+1 oy
225 göst.
Diğer kategorisinde (1,694 puan) tarafından

Ramazanda yaşına bir ay kalıyor oruç tutacak misiniz sütüm azalır mı acaba

20 Cevaplar

+3 oy
(273 puan) tarafından

Benimki de 10 aylık olacak zaten bebeğin büyük daha çok ek gıda alma zamanı seni çok a etkiler mi bilmiyorum denemen lazım elbette Ama zaten büyük bir bebek çok sütün azalacağını düşünmüyorum zaten biraz daha ek gıdaya yönlenmesi lazım

-Reklam-
+1 oy
(188 puan) tarafından

Benimkide 11 Mart'ta yaşına girecek ben önceden kızımla tutmamıştım tutmaz alır diye endişe edip ama oğlumla anestezi altına girip kontrole gideceğinde defalarca sabahtan akşama kadar aç kaldım O yemediği için hiç canım istemedi yani demek istediğim şey aç kalınca da Allah'a şükür süt azalmıyor Allah yardım ediyor hiçbir şey olmuyor bu yıl ben de hiçbirini kaçırmayı düşünmüyorum

(728 puan) tarafından

Benimkide 9 martta doğdu.  1 yaşında olcak allahin izniyle.  Ama ben nerdeyse 2 aylık hamileyim 

(188 puan) tarafından
+1

Hamileysen ben bilemedim ben olsam tutmam hamileyken çünkü hem çocuk emziriyorsun hem de hamilesin direncim çok düşebilir

+1 oy
(438 puan) tarafından

Ben tutmamistim malesef dene canim 

+1 oy
(2,153 puan) tarafından

Benimki 1 yaşından küçüktü tutabildim. Zaten ek gıda aliyor

+1 oy
(2,134 puan) tarafından

Senin bebeğin büyük canım ek gıda da alıyorfur

Benim bebeğim 3 aylık olacak ben tutacağım.

0 oy
(8,136 puan) tarafından

Benim kizim 7 aylik olucak. Tutucam inşallah 

0 oy
(17,492 puan) tarafından

Geçen sene 6 aylıktı oğlum hepsini tuttum. Bu sene de İnseAllah hepsini tutacam 

0 oy
(20,522 puan) tarafından

Benim azaldı. O yüzden tutmadım. 1 yaş yoktu tam. Yaklaşık 9 aylık falandı heralde

(20,522 puan) tarafından

Ek gıdayı iyi yiyosa çok sorun da olmayabilir

0 oy
(14,088 puan) tarafından

1 yaşından sonra artık ek gıda daha çok ana öğünü olacağından sorun olacağını düşünmüyorum. 

0 oy
(255 puan) tarafından

Geçen yıl tutmuştum 1 yaşında değildi tam bu sene daha rahat tutarım ek gıda aldıkları için bir sorun olmuyor 

0 oy
(682 puan) tarafından

Bebeğim üç aylık  tutacam etkilemez inşallah

0 oy
(3,237 puan) tarafından

Ek gıdada verirsiniz böylelikle problem olmaz bence 

0 oy
(10,506 puan) tarafından

Ek gıdaya başlamış ve yeterince büyük oruç tutabilirsin. 

Ben büyük oğluma Ramazan a 3 gün kala doğum yaptım o ramazanda hiç tutamadım kısın bebeğim 8 9 aylık olunca başladım oruca iftarla sahur arası bol su içersen sütünde çok etkilenmez

0 oy
(29 puan) tarafından

Bebeğim 8 aylık falandı tuttum hiç azalma olmadı gayet rahat geçti zaten ek gıda da alıyor rahat olur

0 oy
(750 puan) tarafından

Canim benim geçen sene ramazanda oğlum 5  6 aylık falandi ve tek anne sütü alıyordu. Bir ay boyunca tuttum ve hiçbir sıkıntı olmadı. Zaten iftarda erken oluyor sahurda güzelce yedikten sonra gayet yeterli oluyor. İftarla sahur arası bol suyunu da içersin sikinti olmaz bence.

0 oy
(3,957 puan) tarafından

Benim geçen sene 10 aylıktı oğlum tuttum orucumu sütüm azalmadı hiç

0 oy
(6,990 puan) tarafından

Oğlum 8. Ayına girmiş olacak Allah izin verirse tutacağım inşallah. Seninki baya büyük ek gıda da alıyordur.

0 oy
(8,141 puan) tarafından

İki buçuk aylıkken tutmuştum. Çok şükür hiçbir şey olmamıştı

0 oy
(3,607 puan) tarafından

Ben tutacağım mecbur. İlk hamileliğimden ve emzirmeden borcum var. Toplam 3 ramazan.  Kızım 7.5 aylık emziriyorum da ama tutacağım inşaAllah 

0 oy
(7,834 puan) tarafından

İlk kızım 4 ayllikken tuttum ama ikinci de  lohusalık zamanı a geldi gusül alınca da tutamadım . Çok tansiyon düşüklüğü yaşadım. Küçüğüm 1 Şubat'ta 1 yaşına girdi haftanın 3-4 günü pes peşe kaza tutuyorm  20 gün tamamlandı  çok şükür.  Ek gıdaya geçen annelerin tutması gerekli

İlgili sorular

+3 oy
20 cevap 423 göst.
0 oy
6 cevap 153 göst.
22 Ocak 2023 Diğer kategorisinde emyy (5,126 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 496 göst.
7 Şubat 2020 Diğer kategorisinde Nrtb (141 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 50 göst.
18 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Dlksngl (1,847 puan) tarafından soruldu

413,249 soru

12,442,034 cevap

46,025 kullanıcı

Kategoriler

...