0 oy
656 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (2,075 puan) tarafından
Yeni ev aldm binbir güçlükle eşyaları dizdik maddi manevi çok kıymetli eşyaları ilk görmeye gittiğimiz gün eşim TV ünitesi olurya şömine görünümlü ve tlfn bağlanıyor müzik çalıyor falan. Kumandasını mutfak dolabina sakladı görumcemler üç çocuğuyla bendeydi benim iki çocuk ondan kaldırdım küçük hassas zarar görmesin dedi bende saçma buldum kim napsn ellemezler ablama ayıp oluyor dedim yok dedi kızdı bana kaldırdı. Sonra eşim işe gitti çocuklar TV üniteden şarkı aç dediler neolur falan ısrar ettiler açtım baslarinda bekliyordum aşırı oynayıp eğleniyorlar di bende kıyamadım siz oynayın bulaşıkları yıkayım diye mutfağa gittim küçük cocukda değil 12 en büyüğü üç çocuk oynuyorlardı bir geldim kumada yere düşmüş bunlardan biride üzerine basmış. Eşimden gizli kaç yeri arıyorum kumanda yok. Ona asla söyleyemiyorum kiyametleri kopartir ben bukadar dikkat ederken bir günde nasıl kırdın diye. Ben şimdi napacam bunu ona nasıl söylicem uykularım kaçıyor artık ne çözüm bulabiliyorum nede söyleyebiliyorm

23 Cevaplar

+13 oy
önce (253 puan) tarafından
Allah korusun, imtihan etmesin ve yanlış anlaşılma da olmasın lütfen ama kırılan eşya dünyanın en pahalı şeyi veya manevi değeri yüksek olan bir nesnesi bile olsa, kimsenin kimseden korkmadan bunu dile getirebilmesi gerekir.

Yani ne kadın ne de erkek bir hususu dile getirmek durumunda karşı taraftan çekiniyorsa, benim indimde bu anne-çocuk, karı-koca, abla-kardeş vb vb ilişkiler için çok üzücü bir mesele.

Kumanda kırılmışsa ne olmuş yani, hakkınızda azap ayeti inmedi ya? Kocanızın da bir kumandaya sizden daha çok değer vermesi anormal değil mi? Canın sağolsun birtanem demek çok da zor değil.

O bir şey kırsa belki pişkin pişkin kırdım diyebilecek çünkü siz ona korku vermemişsiniz ama siz kırılan bir şeyi söylemekten bile uykularınız kaçacak kadar çekiniyorsunuz. Normal mi?
önce (2,075 puan) tarafından
Aynen bunun için daha çok ağlıyorum kıran oğlu ve kendi yeğeni ama ben dünyanın en büyük suçunu işledim sanki. Asla söyleyemem çünkü hiç susmadan günlerce söylenenilir . Ablasının bile ödü koptu o duymadan al yerine koy dedi nasıl yapim
önce (253 puan) tarafından
+2
Hayır, sen gözünde büyüttükçe daha da büyüyecek. Bir yerde kendine dur deyip ona bu gücü vermemen gerekiyor.
Oldu ve bitti güzelim. Bu da DÜNYANIN EN NORMAL ŞEYİ. Her şeyin bir ömrü vardır, onunki de bu kadarmış.
Yürekli ol, korkmadan ve çekinmeden sanki hiç abartılacak bir mesele değil gibi (ki asla değil) dile getir ve hayata devam et.
Baktın bağırıp çağırıyor, dönüp de "Lütfen abartma, tekrar yerine konabilecek bir eşya için kalp mi kıracaksın?" diye sor. Hala devam ederse "Gidip kıranlarla konuş." diyerek aradan çekil ve görmezden gel.
Kocana bu söylenme güveni nereden geliyor sanıyorsun. Ürkme ama saygını da bozma.
-Reklam-
+1 oy
önce (3,394 puan) tarafından
Kırılan eşya parçasına kıyameti koparmak nedir yahu insan ö.lüsümü. hepimiz kolay ev olmuyoruz ama bu kadar tapmakta şeytan işi. O evde yaşam var yarında baska bisey kırılacak gercekten tuhafıma gitti kırdıysam kusura bakma 
+1 oy
önce (1,859 puan) tarafından
Eşinden bu kadar korkuyorsan eşinden gizli cikarmamaliydin adam saklamış sen cikarmissin 
Sonuçta benimde malım ve benim çocuğum oynasın eğlensin diye düşündüm ama büyük çocuk kıracağını akıl edemedim
önce (1,859 puan) tarafından
O zaman kocana da böyle söyle...
+1 oy
önce (3,181 puan) tarafından
Aynı şey benim eşimdede var sürekli uyarır bende önce dikkat ederim sonra salarım onada muhakkak bişey olur

Böyle kişiler ailelerindende bunu görüyor malesef eşyaya aşırı değer verir ailesi . Duvar çizilse akılları çıkar  . 30 yıldır aynı koltukta oturuyor kaynanam.bişi olmasın die yıllarca salonda örtülü durdurmuş sonra oturma odasına koydu kızının zoruyla ondada hala örtü serer mesela . Eşim 34 yıl önce hac dan araba almış babası hala sapasağlam duruyor oğluma verdim oynasın die yıktı ortalığı 

İnsanın ömrü yok o kadar bunlar oyuncak saklıyor

Kaynanam hala çeyizlik tabaklarını kullanır 50 senelik ne bilem bana tuhaf geliyor 

Oğlum 5 yaşında kumanda fırlatmıştı TV ye ekran çatladı Allah'ım akşama kadar nasıl söylicem die kıvramdım evde 

Akşamda oğlumu erkenden uyuttum vurmaz ama çok kızarsa korkar oğlum die

Bana kızdı bol bol neredeydin ne yapıyordun die .. ne yapacam mutfakta bulaşık yıkıyordum dedim her an her sn ye duramam ki oğlumun yanında . Tabi oğlum şimdi 13 yaşında 
Allhim yemin ediyorum beni dibine kadar anlayan biri çıktı. Evet şiddet uygulamaz belki ama günlerce söylenir eşya aşırı kıymetli cizilmesin kırılmasın. Benim için öyle değil çocuklar o mutlu günü bir ömür unutmicak o bana yeter. Eltmin kızı annesine demiş ki beni yengeme evlatlık verin onun yanında çok mutluyum :) ya benim için öncelik çocuklarım mutlu olsun. Ama o eşyayı kolay almıyorum zarar gelmesin diye diye robot gibi hayat mı yaşanır. Bu çocuklar 10 sene sonra istesen yapmazlar yaramazlık ama bu mutlu günleri bir ömür unutmazlar
+1 oy
önce (1,060 puan) tarafından
 Eşin sana kızarsa aşırı haklı.Adam en baştan önlem aliyor siz bırakmamışınız bunun bir çözümü yok ne derse katlanmak zorundasınız aşırı haksizsiniz çünkü  bir de ünitesinin de değişmesi lazimmis keşke eşinizi dinleseydiniz çocuklar iki şarkı dinlemesede olurmuş 
Ahh keşke nasıl ders oldu bana. Eşim duymadan halletmeye çalışacam yoksa mecbur zılgıtı yicem
önce (1,060 puan) tarafından
İnşallah halledersiniz Allah kolaylık versin
0 oy
önce (2,363 puan) tarafından
Aaayyy kıyamam. 

Söylemek zorundasın başka çaresi yok gibi görünüyor.

Bazı şeylerin önün geçemiyoruz. Biraz kızar sonra geçer heralde ya. Ben de boyle olsun istemedim falan dersin de yinede biraz azar işitirsin kuzum ah. Demek ki eşin çocukları biliyormuş ki saklamış. Ders olmuş sana da :(
Ya çocuklar çok küçük değil bı de ilk kez bir araya gece gelip beraber uyuyacaklar eğleniyorlar keyifleri kaçmasın istedim olan benim keyfime oldu. eşimde çok önden hesap eder herşeyi ona göre adım atar bende sinir olurum kullanmak için aldık bırak kullansınlar dedim bir gece önce kesinlikle hayır dedi o işe gidince verdim bnde
0 oy
önce (13,319 puan) tarafından
Yani bana göre abartılı eşinin tepkisi o ayrı ama adam öngörmüş bu yüzden kızabilir
Yani kumanda kirilmasindan ziyade ben söyledim sakladm neden beni dinlemedin. Ve daha hiç hayrını görmedik kumanda tek satilmiyormis TV ünitesinin içinin de değişmesi lazımmış bı o kadarda masraf. Bukadar zor zamandayken iş cikarttim
önce (13,319 puan) tarafından
Aboooo o nasıl ünite kız ben cahil cidden bilmiyorum. Kötü niyetli değilsin ama sonuçta ölüm kalım da değil
önce (6,795 puan) tarafından
Orjinali bulmada zorlanırsınız belki ama çakması işinizi görecek kumandayı heryer de bulabilirsiniz.
Ünitenin içine dokunmazlar asla üretici kumandanın kırılacak eşya olduğunu bilerek üretmiş sonuçta.
Üretici Bluetooth ile ürettiği için her kumanda sensörlü ayrı yani o yüzden farklı kumanda uymuyor
önce (6 puan) tarafından
Trendyol dan aktınızmı aynı markayı yazınca belki bulabilirsiniz.benimde kızim televizyonu düşürdü ben çok panik yaptım hem ya kızıma bişey olsaydı korkusu hemde eşimin tepkisinden kortum.ama öyle olmadı eşimi aradım TV düştü kırıldı dedim çocuğumuza bişey olmadı şükür hemen eve geldi Çok korktu kızımız için.canınız sağ olsun dedi .yani sonra yenisi geldi yerine .üzülmeyin söyleyin yapacak bişey yok olmuş bikere .kızsada haklı uyarmış.eşim bana kızamazdı çünkü ben onu hep uyardım TV yi duvara sabitle diye .yapmadı önlem almadı düştü .ben 1 dakika yanından ayrılmıştım kızimın yanından 2 yaşındaydı o zaman.takmayın kafanıza yapacak bişey yok söyleyin kurtulun .
0 oy
önce (1,265 puan) tarafından
Vallahi bundan 1 ay önce eşim yeni parfüm almış kendine daha bir kere bile sıkmamıştı bende bakim nasıl dedim kutusunu açtım kokladım sonra da komodinin üstüne koydum bana dedi çocuklar kırar alır agzına falan sokar dedi bende tamam dedim ama unuttum 2 yaşındaki oglum tuttu kırdı bunu neyseki ogluma bişey olmadı evin içini parfüm kokusu sardı 5 kere falan sildim camları açtım zor gitti ertesi gün sordu diyemedim bir yere kaldırdım çocuklar kırmasın diye ama bulamıyorum diyorum hala arada soruyo buldun mu diye bende nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum ya kızmaz belki ama uyarmıştı beni sonuçta çocuga da bişey olabilirdi söylicem ama nasıl 
Bende işte okadar o dikkat edip ben verdim ve aynı dk kırıldı diye panikledim uyardı beni
0 oy
önce (1,044 puan) tarafından
zarar görünce bu kadar etkileyecek eşyayı evime almam aldırmam. eşya yüzünden kalpler kırılacaksa o eşyaya hiç gerek yok. evet kırılınca ben de üzülürüm ama insandan da değerli değil. malını kaç gün sakınabilirsin ki. elin çocuğu kırmaz senin çocuğun kırar. ve ayrıca sakınılan göze de çöp batar demişler...
0 oy
önce (3,543 puan) tarafından
Eşin çok abartmış sakınan göze çöp batar derler oda çok sakınmış kırılmış candan değerli mi ya dünya malı bozulan kumanda olsun canınız sağolsun
İki aydır odada halı dışında eşya yoktu set halinde yeni aldık evde kiyamadi zarar gelsin istemedi diğer günde kırıldı. Hevesini anliyorum ama uzatıyor işte çok günlerce çekerim
0 oy
önce (133 puan) tarafından
Bence gözünde fazla büyütüyorsun dünya malı için kıyamet koparacak değildir herhalde anlıyorum çekinebilirsin geçenlerde çok beğenerek aldığı pahalı bir eşofman takımını sadece bir kere giydi ben de yanlışlıkla beyazları attım diye düşünüp çamaşır suyu dökmüşüm Bir hafta boyunca söylemedim ama gereksizce ne yapmasından çekindim söyleyince de olabilir ne olacak deyip geçiştirdi Kendi kendime saçma sapan dert edilmişim dedim ayrıca sen de söyle kurtul
İşte bende ne der napar bilmiyorum ama küçük şeyleri de çok uzattığı için panikledim napar bilmiyorum
önce (133 puan) tarafından
Aman salla gitsin ya sonuçta bir şekilde öğrenecek uzun da ölüm mü var boş ver kendi kendine zulmetme söyle gitsin
0 oy
önce (95 puan) tarafından
Ne kıymetli dünya malı pes, gonül kirilmasin kumanda kolay
İşte alırken yaparken okadar zorlandı ve o dikkat etmesine rağmen ben aynı gün kırınca panikledim soyleyemiyorum
0 oy
önce (400 puan) tarafından
Bizim eski televizyon bozuldu bizde yeni aldık 2 ay falan oldu. Eşim 24 bin maaş alıyor. 10 bin kira televizyonu da 11 e aldık Vestel . 1 ay önce eşim beni çok sinirlendirdi . Tuttum kumandayı bütün gücümle yere fırlattım. Bütün parçaları birbirinden ayrıldı. Eşimde gördü gözünün önünde yaptım zaten. Sadece bana dediki. Sen benim emeğini hiçe sayiyorsun. Kumandayı aldım elime kirilmamisti. Sökülmustu hepsini yerine takip koydum oraya. 

Yani bence o kadar da korkmana gerek yok belki kızar ama herhalde dönmeye kalkmaz yani
Yok canım tabiki şiddet söz konusu olamaz. Ama hem emeği hiçe saymak hem sözünü dinlememek sinirlendirir onu biliyorum ve aşırı çenesiz günlerce susmadan söylenebilir bünyem kaldırmıyor cesaret edip söylemeye
0 oy
önce (51,703 puan) tarafından
adamin içine doğmuş resmen 
0 oy
önce (295 puan) tarafından
Sakınan göze çöp batar eşiniz ve siz, bu kadar sakinmasaniz bir sehpanın üstünde dursa belki de hiçbir şey olmazdı. Benim 3  yaşında hareketli çocuğum ve evime sürekli gelen birkaç tane yaramaz yeğenim var. kumanda, yıllardır hiç kırılmadı aklıma aman kırılır diye düşünüp sakınmak da gelmedi. Biraz da rahat olmak lazım kötüyü çağırıyoruz bazen. Ha bir de kırılmışsa nolmuş? mal bu can değil. eşiniz söylenirse siz de bu evde ben ve çocuklarım da yaşıyor bizden kiymetli mi deyin geçin 
0 oy
önce (5,142 puan) tarafından
Benım eşim de böyle ve böyle olmayan anlayamaz durumu. Ben de ısıtıcıyı kırdım kendı kendıne kırrıldı ama anlarsın "bizin yüzümüzden". Söylemedım banyoda kullanıyodm cocukları yıkarken. Kaldırdım o sormasın fıye görmeden yıkıyorum cocukları 5 dk da., 
0 oy
önce (3,073 puan) tarafından
Adam başına geleceği biliyormus ki saklamış sende bile bile lades demişsin ne yapıp ne edip.acikla saklama 
0 oy
önce (3,103 puan) tarafından
3 TV bilmem kaç kumanda tablet telefonum sayısız kere tamir edildi eşim bı kere yeter demedi cocuklarin canı sağ olsun diyip geçti anlamiuorlar yada isteyerek yapmıyorlar yinede kırılıyor napalim yani 
0 oy
önce (52 puan) tarafından
Bunu bile dusundurecek kadar korkuyorsam eşimden o evlilikten de o insan dan da hayir gelmez 
0 oy
önce (809 puan) tarafından
Ben olsam söylerdim sonuçta çocuklar istemiş onlarda bilerek kırmamıştır ya keşke müziği açıp kumandayı yüksek bir uere koysaydın ya da yanına alsaydın 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 356 göst.
19 Haziran 2021 Diğer kategorisinde halide.111 (1,662 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 300 göst.
11 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Enfalalt (188 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 603 göst.
14 Eylül 2019 Diğer kategorisinde Minnoş bir anne;) (1,231 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 149 göst.
22 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Miraysu (2,940 puan) tarafından soruldu

410,340 soru

12,340,420 cevap

39,629 kullanıcı

Kategoriler

...