0 oy
957 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (18 puan) tarafından

2senelik evliyiz her evlilikte olduğu gibi bizimde kavgalarımız oldu daha ilk zamanlardan ben bebek istemiyorum demişti öğrenmeye çalışmıştım ama söylemedi. Dışarıda bebekler gördüğümde ben gülümsüyordum o boş bakıyordu bu durum canımı sıkıyordu ama ona aşıktım o yüzden ona saygı duymaya karar verdim. Artık ciddi düşünmeye başladığımızda söyledi annesi ona hamileyken çok riskli bir hamilelik geçirmiş 7aylık doğum olmuş ve annesi vefat etmiş.O zamandan sonra bir daha bebek konusu açmadım. Kardeşide yok tek çocuk evlendik bazen atışmalar bazen gülmek 2yılı devirdik. Ve ben de korunuyordum. Bu ayda ilacımı kullandım ama adetim gecikti evde test yaptım pozitif gösterdi hem heyecanlandım hem korktum kocama da söylemedim sabahına kan verdim kesinleşti ona söylemek istemedim korktum ama söyledim bana istemediğini söyle dedi ama ben istiyordum aldırmak istemiyorum bakışı yüzü herşeyi değişti yarın 1hafta olucak hala doğru düzgün kontrole gitmedim ilk kontrolüm onunla olsun istedim ama o hiç oralı değil. Sabah ben uyanmadan gidiyor bugün pazar iş yok ama erkenden çıkıyor akşam geç geliyor arıyorum bazen meşgüle atıyor bazen işim var diyor o kadar çok üzülüyorum ki annemlere söyleyemiyorum çünki hemen onun üstüne atılacaklar onu dışlayacaklar ama dışlanmasını istemiyorum. Bebeği aldırsam eski haline döner ama kıyamıyorum. Kuzenlerine söylemek istiyorum, babasına söylemek istiyorum ama çekiniyorum en yakın arkadaşım biliyor ona inat doğur diyor ama bunun inadı olur mu? Bebeğimin sevgisiz büyümesini istemiyorum. Aldırmaya da korkuyorum aldırmasam kocam böyle davranıyor ne yapayım bilmiyorum

44 Cevaplar

+17 oy
önce (320 puan) tarafından

Sana bu çocuğu verirken Allah eşinin bu durumunu bilmiyor muydu sanki? Aldırma lütfen.

Emin ol senin de, eşinin de şer gördüğü bu meselede çok büyük hayr olacak.

Tevekkül edip Rabbimin bir bildiği var diyeceksin.

Eşinin üzerine gitme, oldu ki yarın bir gün konusu açılır ona nazikçe “Bebeğimiz bizi duyuyor, şimdi sana yabancı ve korkutucu gelse de ileride onu çok seveceksin çünkü senin ve benim parçamız. Allah onu bize dünyadan koruyalım diye verdi. Annesiz büyümenin ne demek olduğunu en iyi sen biliyorsun, babasız, sevgisiz büyümeyi de o mu bilsin?” De.

Oldu bitti artık, bir yerden sonra mutlaka kabul edecektir.

Evlenirken çocuk mevzusunu da bilerek evlendi, eşiniz yetişkin bir birey. Ayrıca sizin çocuk sahibi olma hakkınızı bu şekil psikolojik bir durum yüzünden sabote edemez. Hakkı değil. Çocuk istemediğini söylemiş bile olsa bazı şeyler bizim elimizde olmaz.

Allah rahmet eylesin Doğumda annesi vefat etmiş, bir cana daha kıyamaması lazım.

Her şeyi zamana bırakın, benim eşim istemesine rağmen bir hukukum yok diyerek bebeklik döneminde çok yakın değildi. Ne zaman ki güldü etti, o zaman oğlum diye sevmeye başladı.

Yani demem o ki bu erkek milletinde isteyen bile bizim gibi benimseyemiyor hemen, sizin eşinizin bu tutumu çok doğal. 

önce (18 puan) tarafından
+1

Yani irelide onu sever bizden daha çok uzaklaşmaz 

önce (320 puan) tarafından
+1

İnşallah. Sen tevekkül edeceksin, Allah’a güvenecek ve dua edeceksin. 

-Reklam-
+7 oy
önce (3,302 puan) tarafından

Eşinin bi uzmandan destek alması lazım. Zor bir durum başka türlü çözüleceğini sanmıyorum 

Çocukken destek almış

+2 oy
önce (167 puan) tarafından

Bence aldırma yoluna girer her şey doğur belki içi ısınır sonuçta bir can alma derim nereye kadar böyle davranır düzelir bence seviyorsa seni 

Beni seviyor ama ya onu sevmezse? 

önce (167 puan) tarafından

Daha doğmamış bebek o yüzden aldırma elbet 9 bebek gülmeye başlar o evin içinde ses olur ısınır bence kabullenir onun sana surat yapması da bir yere kadar merak etme seviyor zaten diyorsun 

+1 oy
önce (501 puan) tarafından

Ya zor bir durum ama aldırma allah sana onu nasip etmiş eşin şuanda kabullenmez ama ileride kabullenir sabret 

Ya irelide hiç kabullenmezse? Daha acımasız birine dönüşürse

önce (501 puan) tarafından

Eder o bebeği görünce eder 

+1 oy
önce (894 puan) tarafından

Bi doğsun kokusunu içine çeksin fikri değişir. Aldırma bu b.oktan hayatta hediye onlar. 

İnşallah öyle olur doğana kadar bana hayatı zindan etmesin ama

0 oy
önce (3,084 puan) tarafından

Aldırma canım inanki bebek doğduğu zaman kocan böyle şeyler yaptığı için çok pişman olacak,bebek doğsun çok sevecek 

İnşallah inşallah sever

0 oy
önce (3,705 puan) tarafından

Sakın yavrunun canına kıyma her işte hayır vardır evlat sahibi olmak isteyen okadar çok insan varki eşinin yaşadığı olaydan dolayı psikolojisi bozuk bunuda sana yanlış bir şekilde yansıtıyor ikna edip destek almasını sağla sözünü dilediği saydığı arkadaş yada akrabası varsa onlarla bir araya gelip konuşun eşin bence seni seviyor senide kaybetmek istemiyor korkuyor bu şekilde davranıp annesinin başına geleni senin evladına yapmanı istiyor

Korkuyor diye yapıyor ama beni korumak istediğinde daha çok üzüyor. Babasına düşkün ona söylemek isterim ama çekiniyorum nedense

Çocukken destek almış 

Babasıyla konuş senin bir şey anlatığını demeden oğluyla konuşsun çok mutluyum dede oluyorum falan gibisinden eşinde zaten açılır anlatır babasına duygularını senin üzülmen bebeği de etkiler 

Nevri dönmez mi herkese söylemişsin gibisinden? 

önce (7,331 puan) tarafından

Kesinlikle 2 aile tarafının bilmesi gereken bir önemli durum. 

Önce doktora gidip bebeğinin durumu öğren sonra mecbur herkes bilecek ayıp bir şey değil ya bu tür sorunlar konuşarak hallolur başka türlü olmaz her doğum yapan ölseydi dünya insan kalmazdı eşinin de bunu bir şekilde algılaması lazım

0 oy
önce (1,021 puan) tarafından

Eşinizle ilk önce bi doktora görünün bebek var mı yok mu ona bakılsın böyle kendinizi boşa strese sokmaktan bir kurtulun bebek sağlıklı mı var mı gelişimi iyi mi bi öğrenir ona göre yol çizersiniz. Dokotrun ağzından riskli bir gebelik olmadığını herşeyin iyi gittiğini duyarsa tavrı değişebilir şu an anlamanız gereken kişi eşiniz eve sevincinizi yaşayamıyorsunuz kötü bir durum ama eşinizde sizi kaybetmekten korkuyor 

Nasıl yani? Ama test ve kan hamile olduğum belirledi? Test bazen doğru sonuç vermez ama kan testi en doğrusu değil mi? 

önce (3,318 puan) tarafından

Kalp atışı olmayabilir . Ama kanda çıkar. Arkadaş doğru demiş. Biraz zaman tanıyın sonra birlikte doktara gidin..

Elimde olsa hemen şuan giderim 

önce (1,021 puan) tarafından

Hemen şu an gitmeniz çok bişey değiştirmez gebeliğiniz 8 haftaya yaklaştığında gidin bi baktırın çocuk var mı kalp atışı var mı bi sorun var mı öğrenin ne yazık ki testler gebelik var desede gebeliğin çeşidi çok boş gebelik mol gebelik kimyasal gebelik gibi sağlıklı olmayan gebelikler de var şu an böyle şeyleri düşünmeniz için erken eşinize zaman tanıyın alın karşınıza daha ortada bişey yok böyle yapıp beni üzme deyin doktor bir risk görürse aldırmayı öyle düşünürüm deyin o da sizin ona saygı duyduğunuzu anladığınızı bilsin doktor risk yok derse zaten eşinizin böyle birşey için baskı yapacağını sanmam 

0 oy
önce (2,630 puan) tarafından

Çok zor bı durum kendi dünya ya gelirken annesini kaybetmiş tabikide bu onda bı travmadr belki de ondan sıcak bakmıyor doğuma falan ama belki de şuan yeni olduğu için kabullenmesi zor geliyordur onu da anlamak lazım zamanla olumlu düşünür umarım herşey gönlünce olur canım 

Umarım olur böyle davranması o kadar kırıyor ki

0 oy
önce (129 puan) tarafından

Canım sakın aldirayim deme ondan bir parça her ne kdr istemiyorum desede içinde illa bir sevgi vardır ya zamanla alışır 

İnşallah alışır bende hiç aldırmak istemiyorum sadece korkuyorum

0 oy
önce (861 puan) tarafından

Senle evlenmeden çocuk istemediğini konustumu onu merak ettim ama içi ısınır bence ama eşinin davranışı çocuk gibi ya insan sevdiğinden çocuk istemez mi niye evlenmiş ozaman 

Evet söylemişti ben ondan farklı olarak sokakta tanımadığım bir çocuk görsem hemen eririm ama o daha farklı istemiyor sanki bende ölücem öyle sanıyor

0 oy
önce (997 puan) tarafından

Aynı şey benim başıma geldi daha doğrusu ilk çocuğumuzun cinsiyetini öğrendiğimizde kız olduğu için istemediğini aldırmamı istediğini söyledi ama sonra kızım doğdu kızımın ağzının içine bakıyor kızımla beraber yatıyor kızım kızım diye etrafında fır dönüyor hatta kızımla beraber evcilik oynuyorlar kızım ağzına emzik veriyor bebeği oluyor kızımın😅 

Geçen hamileyken böyle yaptın dediğimde sus ben kızımın tırnağı için tüm dünyayı yakıp yıkarım birdaha sakın bana hatırlatma dedi

Yani demem o ki hamilelik doneminde anneler daha erken hissediyor çocuk duygusunu babalar doğduktan sonra

Yani kocamda bu davranışından pişman olur mu? 

önce (997 puan) tarafından

Hemde nasıl sen şuan çok duygusalsın ama o bebeği kucağına aldığı an göreceksin çok pişman olacak 

0 oy
önce (8,906 puan) tarafından

Doğurunca düzelir canım korkuyodu şimdino ondan öyle yapıyo az sabır hem günaha girersin bak kalbi atiyo o bebeğin

Daha kalp atışlarını duymadım ilk onunda duymasını istiyorum

Canım duyorsınız ama emin ol doğduktan sonra bütün acıları bitcek işinin  alışacak bebeğe 

İnşallah öyle olur

İsallah canın sen şuan sevin hem nereye kadar bebeğiniz olmuyacaktı elinde sonunda olacaktı bak okadar korunmaya rağmen olmuş demeki Allahın var dır bir bildiği aldırma sakın

0 oy
önce (337 puan) tarafından

Sonuçta esin bebeği değil 

Annesini kaybettiği için korkuyor muhtemelen senide kaybetmekten 

Bu süreç çok zor olucak ama bunun kader olduğunu anlatmaya çalış sağlıklı doğuranlari örnek ver 

Ve bir destek al ama sakin yavruya kıyma 

Emin ol sağlıklı doğunca oda çok sevecek

İnşallah sağlıkla doğar bende aldırmaya sıcak bakmıyorum sadece o baskı yapıyor haraketleriyle davranışlarıyla 

0 oy
önce (103 puan) tarafından

Eşimi kaybetme uğruna evladima kiymazdim bence onu kucağına aldiginda duygusu değişir bence 

İnşallah düzelir

önce (103 puan) tarafından

Allah herşeyi görüyor vermişse vardır bir bildiği 

0 oy
önce (2,722 puan) tarafından

Eşinin travmasi ola bilir ama bu resmen bencillik

Bi kadinin anne olma istegini elinden alamaz yada hamile kaldigin için seni cezalandirip gormezden gelemez 

O zaman baştan soyleseydi kesinlikle çocuk istemiyorum hamile kalirsanda aldirirsin deseydi

Belki sende evlenmezdin onunla

Yok eger bastan soylediyse sende buna ragmen evlendiysen kendine yazik etmissin

Bebegini sakin aldirma hele bi erkek için masum bi melege kiyma sakin yoksa gunahindan cikamazsin

önce (816 puan) tarafından

Söylemiş zaten başım en baştan. Hanımefendi bilerek evlenmiş. 

En başta söylemişti ona rağmen evlendim çünki ona aşıktım gençtim fazla takılmadım.Zaten ilk öğrendiğimde söylemeye korktum ama saklayamazdım 

Sende bile bile lades demişsin 

Zor bi sureç valla bi kadin için çok agir bebeginin istenmemesi ben şu an 3 ye hamileyim çocuk hassas noktam

Eşim en ufak bi şikayet imasinda bile bulunsa cinnet geçiriyorum kinleniyorum

Çunki bi kadin için hamileligini guzel gecirmek çok onemli her şey unutuliyor ama hamileyken bide lohusayken yasadiklsrini bir kadin asla unutamiyor

2 dogum yapmiş ve 3 cocuga hamile bi kadin olarak bunu soyluyorum

Umarim eşin kendine gelir ve biraz olsada senin için mutlu olmaya çabalar

Sende lutfen ***** aşik olma bebegi aldirirsam eski haline doner fln yazmissin ama bu bir hata gunah ve çok buyuk bir vicdan acabi bi erkegi mutlu etmek için omur boyu vicdan azabi çekmek çok fazla 

Aşkta yeri geliyor bitiyor onsuz yapamam dediklerimiz gidiyor ve biz buz gibi soguk oluyoruz duygular degise biliyor

Ama bi cana kiymak vicdan azabi çekmek bu bitmiyor ve bu dunyadada diger dunyadada cezasini cekiyorsun

Evet söyledim ama iş icraata gelse yapamam korkarım daha ben hamileliğimin başındayım eskiden olur olmadık ağlarım ama şimdi daha fazla ağlamak istiyorum böyle davranmasına üzülüyorum

Zor bi durum ama uzulme canim bebekte hissediyor her seyi 

Esin istemezse kendi bilir sen bebegini dogur esinide umursama her kes bu dunyada bi izi kalsin ister kanindan canindan bi evladi olsun ister bu senin en dogal hakkin

Oda gidip hamile kalamayan biriyle evlenseydi

Digelimki bunu aldirdin yarin bir gun tekrar hamile kalmayacaginin garantisi varmi?

Sen evlilik hayatin boyunca 20 kez hamile kalsan hepsini aldiracakmisin sanki buna ne vicdan ne vucut dayanir

En azindan bir tane cocugumuz olsun sonra spiral fln korunurum diye soyle ama annelik duygusunu bir kezde olsa tatmak istiyorum de

Sanki milyarlarca yildir bu insanoglu dogup olmuyormu ilk olen esinin annesi degil ilk hamile kalanda sen degilsin bu bizim fitratimizda var

Esinde vaktiyle bi annenin karninda olusmus sonucta

Böyle davranmasıyla beni de korkutuyor sanki bende ölücekmişim gibi. Keşke ailesiyle daha güzel anılar biriktirseydi ama burda benim suçum ne? Belki irelide sever pişman olur ama şuan hayatım "belki" lere bağlı

Canim sen korkma artik devir degisti gider sezeryan olursun ben 3 sezeryani olucam 3 ay sonra 

Esin travma yasamis diye kendini korkutma

Bide esinin lafina cok bakiyorsun bunu yapma

Anne olma kararini kendin tek basina ala bilirsin vucut senin bebek senin karninda

Esin ancak konusur durur bi halt yapamaz

Bide esinin karsisinda guclu dur inadina gul eglen konus seni depresyona sokmasina izin verme hakkinda hayirlisi olsun

Canım senin suçun açık açık ne istediğini söyleyen bir adamın isteğini kabul edip sonrasında buna isyan etmen

0 oy
önce (1,008 puan) tarafından

Seni kaybetmekten korkuyor sanırım, annesini hatırlıyor üzülüyor da. Ama inşallah sağlıklı bir hamilelik geçirirsin, bebeğinizi kucağına aldığında çok şey değişecek, inan. Hele o bebek biraz büyüsün, biraz kendini sevdirsin bak nasıl düşüyor çocuğuna. Senin pabucunu bile dama atar. Sevgisiz bir insan değil anladığım kadarıyla, sen içini ferah tut, eşine temkinli yaklaş, bol bol dua edip bebeğinle konuş. Ve evet eşinde hazır olmadan kimseye söyleme derim, bir de bu baskıyı taşımasın üstünde. Allah'ın izniyle unutacaksın bile bu günleri. Nereden biliyorum sence? 

Aynısı sizde mi yaşadınız yoksa? 

Ama sanki hiç bitmeyecek gibi

Bencillik yapıyormuşum gibi düşünüyorum çok kötü duygu sadece en yakın arkadaşım biliyor 

önce (1,008 puan) tarafından

Tam tersini yaşadım. Evlendikten bir ay sonra hamile kaldım ve hiç hazır değildim. Kaset test yaptım pozitif çıkınca 5 liralık testin neyine güvenicem diyip inkar ettim. Bir ay doktora gidemedim ben. Hiç yapacağım birşey değil, ama ya aldırmak istersem diye korktum. Yavaş yavaş kabullendim, doktora gittiğimde kızım 8 haftalıktı ve kalp atışını duydum 🥰 Her anne çocuğunu sever ama çevremde benim kadar düşkün olanı yok, öyle söyleyeyim. 

Ben ilk ağlamasını duyduğumda anne oldum. Eşim çok istiyordu, o hep istiyordu, ama onun baba olması yani kızına gerçekten bağlanması birkaç ayı aldı. Sizin de ne zaman bebeğiniz tepki verecek, eşiniz o zaman aşık olacak. Erkeklerin bağ kurması biraz daha zaman alıyor ama hiç merak etme. 

Bencillik değil bu yaptığın. Korunduğun halde hamile kalmışsın, eşin sana gönül koyamaz. Bebeğin de, henüz o kadar küçük ki, anlayamaz bile. 

0 oy
önce (29 puan) tarafından

O doğumda annesini kaybetti için aynı şeyi seninde yaşamandan korkuyor bence zamanla alışir bebeğin kalp atışları nı duyunca tekmelrini hisedince belki düzelir insan bilemez bunu onunla konus korkuyu yenmesi için yardımcı ol eşine hiç bişey olmack fln 

Alışmaya çalışmıyor ki 1haftadır benimle doğru düzgün diologu yok onun için 1haftadır ilk kontrole gitmedim onunla gitmek istiyorum onu rahatlatmak istiyorum ana böyle düşündüğümde beni de korkutuyor bu düşüncesi sanki bende ölücem 

Hiç konuşmayı denediniz mi eşinizle ben de annemi  kaybettim doğumdan sonra yani annem kanserdi 1 tane abim var abim olduktan sonra çocuk getirme demiş doktor oda beni getirdi dünyaya ama öldü sonradan bende hep derdim b3nim yüzumden oldü diye onu da anlamya calisin 

Annesini konuştuk. Evlenmemize az kalmıştı o zaman daha detaylı konuştu mezarını ziyarete gittik uzun uzun konuştu fazla ağlamaz kendisini dizginler o gün orda ağladı herşeyi konuştu. Bir bebek mezarıda vardı o da ablasınındı 4aylık anne karnında vefat etmiş. Sadece o gün konuştu ondan sonra fazla detaylı sormak onun canını acıtmak istemedim 

Annenize Allah rahmet eylesin 

Amin Allah razı olsun 

Hayır konuşmak şu şekilde evet şuan hamileyim bebeğimizi mı istemiyorsun yoks adogumda bana bişey olmasından mı korkuyorsun neyden korktuğunu anlamaya calış

İlk söylediğimde bana istemediğini söyle dedi ama ben istiyorum dedim birşey demedi kafasını salladı boşboş baktı çıktı durdurmak istedim arkasını dönüp bakmadı gece geç geldi inadına uyumadım saat 3oluyordu artık birşey konuşmadan uyudu ben konuşmak istedim uykum var dedi susturdu sabah uyandım yanımda yoktu kahvaltı yapmadan çıkmış işten aradım işim  fazla dedi geçiştirdi kaç gündür döngü olarak böyle devam ediyor artık sıkıldım. Bugün iş yok sabah 8de uyandım yanımda yoktu aradım ne günaydın dedi ne merhaba dışardayım diyip kapattı

0 oy

Eşinin durumunu biliyordun canım. Keza evlenmeden önce anlaşmışsınız.  Şuan yanlış yapıyorsun.  Onu istemediği bir hayata sürüklüyorsun. Aynısını sana yapsaydı??

Evet önceden biliyordum ve onun için anlayışlı oldum ben hep çok çocuğum olsun istemişimdir ama o bunu bilmiyor belli etmedim 2senedir korundum ama yine de birşekilde oldu. İstenmeyen bir bebek olmasını bende istemiyorum ama ona kıymak istemiyorum. Kocam da sağolsun 1haftadır diğer yüzünü bana göstermekten çekinmiyor başka zaman keyifsiz durmama dayanamıyordu şimdi ağlıyorum hiç umrunda değil uzak duruyor bende ne yapayım bilmiyorum 

Yani ne diyeyim ki güzel kardeşim. Hatayı en başından yapmışsın sen. Ya tutarsa diyip çocuk yapılmaz. Bunu bilir bunu söylerim. Babasız çocuk büyütmek zorunda da kalabilirsin bu işin sonunda. Sen diyeceksin ki bakar büyütürüm tamam ama o çocuk böyle bir hayat isteyecek mi?

Ben bebeğimin sevgisiz büyümesini istemem kim ister ki? 

0 oy
önce (13,858 puan) tarafından

Aldırmayı aklından geçirme canım. Erkekler biz gibi değil kucağına almadan o duyguyu anlamıyorlar eşinin çocuktan ziyade başka sebeplerden istememesi durumu var ilerde kabullenecektir gör bak hele bide karnında hareket ettiğini hissetsin o buzlar erir rabbim sizlere bebeğinize sağlık yuvaniza da huzur versin inşallah 

İlgili sorular

+2 oy
8 cevap 148 göst.
13 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Aysn adnr (58 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 143 göst.
+1 oy
8 cevap 231 göst.
7 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Rtyww (1,533 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 126 göst.

411,929 soru