+3 oy
796 göst.
Diğer kategorisinde (47 puan) tarafından

Memlekette kardeşimin düğünü var.aylardir hazırlanıyoruz.

Annemin memleketteki evi küçük 55 m2.bir odası klima ile ısınıyor.diger yerler buz oluyor kışın .eski bina zaten.yaz kış evi soğuk olur.bereketle gelsinler kalıcı misafirlerimiz arttı.yani planda olmayan kalması muhtemel olmayan insanlar kalacaklar.

Bende de dedim ki hem çocuk üşümesin ,hem anneme külfet olmayalım.haftalik evler oluyor ya (ama bu airbnb  diye bir site var.) ondan kiralayım.adamda beş kuruş para yok.butun elbiseler o şu bu ne varsa birikmisimden yaptım.bu arada dededen miras geldi birikmiste o yani kocamın beş Kr hakkı olmayan bir para.

Neyse ev bakiyorum.bir haftalığına 18 bin TL.neyse tamam dedim bir daha mı evlenecek kardeşim.

Ama bu evleri kişi sayisina göre para ödüyorsun aynı otel gibi.

Bu gün kocam aradı.gorumcem de düğüne gelecekti ama bize düğün günü gelirim ertesi sabah ta dönerim demişti.hatta o gece düğünden sonra dönerim demişti.simdi bizimle gelecekmiş.rahat rahat araba ile geleyim demiş. Sinir olduğum konu asla gelmesi değil ! 

Biz bir hafta önceden gidiyoruz çünkü aile arasında nikah olacak arkadan yemek olacak.kisi sayısı ile yer ayarlandı parası verildi.simdi ben nasıl görümceme sen geleme aile arasında diyeceğim ? Evde yanlız mi birakacagim bu ayıp değil mi ? 

İki evin parasını ben veriyorum kiralacancak evin.bu gün kocam aramış diyor ki böyle böyle ablamada gelecek e baktığın evler küçük ablam nerede yatacak ? Bende patladım ablanlik yer bakmadim dedim bağırarak kapattım telefonu.simdi kusuz kocamla.ablasinin da yatacağı bir ev kiralarsam extradan 6 bin TL daha ödemem lazım .onu da ben ödeyeceğim ! Saçmalık değil mi bu ? Ne işi var gorumcemin bir hafta önce taa 600 km ötedeki annemin aile evinde ? Şimdi küstük kocam düğüne gitmeyeceğim diyormuş.bende gelemezse gelemesin dedim.annem yapamayin düğün üstü ele güne karşı gelsin gorumcen ne yapalım çalıştığım eve rica ederim orada yatiririm diyor.sacmalik değil mi Allah aşkına?

21 Cevaplar

0 oy
(47 puan) tarafından

En İyi Cevap

Düğün aylardır zamanı belli .bende iki hafta önce aldım mirası.herkes giyeceğini hazırladı ben mirası bekledim.cunku kocam hep yok yok yol parası bile yok dedi.bir de otobüste rahat edemem diyip bana araba kiralatiyor.annem ele gune karşı sus diyor..elbiseleri aldım.evin eksiklerini aldım .kardeşime alinacaklari aldım .beyfendi arabasiz gidemezmis araba kiraladım.takiyi hallettim .herşeyi hallettim.son 7 bin TL ayırdım ki orada ele güne karşı kardeşimin düğünü bir kuafore gideyim birşey yapayım diye.dugun bu para adım başı lazım oluyor.evi ayarladım 18 bin bir hafta.bir kişi daha gelmesi demek ben 6 bin daha ödemem demek.ablam.gelsin diyor ama ben vereyim o zaman parasını demiyor.biz kuaföre gidince ablamda gelsin sizinle dicek ama parasını vereyim demicek.kardesimin kayınvalidesinin durumu yok .kuaförü kendimiz ayarladık erkek tarafı ödüyor dedik ele güne karşı. 

(430 puan) tarafından
+3

Sonuna kadar haklısın bacım, nerde beleş oraya yerleş hesabı. Kocan ablasını çok düşünüyorsa elini cebine atsın madem, sakın geri adım atma boşver 

(47 puan) tarafından

Heh ver o zaman parasını 

-Reklam-
+7 oy
(11,764 puan) tarafından

Ay eve o kadar para vereceğine kardeşine versen daha makbul değil mi yazık günah o paraya. Ayrıca ana evi bu ilk kalması gereken kişi kızı. Öbürleri de erkenden gelmesin düğüne gelip dönsünler madem yer yok 

(47 puan) tarafından

Canım gelecekler de amcamlar yengemler.nikaha gelmeyeceklerdi fakat nikah duyuldu.haliyle şimdi en yakinlar bir hafta önce nikaha gelecekler.iki amcam.iki yengem de bir hafta kalacakmış.yaslilar.gel.git yapamazlar.onlari nereye gondercez ? Ben kardeşime elimden geleni yaptım canim

(11,764 puan) tarafından
+3

Gönderme gelen kişi kalacak yerini de hazırlasın. Eve o kadar para vermek gözüne gelmiyorsa, görümceni de sorun etme madem. Anne evinde kalsaydın en azından yer yok diyebilirdin. Şimdi  hem kocanla aran bozuldu hem huzurun kaçtı. Görümcenin peşine takılmasını haklı bulmuyorum ama sadece eve verdiğin paraya acıdım fakirlik işte benim ki😄

(47 puan) tarafından

Canım nerde kalsınlar? Anne memeleketi ayrı baba memleketi ayrı.babamin tarafınin bir tane tanidigi yok orada nerede kalacaklar 70 yaşındaki insanlar.otelde mi kalacaklar?

(11,764 puan) tarafından
+2

O zaman siz tutun canım ev görümcenin gelmesi de gözüne batmasın. 

(47 puan) tarafından

Ben tutuyorum zten evi.baskasi değil ki .ben kendim veriyorum cebimden parasını.

(11,764 puan) tarafından
+6

Yukardaki yorumunu okudum da, ele güne karşı, ele güne karşı. Elalemi bu kadar takarsanız mutsuz olursunuz. Bir miras geçmiş eline ama kusura bakma Çar çur etmişsin ediyorsun da. Postlarına baktım kocan da dünya iyisi adam değil. Kadının parasına minnet duyuyorsa  ven o adamdan zaten hiçbir şey beklemem. Keşke parayı Çar çur edeceğine yatırım yapsaydn ilerde ne olacağımız hiçbir zaman belli değil

(47 puan) tarafından

Canım ben ayrıldım anne evine de gittim ama annem çocuk var ele gün var diyip zorla baristirdi

(11,764 puan) tarafından

Tamam bak kendin diyorsun o parayı kendin için köşeye atsaydın yine ayrılmayacağın ne malum. Benim kızdığım bu kadar gereksiz masraf yapman. Yoksa görümce konusunda haklısın

(47 puan) tarafından

Ya bacım 25 bin bir para milyonlar değil bu miras

(10,747 puan) tarafından

Miras kalmamş olsaydı ne yapacaktın nerde kalacaktın

(11,764 puan) tarafından

25in 18 ini eve verecektin. Kardeşine yardım yaptığını da söylüyorsun. Altın aldığını da söylüyorsun üstüne üstlük 6 bin paranın arttığını da söylüyorsun hey maşallah ne bereketli 25 nin miş. Arkadaşın dediği gibi miras kalmasaydı napacaktın annenin evinde kalacaktın 

(4,160 puan) tarafından
+1

@BARBIE değil de harbie misin kiz her cümlene katılıyorm 25 bine ederi kadar ceyrek yapar kenara atar gider anamın evinde bi köşeye sıvışırım zaten gelmiyorum ev tutacam dediği icin fazladan başkalarını sayıyolar yoksa baştan ben kalacam anamda deseydi ona göre ayarlanirdi

(11,764 puan) tarafından

Bende onu anlatmaya çalışıyorum işte. Ben söyleyince Kötü oluyorum sonra. Miras kalmasaydı ev tutma gibi bir lüksü mü vardı. 

(4,160 puan) tarafından

Sende zengin olma ışığı varda para yanlış ellerde😁

(11,764 puan) tarafından

Hahaha evet para yanlış ellerde 🤣 25 binin kıymetini bilmeyip küçümsersen milyonlara sahip olamazsın zaten.  

(4,160 puan) tarafından

Bikere oluyo diye diye gidiyo milyonlar, hersey geçer altın kalır, küçükte olsa bi güvence amaan valla görüş farklılığı işte giden 25 bn derdimiz görümcek 😁

(47 puan) tarafından

18 bin ev. Çocukla benim elbise ayakkabı dahil 3  bin tuttu. Eğer tarih erkenden belli ise garanta da arabayı o kadar ucuza kiraliyorsunuz ki önceden ayirtirsaniz araştırın. Altın da evdeki altın ne altın alması ? 

(47 puan) tarafından

Ya arkadaşım ben mirası nasıl degerlendireyim diye sormadım.bu benim hakkım istersem bağışlarim istersem ateşte yakarım istersem yerim

(11,764 puan) tarafından
+1

Tamam bişey demedik  ele güne rezil olmayında. 😉

+2 oy
(1,916 puan) tarafından

Ayy daha neler yaa, gelinin annesinin evine 1 hafta önceden gitmek ne demek, düşüncesizliğin daniskası,kocada iyi yere dükkan açmış valla, ablasına ne işin var demiyor, sana yükleniyor 😒

(47 puan) tarafından

Canım bir de ev direk annemin de değil.anane evi

+1 oy
(4,745 puan) tarafından

Ev tutmakla iyi yapmişsinda, eşin çok rahat biri elini neden cebine atmıyor ki, onu geçtim görûmcen gelmek istiyorsa o da parasını versin sen ödemek zorunda değilsin. Valla haklısın küserse küssun

(47 puan) tarafından

Heh o zaman parasını verecek herşeyi benden beklemeyecek.

(4,745 puan) tarafından

Sen dururken verirler mi. Hiç sevmem bedavaci insanı hele ki senin kardeşin evleniyor 1 hafta öncesinden gitmeyide anlamıyorum. Ver parasını git. 

(47 puan) tarafından

Ben mecburum gideyim.nikah var.arkadan yemek var ablayim.nikah sahidiyim damadın.

(4,745 puan) tarafından

Senin icin demedim kuzum görümce için dedim sen tabi ki mecbursun.  Kendimi senin yerine koyuyorum deli olurdum 

(47 puan) tarafından

Yok yani.bir de nikahtan sonra yemek ayarlanmış.bizim geleceğimi çok önceden belli olduğu için bizim ismimiz yazıldı.bir de böyle zamanlarda kişi başı para ödenip bir yer ile anlaşılıyor Muş öyle yapmışlar.

+1 oy
(558 puan) tarafından

Ben olsam o parayı yok sayar çarçur etmezdim çocuklarım için birikim yapardım

Düğüne bi şekilde gidilir o para miras kalmasaydı nasıl gidicektiniz

İlerde çok pişman olursunuz çok

(47 puan) tarafından

Asla bir şekilde gidilmez.bu para olmasa kocam yol parası bile yok der.gitme der siyrilirdi

(558 puan) tarafından

Allah yardımcınız olsun

+1 oy
(20,575 puan) tarafından

Ay ben bile sinir oldum burda. 

(47 puan) tarafından

Sabahtan beri dört dönüyorum sinirden

(20,575 puan) tarafından
+1

Allah kolaylık versin 

+1 oy
(949 puan) tarafından

Ya canım konu bu değil kusura bakma ama herşeyi sen hallediyorsan o adam niye yanında koca diye geziyor çok aferdesin. Senin karşıladığın şeylerin altinda ezilecegi yerde birde üste çıkıp küsüyor. Çok saçma çok sinirlendim.

(47 puan) tarafından

Ben ayrıldım daha önce aile evine de gittim annem zorla baristirdi

(949 puan) tarafından

Annenden al o zaman tüm masraflarını beni bunla barıştırdın diyip 😋 

0 oy
(2,197 puan) tarafından

Gelmesi güzel bir jest sizi benimsemiş olmalı...

Bı altı binde onun için verin ..

Gerçi duysa üzülür vazgeçer..

(47 puan) tarafından

Hayır benim dedemden kaldı.

(2,197 puan) tarafından

Ama yinede kardeşin için harcanan çok güzel bir niyet 

(47 puan) tarafından

Ben zaten kardeşim için yapacağımı da yaptım eksiğini vs.ha aynı şekilde kardesimde aldı miras kurusu kurusuna aynı.eger o 6 bini exta veririsem memelekette harcamaya bir Kr bile kalmayacak.ne kuaföre gidebileceğim ne bir eve ekmek alabilecagim o derece bitecek param.kocam zaten birşeye elini sürmüyor.paran var mı demez ezelden beri.ben neden onun ablasını düşünüyorum ? 

(2,197 puan) tarafından

Sende haklısın 

Peki kardeşin biriktirdi mi yoska oda mi harcadı düğün için?

Evet madem hiçbir şey ile ilgilenmek istememiş beyefendi bari kardeşinin kalacağı parayi versin 

Paranın hala sende  kaldığını bilmiyorsa elini taşın altına koyar belki ama eğer bilgisi varsa senden bekler

(47 puan) tarafından

Herşeyi benden bekliyor.kusurabakmasin bende hem peşime takıp sürekli derecede karışıyor zaten herşeye görümcem.hem sikilacagim hem para vereceğim.sebep ? 

0 oy
(7,663 puan) tarafından

Valla iyiymiş kocan kuruş harcamıyor harcatmıyor birde kuyruk takıyor peşine gelmezse gelmesin çokta lazımdı sanki sonuna kadar haklısın 

(47 puan) tarafından

Şimdi mesela miras gelmemiş olsa bes kuruş param olmazdı.kocam da ne yapalım bende de yok paran yoksa gitme derdi.

(7,663 puan) tarafından

Gelmemesi senin hayrına ikisi bir olup huzurunu bozarlar sen önden git onlar düğün günü gelsin ablasıyla paranda cebine kalır hem yok öyle 3 kuruşa 5 köfte 

0 oy
(4,424 puan) tarafından

Gorumceler bedavayi çok seviyor. Biraz elini cebine atsın 

(47 puan) tarafından
+1

Ya kalacak yer yok biliyor daha neden isrra ediyor sizinle geleceğim diye

(4,424 puan) tarafından

Yani gelmesi de şart değil kaç kilometre ötedeki kardeşin için 

(47 puan) tarafından

Hah ne şart acaba.bir de annem hiç bir halta katılmaz.yani öyle hatır gonulluk durumda yok.

0 oy
tarafından

Görümceni geçtim batsa eşin çok yanlis senin parana minnet etmesi 

(47 puan) tarafından

Benden bekliyor herseyi

0 oy
(5,274 puan) tarafından

Versın o. Zaman ksrdeşının parasını

(47 puan) tarafından

Hah o zaman vereceksin kardesinjn parasini

0 oy
(52,413 puan) tarafından

esine soyle versin alti bini

(47 puan) tarafından

Eve gelsin aynısını diyeceğim.

0 oy
(1,677 puan) tarafından

Beleşi bulmuşlar. Kocan da onlar da yolma peşinde. 

(47 puan) tarafından

Herşeyi ben veriyorum bune ya .Nisan'da da aynısını yaptı.o zaman da çalışıyordum ben karsiladim

0 oy
(19,393 puan) tarafından

Gelmesin görümcen yengesinin kız kardeşinin düğününde olması çokta şart değil 

(47 puan) tarafından

Hah bir de annem gorumcemin bir tane şeyine katilmadi

0 oy
(1,453 puan) tarafından

Aklıma ilk , görümcenin,  kardeşinin düğününde ne işi var sorusu geldi. Ikincisi ise eşin bulmuş bir saf araba kiralatiyor. Ayrıca ablasının masraflarını sana neden kitliyor? Bu nasıl bir tilkilik. Ablasina kişi başı para ödeniyor,  1 hafta için 6.000 tl de. O da sa.lak degilse anlar ona göre hareket eder .

(47 puan) tarafından

Yok bacım ödeyemem yani bende de kalmıyor ödeyemem.18 bin ev ,3 bin kıyafetler tuttu. Takı evden goturcem.ha miras gelmeseydi de mecbur octakiyi satıp gidecektim.

0 oy
(247 puan) tarafından

Sende HHaklısın

0 oy
(1,322 puan) tarafından

Görümcenin ne işi var Allah askina çok meraklıysa ekstra 6 binide versin o kadar haklısın ki yazdıklarında su an ben bile sinir oldum

0 oy
(1,919 puan) tarafından

Gelsn gorumcen ne var bunda bn hep yengemle giderdim ya

0 oy
(492 puan) tarafından

Ben buradan bile sinir zıplaması yaşadım Allah yardımcın olsun illa bı kambur olacak çıkar böyle seylerde

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap 127 göst.
1 gün önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Alfabeta (2,197 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 179 göst.
22 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 550 göst.
25 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 343 göst.
12 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde Mihra (385 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,434,728 soru

23,596,243 cevap