+5 oy
344 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (1,145 puan) tarafından

image

naber kızlar 

nasılsınız 

sizlere sorum var kızlar 

küçükken içinizde kalan bir şey var mı 

benim oyuncağım hiç olmadı çamurdan oynardık anca 

mahallede bisiklet almışlardı bir kızın da vardı bende istedim sen kızsjn ne işin var dediler şimdi tepesinden inmiyorum 😄

23 Cevaplar

+8 oy
önce (1,037 puan) tarafından

Küçükken içtiğim su bile içimde kaldı boşversene 

önce (1,145 puan) tarafından

bundan sonra yapamadıkları yap benim gibi 

ne istesem onu yapıyorum tabi geç sma olsun 

Hevesim yok inan ki 

önce (635 puan) tarafından

Bu aileler neden böyle aynı şeyleri ve daha fazlasını yaşadım ama korkudan ağzımı açıp bir şey diyemedim

Ne diecen çocuksun ne diyebilirsin şimdi deyince kabul etmiyorlar

önce (635 puan) tarafından

Öyle desen kötü oluyorsun

-Reklam-
+4 oy
önce (429 puan) tarafından

Mutlu bır aile...gerisi boş gelirdi bana

mutlumuydun peki 🙂

Hayır ..

rabbim kendi çekirdek ailenle mutlu olmayı nasip etsin🙃

+1

Amın canım teşekkür ederim ❤️❤️

+3 oy
önce (380 puan) tarafından

Ay o çamurla oynamak çok güzeldi ama. Oturma odası yapardık. Koltuk masa. Mutfak yapardık. Tabak çanak. Valla bütün oyuncaklardan güzel bence

öylede bezen olmuyo🫠

+3 oy
önce (325 puan) tarafından

Annemin ilgisini hissetmeyi isterdim hep hastaydı ve çok işi vardi işi hiç bitmezdi 

ama evlat başka iş biterde...

önce (3,599 puan) tarafından

Ya bu yazdığın bana cok dokundu😔 eve gidiyorum ve işim hic bitmiyo çocuklarım ilerde böyle düşünür mü

önce (325 puan) tarafından

Bilmiyorum ben biraz geç doğmuşum annemin hasta ve yorgun dönemine denk geldi çocukluğum hep o ilgiyi sevgiyi aradım sözde çok sevildim ama hep yalnız bı çocuktum herkesin kendi dertleri vardı ilgilenecegi biraz büyüyünce de Allah rahmet eylesin annemin hastalıklarindan ötürü annemin annesi gibi oldum yani o sevgiyi ilgiyi az da olsa bilmek hissetmek isterdim bunlar için annemi suçlamıyorum çünkü nasıl bir hayat geçirdiğini biliyorum bilinçli yaptığı bir eksiklik değildi senin çocukların da seni anlar zamanla onlar için çalışıp fedakarlık yapiyosun elinden geldiği kadar günde 10 dakika bile olsa ilgilenmeni çokça sevmeni tavsiye ederim. Ben o yoksunluğu yaşadığım için kpss bile çalışmıyorum şu an akşama kadar kucagimda tutup oturmak oynamak istiyorum bazen evimi b.k goturuyo yeri geliyo özensiz yemekler oluyor ama oyun aktivite elimden ne geliyorsa yapıyorum.

bende yapıyorum canım hayatınız güzel geçsin

+3 oy
önce (36 puan) tarafından

Benim sahip olmak istediğim hiçbir şey yok her şeye sahiptim küçükken ama içime oturan şeyler var mesela ailem bizi dışarı yemeğe çıkarırdı o zamanlarda durumumuz iyi değildi onlar bakardı biz yerdik aç değiliz derlerdi kendileri iş yerinde simit ayran yerdi bizim doğum günü paramızı biriktirirlerdi kardeşimle hele hiç unutmam ben bir tane ayakkabı beğendim ama çok pahalıydı o zamanlar anneme trip atmıştım almıyor diye annem almıştı ama işte şimdi düşününce o ayakkabı için neler feda etti belkide çok içime oturur hala … 

Birde hamileydim o zamanlar kuzenlerim teyzem annem dışarı çıktık limonata içiyoruz küçük kuzenim 3 yaşındaydı içmeyecek biliyoruz çocuk  işte :) ablanla paylaş dediler yok dedi İllah benim de olacak kalktım aldım kuzenime limonata  teyze dedim çocuğu neden bu kadar zorluyorsun bırak içmesin önünde dursun geçmişte biz alamıyorduk gözümğz her yerde kalıyordu bir limonata parası mı esirgeyeceğiz diye eskilerden konuşa konuşa hepsini kendim de dahi ağlatmıştım 😂 

Şükür bugünümüze gerçekten ailemin durumu iyi bizim de eşimle iyi olacak inanıyorum 

inşallah dahs iyi olursunuz ama bizden kıstılar 2 kızdan abim hariç 

önce (36 puan) tarafından

Kız çocuğu ayrımı yapanlar anlam veremiyorum Allah a havale ediyorum . Kardeşimle odamızda vardı her doğum günümüzde kutlandı eşit bir şekilde her istediğimiz de alındı yokluğa rağmen annem babam Allah razı olsun onlardan şimdi elleri bol durumları iyi yine yapıyorlar kardeşim zaten kendi işini yapıyor onun ihtiyacı yok 

İçinde insanın kalır tahmin edebiliyorum ama sen çocuklarına hiç ayırmadan yapınca mutlu olursun ❤️

+3 oy
önce (3,258 puan) tarafından

Çok güzel bir çocukluğum vardı. Annem babam çok mutluydu. Mahallede ilk büyük bebek bana alındı . Bisikletim kendime ait değildi malum kız çocuğu ama kardeşimn dayımın oğlunun bisikletleei hep bendeydi.. tek kızdım annem babam giydirmeyi çok severdi. Tatilimiz pikniğimiz hiç eksik olmazdı.. takiiiii annem vefat edene kadar.rüya bitti uyandım🥺 . Sonra üvey ana sonra kıskanç huysuz bi koca erken yaşta ardı ardınada imtihanlar.. şükür yinede bu günümüze

önce (807 puan) tarafından

Çok üzüldüm canım kaç yasinda vefat etti annen

37 yaşında ydı .. ben 18 dim. 3 ay durdu babam sağolsun sadece sonra evlendi. Bide aşırı severdi annemi . Ondan hiç inanmam şimdiki erkeklerin sevgisine . Babam benim için hayal kırıklığıdır hayatımda 

hayatın bundan sonra daha iyi olsun 

İnşallah canım 

+3 oy
önce (5,193 puan) tarafından

Güzrl bi barbıe bebek ıstedım böyyle yanında ıkı üç kıyafet daha oluyor ya. Zaten baska oyubcak görmedmkı ısteyım. Bı kaç ay bekleyıp kötülerınden bı bebek almıstı annem neler dikmiştim neler onu alana kadar giydiririm dıye :) 

yine kötüde olsa almış cnm 

önce (5,193 puan) tarafından

Tabıı ki durumu ona yetiyordu ama çocuksun anlamıyorsun güzellerine heves edıyosun. 

+3 oy
önce (5,800 puan) tarafından

Sadece iki şey aklımda kaldı ;

Biri ateri tvye bağlananlardan kardeşimle hep babamın yolunu gozlerdık ama durum el vermedı malesef☹️

Diğeride halamın kızının kendisine ait odası vardı dolabı yatagı çok heveslenmıstım malesef oda olmadı hep çekyatta yattım 😶

Ama şükürler olsun çocukluğumu doyasıya yaşadım hep dışarda oynayarak geçti 😌

maşallah canım daha iyileri olsun 🙃

önce (5,800 puan) tarafından

*** canım Saolasın🥰

+3 oy
önce (15,846 puan) tarafından

Çocuk gibi çocuk olmak isterdim. Yaşıtlarım evde bebekleriyle oynarken ben anneme babama yardım etmek istemezdim. Köy hayatından dolayi hep tarım işleriyle uğraştık. Okullar açılınca elim yüzüm kapkara olduğu için hep utanırdım. Keşke daha rahat bir çocukluğum olsaydı diyorum. 

şimdi dahs iyisi olsun canım 🙃 

+3 oy
önce (1,092 puan) tarafından

Saçlarım 

Saçlarım 

Sağlık sorunu(işitme cihazı )sebebiyle hep saçlarımı kesmek zorunda kalırdım annem ablamınkini her sabah örerdı ben  hep kısa keserdim .

Annem ablamın kileri tararken benimkileri de tarasın isterdim. Hoş şindi belime kadar da uzun saçlarım ama önemi yok

ya ne tuhaf dimi baxı şeyler aklımızdan çıkmaz içimizde kalır

+3 oy
önce (5,452 puan) tarafından

İçimde hicbirsey buruk kalmadı çok şükür babam ne istersek yerine getirirdi  mutlu bir ailem vardı oyle bir ailede bile buyukmek yeterli geliyor

maşallah ne güzel

önce (5,452 puan) tarafından
+1

Çok şükür cnm

+3 oy
önce (14,892 puan) tarafından

Kimseyi ağlatmak istemiyorum 🤐

olsun anladık biraz 🥲

Ben ağlarım senin için 

+3 oy
önce (135,551 puan) tarafından

image

tam aynisi degil ama boyle kirmizi bi mont bide kirmizi kurdaleli babet herkesde vardi bende yoktu onu unutamiyom simdi kizimin her renk montu var ilerde keske benimde olsaydo demesin cocujlarim bence bizler bizim nesil annelilde cocuk bakmakda her konida daha bilincli

aynen ama bizleri beğenmiyolar dahada güzelleri olsun 😅🤗

+2 oy
önce (5,225 puan) tarafından

Okul okumamak 🥺 ve abimin düğününde gelinlik giymemek 😂 o zamanlar yaşıtlarımın abileri evlenince gelinlik giyerlerdi bende hep giymek isterdim ama abilerim evlenene kadar eşek kadar oldum 😂

kendi düğününde giydin ne güzel  😀😀 okumadın mı 

Aynen 😄

Yok maalesef okumadım 

geç değildir açıktan bitir

Zor artık ya. Ev çocuk sorumluluk derken ona ne zaman kalır nede kafama girer bu saatten sonra 

ne diyim öbür tarafta versinler hesabını 

+2 oy
önce (1,230 puan) tarafından

Lunaparka küçükken gitmek istemiştim çarpışan arabaları çok severdim babam götürmedi kaç defa dememize rağmen hep söz verip erteledi evlendikten sonra eşimle gittim ama o zevki vermiyo tabiki çocukken olan her şey daha güzel ben bunları küçükken yaşayamadım ama oğlumun yaşaması için elimden geleni yapmaya çalışacağım 

+1

güçlü anne 💪

bende öyleyim eşimde öyle maleswf görmeyenler gösteriyo 

Öyle ya babam cimriydi benim şuan hâlâ öyle o sebeple isteklerimizi yapmazdı bir çikolata istesek en ucuzu hangiyse onu alırdı 🙂

kız gene iyi alımıyomuş bizde abim geldiğinde zıtaporluk yapmaya giderdi 

bizim eve ozaman sucuk salam abur cubur girerdi oda saklanırdı ki o yesin haram zıkkım olsun 

+1

Herkesin bi acısı var geçmişte ya içimizde kalan çok şey var 

+2 oy
önce (5,504 puan) tarafından

Benim icimde birsey kalmadi ya ne yalan soyleyim tek annem babam ikiside calisiyordu torenlerde gelemediler uni mezuniyetim haric . Babaannemle daha cok vakit gecirirdim ondan yaslilarla aram iyi ya günlerin aranan yuzuydum :)

maşalllah canım 

+2 oy

Anne baba sevgisi mahalleden arkadaşımın babası renkli renkli şekerler alırdı kizlarina öyle ozenirdim yiyemedigimden değilde babasının ilgisine ozeniyodum galiba 

+2 oy
önce (749 puan) tarafından

Afiyet şifa olsun canım 

Hangisini sayayım 😢

sayma gı kşmsenin canını acıtmak istemem😀😀

önce (749 puan) tarafından
+1

Acımış zaten acıyacağı kadar aman 😂

+2 oy
önce (3,599 puan) tarafından

Hediye, oyuncak, yemek, içmekten ziyade annem ve babam mutlu olsun isterdim bizi mutlu büyütsünler, saçım okşansın, sarılayım...

ama olmuyo 

+2 oy
önce (5,329 puan) tarafından

Çocukken ışıklı ayakkabım olsun çok isterdim kuzenim vardı babası vefat etmişti herkes onlara a da Z ye ne bulsalar getirir verirlerdi benim babam cimri biriydi zaten bı tane oyuncak almazdı bize, o gün kuzenim ışıklı ayakkabılari ile koşuyordu bizde peşinden koşuyorduk... Ah ah çocukluk işte insanın içinde burukluk kalıyor 

demi sanki sana alanımayo malesef anne baba seçilmiyo

önce (5,329 puan) tarafından

Yinede elhamdülillah çok şükür bir annem babam var 🙂

İlgili sorular

+2 oy
11 cevap 288 göst.
+2 oy
15 cevap 366 göst.
+2 oy
6 cevap 307 göst.
+1 oy