+8 oy
1,393 göst.
Özel Günler & Hijyen kategorisinde (114 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Benimki kayınvalidemin kızımı emzirmeye çalıştıkca kafasını sürekli uzatıp gögüslerime bakmaya çalışmasıydı

Cevaplarınızı bekliyoruz efenimmm :) 
Yapay zeka çevirdi doğum yaptığınız günü sormak istedim

68 Cevaplar

+1 oy
(466 puan) tarafından
Abooo ben neler okudum aşağıda ne bu kaynanalar kızlar SIZ BU ABESLERE NASIL SABREDIYORSUNUZ YAA  hepinizi ayakta alkışlıyorum.  Susmak erdemdir ama bu kadarı da peygamber sabrı gibi bisey yaa 
(114 puan) tarafından
Bende bi anda aklıma geldi böyle bir post açmak meğerki ne kadar çok macera öfke üzüntüler varmış
(466 puan) tarafından
Öyle valla ya Allah sabır versin
-Reklam-
+1 oy
(10,086 puan) tarafından
Benim sinir olduğum şey sütümün olmadigini ikna edememek. Hemşireler kızıyordu sütüm yok deme ver sütün var. En son biri insafa geldi süt sağma makinası getirdi bakalım var mı yok mu dedi 40 dakika boyunca 2 göğüsten bir tatlı kaşığı çıkmıştı. Travmamdir bu sonra sütüm geldi tabi kaç gün sonra bu defa emzirmek istedim sütün yok dediker bu defa var olduğuna ikna edemedim bebeğim yoğun bakimdaydi ben anne otelindeydim
(114 puan) tarafından
Ya benimde sütüm olmadı sıkınca 1 damla geldiğini görünce banada var dediler baktı bebek hep ağlıyor olmadığına karar verdiler mama verdiler
(10,086 puan) tarafından
Bunlar çok insafsizdi hepsini Allah'a havale ettim
+1 oy
(466 puan) tarafından
Ben doğuma yakın eşimle tatlı tatlı kapistim:)) bana annem kalsın yanında dedi evde de ben bakar8m dedi . PIŞŞIIIKKK DEDIM (AMA İÇİMDEN) :)  .  

Bak dedim annen sigara içiyor 1, ben kronik hastayım kriz anında annen düşünemiyor ortalığı ayağa kaldırıyor 2, ben rahat edemem yanında emziremem iki de bir dışarı yollarım bunu yaptırma bana dedim ben sadece seni istiyorum annemi de annenide boşa yormayalim dedim güzelce.  Ama öyle ben kendi bedenimi eşimden başkası görmesine razı değilim ki o da anlayış gösterdi. Biraz da korkuttun gözünü bak dedim sağa sola dokunur sigara içer gelir çocuğu hasta eder iki annem için de geçerli bu dedim biz kolay kolay bu noktaya getirmedik bu çocuğu dedim . Gerçekten de hamileyken çok kötü sahnelere maruz kaldık.  Alışılmışın dışında gibi düşünün.  Ve karar verdik doğumda eşim yanımda olcak 40 gün boyuncaeve kimse gelmicek  kimse bebeği opmicek battaniyesine sarmadan eline almayacak ve kimse ellerini yıkamadan yaklasmayacakti.  Bayağı evde o hal ilan etmiştik:) . Napalim covid varcbebek yeni doğan bi enfeksiyon kapsa al napcan?  Bide evdekiler benim hijyen takintimi bilir hele bide çocuğa bisey olursa ne tarz bi manyak olacağımı daha iyi bilir oyuzden bu sureci mükemmel uyumlu atlattık.  Anamı seviyorum iyi ki tanımışım onu tüm deliliklerime rağmen iyi susuyor canım anam ❤️ ama bazende o ipin ucunu kaçırıyor olsun :))
(114 puan) tarafından
Ohhh missss çok iyi yerden yakalamışsın ama valls helal olsun akıllı kadınsın :D
+1 oy
(4,278 puan) tarafından
Benim kaynana kayınpeder karnım hepsi her anımızda yanımızdalardı. Ve asla rahat edememiştim. Her şeye abartılı yorumlar yapmışlardı.Nasıl daraldıysam 2.ve 3 doğumuna annem ve eşimden başkasını götürmedi teklif bile etmedim. 
(114 puan) tarafından
Kayınbabanın ne işi var ya off yapışık gibi bu insanlar niye bu kadar düşüncesiz
+1 oy
(3,561 puan) tarafından
Esimin cankiriya gitmesi 

Kaynanamin sürekli bi köşede beklemesi 
(114 puan) tarafından
İş içinmi gitti eşiniz
Kayınvalidelerin geneli zaten köşe minderi gibi anasını satıyım töbe ya
(3,561 puan) tarafından
İş için gitti ama gitmek zorunda da değildi

Kaynanam da dogum da ben gelecem diye inat etti
Sabaha kadar horul horul uyudu
Isigimi bile hemsire kapatti
Suyumu hemsire verdi
Sinirden ağladım valla
+1 oy
(1,705 puan) tarafından
Görümcemin bebeğimin göbeği düşmeden ertesi gün yıkamak istemesiydi ☺️
(274 puan) tarafından
Kız onu ben kendim bile isteye yaptırdım. Ablam ve görümcem yıkadılar ama 3 günlükken. Ev sıcak aşağısı kanıyor zaten ordan geliyomu kan kokusu ee bebeğin her yeri kan silindi sadece ama nasıl kokuyo kan kokusu lütfen dedim şu kanlar gidecek sekilde yıkayın çok şükür bişey olmadı tabi
(114 puan) tarafından
Yani yıkanmasında bir sakınca varmı yokmu bilmiyorum ama çocuk üstünde kendi kendine kararlar veremeyeceğini gösterseydiniz
(274 puan) tarafından
Aslında sağlık açısından doktorlar göbeğin bağının düşmesini bekleyin diyolar ama evet haklısınız çocuk hakkında hak sahibi sadece anne babanın olması gerekiyo da işte erkek tarafı bebek olunca kendi mallariymis gibi davranmayı çok seviyolar
+1 oy
(2,581 puan) tarafından
Sözde kaynanam refakatçi ama doğumdan sonra uyudu sonra da arkadaşım aradı kaynanan ilgilenmiyorsa ben gelip kalayım dedi kaynanam da evet gelsin ben ilaçlarımı evde unuttum gideyim dedi ve gitti hâlbuki istese ilaçlarını getirirdi ya da eşim gider getirirdi eve gitti diğer gün öğle oldu kadın daha yeni hastaneye geldi eve gittik ha bire uyudu sanki o doğurdu eşim anne neden yardım etmiyorsun kadın kalkamiyor deyince de aaa senin dikişin var mıydı ama sen yok dedin dedi halbuki öyle bişey demedim dayanamadım gönderdim 
(114 puan) tarafından
Aaaa ne kadar ayıp ya yokda dikiş olsa ne olur olmasa ne olur bir insan dünyaya getirdiniz yardıma ihtiyacınız her zaman var düşüncesizmiş kayınvalideniz
(2,581 puan) tarafından
Aynen öyle çok şükür ki uzağız gelemiyor yoksa kriz geçirirdim
+1 oy
(1,522 puan) tarafından
3. Günümüz falan esimin akrabaları sulalece görmeye geldiler sonra minik kuşum ağlayınca acıktı herhalde erkekler çıksın dediler esimin 2 yengesi kaynanam ben kaldık odada ilk çocuk insan çekiniyor cikin da diyemedim e yavrukusum o zaman memeyi tutmayı da tam beceremiyor ağla ağla çocuğum bir yandan ben yatağın kenarına oturdum arkam dönük esimin ***** yengesi( normalde çok severim kadını da iste) memenin ucu biraz küçük ondan tutamiyor dedi sinirden varya ağzına vurasım geldi oradan mememin ucuna mi baktin kaç gündür buradayım hiçbir ebe bunu söylemedi dedim diğer yenge biz burda niye oturduk anayla ogulu basbasa bırakalım dedi Allah razı olsun hepsi çıktı esim gelince ağzıma geleni saydım 
(114 puan) tarafından
Çok haklısın canım lohusa pskolojisi bide
+1 oy
(1,405 puan) tarafından
İlk doğumumda ailelerimiz bizi boşandırmaya çalıştılar. Lohusa lohusa beni o kadar yordular ki. Annem bana kendi evinde bakmak istedi, kaynana ve eşim bebeğimi kaçırdılar. Ben bebeğimi getirin diye çıldırdım. Polisi arayacaktım. İlk düşüğümde kürtajda kaynana kalmak istemişti yanımda ve beni çok sinirlendirmişti her hareketi, her lafı. Bu yüzden annemin kalmasını istedim. Ama içime sindirmediler. Gerçekten çok toksik bi aileye gelin gittim. Lohusalığım ağlamakla geçti. Abim, eşimin üstüne yürümüş, eşim, annemin üstüne yürümüş. Abim, hastanenin duvarını patlatmış. Beyzbol sopası ile kayınbabamı korkutmuş. Kayınbaba polis çağırmış. Bebeğimi getirdiler. Ama eşimi ve evimi özledim. Anneme dedim ben boşanmayacağım, eşimi seviyorum. Tamam dediler beni serbest bıraktılar bir hafta sonunda kavuştum yuvama. 

İkinci doğumda annem düğüne gitti, mecburen kaynana ile geçirdim lohusalığı. Covid zamanıydı bir de. Kaynana çok sinirlendirdi beni. Çenesi durmadı. Yok yürümüyorsun hiç, yok çocuğu emzir, yok şu, yok bu.. şunu pişirdim, bunu yaptım.. eline sağlık anne diyorum. Teşekkür için yapmadım diye tersliyor.. iyi kötü geçti o da.. 

Üçüncü doğumda aklım başıma geldi. Anama dedim beni bırakma. Sağolsun yarı kırkıma kadar günlük geldi, her işimi yaptı. Gece eve gitti yatmaya. Kaynana gelemedi. Keyfim yerindeydi.. ama tabii onda da doktorlar bıdı bıdı yaptılar. İsteğe bağlı şeyleri, reddettiğim için bir ton laf işittim. Moralimi bozdular. Allah'a havale ediyorum..
(114 puan) tarafından
+1
Hikayene çok üzüldüm canım şimdi nasılsın bilmiyorum
Ama şunu hiç unutma lohusa bi annenin duası göz yaşları yerde kalmaz herkez birgün hak ettiğini yaşar
(1,405 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım iyiyim çok şükür ❤️ beni yoran herkesten uzaklaştım, mesafemi koydum, kafam çok rahat.
+1 oy
(13,814 puan) tarafından
Hiç bir şeye sınırlanmayacak kadar mutluyduuuuuum 

Defnede kayınvalidemde kaldım kırk gün prensesler gibi baktı Allah razı olsun 

Efede eve taburcu olmak istedim iki yavrum yanimda şükrettim kavuşturana 

Şimdi kız iki buçuk oğlan bire girdı yatıp kalkıp şükür ediyorum 

Allah isteyen herkese evlat nasip etsin 
(114 puan) tarafından
+1
Oh bee sonunda sorunsuz bir doğum ve sinir krizleri olmadan sonlanmış çok sevindim çok şanslısınız
(13,814 puan) tarafından
Teşekkür ederim ikisi de çok güzeldi benim hamilelikler de sorunsuz sıkıntısız keyifli doğumda öyle geçti şükür
+1 oy
(3,645 puan) tarafından
En sinir olduğum şey odadaki 2 kisinin bebegini gece kendilerine vermistiler ilk doğduğu günün gecesi. Ama benim bebegimi vermemistiler. Gece 1e kadar bebek bekledim . Ama gelmedi esimi ariyip hüngür hüngür agladim. 

Sen gel 9 ay taşı karninda o günün hayalini kur ve dogurdugun ilk gün kokusunu cekeme ičine.
(3,645 puan) tarafından
Ben bakamam bebegi diye canim. Digerlerinin 2ci dogumuydu . Benim ilk . O yuzden ilk gece toparlaniyimm diye
(919 puan) tarafından
ay sacmalik e nasil beslendi o cocuk
(3,645 puan) tarafından
Mama vermisler o gece
(919 puan) tarafından
ah canim brnim cok uzuldum ikinize de :(
(3,645 puan) tarafından
Ah bir de beni düşün
 9 ay caninda tasi ayrilmayin kavustugunuz ilk gün görme bebegini .
Teşekkürler ❤️
0 oy
(427 puan) tarafından
Acilen doğuma alındım eşim iş yerindeydi gelip imza atması gerekti hadımköyden kucukcekmeceye yarım saatte geldi çok acil olunca dogumdan çıktım refakatçi lazım kimse yok kalacak doktor hemşire başhekime bile sorduk eşim kalsın diye izin vermediler ona sinirlenmistim sonra ablam kız kardeşim dönüşümlü kaldı ablam surat asiyordu gece gelip uyuyordu sadece sonda takılıydı idrar torbasını bile degistiremiyordu çok zoruma gitmişti 
(114 puan) tarafından
Ablan niye surat asıyordu hayırdır insan kardeşine seve seve bakar töbe yarabbim
(427 puan) tarafından
Kalmak istemiyordu ya gezmek peşindeydi hep beni bırakıp arkadaşlarıyla gezip gece gelip uyuyordu canım. Oysa ben onun doğumunda yanındaydım
0 oy
(323 puan) tarafından
Refakatçi olarak kuzenimi aldım yanıma. Hiçbir şeye de sinirlenmedim bir sıkıntı olmadı çok şükür.
(114 puan) tarafından
+1
Ne kadar güzelll
0 oy
(1,809 puan) tarafından
Tabiki baş rolde eşim var. Akşam beni dinlemeyip valizi arabaya koymadı. Doğum da hemen başladı muayeneden sonra, ben sancı çekmeden o eşyalar bize nasıl ulaşır organize etmek zorunda kaldm. Eşim eşya peşinde koşarken ben hastanede yalnız başıma doğum yaptım bebeğime hastaneden kıyafet giydirdiler bende ameliyat önlüğü ile takıldım bir süre 
(114 puan) tarafından
Ah şu erkekler bizim kadar detaycı değiller
0 oy
(4,450 puan) tarafından

Hemsireydi yolmamak için kendimi zor tuttum en son kabga çıktı doktor geldi hemşireyi muhteşem bir şekilde azarladı bir daha bu hastanın odasına dâhi girmeyeceksin dedi bayan olmasaydı eminim eşim onu orda komalik edene kadar döverdi 

(114 puan) tarafından
Doktor bile bu şekilde davrandıysa gerçekten hak etmiştir
(919 puan) tarafından
ay ne yalti cok merak ettim
(4,450 puan) tarafından
Şöyle benim bağırsağım karnımdan dışarı çıkarıldı torba takıldı doğumdan geldim torbam açılmıştı ve değişmesi gerekiyor du ve onun eğitimini eşim aldı birtek eşim değişe biliyor değişmek için geldi hepsi başladı çocuk gibi azarlamaya ortalık karıştı doktorda keyfî bir durum yok bu hastanın eşi girip çıkacak kimse karismayacak diye talimat verdi sağolsun savundu bizi
0 oy
(1,386 puan) tarafından
Kayınpederim oğlum doğar doğmaz Facebook'a resmini koymuş. Ben daha ayilmamistim bile. Oğlum da maşallah 4.5 kilo doğmuştu. Kardeşim görmüş halama söylemiş. Halam da eşime söyleyip kaldırtmis. Eşim ben yaptırdım sanıp abuk subuk bir bahaneyle benle kavga etmişti. Benim haberim bile yoktu sonradan ogrendim. .Daha hastaneden bile cikmamistim. Unutamıyorum. 
(114 puan) tarafından
Allahım hiçmi korkmazlar nazardan
0 oy
(53 puan) tarafından
Herkesin gelip bu çocuk kime benziyor diye sorması çok sinir olmustum
(114 puan) tarafından
Ay töbee yeni doğmuş çocuk hemen kime benzeyecek
(671 puan) tarafından
Normal bi soru aslında
0 oy
(2,207 puan) tarafından
Eski eşimin geçip uyumasiydi yorgunum işten geldim demişti geçip ziyaretçi odasında 10 tane çocuğu olmuş gibi uyumuştu.

İlk çocuktu bide 
(114 puan) tarafından
Umursamamış yazık ya
0 oy
(5,337 puan) tarafından
Sütum gelmiyordu kaynanam ısrarla mama verme emzir diyordu
(114 puan) tarafından
Al işteee gelde çarpma ağzına iki tane
(5,337 puan) tarafından
Çok cakasim geliyor zaten kızımın isminide o koydu   zaten daha çok vurasim geldi
0 oy
(51,683 puan) tarafından
hastanede yokta eve gelince snnem abim her zamanki gibi küslük çıkarmıştı onlar bide kaynanam kizim.buyuk tuvaletini yapinca boyundan büyük yapmis demsiti bir iki kez o
(114 puan) tarafından
:D ay kayınvaliden de bi alemm

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 622 göst.
+1 oy
9 cevap 112 göst.
18 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Anneymben (809 puan) tarafından soruldu
0 oy
41 cevap 1,159 göst.
2 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Almi'mm (588 puan) tarafından soruldu
0 oy