+3 oy
169 göst.
önce Diğer kategorisinde (42 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi
Siz ne taktınız? 

12 Cevaplar

+2 oy
önce (938 puan) tarafından

durumuna ve aile yapına bağlı ki bu durum :)

önce (42 puan) tarafından
Gram taksam olur mu
önce (938 puan) tarafından
olabilir olmayadabilir işte çok değişken bu durum aileye göre... kimisine bilezik az geliyor kimisine gram çok.. benim kayınvalidem doğumda künye yaptı mevlidde bişey yapmadı diş aşında küpe yaptı. annem yarım altın yaptı doğumda ablamda altın takmıştı ama çeyreğe  benzeyen çeyrek olmayan bişeydi.
bu arada ben ablamın ilk kızına künye yapmıştım. ikinciye benim doğumumla yakın zaman o kendini mecbur hissetmesin diye bişey yapmadım...doğum gününde alırım dedim o da kargaşaya geldi kaldı öyle
-Reklam-
+2 oy
önce (5,369 puan) tarafından
Durumun varsa gram tak canım ☺
Borcum cok kenarda gramim var taksam mii yakin olduğu için para taksam be bilim
Canım ihtiyacın varsa o zaman grama gerek yok ilk çocuğumu hanı eşin ne diyor abisi olarak belkı gram takmak ister
Ya şimdi mevlid de yengesi gelsin diye çağrılyo esim de öyleyse gram tak ayıp olmasın dedi
O zaman gram tak canım sonuçta yakın
+2 oy
önce (2,461 puan) tarafından
Ben bebeğe altın takılmasını doğru bulmuyorum. Ucu yok bunun çünkü. 2000 liralık fidan bağışlıyorum bebeğin adına. İhtiyaç sahibiyse de nakit veriyorum.
+2 oy
önce (825 puan) tarafından
görümce sonuçta eşinin kardeşi altın mantıklı tabi imkan oldukca 
Kenarda gramim var esim para takarız borc var dedi bende onca insanın içinde yengesi gelsin falan diye çağrılyo deyince utanma ayıp olmasın ben bilmiyordum gram tak ozman dedi
+1 oy
önce (1,824 puan) tarafından
Aşağı yukarı aramızdaki samimiyetle alakalı bir durum  iyidir kötü gün dostumdur dersem gram veririm eh iade Türkiye standartlarında bi görünceyse 200 lira yeter:)
+1 oy
önce (10,571 puan) tarafından
Valla benim görümce çocuklarımın mevlüdüne elş boş geldi yedi içti gitti kendine yakışanı yaptı ama ben onun yaptığını yapmam bin 2 ben neyse takarım heralde sen de elinden ne geliyorsa onu yap ama çokta yüksek uçma 
+1 oy
önce (18,109 puan) tarafından
Takı takmayı düşünüyor musunuz bu gücünüz ve isteğiniz var mı bebek görmeye gidip bir şey taktınız mı takmadiysanız olabilir taktıysanız veya takmak istemiyorsanız elbise vs de alsanız olur 
+1 oy
önce (313 puan) tarafından
Yani o mevlüt o doğum günü o parti su partisi millete para kalmadı ya durumu iyi olmayanlar ne yapsn eli boş gitse olmyr gitmese de gelmedi olur anlamyrm yapmayın böyle saçma şeylere ya günah onun yerine paraya ihtiyacı olan o kadar insan varki uzulyrm onlara
+1 oy
önce (522 puan) tarafından
Biz çeyrek taktık. Durumumuz yoktu çünkü. Ama durumum olsa gönlümden daha fazlasını yapmak geçiyordu. Herkesin durumuna ve kardeşlerin arasında olan bağa bağlı biraz ne takılacağı. 
+1 oy
önce (243 puan) tarafından
Görümce de eltide birşey vermedi mevlutte o yüzden ne verilir bilemedim
+1 oy
önce (937 puan) tarafından
Bu biraz duruma göre değişir ya benim görümcem kızım doğduğunda bir dünya kıyafet örgü yelek va aldı geldi altın takmadı mesela zaten geldiği yolda uzak 2 kere geldi bir doğum yaptığım gün birde 15-20 gün sonra hiç aklıma takılmadı niye altın takmadı diye düşünmedim 8 aylıkken mevlit yaptık gelirken ismi yazılı altın künye yaptırıp gelmiş beklentiye girmemiştik hiç bişey alıp gelmese de olurdu mesela ama siz beklentiye girdiklerini beklediklerini düşünüyorsanız para harici birşeyler takın lafı olmasın en azından 
+1 oy
önce (4,180 puan) tarafından

En küçük kardeşleri eşim olduğu için onlar benden önce üremişler:D ama kendileri 2 çocuğuma da hediye falan getirmedi 

Sizin aranız iyiyse gram olabilir yada belirli miktarda para verebilirsiniz en azından kendi ihtiyaçlarını bilir alır

Kıyafet vs. Kolu komşudan çok geliyor ileriye dönük oyuncak olabilir 

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 567 göst.
9 Haziran 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Bhrbrl (48 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 3,294 göst.
19 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 242 göst.
16 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Busraaaaaaaaa (3,985 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 307 göst.
19 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Busraaaaaaaaa (3,985 puan) tarafından soruldu

409,148 soru

12,296,665 cevap

38,344 kullanıcı

Kategoriler

...