0 oy
133 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (123 puan) tarafından
Kızlar selam oğlum 13 aylik sünnet olduk şimdi evdeyiz şükür. Bandajlari açtık pipisi tamamen açık bezli. Kantaron yağı dkuyorjm günde iki kez dikislerinin üstüne dairesel hareketlerle doktoru öyle söyledi. Ama öyle acik duruyor ya korkuyorum beze yapışır mi mikrop kapar mi kaka vs bulasirsa naparim ne olur yardımcı olur musunuz 

8 Cevaplar

+1 oy
(4,381 puan) tarafından
Birincisi dikisli yerler ellenmemeli. Iki cocugumda da hic ellemeden antibiyotikli krem ve agri kesici krem surerek uzerine ilk oglumda buyuk cocuklar icin olan sunnet kulodunun sert kismini kesip bez icine koyarak, ikinci oglumda ise direk bez icine sunnet bezi(bebekler icin ozel e bebekte var, temizligi biraz zor ilk yaptigim daha kolay bi yontem) koyarak kapadim. Hic sargili kalmadi bizimki sadece beze degdirmedik. Ikincisi de kaka bulasirsa ilik suyu direk pipi ustune tutup akitin akar gider o zaten. 

Cocuklarim sunnet oldugunda ilki 7 ikincisi 9 aylikti.
(123 puan) tarafından
İnanın bize krem bile vermedi ama dediğiniz gibi bir eczaneye sorayım genelde duyduğum cevap doktor yazmadiysa almayın kullanmayın oluyor alerjik bebek.oldugu için riske atmak istemiyorlar. Deriyi aşağı doğru çekiyorum derken nasıl yapıyordunuz yani alt tarafta kalan kısmına elliyordunuz dimi ucuna değil orası şuan şişlik ve kizarik. Aşağısında kalan diğer deriyi oynatayım değil mi. Agri kesici calpol vermiş 2 kere günde vermeye başladım kantaron yağından başka hiçbir şey kullanmıyorum. Birde biz aynı anda inmemiş testis ameliyatı olduğumuz için testisinde de dikiş var oraya batikonla pansuman yapıp temizleyip kapatiyoruz kasiginda da kesi var oraya da ayni şekilde. Kusura bakmayın çok uzun sordum size ama inanın endişeliyim yardımcı olmanız beni çok mutlu etti sizden ve butun arkadaşlarımdan Allah razı olsun
(4,381 puan) tarafından
+1
Cok gecmis olsun oncelikle. Ne demek yardimci olabildiysem ne mutlu bana. Dediginiz gibi alttaki deriyi cok hafif cekiyorum sık degil ama gun icinde yapardim. Ameliyat yerinden bagimsiz oldugu icin sizde hafif yapabilirsiniz yapismamasi icin. Ucuna hic dokunmadim neredeyse 3 hafta kadar ben. Dikisler dustu vs sonra normal sekilde dokunup yikadim. Alerjik oldugu icin kantaron yagini kullanin onunda iyilestirdigini soyleyenler vardi buralarda okumustum, zaten doktor demis ama dokunma konusunda bize doktorum boyle demisti.
(123 puan) tarafından
Allah razı olsun yardımcı olmak bir yana içimi de ferahlattınız çok teşekkür ederim size bende yapmaya başladım alttaki deriyi üstteki de ucuna değmeyecek şekilde oynatiyorm ama birsey fark ettim oğlum geceden beri çiş yapmamış bezi kuruydu biraz önce altını değiştirdim bu neden olmuş olabilir yine paniklemeye başladım
(4,381 puan) tarafından
Gece beslemesi yaptiniz mi? Az beslendiyse yapmamis olabilir. Ilk cisini yaptiysa sunnetten sonra dert sikinti yapmayin.
(123 puan) tarafından
Yapmıştım aslında ama dediğiniz gibi pek fazla istahi yok o yüzden yemedi doğru düzgün ama su içmişti bide emerek uyuyor hani sürekli sut geliyo az ds olsa yapar diye düşündüm..İlk çişini yaptı hastanede baya yapıyordu serum da aldığı için için şükür bugün de iki kere yaptı cevabınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun ❤️
-Reklam-
0 oy
(2,929 puan) tarafından
Karton bardak kat ve en önemlisi dikkat et pipisi yapışmasın yapışırsa açması çok can yakıcı 
(123 puan) tarafından
Yapışmaması için ne yapmam gerekiyor peki cevabınız için çok teşekkür ederim bu arada
(2,929 puan) tarafından
Pipsini geriye doğru çekin, benim oğlumun iki kere yapıştı doktor açtığı zaman inanki sünnet olmuş kadar ağladı
(123 puan) tarafından
Oyy yaa kıyamam gerçekten insan endişe duyuyor süreçten dolayı. Tamamdır öyle yapicam çok teşekkür ederim Allah razı olsun ❤️
0 oy
(357 puan) tarafından
Doğru olanı yapiyorsunuz ama mutlaka karton bardak koyun bezleyin 
(123 puan) tarafından
Cevabınız için çok teşekkür ederim doktora sordum aslında koyma süreci etkiler dedi o yüzden koymadım bende hazirlamistim karton bardakları koyarım diye öyle diyince tereddüt ettim
(357 puan) tarafından
Sen koy canım koymazsan beze yapışır 1 haftada da iyileşir toparlar çok geçmiş olsun
(123 puan) tarafından
+1
Tamamdır canımm çok teşekkür ederim Allah razı olsun
0 oy
(2,542 puan) tarafından
Karton bardak koyup bezle  canim kesinlikle çok işe yarıyor Bez pipi.ye değmiyor canı acımaz en azından. 
(123 puan) tarafından
Tamam canım çok teşekkür ediyorum
0 oy
(573 puan) tarafından
Canım eski bir tülbent gibi birşey varsa ondan simit yapıp koydu kayınvalidem belki internette video filan vardır hem yumuşak olur hem bezine değmez. Karton bardakta olur ama çiş yaptıkça eriyebilir. İyileşmesi uzun sürmez zaten
(123 puan) tarafından
İnşallah canım çabucak iyileşsin gerçekten ben çok panikli biriyim dayanamıyorum
(573 puan) tarafından
Ben 8 aylıkken yaptırmıştım iki günde iyileşmişti yola bile gitmiştim :) panik olmayın siz ne kadar rahat stressiz olursanız çocuğunuz da o kadar rahat olur sizdeki stresi anlıyor çocuklar çünkü :)
(123 puan) tarafından
Yaa maşallah Allahım her daim sağlık afiyet versin kuzucuğa:) evet ya farkındayım anlıyor ama elimde de değil inanın çok çabalıyorum. Tekrardan size çok teşekkür ederim ❤️
0 oy
(256 puan) tarafından
Canım oğlumda oldu 6 aylıkken doktor bize sadece 2 3 çay kaşığı zeytinyağı damlat pipiye sargı bezini de yağla koy bezi bağla demişti 1 hafta da iyileşti bir defa yapışmıştı sargı bezine onu da az yağlamıştım zaten 4.günden sonra ılık suya oturt 15 20 dk beklet demişti her gün 1 hafta da öyle her gün suya oturttum dikişler suda öyle çözülüp döküldü kaka falan bulaşırsa da temiz bir bezi ılık suyla yıka hafif hafif temizle sil oğlumda sargı bezi falan koyduğum için öyle bulaşmadı karton barbakta koyabilirsin 
(123 puan) tarafından
Canim cevabın için çok teşekkür ederim bizim doktor hiç kapatma dedi bez falan koyma kantaron yağı dök dikiş yerlerine tamam dedi karton bardak bile koyma dedi ama hepiniz koy demişsiniz koyucam çünkü bana da mantıklı geliyor beze yapismasindan korkuyorum.
(256 puan) tarafından
Sadece Bez yapışır canım canı yanar oğlum bir kere ağladı o da ilk idrarda zaten ilk idrarda da yandığı için diğerlerinde daha da rahat olur inşallah bir an önce iyileşir
(123 puan) tarafından
İnşallah canım ya çok teşekkür ederim cevabın için Allah razı olsun
(256 puan) tarafından
Rica ederim canım Allah senden de razı olsun
(123 puan) tarafından
❤️❤️❤️❤️❤️
0 oy
(400 puan) tarafından
Bende 2 hafta önce sünnete ttim ovlumu 6 aylık karton falan koymadım. Sadece her altını değiştirdiğimde kantaron la siliyordum. Krem vermişti doktor sabah akşam onu süruyordum . Şuan çok şükür iyileşti 
(123 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Allah razı olsun . Birde şunu sormak istiyorum biz cuma günü sünnet olduk ameliyat durumu da vardı 1 gün hastanede kaldık orda bir sorun yoktu dün taburcu olduk gece bezledim uyandım baktım bezine kuruydu.  Biraz zaman sonra yine baktım yine kuruydu ve şimdi de kuru gecedn bu yana hiç çiş yapmamış olması normal mi peki başına gelen oldu mu bunun için ayrı bir post açacağım sanırım. Artık bir an önce iyileşse de oda bende rahatlasak❤️
(400 puan) tarafından
Benim oğlum çişini yapıyordu. Belki yandığı için yapmıyordur. Başıma gelmediği için bilmiyorum canjm. Siz yinede takip edin olmazsa doktorla görüşün. İlk başlarda yapiyormuydu sünnetten sonra
(123 puan) tarafından
Evet canım ilk başta serum da çok verdikleri için sürekli yaptı neyse ki şimdi de yaptı canım iki kere cevabın için çok teşekkür ederim
(400 puan) tarafından
Rica ederim geçmiş olsun
(123 puan) tarafından
Allah razı olsun ❤️
0 oy
(3,183 puan) tarafından
Karton bardağı kapalı kısımı kesip koyuyordum ben ucu açık olucak yani sadece beze değmesini engellicek. Başka yapacak bişey yok doktorun verdiği yağları sür oluruna bırak .ertesi gün çok ağlıyorlar yalnız hele çiş yaparken yıkıyordu benimki ortalığı 
(123 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım cevabın için sünneti dün olduk.bugun taburcu olduk şükür biraz huysuz ama çok değil ben daha gerginim aslında panik oluyorum çok o.yuzden elim.ayagima karışıyor. Bi de antibiyotik kullanımı yapamıyorum şurubu alerji durumu olduğu için

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 66 göst.
15 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nnnnnn (259 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 84 göst.
+4 oy
11 cevap 507 göst.
0 oy
38 cevap 900 göst.
29 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Kertmeyenkele (1,716 puan) tarafından soruldu

410,379 soru

12,341,967 cevap

39,740 kullanıcı

Kategoriler

...