii çok değişik geldi . Normalde böyle yorumlar yapmam ama  ne bileyim yani bir anneye bir eşe bu kadar psikolojik baskı yapılmaz ve yahu..   Bende çalışıyordum evlendim kızıma gebe kaldım 8 ay sonrasında çıktım bir daha eşim  git demesi ki diyemez de  çocuğa kim bakar sonrasında şuan bana kalan bişey ilerde çocuklarım büyürse kendi kekanim olursa neden olmasın.

Senin çocuklarında küçük yani . Bence imkanın varsa ekonomik özgürlüğünü eline alıp sen kendi önüne bakman . Ay para için erkek kavga edermi ya . Bilemedim cnm Allah yardımcın olsun
-Reklam-
+9 oy
önce (17,884 puan) tarafından
Ben olsam çocuklarımı azıcık büyütünce işe girer kıçına tekmeyi basardım. Hak ettiği muamele o. 
önce (338 puan) tarafından
Kesinlikle öyle yapmalısın
+4 oy
önce tarafından
Hasiktir deseydin 2 cocukla. Valla kimse kusura bakmasın essek gibi çalışacak bizde yicez
+3 oy
önce (556 puan) tarafından
Bence ilk hamleyi sen  yap aç boşanma davasını seninkinden koca olmaz bacım
+2 oy

Çocuklar az daha büyüsün gir ise çalış kocanı bırak böyle koca olmaz 

Benim kide çalış der ama böyle ısrarlı değildir istersen der karışmam der
önce (5 puan) tarafından
Öyle düşünüyorum çok zaman. Ama gücüm yok hiç iki çocukla yeniden bekarlık hayatıma dönmeye yaş 35 oldu. Annemle de hiç anlaşamam, onu da biliyor yüzüme vuruyor koca kişisi. Zaten çalışsam çok iyi davranır bana. Hiç beklemediği bir anda terk edeyim diyorum bazen. Ama gücüm yok henüz. Beni depresyona soktu bu adam müsvettesi.
Merak etme çalışıp çocukları da okul düzenine soktun mu.emin ol senden güçlü kimse olmaz çalışınca cesaret geliyor emin ol ama biraz daha bekle çocuklar büyüsün az daha
önce (5 puan) tarafından
Umarım, ben çok duygusal bir insanım. Çok aşkla evlenmiştim. Hayatımda bir koca olmasına çok alıştım ve sevdim bu durumu. Anne olunca da anladım ki ben çok geleneksel bir insanmışım. Tüm özgür kız hallerim çevrenin etkisi ile bir yanılsamaymış. Yazık ya kader mi bilmem bana da otur evinin kadını çocuklarının anası ol diyen biri nasip olmadı. Çok üzülüyorum.
+2 oy
önce (3,222 puan) tarafından
Sen desenya tamam ozaman ise gireyim cocuklarida bana ver sen defol git ayy insanin calışacagi varsada bu adamla calismaz bune boyle ya
önce (5 puan) tarafından
Aynen, bir de diyor ki bu zamana kadar evde oturup çocukları bu yaşa getirmeme izin verdiği için minnettar olmalıymışım. Millet iki aylık çocuğu bırakıyormuş bilmem ne. Çalışan kadınmış tüm arkadaşlarının karıları. Utanıyormuş bizimki. Böyle evlilik olmaz diyor bir de. Kendini benimle bir tutuyor. Herkes çalışmak zorunda ben de çalışmayayım o zaman ne halt ederiz diyor.
önce (3,393 puan) tarafından
Kocan karı mı pardon da adamım diye ortalıkta geziyorsa tabi ki çalışacak
önce (3,222 puan) tarafından
İnanki nefret ettim kocandan bune ya ne bicim insan bu tamam cqlismak ayip deil ama vallahi bu uslupla taş olsa catlar
+1 oy
önce (766 puan) tarafından
Kocan ağır hasta gerçekten. Bebeğin küçük daha nasıl bunu söyleyebilir aklım almıyor. Çocukları asla verme kendisi defolup gitsin ruh hastası. Ayy çok sinirlendim cidden nasıl bisey demeden sabırlı kalabiliyorsun. Boşanıyorsa da bosansin bosver devlet herseyi görüyor mecbur nafaka vermeye. Pislik paragöz adam. 
önce (5 puan) tarafından
Ev kira, kiranı ödemem bir kuruş vermem ne halin varsa gör annenin evine git, nasıl olsa orda da çalışmak zorunda kalacaksın diyor. Şimdi bir kaç iş görüşmesi yapmıştım, bir tık sakinleşti. Geri dönüş bekliyor. En ufak sinirlensin, yine bir iş bulduğunu evin bir faturasını ödediğini görmedik diye bağırıyor. İyiyken iyi. Ama benim içten içe midem bulanıyor artık.
önce (3,393 puan) tarafından
Terbiyesiz  adam ya mecbur degilsin çalışmaya konuşma tarzı iğrenç gerçekten evin bir faturasını ödediğini görmedim ne demek
+1 oy
önce (1,219 puan) tarafından
Şimdi yazıcaklarımı kolay kolay demem canım ama okurken ben sinirlendim senşn yerine Senin kararlarına saygı duymayan seni böyle bir durum ile tehdit edip  boşarım çocukları alırım diyen insan ile evlilik hayatın nereye kadar devam edebilir ki demekki eşin seni sevmiyor senin onu sevdiğin gibi baksana kararlarına bile saygı duymuyor. Hele birde bebeklerin küçük 
+1 oy
önce (688 puan) tarafından
E çalış canim sen de , çocuklara bir çözüm bulup çalış, hem senin için daha iyi değil mi?
önce (129,283 puan) tarafından
sanada iyi geceler
Baby boyumm bana niye güldün?
önce (129,283 puan) tarafından
seviyom seni hep gulcem sana
önce (1,093 puan) tarafından
Yummy
Amaç tartışmak değil zaten. Fakat çelişkili konuşmamak en güzeli. Boş işlerinle ilgilenebilirsin tabi.
@baby boyumm :)))))
+1 oy
önce (7,714 puan) tarafından
Eşin ağır hasta tedavi olması gerekiyor 
+1 oy
önce (114 puan) tarafından
Kocalar genelde çalışma der bu da çalış diyor :O
+1 oy
önce (3,603 puan) tarafından
Canım evlendiyse iki çocuk yaptıysa bakmak zorunda kusura bakmasın kendine guvenmiyorsa evlenmeyecekti o zaman sen çalışmak zorunda değilsin insan isteğiyle çalışırsa o çalışma güzel olur ki sorumluluk mu ağır gelmiş beyfendiye babasının evine gidecekmiş baş tekmeyi gitsin babası ölünce kim bakacakmis ona çalışmak zor gelmiş ona sende çalış işte rahat edeyim kafasında muhtemelen 
+1 oy
önce (1,611 puan) tarafından
Gerçekten hastalıklı bir düşüncesi var. Seni çok iyi anlıyorum. Ücretsiz izne ayrılınca eşimin muamelesi değişiyor ve bu beni çok rahatsız ediyor. Tabi ki tepkisiz kalmicam işe döneyim bakicam başımın çaresine 
+1 oy
önce (2,201 puan) tarafından
Çocuklara bakabilecek biri varsa neden çalışmayasın? Çalış ve gücünü toplayınca "Buyur gidebilirsin baba evine" dersin. 
+1 oy
önce (3,119 puan) tarafından
Seviyorum demişsin eşini ama sevilecek yanı yok sana ve evlatlarına bakmak zorunda yetmediği yerde kadında eşine destek olmalı fakat üslup çok yanlış bende 22 sene çalıştım kendi ve çocuklarımın geleceği için ben kadının herzaman kendi ayaklarının üzerinde durmasından yanayım iş bul çalış maaşının tamamını eşine deme eksik söyle birim yap sen onu bırak bence senin düşünmeyen adama ihtiyacın yok
+1 oy
önce (951 puan) tarafından
Daha neler ya babasida gel çocuklarla ben sana bakarım mi diyor o zaman işi garantili biriyle evlenseydi çalışmak zorunda değilsin eşin çalışmak zorunda
+1 oy
önce (44 puan) tarafından
Sıkıya gelemiyor. Muhtemelen çalışırken çoğu şeyin sorumluluğu sizdeydi ve tek maaş tek geçim olunca klasik erkek. Bende hep çalıştım ama dedim ki çocuğum olunca çalışmam. Şimdi evdeyim 3-4 yaşına gelsin çalışırsın değil mi demeye başladı :) Nasip 
+1 oy
önce (1,136 puan) tarafından
Benim takıldığım yer çocukları kime bırakacaksın çalışınca 4 yaşında ki kreşe verildi diyelim. 1.5 yaşında olanı bakıcıya bıraktın. Ee sen kac bin maaş alacaksın ki sana da para kalacak. 
+1 oy
önce (3,244 puan) tarafından
Bizimki de calisirsan bosaniriz kesin diyor 

Valla anlayamiyorum artık kimseyi
+1 oy
önce (3,244 puan) tarafından
Yasal olarak seni çalışmaya zorlayamaz canim 

Bunu biliyorsun demi

İlgili sorular

+1 oy
19 cevap 435 göst.
+1 oy