0 oy
386 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (1,122 puan) tarafından

Erkek kardeşim 23 yaşında. ekim ayında bize geldi. "Aralıkta sınavım var. Burada gireceğim sınava. Bi de Memlekette iş bulamıyorum" vs diye gelebilir miyim dedi. Ben de gel kalabilirsin dedim ama bana ne kadar kalacağını söylemedi. Gelince kiraya faturalara vs destek olacağını söyledi. Ben de önemli değil dedim. Ancak hiç öyle olmadı. Çok problemli bir çocuk. Hiçbir şekilde yardımcı olmuyor. Kendi özel besleniyor. Mutfağa giriyor, 2 saat çıkmıyor. Tabağını çanağını bana bırakıp çıkıyor. Çocukları dahi emanet edemiyorum. Onları seviyor ama iyi bakamıyor. Ağzı da bozuk. Pek anlaşamıyoruz. Susmayı tercih ediyorum artık onun yanında. Bana mecburiyetten burada kaldığını çıkacağını söylemişti. Ama hiçbir şekilde bilgi vermiyor. Şimdi bir aydır bir işte çalışıyor. Ancak herhangi bir yardımı olmadı. Doğalgazını masraflarını biz ödüyoruz maddi durumumuz kötü olduğu halde. Ben yine de anne babamın hatırı için katlanabilirim ona ama asıl mesele şu ki eşim onun evde olmasından çok rahatsız. Bana diyor ki sor ona ne zaman gidecek. Ramazandan önce çıksın diyor. Ben nasıl söyleyeceğim şimdi? Ortalıkta ablam beni evden kovdu filan der. Ne yapacağım bilmiyorum. Aralarında kaldım. 

16 Cevaplar

+3 oy
önce (4,899 puan) tarafından

En İyi Cevap

Benim kardeşim 2 gün kaldı 3. Gün ev bakmaya başladı. Çocuk kaldığı o 2 gün marketi de gördü bir tek evi toplamadı 😂 abla ben siz varken rahat edemiyorum dedi gitti. Kardeşin aşırı rahatmış iyi kalıyor.

önce (1,122 puan) tarafından

Evet öyle maalesef. Gelmeden önce ne vaatlerde bulundu ama hiç öyle olmadı. Resmen kullanıyor beni 

önce (4,899 puan) tarafından

Direkt söyleyeceksin yüzüne yani ben söylüyordum eşyalarını topla diye. Sonuçta oraya gelirken yaparım ederim diyerek gelmiş

-Reklam-
+1 oy
önce (1,213 puan) tarafından

Kardesiniz size fatura ödeyeceğim deyip ödemiyorsa siz de bunu rahatlıkla hatirlatabilirsiniz eşiniz haklı öyle birini sırf kardeşiniz diye çekmek zorunda değil gitsin kendine başka yer bulsun

Teşekkür ederim yorum için 

+1 oy
önce (3,784 puan) tarafından

Eşin bakmakla yükümlü değil en başta kabul etmeseydin keşke kardeşinle konuş ağzını toplasın işten eve düzgünce gidip gelsin maddi katkıda bulunsun o zaman eşin ses etmez bence bu şekilde bende evimde ağzı bozuk çocuklara kötü örnek  bana bir katkısı olmayan kişiyi istemem 

Evet şimdi keşke baştan almasaydım onu diyorum ama geçti

+1 oy
önce (52,058 puan) tarafından

iki taraftanda birinin gelip evde birlikte yasamasina karsiyim masraf için değil ev ev ustune olmaz esin hakli

Görümcelerim de kaldı zamanında aylarca ama en azından işlere yardım ediyor, çocuklarla ilgileniyorlardı. Ben memnundum kalmalarından ama bu maddi manevi külfet oldu bana 

0 oy
önce (5,964 puan) tarafından

Ben kendi adıma söylüyorum ama bn kardeşimi evden göndermezdim . Eşinin ailesinden biri olsaydı acaba eşin evimden gidin der miydi bütün mesele bu..

önce (2,278 puan) tarafından

Bekliyim şurda 

Sorunlu biri olsa derdi aslında. Görümcelerim kayınım da kaldı ama hep destek oldular. Bu çocuk maddi manevi zarar 

0 oy
önce (8,922 puan) tarafından

Hic takmam  eşimi kardesimde istedigi kadar kalır biraz dağinik sanırim ama yok öyle şey git desem başina bışey gelse aklım kalir onda

önce (1,069 puan) tarafından

Aynı şeyi görümceniz için de söyler miydiniz 

Eyer evli değilse başı dardaysa olur ama görumcem o şansı kaybeti destek cıkan kardesım oldu bak şuan durumlarım kötü tek sayip cıkan yeğenlerine herşeyi alan kardeşim görümcem değil

Evet ben de ona ne kadar kızsam da ablalıktan dolayı koruma içgüdüsü var. 

Canım görümce bakmak zorunda değil bize ama hic olmadı yeğenlerim var arada değip yardım istediğimde yapsaydı ama yapmadı eşimin abisi bile bak  az da olsa bişeyler yaptı babam kardeşim daha cok destek cıktı onlar olmasa atlatamazdık biz

0 oy
önce (1,831 puan) tarafından

Kardeş sonuçta ve ömür boyu sizle yaşamıycak biraz daha tolerans tanıyabilir eşin mesela şöyle söyliyim benim kardeşim evlenmeden önce 2 veya 3 ay benim evimde kaldı ben ondan fatura parası mutfak para hiç bişi istemedim işe gidip geliyordu hatta hergün sorardım bugün akşama ne yemek yapıyim canının istedigi bişey varmı derdim sonuçta ömür boyu bizimle kalmayacak gönlünü kırmamak lazım ve çok dagınık birisi ona rağmen ses etmedim kardeşim bana babamın emaneti ve onu ben büyüttüm eşiminde eğer gözü daralıyorsa o evden kardeşimi değil eşimi gönderirdim çünkü kendi anası babası gelse aylarca kalsa ses etmez kul köle olur onlara oyüzden kardeşinin fırsatını verme derim 

önce (740 puan) tarafından

Ama elin adamı kocaman e.sek kadar adama bakmak zorunda da değil bence ya hem zorunluluk da yok araliktaymis sınav. Ekimde gelmiş adam da zorundalik olsa neyse orda iş bulup evlenene kadar orda mi kalacak bu adam :) 

Niye kaynana görümce kayın gelse eşi laf etmez daha çok kalsınlar der ama dimi :) ömür boyu kalacak değil ya nolmuş hadi 1 yıl kalsın yani bence kadın kendi kardeşinden kendiside rahatsız oluyor herkesin kardeş kavramı çok farklı 

Ben de istemedim, yemek de yapıp ayırıyorum ilk zamanlar sevdiği şeyleri hep yapmaya çalıştım. Bir gün yumurta haşladım ona, "berbat olmuş" deyip yüzünü astı. Kendimi kölesi gibi gördüm. İyilikten maraz doğuyormuş. Evin  küçüğü ya, dünya kendi etrafında dönüyor sanıyor. Herkes ona yardım etmeye mecbur. Ben de ona borçluyum. Neyse ben kendimi geçtim. Bi de eşimle de düzgün konuşmuyor. Eşim özellikle bundan rahatsız. Dayı gibi dolaşıyor etrafta 

Valla bişey diyim mi eşim de ben de başta sevindik geleceği için. Evlenene kadar da kalabilirdi bizde Ama böyle olacağını bilsem baştan müsait değiliz derdim. Ben tam anlatamadım derdimi. 

Ozaman haklısın güzelim bşey diyemem birazda karakterle alakalı bu eşine ve sana saygı göstermesi lazım benim kardeşimle eşim önceden arkadaşlardı o yüzden eşim kendisi çagırıyo gel bize diye sürekli beraber takılırlar ama sizin durum çok farklı ortada bir saygısızlık var ona bende izin vermezdim

Eşimin diğer kardeşlerimle arası iyidir. Bununla da problemi yoktu. Ta ki beraber uzun süre yaşayana kadar. Bu çocuk beni hamileyken kemerle döveceğini söyleyen saygısız edepsiz bir çocuk maalesef 

Ayy Allâh ıslah etsin bacım çok zor ya herşeyin hayırlısını versin

0 oy
önce (2,639 puan) tarafından

Eşin kendi kardeşi olsa gönderir miydi evden acaba birde böyle düşünmek lazım . Hiçte takma kardeşin sonuçta niye arada kötü olacaksın. Benimde kardeşim geldi bir ay kaldı eşimde bende tek bir şey için para harcatmadk ondan birşey beklemedik hatta onun sevdiği şeyleri her gün yaptım kardeşim sonuçta en degerlim niye göndermek isteyim ki 

0 oy
önce (1,000 puan) tarafından

Canım 2 3 ay kaldı diye doğalgaz su faturasına falan destek olması saçma içinden kopar market alışverişi çocuklara harçlık verir orası ayrı 

Aynı şekilde eşinin kardeşi olsaydı eşin böyle dert yanarmıydı abisinin evi der seni sustururdu 

Ben asla kardeşimi kendime yük olarak görmem başımın üstündede her zaman yeri vardır ablalık bunu gerektirir sonuç olarak

0 oy
önce (1,513 puan) tarafından

Kardeşin düşüncesizlik ediyo seni düşünmüyor Seni dusunmeyeni sen niye düşünüyorsun ayrıca 1 ay az bi süre değil eşin tabiki rahatsız olur kim olsa rahatsız olur karşına alıp diyeceksin olmuyo boyle esimle aramda sıkıntı oluyor diye izah edeceksin eşin erkek kardeşini veya kız kardeşini getirse sen eşinin ne yapmasını isterdin öyle de düşün 

0 oy
önce (740 puan) tarafından

Kocaman adamın ne işi var canım adam çok bile dayanmış. Bana aşırı saçma geldi. Benim kız kardeşim de 4 yıl kadar bizde kaldı. 2-3 sene ders çalıştı atandı. Ataninca da destek olmaya başladı. 1 yıl da öyle kaldı sonra başka şehire gitti ama bizim anne babamiz olmadığı için mecbur kaldı ama o hem erkek hem de sorumsuz biriymiş annen baban da hayatta bana aşırı saçma geldi 

0 oy
önce (2,735 puan) tarafından

Eşin hakli seninde kaynin gorumcen gelse ayni sekil rahatsiz olursun

Bide nasil kabul ettin anlamiyorum madem kabul ediyorsun bari bi sure ver ornegin 15 gun kal islerini hallet git enistende rahat edemiyor fln deseydin 

0 oy
önce (8,132 puan) tarafından

Hiç kimse için eşimle aramı huzurumu bozamam. İsterse bu kardeşim olsun. Kardeşin size destek olsa rahatsızlık vermese neyse de eşin son derece haklı bu durumda. 

0 oy
önce (1,168 puan) tarafından

Ben şahsen ayıp gkruyoumy adam çalışsın edinsin kazık kadar adam sırtından gecinsin annenle konuş diyeceğim ama her türlü seni haksız çıkaracaklar Allah yardımcın olsun 

0 oy
önce (1,508 puan) tarafından

Valla bu devirde oylesini kimse kabul etmez. Eşin haklı.

0 oy
önce (18,778 puan) tarafından

Aile evi ortaktır ablamın evi deme lüksü yok eşlerin de  rızası gerekir baştan tamam gel kal derken bile bunu demeniz lazımdı ki eşiniz çok haklı. Benim kayinvalidemler tedavi için arada geliyorlar ama başlangıcı belli geçici olduğu belli süresiz kalacağız deseler asla müsaade etmezdim 

Çok haklısınız dersimi aldım zaten. Süreli olsa nasıl olsa gidiyor dersin ama ne zaman çıkacağı belli değil 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 308 göst.
26 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zehraao (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 337 göst.
9 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde nurr001 (2,810 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 586 göst.
26 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Tugcee.r (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 965 göst.
15 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde ogretmenanne__123 (3 puan) tarafından soruldu

412,321 soru

12,412,019 cevap

44,890 kullanıcı

Kategoriler

...