+2 oy
320 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (18 puan) tarafından

Merhaba bayanlar 29 yaşındayım nişanlıyım 1.5 ay sonra düğünüm olacak ne yazık ki işler biraz geçe kaldı ev bakıyoruz nişanlımla. Ama kayınvalidem her şeye karışıyor psikolojim bozuldu. Benim oturamayacağım semtleri sırf evlerin fiyatları uygun diye öneriyor ısrar ediyor büyütmeyin arabayla gider gelirsiniz diyor ama bildiğiniz köy toplu taşıma dahi çok uzakta. Ben aileme arkadaşlarıma uzak olmak istemiyorum bunu belirttim en başında. Orada oturursam depresyona girerim. Nişanlım da kararsız şu an. Ne yapmam gerekiyor? Kayınvalidemle tartışmak istemiyorum bu konuda ama çok ısrarlı sanki kendi oturacak gibi. 😞😫

19 Cevaplar

+2 oy
önce (3,520 puan) tarafından

Tamam de geç. Bildiğin istediğin yerden tut evini. Hepsi öyle en ucuzu olsun ister. Takma. Oturacak olan sensin.

önce (18 puan) tarafından

Arabamız bile yok nasıl gidip geleceksek gerçekten moralim bozuldu 

-Reklam-
+2 oy
önce (127 puan) tarafından

Oturacak kişi sensin tartışma yaşamadan hallet ama ne kadar uzak o kadar iyi bence 

Köy gibi bir yer bende kayınvalideme yakın oturmak istemiyorum ama burada market bile çok uzakta 

+1

Vallahi bacım sözünü geçir zamanı gelir bu sefer evdeki ilişkine bile karışır her şeye şimdiden karışırsa ilerisini bilemiyorum 

Vallahi haklısınız sessiz sakin biri oldukça sizin yerinize karar veriyorlar resmen

+1

Öyle o yüzden saygı çerçevesinde tepkini koy ilerde üzülme 

+1 oy
önce (754 puan) tarafından

İş nişanlında bitiyor onun annesiyle konusup karıştırmamasi lazım sen tartisma daha evlenmeden araya sogukluk tartışma girmesin. Nisanlinla konuş bu sizin hayatınız aileler sadece destek olmalı mudahale ettirmeye bi baslarsaniz önüne gecemezsiniz huzurunuz kaçar ilerde

Nişanlımda istemiyor aslında ama annesi ısrar edince kararsız kaldığını söyledi evet bende tartışmak istemiyorum daha evlenmeden soğukluk girmesi kötü olur haklısınız

+1

Kafa karışıklığı normal acaba oylemi boylemi olsa diye düşünebilir ama etkilemesin ilerde çok zorlanırsiniz bide bi kere istedigini yaptirirsa hep bekler hep karışır. Tabiki fikirlerini söylerler ama siz bir olup kendi istediginizi yapin

Her şeye hayır diyen bir insan da olmak istemedim bu zamana kadar ama sunduğu fikirler o kadar kötü ki beyaz eşya alırken bile resmen en enn ucuzunu bulup bunu alın diyordu benim cevabım hep hayır

oluyordu o yüzden. Yine aynı durum yaşanıyor maalesef. İnsan kendi kullanmayacağı şeyleri kendi oğluna gelinine önermemeli ya

Fırsat verirsen evlendikten sonra onunu kesemezsim bi noktada tepki verirsin bu seferde sen kotu olursun. Biz eşimle aileleri asla karistirmadik hicbi konuda. Cok Şükür hiç sorunda yaşamadık bazen kayınvalidem biseyler soylerdi hep eşim gerekeni soyledi onada hep dedim beni kotu etme diye en sağlıklısı bu herkes kendi ailesine gerekeni soylicek

Bizde hiç karıştırmak istemedik herşeyi kendimiz hallettik çok şükür ama kayınvalidem her seferinde kendi fikirlerinde ısrarlı. Siz en güzelini yapmışsınız 

+1 oy
önce (979 puan) tarafından

Boşver sen onu takma nişanlına bak ikiniz oturacaksınız o oturmayacak araya girmesine musade etmeyin sende nişanlında annesine söylesin biz kendi istediğimiz yerde oturmak istiyoruz diye 

+1

Nişanlıma söyledim biz oturucaz annen oturmayacak diye bakalım ısrar etmeye devam edecek mi kayınvalidem

önce (979 puan) tarafından
+1

Etsin boşver duymazdan gel nişanlın seni dinliyosa geri kalanların ne dediği önemsiz 

+1 oy
önce (70 puan) tarafından

Sen ve eşin nerede oturmak istiyorsanız orada oturursunuz.. Kimseye söz hakkı düşmez. Nişanlınla sakince konuş, isteklerini anlat. Anlayışla karşılayacaktır. Bir de düğün zamanları yapılan bunun gibi tartışmaları kafana takarak düğün yolculuğunu mahfetme ,😊❤ hayırlı olsun

Yani inanın evlenme hevesim kaçtı diyebilirim. Bir insan niye karışır oğlunun oturacağı eve ya

önce (70 puan) tarafından

Hevesin kaçmasın. O düğün bir kez olacak. Stres yapma her şey hallolur ama sen üzüldüğünle kalırsın 😊

+1 oy
önce (134 puan) tarafından

Kayınvalidenin yüzüne tamam, bakarız, olabilir falan de. Nişanlınla birebir konuş. Ben annenin yüzüne diyemedim saygısızlık olmasın diye ama ben istemiyorum diyip düşüncelerini aktar.. anlayışla karsilayacaktir

Teşekkür ederimm 

+1 oy
önce (1,589 puan) tarafından

Kayinvalidem yok ama empati yapinca boyle bir durumda kibar bir sekilde tekrar o semtin uygun olmadigini soyleyin. 

Eger semt tercihlerinize uymuyorsa dediginiz gibi gelmek gitmek  sıkıntı olur.  Uzak semte oturup yakita ayirilacak miktari kiraya ekleyip istedeginiz semtte oturabilirsiniz bence
+1 oy
önce (5,053 puan) tarafından

Başta nasıl olursa öyle devam eder. Sen şimdi bunu kabul edersen yarın öbür gün her şeyine karışır olurlar. İstemiyorsan gitme 

İstemediğimi söyledim ama çok ısrarcı olması sinir ediyr malesef

O zaman He de geç ama yine kendi bildiğini yap. Yaşça bende büyüksün ama inan bana sen şimdiden hakimiyeti ona verirsen hayatın zehir olur. Tecrübe ile sabit 

Ben en başında söyledim istemediğimi artık nişanlım da annesini dinlemeyi tercih ederse birlikte otururlar 😅

En iyisi öyle olur 😂balık baştan kokar 

+1 oy
önce (4,427 puan) tarafından

Basta tavrini koymazsan sonra herseyine karisir. Siz oturacaksiniz siz odeyeceksiniz. Biz kendimize uygununu bakiyoruz merak etme annecim demen yeterli olur bence :) nisanlina da bu konuda arada kalmamasini ve adaletli olmasini soyle. Yoksa cookk basin agrir.

Tavrımı koymaya çalışıyorum ama nişanlım arada kalsın istemiyorum sonuçta biz oturacağız o evde annesi fikrini söylebilir fakat kararı veren biz olmalıyız bunu anlatamıyorum 😔

+1 oy
önce (18,462 puan) tarafından

Ne yap yap sınırını baştan çiz 

+1 oy
önce (3,516 puan) tarafından

Canım eğer şimdiden net sınırını çizmezsen ilerde çok başın agrır he he deyip bildiğini okumak asla çözüm değil kesin ve net hayır biz böyle istiyoruz deyip o sınırını baştan koruyacaksın burdaki gelin kaynana postlarına tek tek bak eğer şimdi yapamazsan ilerde kucağında çocukla Baba evine bile dönebilirsin

+1 oy
önce (67 puan) tarafından

Sakın kaynanana fırsat verme şimdiden eve karışıyor ilerde herseyine bile karışır eşinle konuş güzelce tartışmaya girme yoksa inat eder annesinin lafına bakar  bende nisanliyken bazı şeylere karıştı sesimi çıkarmadım şimdi alt üstlü oturuyoruz eve aldığım market eşyasına bile laf ediyor 

+1 oy
önce (37 puan) tarafından

Senin duumu yaşadım ve halen burda ötüyorum en sonunda arsa alirdh eşime ve çok pişmanım  baştan beri otumryai kabul etim eşime acıdım kira yüksek diye en son acınacak hake geldim  inan şimdi yenisin birak çarşı olsun pahalı olsun herşey ayağının altında şimdi eğer baskın olmasan ilerde çok tepene çıkar kocan şimdiden annesini dinliyorsa ilerde aynı olur uzak ol rahat olsun kafan rahat fazla da iyi dişli olma iş yapma gitsen gelsen bile yüz verme tepene çıkarlar vala erdirme kendini bacim aklını kulan ben çok pişmanım baştan dediğim dedik olmadığı için halen öyleyim

Allah kolaylık versin size de dediğim dedik bir insan değilim 😞 yumuşak huylu olduğum için sanırım herşeyime karışma hakkını buluyor çirkef olsam böyle olmazdı

önce (37 puan) tarafından

Ol.kiz bende çok salağım safim şimdiki aklım olsaydı keşke 

+1 oy
önce (1,174 puan) tarafından

Her aile karışmıyor tabiki ama böyle kendini bilmezler var .ben bu yüzden evlenirken en önemli şey evlendigim kişinin maddi olarak asla ailesine bağlı olmaması idi çünkü birşeye en ufak bir esyaya bile ailesi para verecekse karismayi hak görüyorlar. Evlilige dair herşeyi eşyadan eve düğünden takıya kendi imkanlarımızla halledecek şekilde evlendik .Nişanlına ailesi destek çıkıyorsa maddi olarak evlendikten sonrada Kıraya falan yardım edeceklerse vay haline .senin yerinde olsam çalışırım evlendikten sonra 

Belki çalışıyorsun dur ama evlendikten sonra da çalış ne para al ne laf söylettir .taviz bir kere verince gerisi gelir çünkü .

Kirayı nişanlım ödeyecek ailesinden yardım almayacak ama zaten ödeyemeyecek durumda değil maaşı iyi yine de kirayı az verelim diye köy gibi yerleri öneriyor bize 

+1 oy
önce (2,014 puan) tarafından

Bizim arabamiz olduğu halde markete uzak bir yerde oturuyoruz çok zor oluyor. Sen çarşıdan tut canım evini napacaksin köy gibi yerde 

Arabamız yok otobüs durağı bile çok uzakta hayatla bağımı koparmam lazım sanırım orda oturursam

0 oy
önce (937 puan) tarafından

Daha şimdiden karisiyorsa ohooo işin yaş 

😔😔

0 oy
önce (93 puan) tarafından

Daha baştan buna izin veriyorsa eş adayınız lütfen bitirin ilişkinizi. Çünkü şuan buna ses çıkarmayıp kararsız kalan evlilikteki diğer olaylar karşısında da aynısını yapacak

0 oy
önce (3,620 puan) tarafından

Ben hiç karıştırtmadım gittim en uzak nerede ise oradan ev tuttum oturacak olan benim sende karışmalarına izin verme kimsenin ne senin ailenin nede nişanlının ailesinin nişanlınla konuş  annesiyle konuşsun yoksa evlenincede karışmaları bitmez huzurun kalmaz 

0 oy
önce (166 puan) tarafından

En baştan taviz vermycksn bana da kendi evleri vardı kira vermeyin orda oturun dediler yok dedim basıma geleceği biliyordum eger o evde oturmazsanız düğününüzü yapamayız falan dediler eşim olcak kişiyi sevdiğim için kabul ettim sonra habire evden kovdu durdu en Ufak seyde evimden çık dedi durdu keşke diyorum baştan kabul etmeseydm sanki ben rica minnet oturdum hem zorla oturup geri de çok evimden.pislikler ya

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 108 göst.
3 gün önce Diğer kategorisinde Fatma1112 (449 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 55 göst.
27 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Semras (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 90 göst.

411,130 soru

12,374,919 cevap

42,748 kullanıcı