+1 oy
198 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (827 puan) tarafından
Gurbette yaşayanlar sosyal hayatınız nasıl kendinizi izole edilmiş hissediyormusunuz yani asosyal 

15 Cevaplar

+1 oy
(1,057 puan) tarafından
Ben çok bunalıyorum . Kimsem yok eşimden başka. İzole etmiyorum kendimi oğlumla geziyoruz tabi de yine de kalabalık bir ailede büyüdüm yalnızlık beni çok zorluyor 
-Reklam-
+1 oy
(1,545 puan) tarafından
Eşimin dayısı üst katta oturuyo tek olmayı tercih ederim tekken daha iyi  herşey 
0 oy
(1,065 puan) tarafından
İlk zamanlar tabiki bi yalnızlık çekiyorsun ama gurbet de olsa sevdiğin bi memleketse ve en azından eşinin sülalesi ordaysa hemen adapte oluyorsun bence ama kişiden kişiye de değişir bu komşu da çok önemli komşun yoksa elti gorumce bi yere kadar birbirinize gidiliyor veya artık görmek istemiyorsun ama komşu farklı oluyor benim bi çok komşum oldu burda arkadaş edindim hemen adapte oldum sayılır her gün hasret çekiliyor mu e kaçınılmaz son zaten ama ben kendime hep şunu diyorum memleketime gidebiliyor muyum ailem bana gelebiliyor mu evet her gün görüşüyor muyum evet 9 saatlik yol da olsa her halimize şükretmek lazım diyorum az da olsa teselli buluyorum memleketim de memleketim diye diye de insanın psikolojisi bozulur çok düşünmemek lazım 
0 oy
(80 puan) tarafından
Nerde yasiyon ailenden uzakmisin sende
0 oy
(1,243 puan) tarafından
Ben canm bu temmuz geldm buraya bebeğimde oldu on aylık kuzenim var sadece devamlı gelen bir kişi davet ettm geldi karşı komşum iyi Allah var ama benm sipalar rahat vermiyo ki kafa kalmiyo pek görüşmek istemiyor gbı o yüzden bende olduğu kdr rekim genelde kreşe goturuyorm gel gt bebekle hazrlan.ev hymek öyle geciyo aile akraba yakn olmak isterdm
(827 puan) tarafından
Kuzenin var ama illa bir sıkıntı çıkıyor kim olursa olsun gurbet zor bir selam nasılsın birilerine demek yetiyordu memlekette
(1,243 puan) tarafından
Onlarn yakın olduğunu bilmek bile yetiyor uzak olma psikolojisi  beraber aynı mah de büyüdüm kuzenim 30 yıldır kirgnlgmz olmadı  aksam gttm rahat oluyorsun bı arkdş dan yakın olduğun arkdsda oliyor eski yerimizde vardı hepsi gtti  kimisiylede ben mesafe koydum ılı cocukla ztn heryere sıgmam
0 oy
(315 puan) tarafından

Gurbetteyim sadece eşim ve oğlum bana yoldaş :D Evlendiğimde eşimin iş arkadaş çevresi aileler olarak hayırlı olsuna geldiler. Öyle birkaç aile tanıdım böyle bişey olacak biri doğum yapacak evlenecek falan öyle ancak o insanlarla toplaniliyor. Onun haricinde bı gelme gitme olmuyor malesef. Komşulardan da ben buraya taşındım kimse hayırlı olsuna gelmedi kapımı çalmadı. Yan komşum sadece kapıdan sohbet ediyor ama iki çocuğu var ve kadın kendinden geçmiş durumda ondan rahatsız etmek istemiyorum.

Yani çekirdek aile takılıyoruz. Bu düşünceye sisteme alıştım galiba. Eşim varken onla çıkıyoruz o yoksa oğlumu alip cikiyorum .
0 oy
(353 puan) tarafından
Robot gibiyim iş ev, dışarıya çıkmaya vakit bile yok, eve gelen kimse yok, gittiğimiz kimse yok, görüntülü konuşuyoruz ailem arkadaşlarla ama onu da yapasım yok, yalnızlığa mı alıştım bilmiyorum eşimde öyle yalnızlığı seviyor, bilmiyorum bizim normalimiz bu.
0 oy
(983 puan) tarafından
Gurbette olmadığım halde kendimi çok yanlız hissediyorum malesefki.
0 oy
(13,825 puan) tarafından
Yok 

Sürekli çikarım çoçuklar la . Evde uzun süre kalmak bunalıma sokar 
0 oy
(948 puan) tarafından
Bim migros ev . İş ev hastane sağlık ocağı okul bazen git gel git gel ufacık ilçe 
0 oy
(2,589 puan) tarafından
Genelde oğlumla evde vakit geçiriyorum bazen dışarı çıkıyoruz eşimin izinli günlerinde çıkıp dolaşıyoruz ya da burda eşimin bir iki arkadaşının eşiyle tanıştım arada onlarla görüşüyoruz odur başka kimse yok iki yıldır burdayim daha yeni birkaç keredir komşularla bir iki saatliğine birbirimize gidip geliyoruz sürekli evde dursam bende çocukta çok bunalır yazın parka götürüyorum kışın da işte dediğim şekilde geçiyor 
0 oy
(18,234 puan) tarafından
Çat kapı gelecek yakınlıkta kimsenin olmamasına üzülmüyorum ben asosylalik olarak değerlendirmiyorum bunu çünkü sürekli dışardayım bazen eşimle bazen arkadaşlarımla dışarıya da çıkıyorum şimdi kış arabamız yok ondan biraz eve kapandık ama şikayetçi değilim 
0 oy
(3,061 puan) tarafından
Sosyal hayat mi oda ne. Bazen tek aktivitem market gezmek oluyor. Çünkü ne akraba nede arkadaş var. O yuzden kizimla avm ye felan gidiyoruz bazen yada pazar günlerdi esimle çıkarız okadar
0 oy
(1,859 puan) tarafından
Sosyal hayatım sıfır sıfır sıfır 
0 oy
(4,677 puan) tarafından
İlk başta öyleydi ama şuan öyle değil elhamdülillah 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 102 göst.
19 Ocak 2023 Diğer kategorisinde sweetlady (827 puan) tarafından soruldu
+6 oy
21 cevap 394 göst.