+3 oy
769 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (587 puan) tarafından
Bir arkadaşımla sohbet ederken 'benim önceliğim eşim olur sonra çocuğum gelir' dedi. Bana çok garip geldi benim için öncelik hep çocuğumdur. Evlat sevgisi hicbirseye benzemiyor bence. Sizin önceliğiniz eşiniz mi çocuğunuz/çocuklarınız mı?

62 Cevaplar

+3 oy
önce (5,526 puan) tarafından

Yerine göre değişir. İkisinin de sevgisi başka. Çocuklarıma merhamet sevgim var eşime aşk tutku sevgim var. Yani kulvarlar çok farklı. Hangisinin ihtiyacı varsa öncelik onundur. Evimin huzuru eşim mutluluğu çocuklarım :) 

-Reklam-
+3 oy
önce (380 puan) tarafından
İki tarafında yeri ayrı ama tabikide çocuklarım 
+2 oy
önce (1,568 puan) tarafından
Cocuklar tabiki
+2 oy
önce (1,071 puan) tarafından
Tabiki EŞİM değil çocuklarım gitsin eşimde annesinin önceligi olsun banane :D
önce (587 puan) tarafından
Hahaha bencede herkes annesinin önceliği
+2 oy
önce (51 puan) tarafından
O an kimin ilgi ve alakama ihtiyacı varsa önceliğim odur. Eşim ve evladım arasında bi seçim yapamam o yüzden. Evladım canımın parçası, büyütüp eğitmekle, ahiretini kazanmasında yol göstermekle mükellef olduğum bi can, eşim hem dünya hem ahirette yoldaşım. 
+2 oy
önce (3,478 puan) tarafından
Önce çocuklarım sonra eşim sonra kendim derim hep evlat bu başka bir şeye benzemez ama çocuklarını düşünmeyen çok anne baba var buradada okuyoruz sığınabileceği bir anne olmadığı için eşinden boşanıp yeni hayat kuramayan yada evladını terk edip gidenleri 
Maalesef. Keske herkesin önceliği evladi olsa hiçbir evlat ortada kalmasa magdur olmasa
+2 oy
önce (969 puan) tarafından
Eşim ve çocuklarım ailemdir ailem herşeyden önce gelir. Aile içinde de kimin bana daha çok ihtiyacı varsa o önce gelir. Önce çekirdek ailemiz sonra kök ailemiz biz dengeyi öyle sağlıyoruz 
+2 oy
önce (566 puan) tarafından
Tabi cocuklarim asla aksi olamaz
+2 oy
önce (13,266 puan) tarafından
İkimizin de önceliği evladı. Aksini benim De onun da bünyesi kaldırmaz
+2 oy
önce (2,061 puan) tarafından
Ben ikisinde öncelik veririm seçim yapmam ha ilgi alaka olarak tabiki çocuklar 
+2 oy
önce (1,180 puan) tarafından
Aile bir zincirdir birbirine kenetlenmis halidir onu aile yapan boyle konularda secim yapmam.
önce (832 puan) tarafından
Arttı Ayn bende öyle düşünüyorum :)
+1 oy
önce (3,327 puan) tarafından
Çocuklarıma canım feda her zaman yanındayım yanındayız ama önceliğim eşim. Anneligimden şüphe eden eder. Annemin de 4 evladı var ama yanında eşi kaldı, çocuklar gidecek yine başa döneceğimiz için ben esim diyorum 
Arkadasimda sizin gibi soyledi esim kalcak yanima cocugum tabiki kiymetli ama gidecek dedi
önce (3,327 puan) tarafından
Fazla duygusal bakmaya gerek yok kimse çocuğunu atamaz tırnağı kırılsa canımız yanar ama hepsi cok farklı birbirinden eninde sonunda yuvadan uçacak hic bi evlat yaşamında göbek kordonuyla bize bağlı değil
+1 oy
önce (3,644 puan) tarafından
Canım önceliğin ikiside olmalı niye mi eşinle kalacaksın çocuğun yine evlenecek gidecek hayatı karisi olacak yada kocası olacak yine eşinle kalacaksın ikiside öncelik ama bence eşimde değerli 
Benim arkadaşımda oyle soyledi esim kalcak cocuklar gidicek dedi
önce (3,644 puan) tarafından
Bu biraz bakış açısı canım tabiki ikiside çok değerli çok ayrılar
+1 oy
önce (1,006 puan) tarafından
Herzaman cocuğumdur 
+1 oy
önce (75 puan) tarafından
Eş desem o beni öncelik görüyor mu ki oğlum diyorum artık oğlum ilerde evlenirse eşi olsun isterim ama 
+1 oy
önce (224 puan) tarafından
Öncelik ve sevgi hep karıştırılıyor.

Önceliğim eşimdir, eşim için de benim. Çocuklar sonra geliyor çünkü elhamdülillah ikimiz de mutlu ebeveyn mutlu çocuk düsturunu benimsemiş durumdayız. 
+1 oy
önce (532 puan) tarafından
Sevgi anlamında tabı kı evlatlarım ama öncelik yok bende kım açsa kımin ihtiyacı varsa o an öncelık odur. Çocuk öncelık deyıp eşini boşlayan çok var
Tabiki esi ihmal etmek sadece cocuga odaklanmak dogru degil mutlu aileye ihtiyaci var cocuklarin
+1 oy
önce (707 puan) tarafından
Önceliğim çocuklarım tabikide özellikle kızım en Önceliğim eşim sonraki sırada 
+1 oy
önce (1,027 puan) tarafından
Bu senin kendi fikrin canım yıllar önce böyle bir konu içine çekildim. Çok bakimliyim evimde. Dışarda kapaliyim fakat evde misafirlikte açığım saçlarımı istediğim renge boyar fonler masalarim eşim için  bir tanıdık hasetkuginden mi artık bilmiyorum Instagram üzeri fotoma yorum atmış bizim önceliğimiz çocuklar diye bende lafımı esirgemedim önceliğin çocuğun oldugu için aldaliyorsun zaten dedim çocuğu köşeye bırak çocuk babasız kalacak onun içinde çabala çok saçma bir soru 2 de benim önceliğim 2 olmazsa olmazim 
Tabiki ihmal etmek doğru birsey değil
+1 oy
önce (287 puan) tarafından
Onu bende duydum çocuklar evlenip gidecek yine eşe muhtaç kalacaz o yüzden öncelik eş diyorlar eşimi cokkk seviyorum onun için herşeyi yaparım severek evlendik bizi görenler daha yeni evliyiz sanıyorlar 8 yıl oldu ama hala taze sevgimiz 

Ama kimse kızımın yerine geçemez ben ona canımı veririm konu kızım oldu mu kimseyi düşünmem evladım yavrum herkesin herşeyin önünde

İlgili sorular

0 oy
42 cevap 756 göst.
8 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Ebruulina (38 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 250 göst.
16 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
42 cevap 662 göst.
9 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Prens annesii (1,720 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 440 göst.
16 Nisan 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

410,023 soru

12,327,711 cevap

39,144 kullanıcı

Kategoriler

...