0 oy
432 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (3 puan) tarafından
Kizlar akşam uyuyakalmışım abdest alamadım anlarsınız  bugünde oruca niyetliydim şimdi duş aldım ama orucum kabul olurmu bilemedim hakkınızı helal edin bu mübarek günde soruyorum ama soracak kimsem yoktu çekiniyorum 

16 Cevaplar

+7 oy
önce (253 puan) tarafından
Bilip bilmeden bence ahalisi olarak konuşmuşsunuz yine kurban olayım ateşten gömlek deniyor şu fetva verme işine. Bence diye bir şey yok, fıkıh diye bir şey var.

Kural belli, kaide belli. 
önce (108 puan) tarafından
Agzin bal yesin
önce (3,181 puan) tarafından
Bende böyle okudum . Uyandıktan sonra gusül abdesti alıp niyet edilebiliyor 

okuyup araştırmadan konuşmamak lazım..

Cünüpken bebek emzirilmez .. 40 çıkmadan ilişki haram gibi .. yada gecen yazdı biri 5 kat ped koyacakmışın öyle mezarlığa gideceksin biz büyüklerden böyle duyduk gördük dio lar.bunlar hep kulaktan dolma bilgiler.dinide zorlaştırıyor
-Reklam-
+2 oy
önce (134,272 puan) tarafından
cunupken oruca niyet edilmezki ben oyle biliyom
bisi daha ogrenmis oldum sagol alaska.

Ben de her gün bir şey daha öğreniyorum.  Ebu cehili amcası diye kodlamıştım meğer değilmiş. Sağolsun arkadaşlar sayesinde öğrendim. 

nasil amca degiilmiymis😳

Ben de ebu leheble çok takılıyorlar adları geçiyor diye ve ikisi de künyeleriyle anılıyor diye öyle sanıyormuşum meğer değilmiş. Az önce öğrendim ben de. Müthiş bir şey ya :D

wwaay beee

+2 oy
önce (4,472 puan) tarafından

Alakasız olacak ama o halde nasıl uyuyorsunuz mideniz nasıl alıyor 

önce (2,693 puan) tarafından
+4
Ne alaka gece soğukta duş almak o kadar kolay değil. Herkesin evi kombili değil. Yargılamadan önce düşünün az. Allah bile izin vermiş belli saatlere kadar
+1 oy
Sabah namazını kaçırdıysan hemen kazasını kılarsın. Bu şekilde oruç olur ama mekruhtur. Yeter ki duşta ağzına burnuna su verirken dikkat et. 

Kaza değilse eğer nafilelerde kaba kuşluğa kadar niyet vakti var. Kaza tuttuysan niyet imsaktan evvel olmak zorunda. 

Ve bir defa temizlediğin parmağınla bir kez daha kulağını su tutmadan temizleme. Çünkü kulak kiri de içeriye ait bir şeydir, elinle temizlediğinde eline gelir de sen yine temizlemek için sokarsan kir içeri gireceğinden oruç bozulur.  
önce (204 puan) tarafından
Vakti vardı ama artık yok sonuç olarak ve o oruç geçerli değil.
+1
Niyeti gece yapmış zaten. Şimdi değil. O yüzden geçerli. Ben yanıt verdiğim zaman da sabahtı. 
önce (87 puan) tarafından
Allah mecburi durumlar da bir namaz vaktini geçirmeden diyor alamazsanız su bulunmadığı durumlarda da teyemmüm var ben hayatta duramazdim valla soğuk suyla bile duş aldigimi hatirliyorum ölüm var

Allah Rasulü (sav) böyle bir durumda bulunmuş ve sabah abdest almış. Namazda. Buna binaen de müctehidler olur ama namaz vakti geçerse günahtır demişler. Kaç fıkıh kitabına bakarsanız bakın bu böyledir. 

önce (87 puan) tarafından

Oruçlu tutmuş ama abdestte almamis

+1 oy
önce (177 puan) tarafından
Bazi seyleri goggle sormak filan gerekmiyor hangi akla hangi fikre uyarak cunupken oruca niyetlenirsiniz  yahu cunupluyken abdest alip namaz kilabilirmisinizde oruc tutabilirsin diye akil veriyorsunuz diyanet zamaninda faiz helaldir de demistir umarim bunada inanmamissinizdir  biraz aklini kullanarak dusunebilen zaten bunu soylemez 
0 oy
önce (4,802 puan) tarafından
Sabah namazina kadar banyo yapabilirsin diye biliyom ben daha iyi bilgiye sahip biri gelir Alaska postu görürse cvplar mutlaka
0 oy
önce (1,667 puan) tarafından
 bende öğle ezanina kadar abdest alınabilir biliyorum ama dikkat et kulağına falan su kaçmasın 
0 oy
önce (7,808 puan) tarafından
Gece sahura kalkmadın mı niyet etmedin mi 
0 oy
önce (41 puan) tarafından
Olmaz ezandan önce abdest alman gerekirdi.
0 oy
önce (3,574 puan) tarafından
Bence olmaz o şekilde canım 

En azından ben öyle biliyorum

Tutsan da mekruh olur diye düşünüyorum 
0 oy
önce (221 puan) tarafından
Çok saçma ya oruca niyet edemezsin cünüpken
0 oy
önce (457 puan) tarafından
Cnm nasıl hastayken temizlenmeden abdest alınmaz buda yıkanıp abdest almak lazm , orucun olmaz öyle 
önce (288 puan) tarafından
Ama önce niyet ettiyse sorun olmaz ki .sonra duş alsın tamamdır 
önce (457 puan) tarafından
Olmuyor işte 
0 oy
önce (288 puan) tarafından
Emin olmamakla beraber; eğer önce niyet ettiysen sonra cunup olduysan en erken vakitte duşunu al abdestini al oruç kabul olur.cunku önceden oruç için niyet getirmissin .ben öyle biliyorum.
0 oy
önce (542 puan) tarafından
Canım her türlü gusül alman gerekli çünkü biliyorsn ki gusül de ağza burna su verilmeli kabul olmuyor maalesef niyetinden önce olsa gusül u olup yatsan tamam insanlık hali uyumuşsun olabilir böyle şeyler fakat şu saatte kadar da bozmadiysan birşey diyemiyorum:)
0 oy
önce (2,470 puan) tarafından

Oruç'un geçerli canım ama namaz vakitleri geçtiği için namaz için günah oluyor ama orucun zarar görmüyor 

0 oy
önce (2,564 puan) tarafından

Böyle bişey olamaz herşeyin bir üslubu var cünüpken namaz kılınmadığı gibi ORUÇ da tutulmaz uyuyakalmışsın ben duş almadım deyip oruca niyet etmicektin ertesi günü tutabilirdin 

İlgili sorular

+2 oy
11 cevap 357 göst.
0 oy
2 cevap 65 göst.
0 oy
2 cevap 138 göst.
0 oy
9 cevap 521 göst.
31 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde Reyhangök (22 puan) tarafından soruldu

410,352 soru

12,340,990 cevap