+3 oy
765 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (587 puan) tarafından
Bir arkadaşımla sohbet ederken 'benim önceliğim eşim olur sonra çocuğum gelir' dedi. Bana çok garip geldi benim için öncelik hep çocuğumdur. Evlat sevgisi hicbirseye benzemiyor bence. Sizin önceliğiniz eşiniz mi çocuğunuz/çocuklarınız mı?

62 Cevaplar

+13 oy
önce (1,384 puan) tarafından
Benim amcamın eşi, zamanında evladına öncelik gösterdi. Şu an amcamla aynı evin içinde yabancı gibiler.. çocuğu da ana kuzusu oldu kimseyle evlenmedi. Aynı evde baba oğul birbirlerine düşmanlar. Bu yüzden denge çok önemli. Birine diğerinden daha fazla öncelik vermek yerine, ikisine de eşit ilgi göstermeliyiz diye düşünüyorum. 
Yok canım Kırşehir:D boşuna dememişler pekmez akıllı diye
önce (574 puan) tarafından
+1
'miyav da miyav'  Ruhsar dizisi vardı ben kucukkene. Oradaki mazharida annesi yedi yaşına kadar emzir misti. Şimdi sen yazınca aklıma bu gereksiz bilgi geldi. Konudan bagimsiz yazayım dedim. Ben onu dizi repliği sanıyordum meğer gerçek hayatta da çocuklarını bu yaşlara kadar emziren babayiğit anneler var. Çünkü ben kızımı 1,5 yaşında sütten kestim.

Ewet dediğin gibi aradaki dengeyi sağlamak gerek çocuğum şuan küçük olduğu için bana muhtaç önceliğim bu nedenle kızım.
O diziyi çok severdim canım ama bu repliği duymamıştım şaşırdım:D benim bu kuzenim 50 yaşına yakın yani belki de o zamanlar modaydı sütten geç kesmek :D yani kuzenim ama biz ona da amca diyoruz bizden bayağı büyük olduğu için :D her neyse anlatıldığına göre bu amcam, okuldan geldiği gibi annesinin memesini emmeye başlarmış :D
önce (574 puan) tarafından
+1
Çok garip. Bu şekilde çocuk doğal olarak anneye daha fazla bağımlı olmuş. Hayatını etkileyen bı durum. Adama üzüldüm.
önce (1,368 puan) tarafından
+1
Benim de aklıma game of thrones geldi eşek kadar çocuk annesinin sütünü iciyodu demek gerçekte de varmış böyle
-Reklam-
+10 oy
önce (1,715 puan) tarafından
Tabiki önceligim çocuklarım eşim diyenin anneliginden şüphe ederim ve bu erkek içinde aynı olmalı
Canım benim tabiki gelecek çocuk ile hayal edilmez çocuklarimiz büyüyecek yuva kuracaklar ama benimde demek istedigim hayırsız saygısız bir evlat bile olsa evlat bu ya atsan atılmaz satsan satılmaz o dünyaya gelmek istemedi biz getirdik onları dünyaya bebeklerimizi çocuklarimizı en iyi en güzel şekilde yetiştirmek eğitim vermek boynumuzun borcu o bizim canımız cigerimiz tırnagına taş degse önce annenin canı yanar ama insanlık hali eş öyle değil ölünce bile koşa koşa evlenir mesela Allâh şaşırtır başkasına gider mesela anladın mı evladını ne olursa olsun atamazsın ama eşi rahatça boşar hayatından çıkarırsın yani bunlar benim kendi FİKİRLERİM seninki farklı saygı duyarım hepimiz insanız ve düşünce yapılarımız çok farklı :)
önce (1,186 puan) tarafından
Tabi ki öyle fakat sürekli kötü üzerinden düşünüyorsun. Yani kötü evlilikler kadar hayırsız evlat olduğu için evlatlıktan reddedilen var. Biz güzel düşünelim güzel olsun. Çocuğu büyütmek , özen göstermek,  geleceğe çok iyi hazırlamak ebeveyn olarak görevimiz. Sadece öncelik konusunda fikrimi söyledim. Ha, çocuk açlıktan ağlarken, eşin çay istedi diye önceliği eşe verip çocuğu ikinci plana atmaktan bahsetmiyorum. Ama çocuk olduktan sonra sadece anne/ baba profiline bürünen,  eş kavramını unutan kişilere yönelik yorumladım.
Bak son söyledigin de çok haklısın Rabbim kimsenin huzurunu yuvasını bozmasın çocuklarımızı hayırlı eylesin inşallah
önce (3,536 puan) tarafından
Kelebek herkes aile dinamiğine göre önceliğini seçer oraya takılmadım çünkü bende tercih yapamıyorum düşününce. Fakat sen saygı duymadığın için anneliğinden şüphe ederim yazmışsın. Durduk yere sen çocuğunu seçtiğin için değil cümleni yanlış bulduğum için yazmıştım. Öyleyse bize göre ters yaptığın bir anneliğini görürsek seninkinden de mi şüphe edelim :)
Cicikuş benim anlatmak istedigim farklı peki sen neden üzerine alındın ki ben sadece fikrimi belirttim benim dogrularım sana yanliş gelebilir uzatmanın bence anlamı yok arkadasım :)
+6 oy
önce (423 puan) tarafından
Çocuğum önce gelir bunu eşime sorsam oda aynı cevabı verir eminim
önce (75 puan) tarafından
Tabiki o candan bir parça ama çocuğa da çok bağlı olmamak lazım gerçi değer saygı karşılıklı değilse tüm her şeyim çocuğuma benim
önce (423 puan) tarafından
Ya öyle tabi canım ama kızıma çok düşkünüz ikimizde esimi de seviyorum o ikinci sırada
önce (761 puan) tarafından
Eşimin cevabı ben olurum ben hep derim evlat farklı diye ama bı dengesiz de bende var
+5 oy
önce (5 puan) tarafından
Eşim en son sıralarda. İlk çocuklarım :⁠-⁠)
önce (587 puan) tarafından
Hajaah güldüm buna:D kiz son sıralarda ne işi var oyle deme oda babalari :))
önce (5 puan) tarafından
Eşim görmesin bu yazımı :)
Bence de:))
önce (75 puan) tarafından
Kadın ne yaşadı ne çekti bilmeden neden öyle dedin demek doğru olmaz değer karşılıklı biz bilelim kendi degerimizii
+5 oy
önce (849 puan) tarafından
Çocuğum tabiki.... 
+4 oy
Kızım daha doğmadı ams öncelik onun

Sonra annem babam kardeşlerim 

Sonra eşim jjsjs
Evet o da biliyor bunu ve üzülüyor en azından dürüstüm  ona :))
Evladini kucagina aldiginda listede degisiklikler olabilir bence :)
+1
Bilemiyorum kızımın babası olduğu için bi ihtimal ams bn aileme aşırı düşkünüm kendimden bile önce onlar gelir ayy yazarken bile duygulandım iki gün önce yanlarındaydım özledim bile:((
:)) gurbetteysen onunda etkisi vardır
+1
Evet o da çok etkiliyor:)
+4 oy
önce (3,789 puan) tarafından
İlk sırada çocuklarım esimide en sonlara atiyom 
Hahaha atmayın bu babalari en sonlara ya :))
önce (3,789 puan) tarafından
+1
Valla şuan o kadar sinirliyim ki hiç saymadigima dua etsin
+4 oy
önce (11,514 puan) tarafından
Çocuklarım annem ablam en son eşim 
+4 oy
önce (793 puan) tarafından
Benim içinde eşim içinde öncelik çocuklarımızındır ben eşlerini önde tutanları anlamıyorum yani yarın birgün başkasıyla evlense demekki o de önceliği olacak 
O kafalarla terkedip gidiyorlar bencede ama nasil olabiliyor bende anlamis degilim
+4 oy
önce (111 puan) tarafından
Evladim kesinlikle bence insan anne olunca onlar için yeri geliyor evliliğini bile onlar için sürdürüyor 
Dimi çok evlilik var oyle gidiyor. Değil kocayi insan kendinden cok dusunuyor evladini
önce (111 puan) tarafından
Kesinlikle öyle bende buna dahil elhamdülillah şimdi iyiyz eşimle ama bir olaydan sonra kızım için devam ettim
+3 oy
önce (5,301 puan) tarafından
İkiside  ilk önceliğim benim cnm
Ayirmam diyorsun oda güzel ama bence evlat bi tık ağır basıyor ya
Yok ayırmam eşim iyi olmasa ayirirdim fakat oda  bir evlattan farkı yok.
Masallah diyelim ozaman :)
+1
Çok şükür maşallah
+3 oy
önce (913 puan) tarafından
eşle beraber çocukları düşünmek lazım çocuklar için de önce aile olabilmek lazım aile olmak sorumluluklarini bilmek yerine getirmek hepsi bir bütün.cocuklar önce gelir dersek yanlış olur esi ikinci plana atmak yine çocuğa zarar verir
Aslinda bi aile olmayi cok guzel anlatmissin sevgiyle buyumeli cocuklar
+3 oy
önce (505 puan) tarafından

Kızım herşeyden önce gelir.

+3 oy
önce (10,079 puan) tarafından
Çocuklarım önceliğim geçen oğlumla konuşuyorduk ben hastayım dedi zannettim telaş yaptım hayır baba hasta diyince hiii dedim oturdum telaşım kayboldu eşim aşk olsun dedi dedim kusura bakma o benim oğlum sen elin oğlusun önce can sonra canan:)
Hahaha dimi bizdede yaşanıyor benzer olaylar :))
+3 oy
önce (5,022 puan) tarafından
Vallahi kocasını cooook seven biri olarak beni bilen bilir kocayı her yerde bulurum tabiki çocuklarım 
Evlat bambaşka bencede kendinden kiymetli. Eşini çokta sevse insan evlat hersey
+3 oy
önce (270 puan) tarafından
Kızım tabiki de .. eşler bazen tanınmıyor bu adamla mi evlenmisim dedirtiyorlar zamanla degisiyorlar ama evlat başka bence 
Evet evladımızi her kosulda severiz asla birakmayiz
+3 oy
önce (2,527 puan) tarafından
Anneyiz sonuçta tabi ki ilk önceliğim çocuğum sonra eşim 
+3 oy
önce (312 puan) tarafından

Her zaman ilk önceliğim kızım eşim 2. Sırada :D♥️

+3 oy
önce (6,909 puan) tarafından
Bu görüş göreceli yani bı psikoloktan da bunu duydum önceliğim eşim diye benim içinde önce çocuklarım ama kimseninde anneliğine bu konuda birşey diyemem 
+3 oy
önce (456 puan) tarafından
Tabikide cocugum sonra esim esiminde boyle dusunmesini isterim onun icinde once cocugu sonra ben olmaliyim 
Bende oyle isterim olurda bana bisey olursa gözüm arkada kalmasın evladim ortada kalmasin hep oyle dusunurum
önce (456 puan) tarafından
+1
Aynen bende boyle düşünürüm hep

İlgili sorular

0 oy
42 cevap 756 göst.
8 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Ebruulina (38 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 250 göst.
16 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
42 cevap 662 göst.
9 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Prens annesii (1,720 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 440 göst.
16 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

410,022 soru

12,327,690 cevap

39,144 kullanıcı

Kategoriler

...