0 oy
68 göst.
önce Diğer kategorisinde (177 puan) tarafından
önce tarafından yeniden gösterildi
Kzlar acil cvp anne sütünun kesilip kesilmedigini nasıl anlarım en iyi gogsum hiç dolmuyor elle skinca az geliyor bebekte az emiyor sanki çekiyor çekiyor gelmiyor

2 Cevaplar

0 oy
önce (512 puan) tarafından
Çocuğun bez sayısından anlarsın
önce (177 puan) tarafından
Bez sayısı iyi gibiydi ama emmesi iyi değil sanki az az emiyor çekiyor gelmiyor sanki anlamadım
önce (512 puan) tarafından
İdrar sayısı net bellı edıyor ve bezı dolu dolu mu yada sarımsı renk oldu mu doymuyor ve yetmiyor demek kı
Sağol takip edeyim daha 2 aylık sütüm kesildi bence
-Reklam-
0 oy
önce (37 puan) tarafından
Memenin terbiye olması durumu var bi de bak bu dönemde, eskisi gibi sertlik olmayabilir ve bu sütün azaldığı anlamına gelmeyebilir. Bebek ne durumda? Hani emerken uyuyo mu mesela? Yada öncesinde memeyle kavga etmezken şuan kavga etme durumu var mı? 
Çok az emiyor ilk başta yutkunma sesi var sonra çekiyor ama yutkunmuyor
İlk başta dediğin birkaç sefer için mi yoksa 2 3
 dakika için mi
önce (1,723 puan) tarafından
2-3 dakika olunca peki sütun iyi bir şekilde olduğu anlamına mı geliyor?
Zaten o baştaki 2 3dajikalık süreçte alıyolar sütü, çeneleri daha güçlü olduğu için başlangıca kıyasla daha kısa sürede emiliyo süt
Mesela bebegim en az 2 dk boyunca lıkır lıkır içiyor sutu. Her 2 Memeden de aynı şekilde içiyor. Sonra da memede bekliyoruz. Ama hiç yutkunma sesi ve o lıkır lıkır ses kalmıyor. Orda demekki sut bitiyor. Ben önce emzirip sonra mama veriyorum.bebegim mamayida içiyor. Aç olmazsa içmez sonuçta demi? Ama çoğu zaman da masadan sonra hıçkırık tutuyor.  Acaba mamayi bosami veriyorum diye dusunuyorum
Kusma durumu oluyo mu mama içtikten sonra
Bi de naçizane tavsiyem bebek emmeyi bıraktıktan sonra mızırdanmıyosa aç değildir, mama verme.  Ne kadar fazla emerse o kadar fazla süt üretimi olur, sen mama verdikçe emme durumu azalacağından süt üretimi de azalacak. Talep ne kadar fazla olursa üretim de o kadar fazla olur unutma. ama dediğim gibi bak, emdikten sonra mızırdanmıyosa aç değildir, iki memeyi de emip mızırdanmaya devam ediyosa mamaya devam et aç bırakma
2 memeyi emip üzerine 60 lik mama içtikten sonra mama bitince ağlıyor. Bende daha da vermiyorum mama. 2 dk.sonrs ağlamadı bitiyor. Kusma hiç yok
Gazdan dolayı ağlıyo olamaz mı? Gazını çıkarıyo musun emzirince
Tabi mutlaka çıkarırım.  Deneme yanılma olayıyla sebebi bulunan artik ama mama da yiyor versem reddetmiyir
Mamayı kaç kere veriyosun
Günde 2 kere 60 lik 1 kere 90 lik falan
Hatice mamayı neyle veriyorsun az önce verdim lansinoh biberonla emmek istemedi benimki  kaskla verdim anne sütüne alışmış diyemi istemiyor acaba
Gene kendin bilirsin bebeğini de kendini de ama özellikle gece mama verme, (sürekli ağlama durumu olmazsa tabi) sadece emzir. Özellikle gece emzirmeleri süt üretimini çok etkiliyo. Mamayı biraz daha az vererek seni daha fazla emmeye teşvik et. Süt üretimindeki en önemli faktör taleptir unutma. Memenin sık sık uyarılması lazım. Ya da günün farklı saatlerinde sık sık  emzirme dışı sağım yap kendin
Philips avent biberonla veriyorum mamayi.
Mesela emziriyorum. Sonra ağlamıyor ama emme dediğim gibi kısa sürüyor. Sonra uykusu olmuyor. 1 saat falan oturdu diyelim. Uyutucam ama acikmıştır biraz diye düşünüp emziriyorum. Ama sut gelmediğini görüyorum.yani bitmiş sut. O lıkır lıkır ses gelmiyor emerken. Bende o durumda 60 lik mamayi veriyorum. Valla sonuna kadar bitiyor. Sonra uyuyor cnm. Keşke Memeden her emzirmeye kaç cc sut geliyor görebilsek.
Mama kan şekerini hızlı yükselttiği için uyuyo. Aç olan bebek ağlar bacım. Bi sağma makinesi yada pompa al en azından sürekli uyar memeyi süt üretsin
Post bu kzlar
Tamam annelik sağol
İşte aç olan bebek ağlar doğru söylüyorsun da. Mamayi da tok olsa yememesi gerekmez mi? Ya da kusmasi? Pompam var valla başlarda yapıyordum. Sonra bıraktım yapmayi ama devam edeyim bakalım arada

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 220 göst.
23 Aralık 2024 Diğer kategorisinde YesilAvokado (2,774 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 575 göst.
0 oy
5 cevap 361 göst.
16 Eylül 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Biriiste (464 puan) tarafından soruldu

409,509 soru

12,308,719 cevap

38,639 kullanıcı

Kategoriler

...