+3 oy
907 göst.
önce Diğer kategorisinde (255 puan) tarafından

Kızlar şimdi size bişey sormak istiyorum kaynanam felç gbi bsey gecrdi 8 senelik evliliğimi burnumdan getrdiler kaynana kayınbaba gorumceler eşim hariç smdi kaynananin durumu kötü küçük kızı ben bakamam bana getrmeyin demiş büyük kizida suanlik bakıyor ama sanırım oda bakmak istemiyor artık şuan hastandeymis yine kaynana eşimde bende konuşmuyrz onlarla ama haberleri geliyor kaynana kapı komşum zaten eşimle konuştum size yapmadığı zulüm kalmadı smdide çekiyor cnku kızları yüzünden bize yapamadığı kalmadı bu kadının sevmiyorum hiç kendisini ama sanırım kmse bakmayacak kayınbaba kendine zor bakıyor yani başıma kalacak bu kesin yani eminim bakma gibi bı zorunluluğum yok ama  eşimde ne kadar zulüm de yapmış olsa anadır soncda bana yardımcı ol ne yapacam ben evimize alsak baksak olmz mı dedi bizde yaşlanacgz dedi yaptığını çekiyor zaten dedi ama blmyrm bana akıl verin ya akıl alacağım kmse yok çevremde 

42 Cevaplar

+1 oy
önce (3,640 puan) tarafından

Bence sırayla bakın canım sadece siz üstlenmeyin bu arada düzelme gibi ihtimali yok mu 

önce (255 puan) tarafından

Düzeliyor gibi oluyormuş geri felç oluyormuş stres üzüntü bu hale getrms kendisini ama sirasyla bakmak daha mantkli

önce (3,640 puan) tarafından

Ne karar verdiniz canım 

Daha konuşamadık eşim işte yemek molaasina çıksın da bı karar vercez

-Reklam-
+1 oy
önce (2,243 puan) tarafından

Bence aynı evin iç de olmaz ama altlı üstü yan yana evde bakılabilir ben olsam öyle yaparim

Evlerimiz ayrı kapı komşum zaten nyseki o var bekar kaynım var bak o bakıyor ama bi calsiyor bı çalışmıyor eşimle kaynım konuşmuyorlar eşim yollamaz beni oraya anca bize getrirm bizde ona bakariz anca rızan olursa dedi

önce (2,243 puan) tarafından

Bence git onun evinde bak kendi evine akirsan geken olur giden olur diğer çocukları gelir sende belli bı zamandan sonra aldığına pişman olursun 

Dgru pişman olablirm bencede eşimle konuşurum evinde bakarım boşuna duzenimi bozmim uzagimda degl zaten geleni gideni hiç kafam kaldrmiyor hepsi eski kafali

+1 oy
önce (4,334 puan) tarafından

Ne desem bilmiyorum ama ben bana kötülük yapanı hasta olunca bakmayı kabul etmezdim çünkü ben kinci insanım 10 sene önce yaşadığım olayı bile unutmam o kişiyi karşımda gördükçe kinim nefretim artar sinirlerime hâkim olamam 

Bir yandan sevaptır ne bilim ya bu konuyu en güzel şekilde eşinle konuşup anlaşmaya varmalısın hakkında hayırlısı olsun 

Kızları neden bakmıyormuş ben şahsen ona takıldım sonuçta sen el kızısın kızlarının durup düşünmesi lazım ya o kadın zamanında kötülük gördü baksa iyi bakar mı eziyet eder mi ne bilim ya 

Allah yardımcın olsun canım ❣️ 

Bende çok kinciyim ama bu sefer vicdanım ağır bastı nedense anlamadm yani ama kızları anaları evde kalınca gezip tozmaya mâni olcak onlar şuan bu kafada özgürlükleri kısıtlanacak diye istemyrlar

önce (4,334 puan) tarafından

O zaman arkadaşların dediği gibi kaynananın tüm çocuklarını aş karşına her ay birinde kalsın dönüşümlü bakılsın diye şart koy 

Aynen öyle yapacam net olcam madem öyle herkes bakacak soncda benm öyle bı sorumluluğum yok yani ben kendimw hükümlü sayiyorsam onlarda sayaacak yok öyle ben gezerim tozarim gelin baksın 

+1 oy
önce (5,486 puan) tarafından

Bakamam diyorsaniz tum cocuklar bir araya gelip bir bakici tutucaksiniz kapi komsum diyorsun gun icinde hem bakiciyi hem kayinvalideni kontrol edersin 

Bunu eşime dedim ama hiç biri para vermez dedi analri soncda niye bu kadar nankorleer dedim parayı severler dedi ne dyimki baska

+1 oy
önce (609 puan) tarafından

Benim annem yatalak günde 4 kere bezinj degistiriyorum yemek yiyemiyor migdesinde hortum peg var onla mama setiyle besleniyor bakımı bazen zor ama annem olduğu için bakarım  başkası olsa bakar mıydım Allah düşürmesin  yatana da zor bakana zor yanı kaynanam olsada bakardım ama zoruma giderdi bakmak herald e inşallah Rabbim tez zamanda tüm hastalara şifa versin 

Ben bile bazen annem için o kadar üzülüyorum ki Rabbim iki iyilikten birini nasip etsin diyorum bazen ölüm de güzel birde şöyle düşün biz insanlara ne olacağı hiç belli değil kalbinde merhamet vicdan varsa altını değiştirirken oflayip puflamayacaksan ona göre tercihini yap sevap kazancam derken DHA çok günaha girme 

Annem olsa bende bakarım ama işte bunun zulmü çok oldu bana iyiliği hiç yok onuda geçtim kızları var varliklilarda ama istemyorlar ben birine bakmaya hazrda deglim aslında çocuklarım beni yetrince yoruyorlar Rabbim yardmcimiz olsun hepimizin 

+1 oy
önce (899 puan) tarafından

Sen yap kul bilmezse hak bilir canım ne yaşadım bilmiyorum ama benim kaynanamda az yapmadı bana ama öyle bi durumu olsa bakacak ben varım sadece bazen insan sonunu düşünmeden cahilce şeyler yapıyor sen onun için yapmasan da Allah rızası için yap derim seni de zorlayan bir durum olacak ama yine de karar senin eşinle konuşup ortak yol bulmalısınız canım 

Dgru valla canm haklisn bi araya bile gelmek istemyrm dgerleryle ama eşim konscak artk olmzsa sırayla başka yolu yok

önce (899 puan) tarafından

Evet tam aklıma bu gelmişti tam da yazacaktım hatta bir tanıdığımız vardı bizim anneleri felç geçirmişti çocukları sıra sıra baktı bir ay biri diğer ay diğeri gibi ilerlediler çok iyi bi çözüm yolu bence hem bakan insan çok fazla yıpranmaz hem de yatan kişi sıkılmaz ne kadar kötü olursa olsun vicdan olarak ben rahatsız oluyorum ya düşünüyorum mesela kaynanama bişey olsa o kadar kötülük yapan biri olmasına rağmen yine içim rahat etmez bakarım ben 

Aynn benmmde etmiyor cnku bı kaç kez bahçede otururken gördüm o kilolu kadın gitmiş çubuk gbi olmus o kadar zayıflamış eşimde üzülüyor bu duruma uzulsn istemyrm en aazndan herkes üstüne düşeni yapsın çok saol ❤️ 

+1 oy
önce (2,584 puan) tarafından

Ben olsam eşime derdim buyur bakacaksan gelsin kalsın. Erkekler biliyor ya yükün çoğu kadınlara kalacak o yüzden öyle söylüyorlar. Kızları niye bakmiyormus.  Sen o kadar emek ver yatağa düş evlatlarin ben bakmam desin çok acı çokkkkk

Kaynana kızlarının üstüne titrerdi ben bsey diyim kzlarina surat yapardi nsl benm kzlarima laf söylersin diye benmce aylarca küserdi trip çok atardı kendimi niye ezdirim ki yani işte eşimde Allah'tan zorlamıyor Allah rızası icn bakalm bunlar bakmaz bunların keyfine düşkün bız yapamaz dediler işin içinden çıktılar gbi suanlik esimede sinrlendim ben bakamam dedim bı sinirle oda başka çare bulcam o zmn dedi kırmadı beni hiç bende çok kararsız kaldm sncda onlarında anası bakın yani ananıza hiç mi vicdanınız yok yani uff 

+1 oy
önce (4,366 puan) tarafından

Zor karar sana ne yaşatti bilmiyorum, tek şunu biliyorum bir insan geleceğini de düşünmeli ona göre hareket etmeli kayinvaliden sana zulm etmeseydi seve seve kabul ederdin böyle dusunmezdin. 

Kızları neden bakmak istemiyor sonuçta anneleri bakmaları lazım hiç mi vicdanları yok. Tüm kardeşler toplanıp bakıcı tutsun seninde 3 çocuğun var zorlanirsin kolay değil hasta bakmak. Bakıcı tutmuyorlarsa bile her ay sana bir miktar para versinler. 

Bana o kadar çok şey yasattiki dövmeye bile kalktı o derece kadin benden nefret ediyordu sevmiyordu eşimle bosanalim diye herşeyi yaptı başaramadı 

Kızlara gelince onlar parayı sever cebinden para çıkarmazlar canm  bana verms olsalar misal diyirm annesine harcarim cebime atmam ama öyle bsey yapmazlar yada diyorm hepimiz para koyalım bakıcı tutalım eşim ve ben kabuluz ama onlar etmez dedi ee ne yapcaz biz böyle bizmde küçük çocuklarimiz var bunlar hc mi yaslanmayack sanki neymiş özgürlükleri kısıtlanır ananiz bu kadın sizin ağzımı acacm ama susmayacam kadın şuan hastanede yatiyormus

Şaka gibi ya bir insan nasil oğlunun yuvasını dagitirmaya kalkar. Şimdi çocukları yüzüne bakmıyor ne acı ki zulm ettiğin gelinin sana kapısını açıyor. Evet anneleri insan annesine bakar ya evi varmış ne var yani sırayla baksalar kizlarida anneleri gibi merhamet ve vicdandan uzakmis canim sen ne dersen de bakmazlar. 

Evet malesf bunlar böyleler Allah'ıma şükür ediyorum iyi ki eşim onlara hic çekmemiş  hep dua ediyorum eşim hep böyle iyi olsun ama kızları analarına çekmiş artık bunları nasıl yetiştirmişse bilmiyorum çok nankörler ben daha bundan önce birkaç ay önce konuşmadığım halde gene kaynana hastanedeydi bir hafta yattı ben kayınbaba ile de konuşmuyordum ama yemeğinden çayından tut suyuna kadar verdim ama yine nankör oldum vallahi ne yapacağım bilmiyorum Allah yardımcım olsun

Amin canim, gerçekten çok zor. Şuan kayinpederin bunu görmesi gerekiyor Allah bak onlara zor zamanda kim yanlarida onu gösteriyor. 

Onlar bunu anlamazlar yemek olsun bakıcı olsun onlar için 

+1 oy
önce (2,743 puan) tarafından

Bu konuda ben yapmazdım, ama bu kişisel bir tercih. Herkes ektiğini biçer ne yazık ki. İyiyken kimin yanındaysa, kötüyken de o bakacak bana göre

Üçü bir brinden kötü bak 3 ay önce doğum yaptım ailem uzakda kaynana sağlamdı kızları beni sevmez zaten onlar bebek görmeye gelmedi kaynana geldi 5 dk geldi bebeğin ismini duydu kayınbabanın adını vermedim diye surat yaptı gtti sen düşün artk taburcu yeni olmusum komşularim yemek getrdi diğer komşum geldi evimi temzledi etti eşim ayak islerime kosturdu iyiki diyirm herkese iyi olmusmki eşimin ailesi hariç kapımı çalan komşularim oldu 

Benimde öyle şimdi, 1 haftadır belim rahatsız ayağa kalkamadım. Kadın 1 tas çorba getirmedi, görümcem bir mesaj atmadı. Şimdi ben onlara yapar mıyım asla. Ben bu konularda merhametsizim ne yazık ki. 

Çok geçmiş olsun canım  ya vermez bunlar o kadarı vicdansızlar işlerine gelince eşit görüyoruz diyorlar halbuki yalan ailemiz uzak siz bize yakınsınız ne var yani bir tas su bir tas çorba verseniz

Olur mu verirlerse ölürler. Sonrada yaşlanınca gelin bize baksın. 

Aynen asla bak sen belin den rahatszdin gelmedi ben ayağımı kırdım doğuma 1 buçuk ay kaldı iyi degldm gelip bakmadi gelemem o gelsn bana baksın dedi nefret ediyorm ondan hemde çok kendileri de gelin oldu soncda bizi anlamaları lazım ama malesf yok

+1 oy
önce (97 puan) tarafından

Benimde kaynanam çok çektirdi bana şimdi genç hastalığı vs yok ama geçenlerde eşim böyle bir soru sordu hani annem hastalansa yatalak falan olsa ve bakacak kimse olmazsa sen bakar mısın diye 

Ben açıkçası bakarım dedim çünkü bir kere vicdanım el vermez. O yaptıklarıyla zaten bu dünyada çekiyor ve öbür dünyada da çekecek birde ben o günaha girmek istemem. Önce Allah rızası için sonra eşimin hatrina bakarım. Yaptıklarını bir kenara bırakırım onun hesabını mahşere bıraktım. 

Birde bunun sevabı çok bizde yaşlanicaz belki bizde gelinimize haksızlık edicez bunu bilemeyiz herşey insanlar için yarın ne olacağımızı bilemeyiz. Karşımıza çıkar eğer düşen birine bakmayıp sırtımızı dönersek.. Ben fikrimi söyledim gerisi size kalmış tabi Allah yardımcınız olsun 

Ne güzel demişsin kardeşim vicdanımız el vermiyor işte o orda kötü durumdayken insan rahat edemiyor  o yaptığı kötülükleri bi kenara birakcam artk sirayla anca bakabilrm onlarda bakacak öyle ben gezeyim tozayim moduna girdirmeyecem onları bende Allah rızası icn yapacam hem eşimde üzülsün istemyrm hayrlısi artk çok saol ❤️

önce (97 puan) tarafından

Çok zorlancaksin belki pişman bile olabilirsin ama her zaman Allah rızası için baktığını unutma Allah'ım güç verir elbet. Senin yaptığın şey elbet birgün önüne gelir ve gün gelir iyiki yaşlı bakıma muhtac birine baktım da bu güzel şey önüme geldi diceksin o yüzden isyan edip pişman olma. Tekrardan Allah yardımcın olsun ve Rabbim hayrını şimdiden kabul etsin 

+1 oy
önce (678 puan) tarafından

Annem kendi annesine baktı evleri yakındı sürekli gidip baktı. Banyosu kişisel bakımı yemesi içmesi indir kaldır yıllarca baktı annem kendi erkenden çöktü. Diğer kardeşler annemin üstüne yıktı hiçbiri yanaşmadı ama cenazede ağlamalı bayılmalı güzel şov yaptılar. Üstüne anneannem huysuzdu memnun olmazdı hastaya bakmak çok zor. Tek başına daha zor.Hastane işleri eczane işleri hep olacak.

Eşin tatlı dille söylüyor ama işin çoğu sana kalacak. Eve alınca bu sefer eşin hep bak isteyecek. Bilmiyorum zor yani. Bi anneye en iyi kendi kızı bakar bunu kaynanama da söyledim. Ben bakamazdım çok da sevmiyorum kaynanamı çenesi çok. Allah bana muhtaç etmesin 

Aboww tek kişi epey zor bı süreç ben kaldıramam yaa kendimi yipratamam o kadar herkes üstüne düşeni yapmak zorunda öyle o bakar nede olsa olmaz  aynn zmn geçtikçe üstüme kalır eşimde sen yapyorsun bana gerek yok der belki o zmndankein tartisrz ben kolay kolay kimsenin sorumluluğunu alan biri degl evlatlarik hariç hayrlısi artık 

+1 oy
önce (1,505 puan) tarafından

Esin ne güzel seni hiç uzmemis hep yanında olmuş onun hatri için bakarsn. Ama bana olsa aynısı eşimin hatri için bile bakmazdm çünkü heo beni degl annesini savunur. 

İşte kayananalar hep canimiİ acitmslar niye bu kadar kötü olmak zorundalar bilmyrm anlam veremiyorum eşim yanmda oldu hep onlara lafini esrgemedi ama böyle insan elden ayaktan düşünce işte muhtaç kalıyorlar hayrlı artı 

+1 oy
önce (1,610 puan) tarafından

Yani ben evime almam evini yakınıma taşır arada gider gelirim eğer aramiz çok kötüyse hiç onu da yapmam esin çok istiyorsa gitsin evinde kalsın baksın annesine. Kendi annen olsa gibi saçma sapan yorum yapan insanları da hiç anlamıyorum kendi annem beni kaç ay karnında taşımış hasta olmuşum sabaha kadar başımda beklemiş yedirmis icirmis kaynanami nasil annemle bir tutabilirim. Çok güzel bakimevleri var 24 saat kameradan izleyebiliyorsun çocuklar birlik olsun karı koca orada kalsınlar mis gibi doktoru hemşiresi tertemiz yemeği siz de 2 3 günde bir ziyarete gidin en temizi 

Yani sırayla anca bı ömür demek çok zor yaa yapamam o kadar guvenmiyorm kendime

Sırayla bakalım derler zamanında almazlar yaşlılar huysuzluk yapıp ben oraya gitmek istemiyorum burada kalmak istiyorum diyebiliyorlar yine size kalabilir sağlıklı bir insanla bile aynı evde yaşamak zorken felçli bir insan gelen giden olacak görmeye sizin kendi misafiriniz olacak asla büyümeyen bir bebek. Eğer evine bir kere alırsan önünü kesemezsin en iyisi yakınlarda tek oda da olsa bir ev tutmak. Onların evini satıp böyle bir ev alın 

Kendisi zaten kapı komşum yani kendi evi var kendisine ait benim evimde bana ait  onun balkonu benim benim bahçeme bakıyor zaten hani dediğin gibi  evinde bakarım ondan sonra da gelirler annelerini alırlar götürürler çünkü onların arabaları var altında bizim yok ondan sonra geri getirirler bir ay ben bakarım Bir ay öbürü öbür ayda öbüru bakar bunu baştan söyleyeceğim tutturupp da İlla gelin bana baksın demeyeceksin diyeceğim bakamam ben kusura bakma o kadar fazla derim  ona gelen ona gitsin ben devamlı o gelen misafirlerin hizmetlerini hiç göremem cnku onalrda kaynana gbi başımı sisirirler adam gbi gelip gtseler neyse yani benimde burda  komşularım var eşimin  arkadaşlarının hanımları geliyor oturuyoruz ediyoruz eşimle çocuklarımla bazen dışarı çıkıyoruz geziyoruz ediyoruz ne oldu mu hiç çıkamayacağız Temelli kalırsa 

Yani herkesin kendi ailesi ama ben olsam ben bakarım da demem eşime zaten karşı evde kalıyor istersen onun evinde bakar edersin beni karıştırma derim. Hiç öyle bir muhabbete girmem ama yemek yaparken fazla yapıp gönderirim en fazla öyle temizliğini yapayım banyosunu yaptırayım demem kızları haftada bir gelsin temizlesin gitsin oglu da artık nasıl bakmak isterse. Ama şunu yaparım dersen hep bir fazlası istenir 

Yani dediğinde çok mantıklı bu da olabilir yani bir zahmet onlar da yapsınlar görevlerini her şeyi benden beklemesinler sonuçta bana el kızısın demeyi biliyorlardı

+1 oy
önce (4,431 puan) tarafından

Kizlari varken bana dusmez bakmak. Madem bakamiyolar bakici tutacaklar veya bakim evine verecekler. Esin bakmayacak sonucta sen bakacaksin. Gaza gelip iyilik ediyim diye alirsin sonra pismanda olabilirsin. Bence iyi dusunulmesi ve karar verilmesi gereken bi durum.

O kadar haklisn ki ben ilgiyi evlatlarima azaltamam onlar alışmış onlarla oynamama dışarı çıkarıp gezdiriyorum onları okul çıkışı onları bir yerlere götürüyorum yüzleri gülüyor işte bu kadın başıma gelirse bunların hiçbirini yapamam anca direkt eve gelirim okuldan aldıktan sonra bu çocuğun dersi var anasınıfında ders görüyorlar sonuçta onu bunu öğreniyorlar ya bunlar çok vicdansız aklım almıyor hala nasıl  evlat bunlar hadi bana güvenerek nasıl bırakıyorsunuz siz bana o kadar eziyet ettiniz bu benim anama çektirir bile demiyorlar ki yapmam da Allah'tan korkarım olursa sırasıyla başka türlü bakamam ama düşüncelerin için çok sağ ol 🙏❤️

Bak yine vicdanlisin ne guzel. Sirayla diyosun ama araniz limoni. Sirasi geldiginde isim var suyum var diyip almicaklar ya da bi kavga daha cikarip sana yikacaklar. Bence hic o topa girme. Nerden biliyosun dersen akrabamiz vardi, hemde hepsi ayni yerde oturuyodu da bi geline yiktilar. Burnunun dibindeki cocuklari hic alipta bakmadi babalarini. Gidip geldiler bi de ustune kadin eve ekmek almiyo yok oyle yok boyle dediler. Yiyip icip gittiler evlerine. Bu sebeple hic siraya da girme. 

Hadi ya o kadar kötü he kadının başına kaldı yoo ben asla evine sokmam onları ki hayatta şuan kaynanayi getirdiler mangal keyfi yapıyorlar bu nasl bsey ya anlam veremedim şuan kapıda keyif yapıyorlar kayınbaba nasl kabul etti anlamıyorum hem analarının istemyrlar hemde şuan keyifteler eşimle konuscam valla

Bencede konus etraflica.

Aynen beni  ***** yerine koyamazlar onlara rahatlık yok herkes yapsın gorevini

+1 oy
önce (73 puan) tarafından

Ben olsam bana yaptigi tum kotulukleri Allaha havale edip kaynanama bakardim.Onun icin deyil Allah rizasi Allah korkusu icin.Yarin bende kimese muhtac ola bilirim.Kizlarinda Allah korkusu yokki bakmiyorlar.Vaktinde babaanneme kaynanasi cok zulum etmis yiyecek ekmekde vermemis.Amma hastalandikda babaannem getirdi onu severek bakti ona herseyini yapti.

Allah razı olsun babaanne sen ne güzel yapmış vallahi bende inşallah yapablrim ya ama sırayla onlarda bakacak öyle gezip tozamayacklar öyle bsey yok anaları soncda benim küçük çocuklarim var onlarida mahrum edemem ilgilenmem lazm onlarlada sadece kaynana olmaz o hiç bseyi haketmiyor ama Allah rızası icn 

önce (73 puan) tarafından

Evet tabiki cocuklarinizda ayni zamanda iyi sekilde bakmalisiniz.Cok zor isiniz Allah kolaylik versin.Esiniz kardesleriyle konussun sirayala baka bilirsiniz

Aynen çünkü kaynanam 3 evladımı da hiç istemedi boş yere çocuk yapıp durdun dedi onun bu lafları zaten hep aklımda sirf bana bakmamak için dedi öyle bir insan ki hani ben diyorum bunu yapacak mezarı da yok burada çekecek öbür dünyada da çekecek o kadar kötü bir insan ama dediğim gibi kızları da bakacak o sorumlulugu da ben tek başıma alamayacağım herkes sırayla bir ay bakar eşim kardeşleriyle konuşmuyor ama annesi için mecburen konuşacak bir yol buluncak

+1 oy
önce (135,455 puan) tarafından

isin dini boyutu farkli ama felc diyosun felclu birine bakmak her babayigidin harci degildir bak iyi dusun cok cok zor bunun bezlenmesi var alt degisimi yemegi giyimi banyosu en zoru tuvalet isi 

İşte hepsini düşünüyorum tek yapamam ben bunlar tuvalete tek götürmem zaten çok zor benm icn Allah yardmcn olsun yaa halledecem en kısa sürede bu durumu

+1 oy
önce (373 puan) tarafından

Hayat işte. Ne desek boş. Bir şeyler yaşıyoruz, yaşatıyorlar, istiyoruz, istemiyoruz. Ama bir kenardan da kadın anlattığın durumdaysa ne yapacak o zaman?İlla ki bir şeyler yapılacak. İçinden gelmiyorsa da zaten bakman zor olur. Pişman olduğunu söylese özür dilese. Güzel davransa iyi olurdu. Valla zor karar

İşte Kendi işini göremiyor artk  muhtaç durumda ama kızlarıninds elnden gelenini yapması lazmben tek başıma yapamam evde 3 çocuğum daha var tek başına ustesinden gelemem bazı şeylerini kendi halledebilse neyse hayrlısi artk

+1 oy
önce (1,388 puan) tarafından

kizlari bakmiyorsa sen nedwn bakcakmissin ki boşver bu zamana kadar kimi beslediyse el üstünde tuttuysa onlar baksin

Ben bunu eşime dedim annem kimin üstünde tuttuğunuz ve kime baktıysa bize hep dışladılar değil mi dedim hasta olunca da gelin var gelin bakar daha düne kadar beni kendi evimden kovmaya çalışıyordunuz

önce (1,388 puan) tarafından

eşininde kabul etmemesi lazim inşalllah laftan anlar enayi yerine koymaz seni 

Eşim zaten her şeyin farkında neyin ne olduğunu kimin ne olduğunu çok iyi biliyor ama sadece işte diğerleri bakmazsa mecburen ben bakmak zorundayım dedi annedir sonuçta kendisini sevmiyorum ama el mahkum olursa yapacak bir şeyim yok dedi vallahi ben de dedim ki öyle bir şey de dedim evinde durur dedim zaten ona dedim evinden çıkmaz dedim öyle bir tip var anan da dedim yemeği fazla yaparım sen götürürsün arada kontrol ederim sonuçta baban da abin de evdeler dedim gerisi ile onunla ilgilensin dedim çünkü ben banyosunu yaptıramam ağır çünkü ben onu nasıl kaldırayım da yaptırayım kızları da bir zahmet gelsin hafta sonları banyolarını yaptırsınlar onlar maşallah zaten zımba gibiler

+1 oy
önce (252 puan) tarafından

İşte böyle yapanlar hep muhtaç oluyolar zulüm yaptığı geline ama yine vicdanım el vermezdi bakardım kesin ben 

Benim de vicdanım el vermiyor o da niye benim de annem var sonuçta ama bu kadın gerçekten çok kötü bir kadın her türlü beni zora sokmayı başarmaya çalışıyordu ama çok şükür yapamadı benden nefret ediyor zaten bunu bakışlarıyla da anlatabiliyor yani gayet kadın beni sevmiyor ha bakma gibi bir mecburiyetim yok hatta işimde de hiçbiri bakmazsa ben bakacağım dedi bakabiliyorsan bak dedim ben karışmıyorum dedim tek başına bakamayacak yani sonuçta işe gidiyor ama hepinzn yorumlarda da söylediği gbi evi var kapı komşum zaten evimde fazladan yemek yaparım onlara da götürurum öyle evin temizliğini falan eşimle yaparım ama fazla bsey yapamam yani gelen misafirin de evini temizlesin derim sonuçta hepsi akrabası yabancı değil gelenlerin hepsi görümceler illaki gelecekler temizleyip gitsin çünkü 3 tane evladım var bir tanesi daha bebek zaten bebeğin sorumluluğu zaten çok durmadan kucağımda zaten kucağa alıştı kaynana içinde yani çocuğumu köşe yapıp da ağlattıramam

Aynen düşündüğünüz gibi daha iyi olur 

İşte biz düşünüyoruz da bunlar düşünmüyor nasl olcak bilmyrm tek başıma sorumluluk alamayacam 

Bencede alma bide 3 çocuk yani zor her biri ayrı bir bakim ister onların hastalığı var rabbim yardımcın olsun canım 

+1 oy
önce (597 puan) tarafından

Size kalmış bir durum tabi ama yorumlarda biri evime koymam demiş çok haklı söylemiş. Hiçbir şey yapmamış olsa pürüpak biri bile olsa bir yaşlıyı kendi evine aldığın zaman tamamen üzerine kalıyor. Eğer eviniz kapı komşu ise gidip onun evinde bak. Yaşlı bakmak çok zor. Benim babaannem yıllardır amcamın evinde sırayla bakmak için evlere alalım dediler ama kafası karıştı başka eve gidince tanımadı gittiği evi yine amcamın evine götürdüler. Ama halamlar gidip amcamda kalıp bakıyorlar. Annem gidip yardımcı oluyor. Dönüşümlü birbirlerine yardımcı olarak bakıyorlar. Sizde kaynananın evinde bu şekilde bakabilirsiniz. 

Kızları calsmiyor ama durumları çok iyi bunların eşimde dedi bakıcı tutulur diye oralı olmadılar para felan veremezlermis 4 kardeşler kaynım bekar zaten anası yüzünden evlenemedi kaynanam gelin beğenmiyor onlarla oturacakmis gelin dediğin hizmetini gorecekmis bu yüzden hiç bi kız yanaşmadı kabul etmediler kim eder böyle biseyi bile bile kendini ateşe atar

Aaa oldu hem bakmicaklar hem durumları iyiyken para vermicekler ne güzel memleket ölünce de analarının neyi var neyi yoksa kendilerine alırlar kimseye vermezler çok tuhaf insanlar gerçekten Allah kolaylık versin sana canım.

Bacim benim bunlar hazırcı hazır yemek varsa konarlar hazırda Çay varsa konarlar hazırda bir şeyler olursa gene bunlar var başka türlü yoklar yani ellerini alıp da cebine atıp da bir şey getirmezler paraları değerliymiş onların çünkü böyle olunca da ben değişime dedim sen de o zmn elini cebine atmayacaksın sonuçta bu kadının kocası var hem emeklisi var hem çalışıyor yine de adamın parası var karısına yedirmiyor ve para getirmiyor paraları nereye veriyor bilmiyoruz bir zahmet karısına bakıcı tutsun o zaman eşim de verebilir parayı ama bir tek benim eşime daha iyi değil bu adamın 3 tane evladı var sorumluluğu var vallahi bilmiyorum Allah yardım etsin bana

Evet birtek eşinizin annesi değil sonuçta durumu da varsa tek başına eşinizin üstüne atmaları hoş değil onunda evi barkı karısı çocuğu var sonuçta. Üstüne düşen kadar yapsın. 3 çocuk 1 eş 4 kişiler eşinize düşen 4 te 1.

İşte gelde anlat anlamıyor bunlar malesf illa siz yastık altisiniz diyorlar arkadaş benm birikimim olamaz mı ya benm 3 küçük çocuğum var onlara gelecek hazırlıyoruz ama tabi sakladgimiz bsey yok varsada sizi ilgilendirmez evimin içi dedim bide öyle hakaret ettiler bende onlaraa ettm ama hâlâ gelin bakacak demeleri beni sinir ediyor bsey felan olsa gelin yaptı der bunlar uff valla Allah yardimcim olsun

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 217 göst.
22 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Fatma001 (72 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 368 göst.
24 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde tugce kilic (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 54 göst.
+1 oy
9 cevap 311 göst.
26 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,139 soru

12,375,419 cevap

42,791 kullanıcı

Kategoriler

...