+2 oy
197 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (6,851 puan) tarafından
İçli köfte ye biber salçası şartmı kızlar? Birde içine ceviz ekliyor musunuz?

İlk defa yapacağım yapanlar püf noktalarını anlatabilir mi

10 Cevaplar

0 oy
(639 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Bıber salcam el yapımı çok acı kızim yiyebilsin diye biber salçası eklemem. Cevizli hic yapmadım. Bana hitap etmiyor. İç harcinda soğanı bol.tut varsa kuyruk yağı ekle. Yağda pembeleşinceye kadar kavur kiymayi ekle kavur salça ekle kavur baharat ve tuzunu ekle yarım çay bardağı su ekle iyice ozdesmesi için biraz kaynat, sonra kenara al. İlk olarak iç harcını hazirla sogusun yağlar donsun. Ben bı gece önceden yada sabahtan hemen onu hazirlarim yapacağım zaman. Dış harcina iki su bardağı ince bulgur bı su bardagi irmik ve tuz ekle karıştır üzerini biraz geçecek kadar sicak su ekle dinlenmeye birak. Daha sonra yumurta un salça sevdigin baharatları ekle ve gücün yetene kadar yoğur çok zahmetli. Ara ara elini Isla. Daha sonra bı parca kopar açmaya çalış catlamiyorsa olmuş demektir. Donmuş iç harcını köftenin içine koy kapa. Neden donmali biliyor musun çünkü hasladiginda ya da kizarttiginda köfteyi ısırdığında yağ akmalı. 

Ayy şuan cnm çekti yaaa. 
(6,851 puan) tarafından
Tamam canım. Şeklini becerir miyim sence :)
(639 puan) tarafından
Ben yaptıysam sende yaparsın. Dışta kalınca zor gibi görüyor ama zaten yaptıkça öğrenip pratikleseceksin. Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp açmaya çalış. Ellerini Islatki açman rahat olsun. Bı kase su koy yanına. İslat dediysem çok aşırı ıslatma olur mu :)

Çok güzel yapacağına eminim. Şimdiden eline sağlık.
(6,851 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım❤️☺️inşallah güzel olur
(2,629 puan) tarafından
@Gizlibahce tşk ederim canım Ankara dayim eşim istediğimde alır ama bizim yaptığımız gibi değil ya eşim zaten diyor makina alacağım diye yani inşallah :))
(6,851 puan) tarafından
Gizlibahçe yaptım canım son postuma fotoğraf koydum bakar mısın
-Reklam-
0 oy
(1,058 puan) tarafından
Hiç yapmadım post üste çıksın ❤️ 
(6,851 puan) tarafından
+1
Teşekkür ederim canım
0 oy
(2,105 puan) tarafından
Evet cevizli güzel oluyor kiymayida ona göre alın kasap bilir ...birde içini kavururken tereyağı yapın çünkü sivi ve zeytinyağı akıyor pişerken... birde dışını çok iyi yoğurun çok kolay ben kendim yapmaya başladım zamanla daha iyi oldu 
(6,851 puan) tarafından
Biber salçası yok olur mu canım. Bide şeklini verebiliyor musun
0 oy
(306 puan) tarafından
Biner salçası güzel tat veriyor sevmiyorsan koyma canım cevizde öyle ben cok seviyorum kıyma yerine tavuk göğsü bile koyabilirsin rondodan geçirip tercih sana kalmış ama hamuru cok iyi yogur iç koyarken çatlar yada pişirirken 
(6,851 puan) tarafından
Ceviz ve kıymayla yapacağım ama sevmediğimden değil biber salçası evde yok :D
0 oy
(351 puan) tarafından
Biber salçası şart mı bilmiyorum ama Cevizli bence güzel olmuyor ben de yapayım diyorum da hiç cesaret edemiyorum hamurunu tutturamam diye 
(6,851 puan) tarafından
İlk olacak bakslım benimde :)
(351 puan) tarafından
Yaparsın insaAllah canım biz kadınlar kafaya koyduktan sonra yapamayacağımız birşey yok aslında
(6,851 puan) tarafından
Aynen öyle. Valla geçen günlerde baklava yaptım güzel oldu bunuda başarmak istiyorum :D
(351 puan) tarafından
Başarırsın canım daha önce Cevizli yediysen ceviz koyabilirsin ama yemediysen o riske girme belki tadı hoşuna gitmez bana hiç mantıklı gelmiyor kıymanın içinde ceviz kimisi de kuş üzümü koyuyor
(6,851 puan) tarafından
Daha önce yedim ama ceviz varmıydı bilmiyorum :)
(351 puan) tarafından
Olsaydı anlardın bence şimdi içli köfte yapmak için aparatlar satılıyor şekil veremem dersen onlardan da alabilirsin
(6,851 puan) tarafından
Komşum aldı berbat bişey. Kızartırken açıldı kalın geldi vs
(351 puan) tarafından
Aaa öyle mi onu bilmiyordum bende alayım diyordum boşuna almayim o zaman
(6,851 puan) tarafından
Hem kalın geldi hemde şu üst üste koyulan iki kısım kızartırken açıldı
(351 puan) tarafından
Bana da arkadaşım demişti al kolay olur diye
(6,851 puan) tarafından
Şekli kolaymış canım. Post açıyorum şimdi foto atacağım
(351 puan) tarafından
Yapabildin mi
0 oy
(76 puan) tarafından
Ben hiç biber salçası kullanmıyom domates salçası katıyorum gayete lezzetli oluyor ceviz de ilk defa geçen hafta katım güzel oldu 
(6,851 puan) tarafından
Az ceviz katacağım canım. Şeklini tutturabiliyor musun yoksa  uğraşmayayımmı :D
(76 puan) tarafından
Evet tutulan biliyorum hamurunu güzel çe yoğur şekli daha güzel olur
(6,851 puan) tarafından
İnşallah beceririm :)
0 oy
(9,638 puan) tarafından
Biber salçası aramam ama ceviz olmalı yakışıyor 
(6,851 puan) tarafından
Yaptım canım post açacağım şimdi
0 oy
(1,966 puan) tarafından
Yo ikisinede gerek yok
(6,851 puan) tarafından
Yaptım canım teşekkür ederim
0 oy
(13,423 puan) tarafından
yöreden yöreye değişir. biz ceviz kullanmayız. salça olarak biber kullanırız 
(6,851 puan) tarafından
Post açtım canım :) bakar mısın
(13,423 puan) tarafından
bakayım
0 oy
(17,422 puan) tarafından
Bir Adanalı olarak kesinlikle biber salçası. Ama ben cevizli hiç yapmadım yemedim de nasıl olur bilmiyorum. 

İlgili sorular

+4 oy
17 cevap 489 göst.
23 Ocak 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Yusuf & Zehra & Emir (6,851 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 298 göst.
0 oy
2 cevap 70 göst.
0 oy
5 cevap 117 göst.
25 Haziran 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde !!!!FATMAAA!!!!! (7,786 puan) tarafından soruldu

411,039 soru

12,371,927 cevap

42,459 kullanıcı

Kategoriler

...