+2 oy
794 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (40 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Sinirlerim tepemde, çocuğu başlarına bırakıp eve gidesim geliyo yemin ediyorum. Başkalarında uslu dururken bana gelince ciyak ciyak basıyo çığlığı. Derdi ne benimle anlamıyorum gerçekten yoruldum artık. Bi akıl verin bi yol gösterin

(Herkes anne olmamalı tribiyle kendinin en anne en iyi anne olduğu kanısına varanlar için ek bilgi)

Bebek gazlı bi bebek, çok fazla gaz sancısı çekiyo, gaz damlası kullandım mesaj yaptım kimyon çayı içtim neler neler. Bebek yeterince zorluyo zaten, o yetmiyomuş gibi başklarının sesi de susmuyo. Bebeği kaynanamlara bırakıp hastaneye gittik, (bırakmak eşimin fikriydi, yoksa kesinlikle bırakma taraftarı değilim babasıyla arabada beklemesini tercih ederim) biberona süt sağıp bıraktım onlara huysuzlanırsa verirler diye. Neyse işte gittik geldik, kaynanam altını değiştiriyomuş, doğduğu günden beri de hep aynı şeyi söyler, altını değiştirince aranır emzir. Çocuğu aldım emziricem, benimki başladı ağlamaya, kaynanamda standart geldi başımda dikiliyo (o huyundan ayrıca nefret ediyorum, ayrıca sinirlendirip strese sokuyo beni) neymiş efendim karnı tokmuş, acıkacak vakti olmamışmış. Bana orda geldiler açıkçası. Biz yokken ağlatmamışlar, güldürmüşler falan filanmış. Zaten gecenin bilmem kaçına kadar ağlamış bangır bangır, kucağımdan bırakamamış, geceyi dinlenmek yerine daha da yorularak bitirmişim. Üstüne sanki benden daha iyi bakıyolarmış havaları da girince belli attı tepemin tası. Ulan diyorum bırskıp gidiyim eve, ne kadar tahammül edebilecekler görelim ama nereye bırakıyosun, çocuğumu da alıp öyle döndüm eve

39 Cevaplar

+10 oy
önce (12,995 puan) tarafından
çocuk bu anneye nazlanır ya ondan olmasın sakın
önce (12,995 puan) tarafından
olsun kapat kapını
önce (2,096 puan) tarafından
Semsem cokmu streslisiniz? Yara istenmeyen zamanda gelen bir bebekmi? Hamilelik nasıl geçti? Bunlar çok önemli Çünkü anneden geçiyor  bu stres kaygı kolik bile yokmuş adına kolik takmışlar..rahatlarsaniz daha iyi atlatırsiniz bu süreci
önce (40 puan) tarafından
Stres hayatımın ayrılmaz bi parçası gibidir. Oldum olası stresten kurtulamadım. Bebek istenmeyen bi bebek değil, aksine isteyerek dünyaya gelmiş bi bebek. Hamilelik sürecim fazlasıyla zordu, gebelik şekeri mi dersin, doğurana kadar kusmaya devam etmek mi, akciğere pıhtı atması mı, doğurana kadar kan sulandırıcı iğne kullanımı mı, 2 kez taşınma mı neler neler. Doğum ayrı zordu, hastane süreci, sonrasındaki süreç ayrı zordu. İşin kötüsü çevremde gerçekten halden anlayarak destek olan bir kişi bile yok. Herkes için varsa yoksa bebek, varsa yoksa bebeğin ihtiyaçları. Onun ihtiyacı olan herşey benim zaten, ihtiyacı olan herşeyi bana vermiş Allah. Kimse asıl düşünülmesi gerekenin ben olduğumu görmüyo, daha da üstüme geliyolar bi de
önce (2,096 puan) tarafından
Anladım işte sizin bukadar zor hamilelik geçirmeniz de etken aslında... sağlıklı ve güçlü olmak durumundasunizi bebek için daha çok küçük daha anne karnında gibi hissediyor rahatlamaya çalışın koynunuza alin emzirin dinlenin beraber uyuyun en güzel günleri tadını çıkartın yarın ayaklandikca anlicaksiniz bu günlerin daha güzel olduğunu güle güle büyütün.. kimseye takılmayın çocuğunuza odaklanın daha güzel olacak herşey
Teşekkür ederim bacım
-Reklam-
+9 oy
önce (13,174 puan) tarafından
Çünkü gerginsin gerginliğin ona yansıyor sakin kalman şart,çocuk annesine nazını geçirmeye çalışır sinirlenme o elektriği alıyor ki 49 günlükmüş daha dünyaya yeni adapte oluyor yavru
Doğru söylüyorsun bacım ama işte öyle bi çevrem var ki içlerine girip sakin kalmak çok da mümkün değil
+3 oy
önce (185 puan) tarafından
Çünkü sen onun ağlayabildiği tek kişisin bitanem.

Tam olarak aynı dönemden geçiyoruz, oğlum kız kardeşine karşı kıskançlık yapıyor. Herkese bal kaymak olan çocuk bana gelince canavara dönüşüyor. Ama sebebi beni kaybetmek istememesi.

O sebeple bağırınca ben de onu gıdıklıyorum, oynuyorum. anlamadığını bilmeme rağmen sevdiğimi dile getiriyorum.

Öpülmeyi sarılmayı sevmez, tensel olarak uzak bir çocuk olmasına rağmen hep bana sataşıyor. Saçımı çekiyor, ısırıyor, sonra kaçıyor gülerek. Oyun oynamak istiyor yani ama bunu dile getirmeyi bilmiyor.

Babası anlamaz, ananesi anlamaz, babaannesi anlamaz, o da anlatmaz zaten. Ama annesi anlar biliyor, o yüzden kendini önüme atıyor. Bir şeyleri deviriyor bana bakarak ve hep bir muzırlık peşinde.

Ben tahammül seviyemi aşan bir durumda gözümü kapatıp ölüm var diyorum beni kendime getiriyor. Ya ölseydi? Ya şu an yanımda olamasaydı?

O yüzden çocuğu emanet edebileceğin biri yoksa uyuduğu an hemen uzan ve kafanı dinle. Telefona bakma, televizyona bakma, ev işine bakma, yemeğe bakma. Kendine bak. Bazen kendimize ait bir 20 dk bile bizi kendimize getirebilir.
Tek başımızayken gayet iyi idare ediyoruz aslında, birileri gelince, birilerinin yanına gidince ipler kopuyo bizde. Çocuk kucağımda ağlıyo sabahın bilmem kaçından beri uyanık, uyku sıktı iyice, ver de ver. Ver de ver. Yeterince stres yaşamıyomuşum gibi başkaları stresimi artırıyo bi de
önce (185 puan) tarafından
Tek çaren yalnızlık o zaman geçmiş olsun
Bırakmıyorlar ki bıraksalar
+2 oy
önce (1,888 puan) tarafından
Benim oğlum sende olsa çocuğu çöpe atarsın sen o zaman 1 yıl boyunca geceleri bir saatim uykuyla dururdum gece yarısı komşular kapıya geliyordu o kadar çok ağlıyordu ki çoğu gecelerimiz hastane de geçerdi 1 yaşındaydı kardeşim evlendi akrabalarla annemlerde kaldım gece hiçkimae uyumadı sabaha kadar 30 kişi oğlumu susturmaya çalıştık doktorlar bizi hastaneden kovuyordu artık bu çocuğun bişeyi yok huyu böyle diye yemin ederim anlattıklarımda eksik var fazlası yok neler neler daha yüzüme bakan Allah yardımcın olsun derdi 
Kendimi çok yanlış ifade ettim çok :D ama neyse geçti gitti
önce (1,536 puan) tarafından
Sen doğru ifade ettin de biz derdimizi soledik sksjsks
Ya bazı çocuklar öle Allah yardımcın olsun valla güzelce bı dua okut sen okumuyisan annene falan evi güzelce sirkeli suyla sil temizle bol bol kuran aç inşallah sakinler
önce (96 puan) tarafından
8 ayliktan sesleniyorum hala tamda bu yorum gibiyiz bebe aglamakla mesgul beni görmez aglar uykusu gelir aglar herşeyi degisti ama huyu degismedi bende sukredin saglikli ve yaninizda evet bunaldiniz biliyorum hepimiz öyleyiz ama az gecsin dilinden anlamaya basladikca rahatlicaksin
Ya bebek gazlı bi bebek, çok fazla gaz sancısı çekiyo, gaz damlası kullandım mesaj yaptım kimyon çayı içtim neler neler. Bebek yeterince zorluyo zaten, o yetmiyomuş gibi başklarının sesi de susmuyo. Bebeği kaynanamlara bırakıp hastaneye gittik, (bırakmak eşimin fikriydi, yoksa kesinlikle bırakma taraftarı değilim babasıyla arabada beklemesini tercih ederim) biberona süt sağıp bıraktım onlara huysuzlanırsa verirler diye. Neyse işte gittik geldik, kaynanam altını değiştiriyomuş, doğduğu günden beri de hep aynı şeyi söyler, altını değiştirince aranır emzir. Çocuğu aldım emziricem, benimki başladı ağlamaya, kaynanamda standart geldi başımda dikiliyo (o huyundan ayrıca nefret ediyorum, ayrıca sinirlendirip strese sokuyo beni) neymiş efendim karnı tokmuş, acıkacak vakti olmamışmış. Bana orda geldiler açıkçası. Biz yokken ağlatmamışlar, güldürmüşler falan filanmış. Zaten gecenin bilmem kaçına kadar ağlamış bangır bangır, kucağımdan bırakamamış, geceyi dinlenmek yerine daha da yorularak bitirmişim. Üstüne sanki benden daha iyi bakıyolarmış havaları da girince belli attı tepemin tası. Ulan diyorum bırskıp gidiyim eve, ne kadar tahammül edebilecekler görelim ama nereye bırakıyosun, çocuğumu da alıp öyle döndüm eve
önce (1,888 puan) tarafından
Herkes herşeyi söyler benimkilerde söylüyor çocuk gelmiş 3 yaşına acı verme şunu yapma üstü ince bunu giydirme bu dar bu geniş falan filan bebekende öyleydi 6 aylık bebeğim var çocuğu gözlerinin önünde doyuruyorum çocuk ağlayınca bu çocuk aç diyorlar oğlum yer sevmez sürekli kucağımda durmak istiyor sen alıştırdın diyor diyor da diyor vala duyuyorum o söylüyor cvp bile vermiyorum beliki ilk bebeğin zamanla takmamayı öğrenirsin sen bebeğine odaklan
+1 oy
önce (3,079 puan) tarafından
Kendi cocugunmu?
Evet. Oldukça da mızmız. Derdi ne anlayamıyorum artık
önce (3,079 puan) tarafından
Çok minik . Belki lohusasin ondan boyle dusunuyorsun. O senin bebegin sende sakinlesicek.
49 günlük bebegin kimseye degil annesine ihtiyaci var. Gazi vardir derdi vardir actir. Baska hic bir sebepten aglamaz
Uykusu ve kaç saattir uyanık, o yüzden mızırdanıyo, sakinleştirmeye çalışıyorum ver bakayım ver bakayım. Patladım en sonunda gecenin üçünde gelip sen mi bakacaksın kucağımda sakinleşmeyi öğrensin diye. Girdiğimiz ortamlardaki insanlar zor olan süreci daha da zorlaştırmaya bayılıyolar
+1 oy
önce (994 puan) tarafından
belki senin tahammül seviyen düşmüştür. çocuğun seninle bi derdi olacağını sanmıyorum. bide belki de nazı geçen tek kişi sensen eğer başkalarındayken kendini sıkıyor sıkıyor sana gelince salıyordur. çoğu çocuk akşama kadar bakıcıyla uslu dururken annesi gelir gelmez ağlarmış. bütün gün içinde tuttuklarını güvendiği kişi gelince bırakırmış
Bilmiyorum yaa acayip bunaldım yoruldum çocuğun ağlaması yetmiyomuş gibi n de başkalarının sesi çıkıyo belli çileden çıkıyorum
bebeğinle hala uyum sürecindesiniz. değişik hissetmen normal. eğer mümkünse bebeğinle baş başa kalmaya çalış. kalabalık bi evde yaşıyorsanız emzirmek için al al kaç odaya faydası olacaktır
Kendi evimiz ayrı ama nerdeyse her gün kaynanamlara gidiyo çocuk, kocam sağolsun, sonra bu kıvama geliyoruz işte. Tabi benimki laf, çocuğu bırakıp tuvalete gitmekte bile zorlanıyorum çoğu zaman
başlarda annede kıskançlık falan olması da normal. saçma sapan ya da karışık duyguların olabilir hiç önemli değil. bebeğin başkasında duruyor diye kendini kötü de hissetme... her ne olursa olsun o senin bebeğin ve hep senin olacak. birşekilde aranızda güçlü bir bağ her zaman olacak.
Teşekkür ederim bacım sağolasın iyi geldi yorumların
+1 oy
önce (3,462 puan) tarafından
Senle derdi yok sadece sana nazı geçiyor seninle duygularını rahatça yaşıyor. Hepsi aynı inan annemde bıraksam beni görünce huysuzlanırdı. Bir sıkıntısı olmadığına eminsen sorun yok. Kaç aylık
önce (7,238 puan) tarafından
Körpe bebe bacım bu bende 1 2 yaş zannettim. Tâbiki ağlar. Aç olur ağlar, gazı vardır ağlar,bir yeri ağırıyordur ağlar, senin kokunu istiyordur ağlar.
Karnı tok gazı yok altı temizse güzel bir rutin oluşturmaya çalış canım. Aranızdaki bağ için de önemli sen stresli olursan o da huysuz olur. Doktoruna sor bitki çayları iç melisa papatya gibi. Kucağında ninni söyle sırtını okşa sakinlik hissetsin. Lohusa psikolojisinde sayılırsın. İmkan varsa tek başına yarım saat çık balkona veya dışarı yoksa da sıkıca giydir temiz hava alın beraber. YouTubedan ninni açabilirsin uyuturken alışmasın diyorsan açma sen söyle
+1
Ya da nebe suresi bakara suresi falan aç ikinize de iyi gelir inşallah
Bakara, vakıa, ezan... Sık sık dinletiyorum hepsini de bazen hiçbirini umursamadan son ses bağıra bağıra ağlıyo
Teşekkür ederim bu arada ikinize de
+1 oy
önce (5,041 puan) tarafından
Çünkü kendini en çok senin yanında rahat hissediyor. Sen onun güvenli limanısın,bütün heyecanını üzüntüsünü senin yanında gösteriyor. Bu güvenli bağlandığınızı gösteriyor.
Öyle mi dersin
önce (5,041 puan) tarafından
+1
Kesinlikle,hele ki bebeğin çok küçük ve sen çok yorgun ve sinirlisin. O da senin bu duygularını hissediyor ve o yüzden bu kadar gergin. Gerilme,sakin olmaya çalış göreceksin nasıl rahatlayacak bebeğin
Yanımızda başkaları olunca b haller oluyo belli napacağımı şaşırıyorum
+1 oy
önce (761 puan) tarafından
Çocuğunu başkalarına verme rahat duruyo diye al kucagına sessiz sakin bir yere git emiyorsa emzir ninniler söyle başını okşa ona kızdıgını belli etme bir süre sonra susar inşallah 
Evde benimle tekken gayet uslu tüm gün başkalarının yanına gidince bi haller oluyo çocuğa çıldırıyorum
önce (761 puan) tarafından
+1
Kalabalıktan hoşlanmıyordur belki sana öyle  belli etmeye çalışıyordur sonuçta tek bildikleri aglamak başka iletişim yolu bilmiyor sana kendini anca öyle ifade eder
Benim de kalabalıktan hoşlandığım söylenemez de işte babası seviyo kalabalığı
+1 oy
önce (1,989 puan) tarafından
De benm kızımda öyle dün misafirler vardı sesi yoktu oyuncağını bile korkudan almıyordu gittiler mi akşam başladı gelip üstüne bana vuruyor kardeşim evde ona bile vurup cimcikliyor her clcuk böyle 
Allah yardımcımız olsun
+1 oy
Nazı sana geçiyor çünkü sen onun annesisin. Bunu yaşayan tek sen değilsin benim oğlum da bana yaptığı nazı niyazı mızmızlığı huysuzluğu vs başka kimseye yapmaz görenler ne kadar uysal der o derece ama işte bu da tam olarak annelik yani. Sizin yanınızda kendini güvende hissettiği için böyle davranıyor bir zarar gelmeyeceğini bildiği için siz kime bırakıp gitmeyi düşünüyorsunuz ? 
Kime bırakıp gidilir ki. Babasının bile benim onda birim kadar sabrı yok çocuğa
Bebeğin çok küçükmüş gazdan da böyle yapıyor olabilir. Bende çok çektim inan 4 ay boyunca bağıra bağıra ağladı ama geçiyor sabret ilk çocuksa bir de adaptasyon süreci vs yaşıyorsun ama sabretmen gerekiyor canım. Büyüyecek bugünler de geçecek diye telkin et kendini
Başkalarına kulak kapayamıyorum, kendimden yada bebeğimden uzak tutamıyorum orda başlıyo sorun. Evet bebeğimin gaz problemi hem ona hem bana çektiriyo gözle görünen bi gerçek bu ama üstüne başkalarının çok bilmiş yorum ve tavırları eklenince herşey dsha da zorlaşıyo
+1 oy
önce (595 puan) tarafından
Merhamet ve sevgi bekliyor sende böyle olunca haliyle kaçıyor senden
Gerçekten tahammülsüzleşmeye başldığımda babası dışında kimseye verme ihtiyacı duymadım daha. Sabahladığım geceler oldu bağıra bağıra ağladığı, onunla ağladım, uyuyan babasını kaldırma gereksinimi duymadım. Benim öfkem başkalarına.
Başkalarına ofkelenedikce ona daha çok sarıl çöl masum daha
Alıp çıktım kendi evime geldim emip uyudu hemen. Baş başaykrn gayet iyi idare ediyoruz aslında birileri varken karışıyo mevzu
Oh mis gibi nazar da olabilir canım
Ben okuyamıyorum daha, ama eşim okudu evden çıkmadan
Allah yardımcın olsun Allah bağışlasın kuzuyu
Amin bacım cümlemizinkini umarım sağolasın
+1 oy
önce (66 puan) tarafından
Sanırım daha lohusasin bazilarimiz bunu daha ağır atlatabiliyor sakin kalmaya calis olabildiğince destek al cevrenden
Çevrem destekten ziyade köstek olduğu için zor geçiyo ya bu dönem
önce (66 puan) tarafından
Herkesi uzak tut gerektiği yerde herkesin cevabını ver onun annesi sensin ve en iyi sen bakarsın tabii ki gözünü kulağını kapat demiyorum bilmediğin şeyler de fikir alabilirsin Ama bazı çocukların ve lohusa olan insanların dönemlere herkes de farklı geçiyor O yüzden kendini kötü hissetme ve bebeginle baş başa vakit geçirmeye çalış
En son patladım zaten evden çıkmadan önce, çocuk uyku sıktığı için ağlıyo 4 5 saattir uyanık, ver bakayım ver bakayım. Gecenin üçünde gelip bakacak mısın bi dur dedim, kucağımda sakinleşmeyi öğrensin. Kalabalığı bu yüzden sevmiyorum. Susmayı bilmiyolar
+1 oy
önce (7,878 puan) tarafından

Gazi vardır belki . Göbek fıtığı falan yok dimi

Göbek fıtığı yok da gazdan oluyo olan hep. Ya gaz, ya uyku
+1 oy
önce (7,890 puan) tarafından
Sendeki stresten etkileniyor galiba 
Evde tek başımızayken gayet iyi idare ediyoruz aslında. Çevreye başkaları dahil olunca karışıyo mevzu
önce (7,890 puan) tarafından
Demekki çevredeki insanlar seni strese sokuyor. Çocukta bundan etkilenerek senin kucağında ağlıyor
Öyle oluyo cidden acayip yoruyo bu durum da
+1 oy
önce (4,464 puan) tarafından
Biri 3.5 yaşında öteki 11 aylık olmak üzere inan nefes almaya vaktim yer yemeğimi mutfakta gizli gizli yiyorum, uyku desen yok ama halaları bi gün baksa melek gibi oluyorlar. Anneye nazlanıyorlar canım 
Doğrudur bacım. Anne olmak zor, Allah yardımcımız olsun
+1 oy
önce (876 puan) tarafından
48gunluk bebek için bunu diyorsan geçmiş olaaa yaparken kimsede görmedin mi yapmiyaydin bacım otur anlat bebeğe derdini anlar belki
Aynen bacım. Çok haklısın. Çok sağol. Allah razı olsun çok iyi geldi bu yorum
+1 oy
önce (4,174 puan) tarafından
49 günlük çocuk için bunu düşünüyorsan eğer 1 yaşına gelince birakir gidersin.... 
önce tarafından düzenlendi
Aynen bacım. Hayatımda yeteri kadar köstek olan insan yoktu, sen de dahil olmak istemişsin teşekkür ederim Allah razı olsun
önce (4,174 puan) tarafından
Rica ederim ne demek....
+1 oy
önce (49 puan) tarafından
Kucagindayken de mi aynı ağlıyor çok da küçükmüş ilk çocuğun muydu
Öyle bi yer yok ki burda küçük bi ilçedeyim
Yaa olsaydı iyi olurdu aslında sende rahatlardın nerde yaşıyorsun ki
Kastamonuda bi ilçedeyim
Anladım hayırlısı olsun o zaman inşallah yakın zamanda atlatırsınız bu sorunu ama merak etme elbet geçecek bu dönemleri Allah yardımcın olsun ^_^
+1
Amin bacım cümlemizin sağolasın :)
+1 oy
önce (1,692 puan) tarafından
Bebekler çocuklar kendilerini güvende hissetmek isterler, kendilerini güvende hissettikleri alana gelince de orası artık onun güvenli bölgesi olduğu için kendilerini sıkmaz serbest bırakırlar Çünkü onlar için ordan daha güvenli bir yer yoktur. Başkalarında susması onları sevdiğini, seni sevmediğini göstermiyor içgüdüsel olarak zarar görme ihtimaline karşı onlardayken sessiz kalıyor ama sen annesisin seninleyken duygularını regüle edebileceğini biliyor ve baskalarindayken yaşadığı tüm o stresi senin yanına gelince boşaltıyor bunun için sevinmen gerek bebeğin onun annesi olduğunun farkında ve seni diğerlerinden ayırıyor bunu sana göstermeye çalışıyor 
Teşekkür ederim bacım sağolasın bunu öğrenmek iyi geldi
önce (1,692 puan) tarafından
Rica ederim canım sabırlı ol daha küçücük ve kendini hala anne karnında sanıyor zamanla hepsi düzene girecek❤️

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 820 göst.
4 Mart 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 1,436 göst.
19 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Hamisanne. (145 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 727 göst.
14 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Mrvgul (3,414 puan) tarafından soruldu

409,614 soru

12,314,237 cevap