+2 oy
542 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (71 puan) tarafından
Ya kaynanam mantari yikiyor ustune bi tašim da kaynatiyor bunun yanliş oldugunu söylüyorum yok illa boyle dogrudur diyor hele bi aşçi arkadaşi da yikiyormuş illla diretiyor sizce yikanmalimi illa?

40 Cevaplar

0 oy
önce (12,672 puan) tarafından
Bende yıkıyorum valla. Önce soyuyorum sonra yıkıyorum. Tavuğuda yıkıyorum. Eti de yıkarım. Yiyemem yıkamadan valla
-Reklam-
0 oy
önce (6,077 puan) tarafından
Yıkıyorum kabuklarını da soyarim  icim almaz öyle pisirmeyi
0 oy
önce (938 puan) tarafından
Bende yıkıyorum bunda tuhaf olan ne var, limonlu suda bekliyorum siyah suyunu atsın diye.

Sen yıkama kaynanan yıkasın o zaman.
0 oy
önce (1,673 puan) tarafından
Limonlu suda bekletip kabuklarını soyuyorum
0 oy
önce (10,036 puan) tarafından
Ben yıkıyorum yoksa yemem 
0 oy
önce (60 puan) tarafından
Doğrusu yikanmamasi, nemli bezle silinmesidir derler veya kabuğunun soyulması.

Ben bazen kabuğunu soyarim sadece, topraklı vs fegilse.gozume kirli görünürse yikarim. Ama yıkanmazz su ceker yumuşar derlerr de bizlerin içi öyle rahat etmez
0 oy
önce (292 puan) tarafından
Yıkanmaması gerektiğini biliyorum ama her şeyi yıkıyorum baklagil et onları da yıkıyorum.
0 oy
önce (6,717 puan) tarafından
Yıkıyorum ben. 
0 oy
önce (3,466 puan) tarafından
Bende yıkıyorum canım 

Ondan sonra yapiyorum ne yapacaksam
0 oy
önce (776 puan) tarafından
Elimle iyice ova ova yıkarım ben :)
0 oy
önce (2,313 puan) tarafından
Yıkıyoruz bizz kabuğu soyup 
0 oy
önce (166 puan) tarafından
Açıkçası bende yıkıyorum kabuğunu soyuyorum hadi toprakta yetisse bı nebze (yine de yıkarım) belki yikamayabilirim ama mantarın yetiştiği yeri araştırın derim. Pek yıkanmadan yenecek bir yemek değil açıkçası. Güzelce yikandiktan sonra bı problem yok bence.
0 oy
önce (5,833 puan) tarafından
Bn yıkarım cnm  pazarda açıkta satılır orda nelerden geçti bilinmez paketlide öyle içim rahat etmez yanı 
0 oy
önce (4,394 puan) tarafından
Mantar yıkanmaz. Hem gıda mühendisi hemde aşçılık eğitimi olan biri olarak söylüyorum. Ha yıkayana da karışmam kendi sağlığı kendini ilgilendirir :D
0 oy
önce (161 puan) tarafından
Vallahi canım yanlış anlama yikamasa dersiniz yıkamadan pişiriyor yapıyor yikasa yıkadı diye soyluyirsunuz şahsen bende mantarı yıkarım öyle pişirir yerim hiç bı sıkıntıda olmuyor
0 oy
önce (330 puan) tarafından
Önce hepsini birden iyice yıkarım, sonra tek tek yıkarım 100 tane bile olsa, sonra bir tur kaynatır çıkan suyu dökerim. Sonra napcaksam yaparım yemek :D
0 oy
önce (279 puan) tarafından
Herkesin kendi mutfağı ama bende yıkanması taraftarıyım.
0 oy
önce (1,429 puan) tarafından
Ben Tekirdağ'da bir tanıdığı gitmiştim kültür mantarı yetiştiriciliği yapıyorlardı ve at pisliğinde yetistiriyorlardi az bi un döküp sirkeli suyla hızlıca yıkıyorum yoksa asla içim rahat etmiyor soyulur diyen de duydum ama soyarken tekrar temiz yerlere dokunmak falan gerekiyor yukarıda arkadaş her gün mantar yedirmiyorsa takılma demiş cok hakli
0 oy
önce (816 puan) tarafından
Silince uzerinde pislik kalmiyor mu sanki? Benim icim rahat etmez o suya girecek ustunde siyah bir seyler olmayacak ama kaynanam duzgun yikamiyor benim de pis pis yediriyor ya uf 
0 oy
önce (262 puan) tarafından
Mantarı da yıkarım kıymayı da yıkarım ciğeri de yıkarım tavuk da yıkarım et de yıkarım yıkamadan aslaaa birşey yemem

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 184 göst.
0 oy
11 cevap 327 göst.
9 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Berivan022 (3,526 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 572 göst.
29 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Papatya1308 (63 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 520 göst.
26 Aralık 2019 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

409,356 soru

12,303,484 cevap

38,517 kullanıcı

Kategoriler

...