0 oy
390 göst.
Diğer kategorisinde (2,829 puan) tarafından

Kız kardeşim 8 ay önce evlendi. Bizim buralarda evlenen çiftler aile büyüklerine el öpmeye giderler.ama kardeşim bana gelmedi. Bayramda gelip kendince ikisini de aradan çıkardı. Bayramında son günü akşam geldiler,bizde onlara gitmedik. Bayram bitiminde eşim iş başı yaptı, onun eşininde ailesi ilçede, tarlalar falan da orada. Enişte beyde tarlaları ektiği için devamlı git gel yapıyordu. Bugün gidelim, yarın gidelim asla denk gelmedi. Zaten kardeşim ölüyor olsam aramaz, aşırı soğuktur biliyorum huyunu. Bugün ikindin eşim ara müsaitlerse gidelim çay içmeye akşam dedi. Aradım, yemek hazırlıyorum falan diyince yarın müsaitseniz size çaya gelicez dedim. Ama kardeşim eşime sormam lazım dedi, sonra köyde  çağırıyorlar, haftaiçi de olabilir falan diye lafı çevirdi. Bende tamam görüşürüz dedim. Kocam da sordu ne oldu yarına haber etti mi diye. İnsanın eşine sorması bu kadar uzun sürer mi cidden. 

10 Cevaplar

+4 oy
(2,724 puan) tarafından

Bizde El öpmeye babasının evine gider abla ve ailere gidilmez abla abi yemeğe davet eder öyle gelir ve onlarda hediye alıp gelinin evine giderler sizde bu farklı heralde 

(2,829 puan) tarafından

Bizde saydığın bütün aile büyüklerine gidilir. Bayramda geldiklerinde de yemeğe kalın diye söyledim ama o zaman da kalmadilar

-Reklam-
+1 oy
(1,943 puan) tarafından

Ne düşündüğünü net olarak söylemen lazım. Sordum dönmedin ben farklı düşünmeye başladım diye belirtebilirsin. Net sorular sormadikca net cevap alamazsın. Bir durum varsa soyleyebilmeli çekinmeden o size, siz ona 

(2,829 puan) tarafından

Tekrar aramak istemiyorum ki. İnsan bu saate kadar abla yarın olmaz ama pazartesi buyurun demez mi

(1,943 puan) tarafından
+1

Mesaj at, sesin çıkmadı bir sorun mu var diye dürtükle. Sorun yoksa da merak ettirdin dersin

0 oy
(415 puan) tarafından

Sorması bahane bı sıkıntıları yoksa.   .... Herşey kardesinde bitiyor o aile bağlarını o kurucak daha yeni evli bide 

(2,829 puan) tarafından

Bilmiyorum ama artık arayıp gelicez size demem

(415 puan) tarafından

O davet etsin  İnan canın cigerinde olsa ağırlık koymak iyidir 

(2,829 puan) tarafından

Öyle canım, zaten çağırmaz artık, Ramazan'a kalır. Çağırırım, isterlerse gelirler 

0 oy
(874 puan) tarafından

Kardeşim de olsa kimsenin evine o beni davet etmeden size geleceğiz diye arayıp sormam benim kişisel fikrim.

Onun isteği değilde mecburi bir kabul ediş gibi oluyor bence icinden gelse o zaten çağırır diye düşünüyorum kim olursa olsun ben size geleceğim müsaitseniz asla demedim demem

(2,829 puan) tarafından

Bize çok önceden abla bize gelin demişti. Ama kızım hastalandı, üstüne ben hastalandım. Ailevi sorunlar oldu derken kaldı. Bugünde aramıştım ama pişman oldum

0 oy
(1,201 puan) tarafından

Kardeşine açık açık sorabilrsin bence belki bir problemi var eşiyle.bazen oluyor yeni evlilerde kavgalar senin ailen benim ailem muhabettleri .o kadar mı araniz yok kardeşinle abla olarak sen adım at o soğuksa bile canım .ben bazen durgun oldugumda ablam deşe deşe sorar bulur çıkarır bir sorunum varsa

(2,829 puan) tarafından

Ben kardeşimi tanıyorsam gelmemizi istese pazar ya da pazartesi gelin diye net gün söylerdi. Çünkü çok dominanttır ve ablamgil gelecek dese eşi asla gelmesinler dıyecek bir tip değil

(1,201 puan) tarafından

Hmm o zaman bilemedim canım yaa valla yinede açık açık sorarim ben olsam .hayırdır gelmemizi istemiyormusun derdim .cevabına göre mesafe koyardım 

(2,829 puan) tarafından

Zaten aradığım da eşi evdeydi o anda sormadı. Çevirir lafı, sonra kapattık 7 saat oldu arayalı, anlamadım

0 oy
(8,443 puan) tarafından

Kardeşin kaç yaşında peki merak ettim

(2,829 puan) tarafından

28 yaşinda canım

(8,443 puan) tarafından

Yani yaşı biraz kücükse maruz gör dicektim de. Ne biliyim ben olsam hemen ablama direk bir sorayım der eşime dönerdim ne biliyim ablamla bağım güçlüdür öyle soğuk değiliz

(2,829 puan) tarafından

Bende öyle beklemiştim, eşi evdeydi insan 10 dakikaya sorar döner. Kardeşimi tanıyırsam 4-5 gün sonra arayacak beni. Ama benim eşimde o zaman gitmek istemeyecek

0 oy
(1,708 puan) tarafından

Kardeşin sana soğuksa çok da üstüne gitme bence demekki yıldızınız çok barışık değil kendi arayıp çağırana kadar aramazdım ben 🙂

0 oy
(5,780 puan) tarafından

İyide sen aile büyüğü değilsin ki sana niye gelsin? Anne babaya gidilir. Onlar yeni evlenmiş çift olarak, sizin onları davet etmeniz yada yanlarına gitmeniz gerekiyordu. Eşime sorarım demiş bence bu çok güzel bir şey. Sonuçta o ev sadece onun değil. Geç dönmesinin sebebi belki müsait değiller ama bir şekilde ayarlamaya çalışıyorlardır 🙄

(2,829 puan) tarafından

Bizim burada gidilir diyorum farkında mısınız? Eşinin abilerine, ablasına gittiler

(5,780 puan) tarafından

E güzel kardeşim gelip buraya bize soracağına kardeşine sorsana neden gelmedin diye 

0 oy
(1,800 puan) tarafından

Kendi kardeşlerimi düşünüyorum ya da ablamı ben olsam ne eşine sorması iyice kocamkoylu oldun bir çay koyacaksın derim ama tabi bizim ilişkimiz farklıdır siz zaten soğuk olduğunu söylemişsiniz acaba bag kurmak gidip gelmek istemiyor olabilir mi diye düşündüm. Bazı insanlar evlendikten sonra kendi ailesiyle aralarına mesafe koyuyorlar. Siz de madem öyle çok ustelemeyin siz söylemişsiniz artık bir daha ne zaman uygun olurlarsa onlar davet eder siz de abla olarak görevinizi yaparsınız evdeki atmosfere göre sonraki görüşmeler olur ya da olmaz. 

(2,829 puan) tarafından

Eşi evdeydi neredeyse 24 saat olacak hâlâ haber edecek bize. Zaten artık haber etsede gitmem gerek yok

0 oy
(1,006 puan) tarafından

Bir çaya gelmenizi eşine soruyorsa çok tuhafmış kardeşiniz

(2,829 puan) tarafından

Bilmiyorum ki, aslında ben gelin akşama abla demesini beklemiştim. Ne olacak yaptığı yemeği yarına erteleyip bir makarna yapıp yiyebilirlerdi. İnsan eşine bir tatlı aldırırı çayın yanına koyar. Ona bile gerek yok bence ne bileyim

(1,006 puan) tarafından

Evet vakit yok diyelim bir kek çırpıp çerezle falanda servis edebilirdi sonuçta siz yabancı değilsiniz 

Dönüş yapmadıysa demekki gelmenizi istemiyor sizde lafı gelince söylersiniz yada annene falan söyle

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 328 göst.
4 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Sevgisiz_hayat_47 (1,044 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 246 göst.
18 Kasım 2023 Diğer kategorisinde 242819 (983 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 418 göst.
9 Şubat 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Sunflower (1,124 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 318 göst.
25 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

412,798 soru

12,428,122 cevap

45,564 kullanıcı