+5 oy
959 göst.
önce Diğer kategorisinde (511 puan) tarafından
Benim ki verdiğini de bir şekilde geri alır:)) ama kendi kartım var o da zaten 2 bin limiti onu da zaten eksik gedik çocuklara gider genelde veriyor para vermiyor değil ama mesela dışarı çıksak sende var mıydı der bende veririm ben sana vercem der benimde öyle huyum değil istemem biriktirmek istiyorum ama pek mümkün olmuyor:) 

Birde bir iki arkadaşım eşinin cebinden öyle büyük değilde küçük küçük para alyormuş ne var onda BEN'im kocaman değil mi diyor bu konuda ne düşünüyorsunuz bana yanliş geliyor ya anlasa çok utanırım bir ikincisi de haram olmuyor mu izinsiz alınıyor bini Bereketi kalır mı ki o maaşın evin yapan var merak ettim ;) 

58 Cevaplar

+2 oy
önce (448 puan) tarafından
Normalde çalışıyordum doğum iznim bittikten sonra bıraktım şimdi de limiti yüksek olan kart bende duruyor ne istersem alıyorum nakit de pek kullanmıyorum öyle lazım olur diye cüzdanımda duruyor ama genelde bendeki nakiti eşim kullanır yerine geri koyar. Bir kere uyuyordu nakit lazım oldu cüzdanından aldım sonra söyledim aldığımı. Gizli almak bana doğru gelmiyor
-Reklam-
+2 oy
önce (3,244 puan) tarafından
Bu ara o kadar çok sorun yaşıyorum ki bu para konusu yüzünden 

Gören de elinde para yok zanneder 

Adam para içinde yüzüyor başkalarına gelince kepceyle veriyor baba gelince çay kasigiyla 

Anlamiyorum valla
+2 oy
önce (1,871 puan) tarafından
İzinsiz almam cebinden acil bur durum olur almak zorunda kalırsam mesaj atarim yada akşam eve gelince söylerim mutlaka evdeyse cüzdanını kendisine getirir sen içinden ver derim .

Ama aylık para verme olayı bizde yok ek kartları bende var her ay para içine atar para isteme durumu olmaz bizde .
+2 oy
önce (909 puan) tarafından
Eşim maaşından ödemeleri yapar kalanı getirir eve koyar ihtiyaç duyunca al der kendi kartım var limiti 200 bine yakın hiç bu ne limit düşür falan demedi bu zamana kadarda istediğim bişey varsa yanımdaki nakiti kullanmak istemiyorsam yada online alışveriş yapıyorsam kartımı kullanırım ödemesi gelince toplam borç şu asgari bu ona göre bana para atıver derim. Ne bana ne aldın ordan der ne başka bişey tamam der gönderir arada bi sıkılırsa hatun beni soydun mu hiç geçtiğimiz aylarda bana az destek çık der kenarda param varsa veririm bende :))
+2 oy
önce (616 puan) tarafından
Kendi maasım var ihtiyacım yok 
+2 oy
önce (13,094 puan) tarafından
Harçlık olayı benim için lisede kaldı ortak hesap devam ediyoruz, öteki durum da bana kalırsa doğru değil. Evden komşuya tuz versen eşine söylemen gerek bence bereket açısından 
+2 oy
önce (9,677 puan) tarafından
Bes bın tl lumıtlı ek kartım var ayrıca nakıtte alırım ama nakiti altına felan cevırırım para mevzu degıldır aramızda
+2 oy
önce (220 puan) tarafından
Harçlık durumu yok bizde ve asla cebinden para almam. Maaşını alır ödemelerin hepsini yapar kendine harçlık alır geri kalan evde olur ihtiyacı olan ordan alır ve bir birimize söyleriz aldık diye genelde hesap bellidir zaten 
+1 oy
önce (642 puan) tarafından
En antika sı bana denk geldi galiba...evlendiğimden beri calışıyorum 1 kurusunu görmedim....hatta hala benle iddia eder :Dd Saka gbi
+1 oy
önce (261 puan) tarafından
Eşimin cüzdanını sadece eşim içinden kart kimlik vs istemiş ise açarım.5 yıllık evliyim 3 5 defa anca açmışımdır.Hoş bulmuyorum.Diger konuya gelince eşim maaş aldıktan sonra bı miktar bana verir. Ekstra birşey almak istersem kredi kartını kullanırım. O konuda bir sıkıntımız olmadı çok şükür.Ne kadar istersem verir.
+1 oy
önce (2,560 puan) tarafından
Maaşt yattığı zaman zaten benim hesabıma atıyor parayı. Sonra fatura, alışveriş, kredi kartı ödemesini yapıyoruz. Bir miktar bana nakit getirir ve para gene benim banka hesabımda durur. Ama o bankanın kartı eşimdedir, benimde kendime ait başka kredi kartım var, bende birşey harcamak istediğim de oradan harcarım. Benden 100 lira alsa ben 200 olarak geri istediğim için. Nasıl alıştırırsan öyle gider, bu huyundan onu vazgeçir
+1 oy
önce (1,641 puan) tarafından
Parasının olup olmadığını bilip ona göre isterim para. Ama mesela acil ihtiyaç olur. Mesela şimdi kartını alıp markete ineceğim acil olanları alacağım. Uyandığında da şu kadar harcadım derim. 
+1 oy
önce (594 puan) tarafından

Kocam öyle al bu miktar sende kalsın demez borç harc olduğu için istemiyorum. Ama ihtiyac olsa beğendiğim yiyeceğim birsey soylerim kartını verir yada hesabıma para atar harcama yaparım eşimi para diye hiç sıkıştırmam çünkü hersey yapiyor. Borç bitene kadar idare ediyorum kendisini borç bittikten sonra da satılan altınların bir kaçını bana yapsa yeter :D

+1 oy
önce (1,970 puan) tarafından
Şuana kadr hiç esikin gizli para almadım istedim verirse veriri vermezse vermez diğer şekilde ne kadr kadının hakkı olsada hırsızlık oluyor gizli alması 

Annemden böyle gördüm annem babamdan isterdi verirdi asla gizli almazdı 
+1 oy
önce (582 puan) tarafından
Genelde ben ona harçlık veririm :D
+1 oy
önce (1,783 puan) tarafından

Aile hukuk mahkemesine göre Eşin cebinden izinsiz para almak kusurlu bir hareket olarak görülüp hakli bir boşanma sebebi sayılmaktadır..Dini acidanda pek hoş değil hırsızlık adfedilir...haberi yok...diyelim dışarda bir simid aldi attı cebine elini para eksik mağdur ederiz karşıyi...

Terazi olunması gerektiğini savunuyorum ✓
Harçlık muhabbetine gelirsek..evet verebilir her ay 4 yada 5 bin verir kuaförüm üstüm etek vs.alirim..iki bebeğimde iki takım alırım eritirim eşimden para istemem ekstra ihtiyaç olunca zaten karşılar...yanımda zaten...
+1 oy
önce (13,559 puan) tarafından
Esim bana verdiğini geri istemez ben versem bile almaz çok nadirdir yani o da bozuk çıkmazsa 20 30 falan alir.

Şuan biriktirmiyorum çünkü sürekli bisiler alıyorum ama şöyle yapabilirsin aylık ne kadar biriktirmek istiyorsan açılmaz kumbara al at içine ve dışarı çıkarken de yanına fazla para alma. Marketten 20 tl bile kalsa at hemen kumbara içine ben öyle çok biriktirdim. Alacaklarım bitsin baslicam gene biriktirmeye inşallah 
+1 oy
önce (19 puan) tarafından
Sana özel harçlık versin tabi sen de onun yemeğini ütüsünü bütün işlerini yapıyorsun
+1 oy
önce (6,201 puan) tarafından
Kocam harçlık vermez cnk bana lzm olan herşeyi onun kartını kullanarak istediğim gibi kullanabiliyoruz ama ihtiyaçtan yana fazlasıyla 
+1 oy
önce (399 puan) tarafından
Zaten benim evin çocukların ihtiyacıni bilir verir Alır, bir yere gideceksem de yine kartıma yollar bende olsun olmasın , onda olmazsa ben zaten hemen çıkarıp veririm ihtiyacı olanı , cebinden gizli alamam ben hiç almadım utanırım, bana verdiğini istemez asla ama benim verdiğimi fazlasıyla geri gonderir

İlgili sorular

0 oy
58 cevap 1,100 göst.
8 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
58 cevap 1,163 göst.
26 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Pamuk şekeri (1,473 puan) tarafından soruldu
0 oy
71 cevap 1,451 göst.
31 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
51 cevap 847 göst.
24 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,338 soru

12,267,594 cevap

37,511 kullanıcı

Kategoriler

...