0 oy
140 göst.
önce Diğer kategorisinde (19 puan) tarafından
Nereden başlayacağımı çok bilemedim ama şimdi ben İstanbul'da doğdum büyüdüm istanbulda da evlendik eşimle annesi gil koydeydi bir tane de kaynım var kaynım uzmanlığa gitti kayınpederimde tek başıma kalınca hayvanlara bakamıyorum deyip bizi köye getirtti gerçi eşim beni zorla getirdi orası ayrı da beraber yaşıyoruz yani annesiyle babasıyla.Uc bilezigimi verdim oturduğum yer yapılsın diye.Daha sonra kaynatamin bir tane arsası vardı oraya ev yaptırmaya başladık iki daire kaynima iki daire bize olacak şekilde.Kredi çektik yüklü bir miktar kaynıma da sorduk çekelim yardım edermisin diye ederim dedi.Bir kaç ay sonra öğrendik ki kendine ev almış onun borcunu ödüyormuş yani biz haber vermeden ev alsak kayinpederimle kayınvalidem bizi topa tutar ama onlara hiç bir şey söylemediler bize göre kayinvalidem ayrımcılık yapıyor ve belli de ediyor.Simdi krediden hariç fazla harcandı harcanması gerekti diyeyim.Kaynimdan para istesek ben borç ödüyorum diyor hepsi eşimin üstüne kaldı önüne gelen borcunu istiyor normal olarak,kayinpederime diyoruz hayvanları satalım diye ödeyelim diye(eşim de bakıyor hayvanlara tarlaları yemini samanini karşılıyor) oda ben sattirmam gidin dairenizi satın diyor.Bende kaynıma mesaj attım senin yüzünden bu durumdayız diye oda anasını arayıp söylemiş benim mesaj attığımı anasi da gelmiş bana hesap soruyor ne diye ta istanbula mesaj attın o çocukla bir işiniz yok sen ona bişey diyecek son kişisin dedi bende dedim siz bişey demiyorsunuz kocami da aramıyor onlar orda hayatıni sürsün bizde borcu nasıl ödeyecegiz diye düşünelim dedim herhalde ben bu evde sadece hizmetçi rolünü oynuyorum neyse bende çağır gelinin baksın sana o zaman dedim.İki gündür yemeğe gelmiyorlar her şeye rağmen çağırdığım halde, yemeğini ye yine gidiyorsan git kendi evine diyorum.Kayinpederim dünden beri açmışta kendi evlerine yemek için malzeme almaya gitmiş,bende çağırıyorum gelmiyorsunuz ben daha ne yapabilirim dedim.He bir de gidin yapilan inşaatın bir köşesine oturun cam yerine de muşamba çekin dedi yaylaya gidiyorlar yazları ben yayladan gelince sizi burda gormicem dedi eşim de birşey demedi cildirirdim ben olsam.12 bilezigim vardı uc bilezik oturduğum eve gitti gerisini de yaptırdığımız binaya bozdurduk.Esimle ortada kaldık ne yapacağımızı bilmiyoruz eşimde kızıyor bana bazen sen niye yazdın ona diye,sanki anasına babasına bişey dedim onlar konuşmuyor gelmiyor şuanda, konuşsam suç oluyor konusmasam ben duramıyorum 

4 Cevaplar

0 oy
önce (1,298 puan) tarafından
merak ettigim sey nasl boyle insanlarla ortaklasa ev yaptirdin bide kayninin ortak olduguna dair bi belge var mi sanrim arsa onun keske hic girismeseydiniz eee simdi suclu sizsiniz

haaa bh saattten sonra arsayi binayi alin ustunuze yada satin bi dahada gorusmeyin
önce (19 puan) tarafından
Arsa kayinpederimin üstüne,biz dairemizi yaptırdıktan sonra tapularını bize verecek.Boyle bir insan değildi ama eltim çok değiştirdi onu yoksa kendi gidipte borcum varken ev alayım demez genelde eltim dile getirirdi evimiz olsa diye
gecmis olsun evide arsayida vermezler artik
Hele vermesinler de göreyim :D -ki şuan bina kaynatama ait oda öyle kötü bir adam değil normalde haksızlık yapmaz yani
eee borçta size ait büyük cesaret size ait olmayan ev icn dunya kadar borca girmissnz
Tasinicaz diye girdik mecburen
-Reklam-
0 oy
önce (1,341 puan) tarafından
Eşin köye ailesinin yanına geldiği için bin pişman oluyordur şimdi. Böyle insanlarla nasıl ortak mala girdiniz anlamadım valla. Birde yemeğe çağırıyorsun bırak zıkkım yesinler.
Kız eşime diyorum ki iki daire var bize düşen birini sat diğerinin içini yapalım diyorum yok,kiraya gidelim diyorum yok,annen kendi yattığı evde yapsın yemeğini ayrılalım diyorum ona da yok diyor düşüncesi beni delirtip hastaneye yatırmak galiba
önce (1,341 puan) tarafından
Eşin ne istiyor anlamadım ama psikolojisi iyi değil gibi
Annesine gidip ona bağırıp çağırıyor tabi ki istemem bagirmasini annesidir yinede.Bana da arada cikisiyor da ben kızmasına izin vermiyorum
önce (104 puan) tarafından
K.bkmada eşin gerçekten saf mi bir çağırdılar diye seninde hayatını mahvetmis birde köy ya çocuklarınız yokmu eğitim hayatı vs.
Benim eşim uzman diğerleri normal iş vs.  Ama kocam mesleğe geçmiş hemen bütün faturaları o ödemis evlendik öyle bıraktı ama ben hala söylüyorm bişey olduğunda ben bakmam sen yeterince evlatlik görevini yaptığın halde hiç bir yardımları olmadı ama biz ev aldık direk ev aldılar asla hakkımı helal etmiyorum bakmayıda düşünmüyorm
Kızım 6 aylıktı buraya geldiğimde,bizim de binanin arsasını kaynatam almış ama yine borcunu biz ödedik milletin babası ev alıp oturtuyor çocuklarım borca girmesin diye buda bizim başımıza borç yüklüyor ha ben demiyorum buda öyle olsun diye bina yaptırmaya gerek yoktu herkes dairesini alsaydı oda yardım edecekse etseydi
0 oy
önce (2,057 puan) tarafından
Senin hatan en başta eşinin lafiyla köye gitmek olmuş. Gidiyorsan sen git diyip sen de annenin evine gidecektin. Işte bu yüzden kıymetiniz olmuyor her şeye evet diyorsunuz. Hala da anasını babasını yemeğe çağırıp bir taraflarını kaldırıyorsun. Eşin de sana bir şey söylüyorsa kalma altta ver ağzının payını . Bir sınır krizi geçir dağıt her yeri ara aileni bir herkes ayağa kalsın bak nasıl da süt dökmüş kedi oluyorlar. Bu kadar fedakarlık yapıp taviz verme hiç kimse haketmez bunu.
Biz geleli 5 sene olacak şimdiki aklım olsa asla kabul etmezdim ya.Dun baya bağırdım annesine ama artık gerçekten sabrım taştı avazım çıktığı kadar bagirdim yani,kaynima mesaj attim diye eşime diyecekmis oda bana kizacakmis bende söylersen söyle dedim halbuki eşime çoktan söylemiştim.Yani elinden gelse seni kocana söylerim döver demeye getiriyor galiba öyle bi b*k yiyemezler de
önce (104 puan) tarafından
Kesinlikle böyle yapması lazım üstüne birde çağırıyor bırak kaynanan pisliğinde boğulsn ne diye çağırıyorsn
Vallahi ben vicdanimdan nefret ediyorum açlar inatlarindan gelip yemiyorlar salagim ben ha
önce (2,057 puan) tarafından
Niye aç olsunlar canım. Bir yemek yapamayacak  kadar elleri ayaklari tutmuyor mu?
0 oy
önce (2,508 puan) tarafından
Kimseye guvenerek yolu cikmicaksn bacim en buyuk hata esinde kendinden baska herkeze guvenmis.herkez kendi yolunu bulmali bence he kayninjn yaptigida terbiyesizlik o ayri ama esinede iyi olmustur canim bidaha kimseye guvenerek yola cikmicani anlamali.rabbim yardimcn olsn insallah bi guzel yol bulur feraha cikarsnz ama bence ilk o rvden cikmakla baslayin ise derim.evin varsa git evine birak koye evide sonra yapsrsnz.kayinpedrin kaynin yuzunden borca girdiysenzde mecbur size yardm etmeye esin bi sekilde satsn hayvanlardan borcunj gidersn yoksa isinz zor
İşte dediğim evin dışı yapıldı camları takildi ama içinin herşeyi duruyor orasınin yapılmasını bekledik bizde şuan oturacak bir yerim yok ya eşim dairenin birini satıp oturacağımizin içini yaptiracak yada kiraya cikicaz yada onlar ayrı pişirip yiyecekler şuan üçünden biri olmak zorunda
önce (2,508 puan) tarafından
Eger kira getirin varsa evini satma derim canm.cunku ev almak cok zorlasti oyuzden bence cikar yollari arayin derim.daireler sizemj ait yoksa kayinpederinemj
Şuan kayinpederimin üstüne ama bizim üstümüze verecek

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 52 göst.
0 oy
3 cevap 58 göst.
0 oy
4 cevap 77 göst.
0 oy
3 cevap 57 göst.

408,647 soru