0 oy
425 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (1,369 puan) tarafından
Kızlar hakkinizi helal edin ozenmezsiniz inşallah seven çok seviyordur bayiliyordur muhtemelen  ama biz tad alamadık belki alışık olmadığımız içindir bilemiyorum. Misafir varken kalabalıkta yenir dedim ama pek kimse yemedi hamurundan.Hamuruyla arabası çorbası yaptım hamuru ne mana valla anlamadım. Çorbası da öyle yenir mi evet güzel ama unu sade kavur sogut falan uğraşmaya değmez gibi geldi çok değişik gelmedi acikcasi bize. Ve ben artan hamuru ne yapacağımı kara kara düşünüyorum :) Siz olsanız nasıl değerlendirirsiniz? Misafirim var yazarsanız hemen cevap veremeyebilirim şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

12 Cevaplar

+1 oy
önce (99 puan) tarafından
Arabaşı sevilmez mi ya:) bir konmalı olarak bayılırım. Şaka bir yana. Çorbasını buzluğa atabilirsin canım ama hamuru yenmezse  boşa gider. Uf canım çekti ya. Yarın da ben ywpıcam.
önce (1,369 puan) tarafından
İşte alışkın olmadığımız için canım
önce (28 puan) tarafından
Konya'nın değil kız Yozgat'ın afiyet olsun bacım bizde dün yedim annem yaptı bir kac gün önce akraba çağırdı orda yedik
önce (99 puan) tarafından
Arabasını bit kaç şehir sahiplenir. Bu tartışma hep uzamıştır. Sen yozgatın de ben konyanın
Aynen canım
-Reklam-
+1 oy
önce (6,317 puan) tarafından
Ayy bende hiç sevmem arabasi
Katılıyorum canım
+1 oy
önce (6,661 puan) tarafından
En merak ettiğim sorunun cevabını vermişsin teşekkür ederim:) o hamuruyla yenir mi yapmaya değer mi acaba diyodum bu posttan sonra yapmam heralde :)
Çok merak ediyorsan yap canım ama tavsiye etmem malzememize yazık bir de ben herşeyi sever çok yemek seçmem damak tadin benim gibiyse çorbasını belki :)
önce (6,661 puan) tarafından
Çok merak ediyorum canım denerim ben bi ara
+1 oy
Post yukarı 
+1 oy
Arabaşı Yozgat yöresine ait bit yemektir çokta güzel olur 

Aslında burda şuanda sırayla içilir adettir herkes yapar toplasilir içilir 
Gel gerçek arabaşı yozgattta yapılır kaz etiyle horozla ordekle
önce (129,283 puan) tarafından
gel hayatim o sunucu bi halt bilmiyo sana has arabasi yapip iciriyim ben arabasina pul biber koyan arabasindan ne anlasin☺️☺️ yazdan kuruttun aci biberi koycan arabasina
Oda olur ama arabaşı yozgatindir bacım ❤️
dee get isine yozgatin degildir yaaw ❤️☺️ bunu sana sabaha kadar degildir diye yazabilirim❤️❤️
Yozgatindir ❤️❤️❤️
0 oy
önce (3,893 puan) tarafından

Hamur varsa pişi yap :D

:) Unlu suyla bir denemek lazım
önce (3,893 puan) tarafından
Hadi bahaalim
0 oy
önce (22,049 puan) tarafından
Hayatımda hiç yemedim ')
Merak etme canım birşey kaybetmedin bence :)
0 oy

Her yörenin yemekleri damak tadı farklıdır malzemeye yazık fakan yazmışsınız ama burda  çok yenir Yozgat'ta kaz eti 

Ördek eti horoz eti ile yapıyoruz  büyük kazanlarda çorbalar kaynat eş dost birikir bol limonlu kadınlar erkekler ayrı otururkar ye yutulht tabikide damak tadınıza uymammis olabilir ama yöresel yemegimize kötü demeseniz daha iyi olur aslında 

Unu kavurmaniza gerek yok ayri yağda tereyağında ve sıvıyağ da güzel kavrulur hem rengi güzel oluyor hemde duman olmuyor Tava yanmıyor 
önce (5,038 puan) tarafından
Heelal kız nası da savunmussun yemegınızı :D
Savunurum tabi bacım çocukluğumun yemeği
Yazdığımi tekrar okudum ama kötü diye bir kelime gecirmemisim aşkolsun nimet ne olursa olsun ne haşa kötü diyeceğim. Sadece yiyemedik damak tadimiza uymadi ve kalan hamuru nasıl değerlendirebilirim diye sordum. Maşallah kimse şöyle degerlendir atıyorum çorba yap falan değil de herkes corba bizimdir  diye savunmuş :)
0 oy
önce (720 puan) tarafından

Hiç yemediğim yemeği aşermem herhalde:D

Burdaki kızlara belli olmaz :)
0 oy
hamuru un su tuz corbasina biz un kavurmuyoruz☺️ arabasi kiz aylarinda vazgecilmaz corbamizdir sen muhtemelen denk dusuremedi  yada tarifin fsrkkiydi yakin olsam ben yapsam tadina doyamazsin
corbasina un kavurmuyoruz biz daha farjli yapiyorus
Canım doğrudur ama arabası unsuz olmaz
askim un koymuyoz demedim kavurmuyoz dedim
Pardon balım
Nefis yemek tariflerinde çok yapılan bir tariften yaptım canım ama bilemiyorum :) Alışkanlık meselesi bence damak tadimiza uymadi.
0 oy
önce (5,038 puan) tarafından
Brrn de hıc blmiyorum keşke denemedıgın corbayı yaomasaydın misafire belki sen yapamamıssındır
Çorbası yendi de hamuru kaldı canım bilemiyorum herşey olabilir :)
0 oy
önce (3,456 puan) tarafından
Hamurunu bende yutamam da yiyemem de. Ama çorbasına bayılıyorum tam bi hasta çorbası şifa gibi geliyor tadı bana. ☺️ tavukla yapıyorum tabi başka bişeyle denemedim hiç. 
Yuttum ama ne manayla öyle yapılıyor bilemedim :) Çorbada da kavrulmuş un kokusu vardı aslı öyle mi oluyor bilemiyorum tabii

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 359 göst.
22 Temmuz 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 556 göst.
28 Haziran 2020 Yemek-Tarifler kategorisinde ❤ Çimen Gözlüm ❤ (7,095 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 434 göst.
0 oy
6 cevap 482 göst.
22 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Bir erkek annesi (659 puan) tarafından soruldu

408,335 soru

12,267,529 cevap

37,506 kullanıcı

Kategoriler

...