+1 oy
879 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (19,865 puan) tarafından
Kızım 18 aylık. 8.5 kg 78 cm 

Çok çok zayıf. Çocuk doktoru özel mama yzdi raporlu içmedi. Endokrinoloji ve gastroenteroloji bölümüne sevketti. Onlar da mama yazdı. Onu da içmedi. Bişey yemez içmez. Aylardır aynı boy ve kiloda. Ne yaptıysam yemiyor. Artık psikolojim bozuldu. Tahlil sonuçları iyi geldi şükür. Ayrıntılı tahlil yapıldı. Çölyak testine kadar. Bişey çıkmadı şükür. B12 vitamini eksikmis sadece. 

Emzirmeyi keseyim mi diye sordum iki doktor da emzir dedi. Anne sütünün bir damlası bile şifa dedi. Onlar öyle deyince vazgeçtim. 

Benim içimi rahatlatacak biri var mı ? Daha önce çocuğu bu boy kiloda olup da sonradan kilo alan büyümesi düzelen var mı ? 

Daha önce de bu konuyla alakalı post açtım. Ama hakikaten psikolojim bozuldu artık. Yemedikce içimi fareler kemiriyo sanki

44 Cevaplar

+3 oy
(631 puan) tarafından
Emzir canım zayıflığı kalır üzerine bide bagisikligida düşer ama cici bebe ve muz dene en iyi onlar kilo aldiriyormus. Bide entobagrerina kullanabilrisn.
(19,865 puan) tarafından
+3
Cici bebe yemiyor. Muz arada sırada yerse işte. Ya bı insan cici bebe dahi yemez mi .entobagrerina nedir. İlk defa duyuyorum
önce (51,567 puan) tarafından
+1
ela da hicbirsey yemiyordur muz yediriyordum zorla akşam yemeği niyetine iki yaslarindayken hala dogru duzgun yemez
önce (19,865 puan) tarafından
İkbal Kilosu iyiyse kafana takma. Ama bizimkinin kilo boy kötü ve durdu sanki büyümesi
önce (51,567 puan) tarafından
+1
durmaz durmaz birden uzar merak etme ela hic zayif olmadi bebekkende simdide ama kilo demek saglikli demek degil
İnşallah dostum sağolasın
-Reklam-
+2 oy
(6,743 puan) tarafından
Sütten kes dostum.

Kesince baya iştah açılıyor. 
(71 puan) tarafından
+1
Aynn öyle ya ben de bir umut kesmiştim :( kimisi böyle diyordu ama olmadı öyle aksine sütten kesince daha da kilo verdi :(
(7,737 puan) tarafından
+2
Ben 24 ay emzirdim hiç bir şey yemezdi herkes kes düzelir diye tavsiyeler veriyordu ama anne sütünden daha doğal daha sağlıklı ne olabilir dedim kesmedim sonuç süresi dolunca mecbur kestim ve aylarca aç gezdi yine yemedi yavrum . İştah ile sütun hiç alakası yok
(3,423 puan) tarafından
+1
Kızlar atom tarifini denediniz mi hastalanmayan çocuk sayfası var Instagramda sağlıklı kuruyemişlerden çok kişi denedi çocuğum kilo aldı diye bende yaptım 3 yaşındaki kızıma 6 aydır aynı kiloda
(4,485 puan) tarafından
+1
İştahı filan açılmıyor benim oğlumda öyleydi emzirmeyi kestik yine yemedi. Şuan 3.5 yaşında kardeşi 1 yaşına girecek kıskandığı için yiyor. 12 kilo anca
Doktor da bana sütten kesince mucizevi bir artış olmuyor. En azından hastalıklara karşı korur anne sütü dedi.
Mrvgül atom tarifini denedim ben. Kızımın bağırsaklarını fazla çalıştırdı sanki. Bizde bir fark olmadı malesef. Herkeste ise yaramıyor sanirim
+2 oy
(12,731 puan) tarafından
Ay Allah yardımcın olsun canım ya yemeyen çocuk zor
(19,865 puan) tarafından
Çok zor. Bilek kesmelik yani
+2 oy
(13,062 puan) tarafından
anne baba olarak siz nasılsınız, minyonsanız ondan dolayı da olabilir. bugün güncel ammenin bir paylaşımını gördüm çocuklar neden yemez diye, en son ihtimal genetik özellik dedi. anne ve babaya bakarım onlarım yemekleri nasıl, çocukken onlar da yemiş mi yememiş mi diye 
(19,865 puan) tarafından
Denedim onu da ise yaramadi. Bağırsaklarını daha çok çalıştırdı.  Size de geçmiş olsun. Kulağı da geciverir inşallah
(13,062 puan) tarafından
+1
ay inşallah. bu 1.5yaş kontrolü iyi gelmedi hiçbirimize sanırım. saha bir de göz var, oyy
(19,865 puan) tarafından
Gözden sıkıntısı mi var sen mi goturuyosun
(13,062 puan) tarafından
+1
evet maalesef. erken doğduğu için takipliydi. gözü numaralı şu an ama doktor gözlüğe gerek yok şimdilik 6.ay sonra getirirsiniz demişti 1 yaş kontrolünde. onun öncesinde 3 aydan 3 aya hep gittik
(19,865 puan) tarafından
İnşallah ondan iyi haberler alirsiniz
+2 oy
(439 puan) tarafından
Dişleri zor mu çıkıyor 
(19,865 puan) tarafından
Ay evet. Kalori almadığı için dişler zaten gelmedi. 6 tane dişi var. Aynı anda bir sürü de dış çıkarıyor. Azı dişleri patlamış 2 tanesi. Bı tane önden çıkıyor. Aynı anda çıkarmaya çalışıyor. Ama hadi şimdi böyle aylardır bu çocuk diş falan çıkarmadı ki doğru dürüst. Doğduğundan beri beslenmesi az . İsteği az
(439 puan) tarafından
+1
Benim küçük de dişi zor çıkardı hiç bişey yemedi uzun bir süre. Diş patladı yarısı çıktı o bile acıyor hala kıpkırmızı belli zaten. Sıvı şeyler dene meyve suları falan. Zamanla düzeliyor ama eline ne geçerse suyunu sık içir derim
(19,865 puan) tarafından
Tamam dostum çok sağol yapayım inşallah ☺️
(3,423 puan) tarafından
+1
Aynı benim kız diş çıkarırken hiç yemezdi çözümü kefirde bulmuştum. Smothie gibi yap
, blenderden geçir meyveleri, badem findik bal artık neyi seviyorsa birde böyle dene
Tamam dostum deniycem. Çok sağol
+2 oy
(238 puan) tarafından
Karı koca kılonuz nasıl genetik olabılır
(19,865 puan) tarafından
Balık yağı alcam inşallah yarın
(238 puan) tarafından
+1
Ocean marka al dıgerlerı işe yaramıyor ama sağlık ocağına sorupta al
(19,865 puan) tarafından
Tamam dostum sağolasın
(238 puan) tarafından
+1
Sende sagol gulum sağlıklı ya takma kıloyu buyur oda
İnşallah ☺️
+2 oy
(5,517 puan) tarafından

25 aylığa kadar ne ek gıda yedi ne mama içti. En sın vazgeçtim şu 3 haftadır çok güzel yemeye başladı, ben şok. Emzirmeyi de dün kestim şimdi ceviz fındık kuruyemiş yiyor. Yemek yiyor çok çok şükür ben neden bu kadar stres yaptım ki diyorum. 10 kilo oldu şükür :)

(5,517 puan) tarafından
Aynen canım aynen :))
(19,865 puan) tarafından
Ahshdh sen aklımdasın. Senle konuştuğumuzu hatırlıyorum bu konuda.
(2,266 puan) tarafından
+1
:))) bize de benzer tepki vermişti doktor. Çocuk çok zayıf diye gitmiştim. Herşey normal olunca "benim babam kısa boylu,annemde öyle. Benden de selvi boylu olmak beklenmez" diyip gülmüştü :)) Eşim ve bende zayıf bir çocukluk geçirdik, ergenlikten sonra düzeldi herşey. Velhasıl sağlıklıysa korkma cnm. Emzirmeyide kesme. Her çocuk aynı olmuyor. Benim diğer çocuk meme ve ek gıdada iştahlıyken 2 yaş tamamlanınca kestim ve yemeğide bıraktı bu sefer. Meyveye yöneltmeye bak. En azından ondan vitamin alır
Sağolasın dostum. Eşimin tarafi minyon aslında. Kızım tip olarak da kayinvalideme benziyor. O da minyondur. Belki çeke çeke babannesine çekmiştir shhdhd
önce (2,266 puan) tarafından
+1
Olabilir. Yeter ki sağlıklı olsun prenses ❤️
+1 oy
(631 puan) tarafından

image

Bizim yegen de küçükken çok zayıftı doktor bunu önermişti takviye gıda gibi probiyotik ama sindirim sistemini desteklendiği için kilo alımını artiyormus eczaneye fgidince bir sor derim biz faydasını gördük.
(19,865 puan) tarafından
Aa çok sağol dostum. Sorayım inşallah
önce (631 puan) tarafından
Bunun kids olanını verin ama bu büyükler için
Tabi eczaneye alırken söylerim zaten
+1 oy
(1,372 puan) tarafından
Instagramda hastalanmayançocuk sayfasına bak orada atom tarifi var bakabilirsin.yorumklarda var göz gezdirin bı. Benim kızım da ne yer ne içer iğde çekirdeği tozunu süte karistirp veriyorum sanki iştahı açılmış yemek yemeyen çocuk sabahın köründe açım diye kalkıyor 
(19,865 puan) tarafından
Atomu yaptım dostum. Bı işe yaramadı malesef. Bağırsaklarını çok çalıştırdı.
+1 oy
(1,920 puan) tarafından
Senin dediğin tıbbi mamalar ile büyüdü benim oğlum tam 2 yaşa geldi zayıftı yemek yemiyordu. Doktora götürdüm demir takviyesi aldı 1 ay. Mamayı kestik ve oğlum 2 kilo aldı doyuramiyorum cocugumu
önce (989 puan) tarafından
Bu portakal suyunun içine pekmezi çocuk doktoru söyledi bilgin olsun süper demir yükseltiyo
Coook sağol♥️
Rica ederim ne demek
önce (1,920 puan) tarafından
+1
Ferrifer adında internete yaz canım. Pekmez gibi küçük küçük kutularda. Sabah aç karnına bunu veriyordum c vitamini ile verilecek. Benim oğlum yarım portakalla bunu içiyordu. 1 saat sonra kahvaltı. Kahvaltıda süt ürünü veya çay vermiyordum. Bir de doktor dedi ki et falan yediğinde veya ıspanak. Bunlari ayran veya yoğurtla vermeyin
Evet emilimini engelliyor çünkü
+1 oy
(845 puan) tarafından
Kizim 2 5 yas kontroludu galiba 10 kilo bile dgildi cok zayif dedi saglik ocaga     bisey yemez icmez  hemsire nasl icten dediyse kizim  sonradan corba icmeye falan babsladi   suan 4.5 yasinda 19 20 kilo     ne severse  verin   nm bn cok skardm kizimi versim abur cubur bak suan yemek yiyiyor abur cubur yemwz evet cok secici   oglum 34 aylik  1 kac ay once doktora gtrdum 11 bile hoktu cok zayif dedi oda yemek yemez  abur cubur ister ben vermem ama meyve guzel yer  doktor  dgerlerine bakti    bikac dgeri dusuktu   hemwn ilac kullandim 2 ay sonra tekrar gttim 13 kilo olmis istagi   gtti yine desim bi istah surubu yazdi srekli mama istiyor 
(19,865 puan) tarafından
Ne ilacı kullandın. Bana iştah şurubu yazan da olmadı ki. Ne kullandiysaniz bana da de dostum
(845 puan) tarafından
Ismini yazarim cnm ama sen doktoeuna bi sor ben kendm istedm saglik ocagina yazdrabiliran hangisi iyi gelir
(19,865 puan) tarafından
Tamam çok sağol
(989 puan) tarafından
O şurup sipraktin mi
önce (845 puan) tarafından
Ewet sıpraktin gunde 1 kere yarm olcek veriyprum bn tadi kotu herhalde icmiyor  bnde  çinkoyla beraber  veriyorum
+1 oy
(415 puan) tarafından
Prematüre mi normal mi canım. Kızım prematüre 14 aylık düzeltilmiş 11 aylik 7 kilo 70 cm 
(19,865 puan) tarafından
Nestlenin raporlu maması. Doktor raporla yaziyo. Eczaneden aliyosun. Aynı meyveli süt gibi. Doktor çeşit yazdı. Hangisini seveceği belli olmaz diyerek. 90 tane aldık 10 tane icmemistir.
(415 puan) tarafından
Sağol canım bizim doktor da yazsa iyi olurdu
(19,865 puan) tarafından
Belli bir kilonun altinda olması gerekiyormus. Persentilde sizinki o kadar da aşağıda değil sanırım . Sen onun yerine muzlu süt içirsen. İçine un gibi ceviz de koy. Ben hoc bunu denemedim. Yarın deneyeceğim inşallah
(415 puan) tarafından
Denerim canım bende kilosu sınırda demişti hemsiremiz
(19,865 puan) tarafından
İnşallah düzelirler
+1 oy
(2,154 puan) tarafından
Bu benim kız ya 2.5 yaş 11 kilo 86cm . Hiç bir şey yemez sadece mama içer okadar.  Bizim  de tahlillerimiz normal çıktı. Hicbir vitamin değeri düşük değil. Şaşırdım kaldım. 
(19,865 puan) tarafından
Oyy oy napcaz böyle bilmem
+1 oy
(1,475 puan) tarafından
Kızım Nisan da 3 yaşına girecek. Boy olarak iyi eşime çekmemiş bana çekmiş:) ikimizde 1.72 yiz. Ama tip olarak eşime çekmiş:) suan yeni 13 kg oldu . Bana göre çok zayıf. Eşim iyi kilosu diyor ama ben zayıf diyorm. Yese de kilo almasa ama yok yemiyor. 3 4 aydr iştahı yok saldm artk.  Yerse yer modundaym. Bide benim kizmin geniz eti var oda iştahı kesiyormus. Geniz eti var mi acaba kızının canm
(19,865 puan) tarafından
Bilmiyorum dostum geniz eti var mı. Horlamasi pek yok. Oğlumda var geniz eti ama kiziminkini bilmiyorum.
+1 oy
(1,408 puan) tarafından
Canım o zayıflık genetikte oluyor vitaminleri minarelleri iyiyse çok üzme kendini benimde oğlum 27 aylık hiç birşey yemez çorba içer sadece o da herzaman değil hamur işi yer sağlıklı değil sürekli vermiyorum yani bu bir süreç ve geçecek diyorum inşallah. Seninde kızın inşallah toparlar olması gereken değerlere ulaşır 
(19,865 puan) tarafından
+1
Amin dostum inşallah çok sağol
+1 oy
(60 puan) tarafından
Yemin ederim aynı  dert bende de var. Aylardır raporlu mama kullanıyoruz  benimki 15 aylık ve 8 kg erkek bebek. Dün gastroenteroloji  doktoruna kontrolümüz vardı bu ay hiç kg alamamış maalesef. Sizi yatıralım burnuna hortum sokup biz besleyelim dedi :(( kabul etmedim 36 haftalık da hamileyim ayrıca. Bu konuda seni çok iyi anlıyorum  artık  psikolojim bozulmuş  durumda  asla ama asla yemiyor  verdiğimi tükürüyor :(
(60 puan) tarafından
Evet 39+2 de 2800 kg doğdu zayıf geldi zayıf gidiyor
(19,865 puan) tarafından
Ya işte anne karnından belli bunların minyon olacağı. Kızım 40+4 te 2970 Gr doğdu. İçerde işleri güçleri yok. Yiyip yatiyolar ama yine kilo almıyorlar minnoslar
(60 puan) tarafından
Aynen kesinlikle  öyle valla. Bide bende hiç bulantı  kusma olmuyor  çok güzel besleniyorum da  ama bebeklerim hiç kilo almıyor demek ki yapısal
(2,154 puan) tarafından
Ay benimde öyle oldu hamileliğimde. O kadar vitaminli şeyler yedim ki bebek kilo alsın diye hiç bulanti yanma kusmam olmadı olan kiloyu ben aldım.  Kızım 38 haftada 2760gr 47cm doğdu.
(19,865 puan) tarafından
Bence o da yapı meselesi. Benim çocuklarım dâ kilolu doğmadı öyle. Oğlum da 3200 doğdu.
+1 oy
(776 puan) tarafından
Benim oğlumda 18 aylıkken 9 buçuk kiloydu hiç bir şey yemezdi ben hamile olduğum için 15 aylıkken emzirmeyi bıraktırma durumunda kaldım memeyi bıraktıktan sonra süt harici bişey yiyip içmedi bir de cici bebe yiyordu bu ikisi vardı sadece yediği zararlı olduğunu biliyordum ama bişey yemediği için vermek durumundaydım sonra yavaş yavaş sütü kestim cici bebeyi kestim Birgün sabah kendime melemen yaptım yiyeceğini düşünmedim banada ver dedi yedi sonra hergün melemen istedi azıcık domates koyup bol yumurta kırdım bu sayede yumurtayı da yemeye başladı sonra patates kızartmasını cips şeklinde çıtır çıtır yaptım ona da alıştı daha sonra mercimek çorbasını yedirmeye çalıştım ilk yemedi sonra hadi ekmek atıp ekmekleri yüzdürelim dedim yüzmeye denize havuza meraklı bi çocuk mercimek çorbasına ekmek attırıp yüzdü şimdi ağzına girmek istiyor dedim öyle öyle alıştı geçen sene tam da bu zamanlar yani 2 yaşındayken brokoliye merak saldı brokoli yedi durdu haşlıyordur yiyordu sonra meyvelere geçti elma armut yedi daha sonra mandilina muz yedi öyle öyle alıştı işte şu an tam olarak yaşıtları gibi her şeyi yemese de en azından vitamin değerleri ve kan değeri yükseldi kardeşi olunca ona ek gıda yapıyordum mesela hadi sende tadına bak diyordum kardeşi ek gıdaya başlayınca 27 aylıktı ama asla yemedi o kötü yemem dedi hep sonra kardeşi de püreden normal yemeğe geçince o yiyor diye merak edip yemeye başladı balığı daha bu seneye kadar ağzına sürmedi bu sene kardeşinin yediğini görünce yedi beğendi yemeyen çocuk çok zor neler çektiğimi bir ben bir de benim gibi olanlar bilir memeyi bırakınca gerçekten çok zorlandım cici bebe ve devam sütü hariç hiç bişey yemeyen çocuk dediğim gibi şu an her şeyi yemese de bazı şeyleri yiyor vitaminini alıyor en azından geçen sene inan çok hastalık çektik yemediği için sürünüyordu en ufak hastalıkta bile şu an çok şükür yiyor hastalıkları bile hafif geçiyor ben çocuğa bağlıyorum bu durumu çocuk yemek istemezse ne yaparsan yap fayda etmiyor ama zamanla düzelecek emin ol şu an ne yapman gerek tam olarak bilmiyorum ama yaptığın kahvaltılıkları süsleyerek versen mesela öğle yemeği akşam yemeğini falan ben patates kızartmasını cips şeklinde yapardım mesela öyle bi dene bence bir de emen çocuk yemeği erteliyor evet faydalı ama memeye güveniyor yemiyor küçük oğlum 14 aylık şu an iştahlı bir bebek yer içer yerde kırıntı görsün onu bile yer ama memeye güveniyor ve tam doyasılık yemiyor memeyi kesince daha iyi yiyeceğini düşünüyorum kafana takma bir de ne kadar takarsan o kadar ters tepiyor çocuklar bebekler gerçekten anlıyor ya sen ne kadar üstelersen o kadar tersini yapıyor bir de şu an tam anlamıyla seni anlamıyor biraz daha büyüyünce rahatlayacaksın 
(776 puan) tarafından
Bir de ben nerdeyse bütün takviyeleri kullandım balık yağı olsun iştah açıcı olsun vitamin olsun her şeyi ama hiç bir şeyi yemedi dediğim gibi kendi istemeyince olmuyor hiç tadını bilmediği bişey e ben yemem o kötü diyor mesela şu an 3 yaşında 14 kg kilosunu yakaladı çok şükür
(19,865 puan) tarafından
Ay çok sevindim senin adina. Allah'tan senin ikinci çocuk bari yiyormuş biraz.  Ben de dediğim gibi yapayım patates kizartmasini inşallah. Emzirmeyi bırakirim ama doktor öyle deyince tereddüt ediyorum işte. Binde sağlık ocağındaki ebemizle goruseyim. O bizi bilir yıllardır. O ne derse onu yapacağım emzirme konusunda
(776 puan) tarafından
Yanlış bilgi olmasın ama ben memenin yemeyi etkilediğini düşünüyorum bulunmaz nimet faydası bitmez anne sütünün evet ama diyorum ya ikinci oğlum iştahlı olmasına rağmen yemeği yarıda bırakıp emmek istiyor mesela bırakınca yemeğini düzenli yiyeceğini düşünüyorum o hissiyatı alıyorum yani insan bilir hisseder ya öğle bi his var içimde sen kafana takma evet çok zor bir durum ama dediğim gibi çocuk yapmak istemezse yapmıyor bunu yaşadım gördüm ben üstüne çok düştüm ilk oğlumun yemedi peşinde elimde tabakla dolandım resmen ama ikinciyi hiç takmadım yaptım getirdim yemek isterse yedi yemek istemezse yemedi şimdi diyorum ya yerde bi kırıntı görsün alıp yer :)
(19,865 puan) tarafından
Ben de etkilediğini düşünüyorum haklısın. İnşallah düzelir bizimki de sagolasin
+1 oy
(13,778 puan) tarafından
İyi geceler dostum 

Defne hep kilosu sınırda idi kan ve tahliller temizdi bir yaşında sütten kesmiştim mama içti 18 aya kadar 

Baktım çoğalttı biberon sayısını onu da kestim 

Net hatırlamıyorum 18 ayda kaç kiloydu 9 du sanırım 

Çok uzun süre 10 kiloda kaldı şimdi iki buçuk oldu 11.800 du geçen tarttım 

Tahliller iyi takma kafana, iyi beslemeye b12 içeren şeyler vermeye çalış (ki alasını yapıyor olmasın)
(19,865 puan) tarafından
Ay dostum senin kız da mi istahsizdi demek. Ben de kessem mi memeden ya kafam çok karıştı.  Şükür tahlilleri iyi aynen sağlığı yerinde şükür ne yapalım
(13,778 puan) tarafından
Iştahi iyiydı et yemezdi
Hâlâ yemiyor
Yılda bir balik altı ayda bir köfte
Kesmesezsen memeye güvenip yemez şahsi görüşüm
Bende Efeyi keseceğim kara kara düşünüyorum gözüm yemiyor çok düşkün bu
+1
Erkek çocukları daha bir başka düşkün oluyo sanki memeye. Oğlum da saldırır gibi emerdi agdgsg
önce (13,778 puan) tarafından
Sormuyor direk gelip açıp emiyor ayakta
Gündüz azaltayım da komple keseceğim biberon almadı bi türlü belki de iyi birden gece beslenme sonlanır
0 oy
(793 puan) tarafından
İki yeğenim küçükken gerçekten zayıf, ince, sıska gibiydi. Ama büyüdükçe bayağı toparlandı. Hatta şuan hafif balık etli. 

Eğer altta yatan, henüz bulunamayan bir rahatsızlığı yoksa büyüdükçe yeme alışkanlığı oturur. 
(19,865 puan) tarafından
İnşallah dostum darısı başımıza .
0 oy
(1,815 puan) tarafından
İnstegram da hastalanmayan çocuk sayfasında atom tarifi var. Boy ve kilo için herkes memnun bi dene istersen onu bende kızımın boyu için yapıp yediricem
(19,865 puan) tarafından
Yaptım bacım. İşe yaramadi bizde. Sen yap.belki size yarar ama
(1,815 puan) tarafından
Ne kadar denedinki 1 ay düzenli verdin mi veya daha fazla
1 ay değil 2 3 hafta vermisimdir tekrar mi yapsam
önce (1,815 puan) tarafından
Canım bu atomu verirken beslenmede dengeli olması gerekiyormuş. O sayfayı ben sürekli takip ediyorumda bağırsak çok iyi olmalı diyo abur cubur kesinlikle verilmemesi gerek diyodum. Bu tarifle kilo almaya çocuk çok nadirmis baklm bende Bi deniycem bakalm Hindistan cevizi yağını da vericem beraberinde

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 989 göst.
21 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde Nane.Limon (11,200 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 588 göst.
22 Ocak 2020 Diğer kategorisinde ❤️❤️Mrvnr❤️❤️ (14,470 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,113 göst.
0 oy
5 cevap 265 göst.
5 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Birkizannesi (248 puan) tarafından soruldu