+2 oy
489 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (2,058 puan) tarafından
Kızlar oğlumu her gördüğünde sanki ilk kez görmüş gibi boyuna kilosuna illa bı eleştiri yapıp kendi çocuklarıyla kiyasliyor. Kendi 1.80 ben 1.50 çocuğum da benim gibi yani boy kilo bir tık cılız. Ama gelmiş çocuk 9 yaşına her gördüğünde bunu dile getirmenin ne anlamı var. Az önce ayak üstü kahveye uğradı halam bu ne hal yüzün kaşık kadar kalmış çok esmerleşmissin çirkin olmuşsun öyle yapma halacım. Şimdi dönüp kızsam ben ne dedim ki olacak ama ben onun niyetini biliyorum her seferinde bunu yapıyor ama araya bir iki tatlı söz sıkıştırıyor güya kızınca AA ben ne dedim ki yegnim iyiliğini istiyorum oluyor. (Çocuğuna kilo aldırıcı vitamin falan kullanınca benden gizliyor aynı apartmandayz çok düşünce al sende belki faydası olur dese veya oğlumun her yemeği yemedigini biliyor yaptığı zaman bı tabak yollasa yegnim zayıflamış kilo alsın dese haklidr dicem ama yok sadece mood düşürüp gidiyor. Kaynanam yanımdaydı şahit oldu. Ona dedim ben uyarsam küsüyor ama yaptığı hoş değil çocuk halayı görünce laf yememek için kaçıyor 

23 Cevaplar

+7 oy
önce (1,642 puan) tarafından
Var ya onu bir bozarım hayatı boyunca duzelemez. Evlatlarım ince çizgim. 
önce (33 puan) tarafından
Kızçe naptın uzun zamandır yoktum doğum yaptınmı
36 haftalığım şu an. Haftaya doğum için gün verecekmiş doktorum. Teşekkür ederim sorduğun için.
İyi söylemişsin. Bence rahatsız olduğunu şöyle bir daha çocuğuma böyle şeyler deme de. Yani yazık çocuğun psikolojisini bozuyor. Bu tarz şeyler büyüyünce çok büyük sıkıntılara yol açıyor. Annemden biliyorum. Anneme de bu baskıyı yapmışlar. Şu an sıkıntı çekiyor kadın.
önce (33 puan) tarafından
Balım sen aklımda kaldın benim ya sıkıntıların vardı benim gibi sende ara vermemiştin meral ettim Rabbim yardımcın olsun inşallah
Amin teşekkür ederim ❤️
-Reklam-
+4 oy
önce (4,254 puan) tarafından
Ne demek simdi desem kizacak. Onu var ya yerin dibine sokar sokar cikaririm. Agzinin payini ver bi kere bi daha diyemez.kuserse de kussun. Cocugumdan kimse kiymetli degil.
önce (2,058 puan) tarafından
İnan ciddi söylediği zaman okadar bozdum ve lafı ağzına tıktım ki bu kez güya iyi niyetle söylüyor ayy halacım neden böyle oldun sen hani sanki çok değer verdiğin birine üzülürsn ya. Ama gram sevmez bilirim ağzıyla da kaç kez ima etti kızını seviyorum ama oğlunun kanı tatlı değil sevdirmiyor kendini
önce (4,254 puan) tarafından
Sen sevme ve bi daha yorum yaparsan boyle konusmayacagim. Seni evime almam diyeceksin. Bazisina anladigi dilde konusmak gerek.
önce (17,915 puan) tarafından
Neyseki dış kapının dış mandalısın oğlumun çok umrunda olmaz onu sevip sevmemen de ben bile burdan sinir oldum
+2 oy
önce (2,588 puan) tarafından
Halasi benim cocugumun boyuda kilosuda nornal, hatta sen goremiyor olabilirsin ama dunya güzeli benim evladim de gec
İnan zayıf falan ama aşırı akıllı başarılı bı çocuk. Ve nekadar çaba sarf ettiğimin farkında. Hergun evde bir çeşit tatlı ve hamur işi olur meyve veririm.normal süt bile vermem çocuk doktorundan kalorili süt aldm. Çünkü psikolojik olarak sürekli çocuğa bir eleştiri gelmesin üzülmesin çocuğum derdindeym
Bazi cocuklar ne yaparsan yap zayiftir cnm, saglikli olsun yeter. Buna takilma. Sen çocuğunu savun o ona ywter
Öyle ya çocuk büyütürken insanı yıpratan çocuk değil sadece çevre uzak olsa herkes gül gibi çocuk yetiştirilir gayette
Kesinlikle, sıkma canını firsat verme onlara, kilolu olunca cok mu iyi
+2 oy
önce (9,926 puan) tarafından
Ben asla oylr susamazdim ila birşey derdim küsersede canı cehenneme 
Hiç istemedigim bir şekilde cevap verdim ama sadece anladığı dil bu. Kızı oğlumdan bir yaş küçük ve hemen hemen aynı boy kilodalar. O oğlumu kilodan vurmaya çalışırken ayy esmerlesmis zayıflıktan dedi ona göre esmerler çok çirkin ve şanssız olur. Kızıda şansına çok esmer. Oğluma öyle diyince aynı kızın gibi olmuş desene ozaman dedim sinir oldu gitti
önce (9,926 puan) tarafından
Ohh iyi yaptin
+2 oy
önce (2,485 puan) tarafından
O agzindan cikan laflari gotu.ne sokarim yemin ederim.benmde kaynnam yapiyordu.gorumcmle kizim arasnda 3bucuk yas var iste benm kizim su kiloda dogdu iste soyleydi boyleydi diye en son canima tak etti seninki 3kilo dogmus okuz kadrsn bukadr kucuk cocukmu dogurdn minicik boyumla 3bucuk kilo cocuk dogurdm ben ayrica seninkini tek parmakla kaldiriyor millet benmkini saglik ocagi boyu uzun diye uzman bi doktra yonlerdirdj kilosuda normalin ustunde benmkine laf etcene sen kendjnjnkine bakta adam et dedim.diyis o diyis suan 3cocugm var birine bile laf edemiyor etse ne cevap alcak biliyor.
+2 oy
önce (2,566 puan) tarafından
Kusura bakmasın değil halası teyzesi bile benim çocuğuma zorbalık yapamaz. Orada kızsın küssün umrumda olmaz, ağzının payını veririm
+2 oy
önce (2,257 puan) tarafından
Kuşum benim, sinir bozucu haklısın. Ama herkesin bünyesi de anneliği de farklı. Görümcenin farklı psikolojik sıkıntıları var ve tam olarak senin, evladının üzerinden tatmin oluyor. Emin ol siz hayatında olmasanız veya senin kuzun iri yarı bir çocuk olsa yine takacak bir şey bulurdu. Kişilik bozukluğu bu. Allah şifasını versin inşallah. 

Sen kişilik bozukluğu olan biriyle muhatap olduğunu bilirsen daha sakin kalabilirsin. Allah yardımcınız olsun inşallah. 
+1 oy
önce (23 puan) tarafından
Halası öyle dediğinde yoo halası doktorumuz gayet sağlıklı iyi olduğunu yapı olarak minyon olduğunu söyledi de. Ben işime karışmaya çalışanlara hep doktorumuz böyle dedi diyip susturdum. Sen de her dediğinde de ki eleştirecek bir şey bulamasın. Sen sessiz kaldığın için daha çok söylüyor sanki kendini tatmin ediyor ben daha iyi çocuk bakıyorum diye
+1 oy
önce (17,915 puan) tarafından
Yiyip yiyip camış gibi olmasına gerek yok de 
+1 oy
önce (349 puan) tarafından
Tamda dün akşam aynı şeyi yaşadım bebegim bir hafta önce 2900 dogdu dogdugu günden beri kaynanam yüzü kaşık kadar bacakları çöp kadar tutmaya korkar insan bunu oyuncak gibi hatta hastanede yanımda bir kadın daha vardı 2 lafının birisi şunların bebegi 4 kilo dogmuş yanaklarına bak deyip duruyordu benim çovuklarım topak gibi olur sütüm yarar senin  hiç sütün yok gibi bir sürü şey söyleyip psikolojimi bpzdu zaten 1 haftada kibar bi şekilde iki kere uyardım anne önemli olan saglıklı olması diye en son dün bir yere hacı görmeye gitti geldi daha oturur otırmaz yegeni dogum yapmış bizim ayşenin bebegi 4 kilo dogmuş dedi devamını getirmesine fırsat vermeden bagırdım bende ya ben böyle şeyleri sevmiyorum benim çocuklarımı kimseyle kıyaslamayın dedim y kıyaslamak için dememiştim diyor 
+1 oy
önce (1,292 puan) tarafından
Kendi anam bile olsa kimse evladımı eleştiremez. Senin susman hata, iki lafla bozacaksin moralini daha da ağzını açmaz. 
+1 oy
önce (1,617 puan) tarafından
Gerçekten zorbalık ediyor. Sana düşen evladını ne şekilde yapıyorsan yap korumaktır. İzin verme. 
0 oy
önce (3,027 puan) tarafından
Siz acik secik konusacaksniz amasi şusu busunu birak bu konuda yorum diymak istemjyorm iyiligini isteyen 9 yasinda cocugun modunu dusurexdk sekilde yuzune yuzune konusmaz galiba hata bende bunlari konusma evladimi uzme cesretinu sana ben verdim ama bu konuda seni men ediyorum kusedebilirsin kimsenin demorolize etmeye beni evladimi hakki yok aslaaa duymayacagm derdum agzundan 

Cunku sinurumuzu cuzmezsek boylelerine daha cok konusurlar kuserse kussun 

Yigenin iyiligi icin konusan bh konuda ki rahatsizligi dile getirdik saygu duyar der kessrim bu konjyu orada
0 oy
önce (643 puan) tarafından
Bu durum çocuğunda özgüven eksikliği yapar eşin uyarsın konuş 
0 oy
önce (120 puan) tarafından
Senin resmen aynı şeylerin benzerini yasiyoz benim bebeğimde 49 günlük kaynanam gorumcelerim takmışlar bebeğin gelişmemiş hiç kan yok yüzünde bem beyaz  daha dün gene kaynanam konuştu boş boş dedim doktorkara gorede gayet yerinde gelisimi beyazligida kendi ten rengi sizin lafiniza bakmam doktorlar ne diorsa onu dinlerim dedim bozuldu bu sefer
Ay ya insanlar nankör. Esmer olsa kara kuru derler beyaza da kan can yok mu diyorlar
Oda bebeğim 49 günlük olmasına rağmen gelişimi çok iyi yani benim üzülmem için yapıyorlar ama beceremiyorlar
Bebekler şekilden şekile giriyor zaten 1 yaşında şimdi kızım eski fotoğraflara bakınca bambaşka
Ten rengini bile bahane eden insanlardan ne beklenirki
0 oy
önce (1,337 puan) tarafından
Sende görümcene el şakası yapıyormuş gibi bir tane yapıştır kızarsa da ne yapmışım ki ya de anlasın ne yaptığını 
0 oy
önce (20 puan) tarafından
Çocuğunuza cesaret verin ve onun konuşmasına yardımcı olun bence bende kilomdan hep zorbalığa uğradım annemler de hep susardi içimdeki en büyük dert belkide kalabalık ortamlarda söylenenler özellikle herkesin gülmesi etmesi o yüzden asla taviz vermeyin çünkü bunu asla unutmicaktir.
0 oy
önce (1,530 puan) tarafından
Cocugunuzun olmadigi bir ortamda uyarmalisiniz bence. Halasi  bile olsa mod dusurmeye hakki yok. 

Aklima gelimce anlatayim dedim. Benimde  mesela babam bildim bileli zayiftir.52 kg adam. Halam yurt disinda oldugundan senede bor gorusuruz. Ne zaman arasa sakayla karisik abim yine zayiflamis kasik kadar kalmis  bakmiyorsunuz der fircalar. Biz bile alinmamaya calisiriz biliriz halamin huyunu ama insanin cocugu icin soylenince bir baska bence. Uyarmalisinjz ve bir daha ayni sekilde konusmamali
önce (98 puan) tarafından
Bunun aynısını benim halalarim yapıyor babamla her konuşmalarında zayıfsın deyip duruyorlar sanki annem bakmıyor halbuki babam yapısı öyle yesede aynı vücut yakıyor çalıştığı için annem üzülüyor onlar yüzünden
önce (1,530 puan) tarafından
Evet aynen benim annemde halamin huyunu bildigi icin seslenmiyor ama babam diyor kendisi zayifim ama saglikliyim diye
önce (98 puan) tarafından
Aynen öyle sağlıklı olduktan sonra kilonun bı önemi yok tabi bunu anlamayan da bı o kadar çok malesef
0 oy
önce (1,853 puan) tarafından
Benim yeğenime de çok zayıf deyip herkes laf söylüyor. Abimin eşi üzülüyor hatta bazen yemiyor diye çocuğu dövüyor. Çok fazla laf edip kadının psikolojisini bozdular. Ben hep destek olmaya çalışıyorum yaşına göre iyi moralini falan bozma diyorum. Zayıf dedikleri de 3.5 yaşında 15 16 kilo çocuk. Başkasının çocuğuna karışmamak lazım. Hangi anne çocuğunun sağlıklı olmasını güzel gelişmesini istemez. Herkes hadsiz. Boylelerine haddini bildirmek lazım da. Aynı ortamdasiniz yüz yüze bakıyorsunuz ne diyim bilemedim
0 oy
önce (325 puan) tarafından
Ben onun ağzına sıçarım. O lafları da onun götüne sokarım

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 198 göst.
0 oy
6 cevap 243 göst.
27 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Sebnem (141 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 711 göst.
17 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Sebnem (141 puan) tarafından soruldu