+4 oy
272 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,002 puan) tarafından
Bazılarının anlamasinin mümkün olmadığı bir korku bu..35 yaşındayım ama kediden oldum olası o kadar çok korkuyorum ki..hayat kalitemi çok etkiliyor..parkta bahcede oturamıyorum bir yere rahatça gidemiyorum çöp konteynerinin yanından geçemiyorum..bugün markete gittim soğuktan içeri kedi girmiş çığlık çığlığa nereye kacacagimi şaşırdım.. cok isterdim kediden korkmamayi..iş yerimde de içeriye kedi alıyorlar ve benim durumumu anlamıyorlar ne yapacağımı bilemiyorum..terapiyle geçmedi..biraz üzerine yogunlasinca kabuslar görüyorum..var mı benim gibi olup bu korkuyu yenebilen..

16 Cevaplar

+5 oy
önce (133,756 puan) tarafından
ben yenemedim o korkuyu sanirim aşılmaz bisi benim icin kedi gordugum an nabzim yükseliyo 
önce (51,567 puan) tarafından
kediler patileriyle kendilerini temizler ya o☺️
önce (133,756 puan) tarafından
+1
suyla yikandi sandim☺️☺️☺️
önce (3,385 puan) tarafından
Sevda akrabalarım bize yemeğe davetliydi ve ramazandi hobi bahcesindeydik her yer kedi oluyor kedi yanaştı kuzenim çığlık atarak koşmaya başladı herkes şoka girdi kız içeri girip yemeğini yedi bir daha da o bahçeye adımını atmadı jejsje
☺️☺️☺️ bana bu kadar tepki abarti geliyordu yorumlari okuyunca hak verdim korkanlara da ne bileyim kedi işte biz sevmek icin can atiyoruz☺️
önce (3,385 puan) tarafından
Benim en sevdiğim hayvandır ❤️
-Reklam-
+2 oy
önce (247 puan) tarafından
Post yukarı cıksın asabılen varsa yardımcı olsun
+1 oy
önce (1,617 puan) tarafından
Bende çook saçma ama civcivden korkuyorum oldum olası yaklaşamam bana bir adım atsın kaçarım hemen ve maalesef tedavisi yok galiba çünkü 24 yaşındayım şuan ve ailem memlekette civciv besliyorlar gitsem bile civicivlerin olduğu bahçeye çıkamıyorum ben yıllardır bunu Bi çözümünü bulamadım sen bulursan bana da haber verirsin 
+1 oy
önce (19,865 puan) tarafından
Annem senin gibi çok korkar kediden. Hala da korkar. Çaresini bulamadı. 
0 oy
önce (1,157 puan) tarafından
Anlattiklarini birebir fazlasiyla yasiyorum. Teraapi vs de almadim. Gececgine inanamiyorum maalesef. Cok zor gercekten
önce (1,002 puan) tarafından
Evet geçecek gibi değil:/
0 oy
önce (397 puan) tarafından
Bende çok korkuyorum ölüyorym resmen görünce amcamlara bile sırf kedileri var diye gitmiyorum birgün kedi gördüm yolda küçük çocuğum vardı kucağımda onu kedinin üstüne attım ben kaçtım öyle böyle değil benim korkum 
Allah yardımcıniz olsun benim amcamlarda kedi olsa ben de gitmem deseler ki gel yoksa konuşmayiz ömür boyunca kuseceklerini bilsem ömür boyu konusmasalar yine gitmem
önce (397 puan) tarafından
Bende aynıyım valla dünyaları verseler yine dokunamam
0 oy
önce (920 puan) tarafından
Aynı şeyi örümceklerle ve böceklerle yaşıyorum tik oluyorum titreme tutuyor bide abartıyorsun diyenler var istemsizce baguruyorum bövek örümcek görünce
0 oy
Ben de çok korkuyorum gördüğüm an da panik atak geciririm bir mekana giriceksem her açıdan kontrol ederim olası durumda kedi gelirse nasıl kaçabilirim diye kedi olan eve asla girmem kediler bana asla sevimli gelmez kediden korkulur mu diyen insanlardan nefret ederim açık alanda bir cafeye asla gitmem bankta oturmam  görsem sinirden nefesim kesilir asla bana temas etsin değsin istemem göğsümde baskı hissi oluşur korktuğum an da oturup ağlarm hiç bir sekilde sevmem bunun sebebi tamamen korktuğum için elimde değil.Kedi dışında tüm hayvanları severim ama kediden çok fazla tiksinirim yine söylüyorum elimde değil 
Iste tam olarak aynıyız..eşim hayat sana çok zor diyor..Nereye gitsek önden bi baktiririm ya da sordururum kedi var mı diye..berbat bir durum..
Aynı benim gibisiniz  çok mekanı terketmişliğim var çok masayı bırakıp kalmışlığım var Allah günah yazmasın ama gerçekten korkum nefrete dönüşmeye başladı.Asla zarar gelsin istemem ben zarar vermem biri zarar versin istemem ama aşırı tiksinirim düşmanım gibi gelir öyle bir korku
0 oy
ben kedi hastasiyim ama yanimda bu kadar biri korkuyorsa üstüne gitmem anlayışlı olurum is yerindekiler masus alıyordur içeri. küçükken kedi mi saldırdı noldu
Çok şaşırıyorum ya ben de aşırı korkarım mesela kediden bakışı herşeyi benim gerçek anlamda midemi bulandırıyor tiksiniyorum size sevimli gelen tarafı ne gerçekten merak ettiğim için soruyorum fare en tiksindigim şey size yemin ediyorum kedi daha tiksinc geliyor:(((
Allah Allah alerjimiz olmasa esimi ikna eder eve alirim o kadar seviyoruz beni halam alistirdi kizimi da ben ☺️ neden sevimsiz geliyor anlamadim fareyle kediyi bir tutamam ,☺️ kedi candır ya ☺️☺️☺️
:)) fare bile daha sevimli düşünün benim durumumu:)
0 oy
önce (793 puan) tarafından
Ben kediden korktuğumu sanıyor muşum yorumları okuyunca ne kadar az düzeyde olduğunu fark ettim. Uzaktan severim ama hemen öyle alamam kucağa. 

Varsa tanıdık, bilindik, uysal olduğunu düşündüğünüz bir kedi ile yakınlık kursanız? Mesela düzenli görseniz onu ve sahibi ile beraber ona mama verseniz. Aradaki bağ oluşunca belki temasta da bulunabilirsiniz.

Tabiki yazarken çok hızlı olacak gibi oldu ama bir zamanı yok. Varsın 6 ay sürsün. Sadece saldırmayacağından emin olduğunuz ve sürekli göreceğiniz bir kediye belki yaklaşımınız farklı olur. 
İşin kötüsü böyle bir isteğim yok..bir kediye alışmak yakın temasta bulunmak istemiyorum..düşüncesi bile rahatsız ediyor..sanırım aşılacak bir şey değil bu
önce (793 puan) tarafından
Öncelikle bu kötü düşünceden başlamalısınız o zaman. Nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama bol kedili bir bölgeyse en azından dışarıda gördüklerinizr karşı bu durumu aşmak lazım.
0 oy
önce (475 puan) tarafından
Ben de kedıden korkarım ama sokaktaki kedıden de korkmam. Dibimde olmadığı sürece. Ben daha çok kapakı alanda korkuyorum.ya da ılı üç tarafı kapalı bir alanda bulunduğum tarafa dogru geliyorsa çok korkarım 
0 oy
önce (81 puan) tarafından
Kedilerin durup dururken saldırma huyu yok ki biraz mesafeden huylandırmadan geçip gidersen bir şey yapmazlar
+1
En son kedi girmez diye söylendiğinde güvenip oturduğumuz kapalı  bir mekanda masamın altında ayağımın yanında kediyi gördüğüm an da nefesim kesildi bir de bana değmiş olsaydı ciddi anlamda kalp krizi gecirebilirdim kedinin yüzünden kacacam derken düşüyordum kedi korkusu maalesef sandığiniz gibi saldırmasından değil saldirsa zaten kabus da mesele yaklasmasi değmesi ayni ortamda bulunmak Kedi korkusundan sadece kediden korkanlar anlar yoksa diğer kesim kedi saldirmaz kedi napacak diyor:(((
siz hazetmiyorsunuz bizim yilan gormemiz gibi bisey niye acaba bu kadar korkunç sevimsiz itici kilan yoksa bir zararlari yok cidden yaşam savasiyo veriyo garipler korktukları icin korunma ic güdüsü o saldirmalarda
Aslında daha önce yaşadığımız başka bir korkudan etkilenip anlık kediyle bir sıkıntı yasayayinca ( üzerine atlamak vs) eski korkuyla bağdaştirip tüm faturayı kediye yıkıyoruz piskologlar böyle açıklıyor
0 oy
önce (418 puan) tarafından

Ben bu denli korkmuyordum ama bana temas etmesine asla müsade edemiyordum. Uzaktan seviyordum dokunmadan. 

Ta ki apartmanin altında bir kedi doğum yapmış bebesi duvarın arasına düşmüş asla alamıyor ağlıyordu. Vicdanım asla müsade etmedi o şekilde bırakmaya ve ilk kez dualar okuya okuya yavru kediye dokundum ve annesine verdim kediyi. O gün bugündür kedi köpek gelse dokunsa elimi öpse hiç korkmuyorum. 
Siz de minik bir kediye dokunun o duyguyu tarif edemem insan kendini rahatlamış hissediyor. 
0 oy
önce (742 puan) tarafından
Bende köpeği görünce 32 yıldır yenemiyorum bu saatte sonrada yenecegimi düşünmüyorum 
0 oy
önce (11,200 puan) tarafından
Çok korkarım :( cuma günü sohbete gittim evde de kedi varmış.namaza durdum bı baktim kedi bıraktım namazı elim ayağım boşaldı yaaa 

Sokakta yanımdan geçse çığlık kıyamet :(
0 oy
önce (2,496 puan) tarafından
Ayyy valla ben yazmışım sanki ya okurken bile korktum oğlum da kedileri çok seviyor ödüm kopuyor kucağına alıp bana getirecek diye ve herkes nesinden korkuyorsun diyor elimde değil rüyama bile giriyor korkuyorum inşallah çözüm bulan vardır okuyayım yorumları 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 79 göst.
13 Aralık 2024 Diğer kategorisinde UmAYElcin (193 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 158 göst.
9 Kasım 2024 Cinsel Yaşam kategorisinde Umber (2,265 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 85 göst.
1 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Lorinaz. (99 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 239 göst.