+3 oy
199 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (206 puan) tarafından

Organik karadutözü varmı önerebileceğiniz bey organik kullanıyorum ama daha güzel olan varsa denemek isterim 

9 Cevaplar

0 oy
(3,100 puan) tarafından

Karadutdunyasi hosumuza gitti bizim

(3,100 puan) tarafından

Yok orayi boykot ediyorum, hepsiburadadan almıştım

(206 puan) tarafından

Niye boykot 

(3,100 puan) tarafından

Boyjot dedektifi uygulamasindan alintidir:

Trendyol

Trendyol, 7 Ekim Gazze olayları sonrasında platformunda yer alan Filistin temalı ürünleri kaldırmış ve bu hareketi nedeniyle başta Twitter olmak üzere sosyal medya platformlarında yoğun tepkilerle karşılaşmıştır. Türkiye'de pazar payının büyük bir kısmını elinde bulunduran şirket, tepkilerin itibar kaybı ve maddi zarara yol açması sonucu Gazze'ye 10 milyon dolar bağış yapacağını duyurmuştur.

Ancak, bu bağışı gerçekleştirmemesi ve dekont ya da herhangi bir kanıt paylaşamaması sebebiyle ikinci kez kamuoyunun tepkisini çekmiştir. Bu durum karşısında şirket, söz konusu 10 milyon dolarlık bağışı Kızılay'a yapmak zorunda kalmıştır.

Bunun yanı sıra, Trendyol markasının %86,5 oranında Çin'e ait bir şirket olduğu bilinmektedir. Çin'in Doğu Türkistan'da bir asra yaklaşan sistematik zulmü göz önüne alındığında, Trendyol'un kesinlikle boykot edilmesi gerekmektedir.

(206 puan) tarafından

Teşekkür ederim

(3,100 puan) tarafından

Rica ederim

-Reklam-
0 oy
(461 puan) tarafından

Bende kenarda bekliyim oğlana alicam nerden alabilirim

0 oy
(4,322 puan) tarafından

Ben şarküteriden alıyorum da her yerde var mıdır bilmem. Lezzet olarak bu markalardan farkı yok

(206 puan) tarafından

Doğal ürün istiyorum bir kere yöresel ürün satan yerden almıştım link gibiydi tadı 

0 oy
(3,619 puan) tarafından

Ağız yaralarına çok iyi geliyor benim oğlumun o yüzden sürekli alıyoruz.  Burda kurulan Gaziantep stantları oluyor oralardan alıyorum çok iyi seviyoruz onu. 

(206 puan) tarafından

Ben bir kere yöresel aldım link gibiydi tadı 

0 oy
(1,470 puan) tarafından

Ben zuhraana alıyorum. İçeriği temiz. En çok reklamı yapılan marka zaten. 

(1,470 puan) tarafından

Temiz değil demedi bu ve benzeri markalar üretici firma bilgisini tüketiciye beyan etmiyorlar ama "ürünün orijinalliğini sorgulayın" tarzında algı yapmayı biliyorlar. Bu ürün fason olarak üretiliyor. Etikette beyan edilen Pektamin Farma firması üretici konumunda değil! Dedi. Yani üretici firma başkası olduğunu iddia ediyor.  X te dikkat çekmeye çalışan biri. İçindekiler kısmını hiç gördünüz mü bilmiyorum sadece karadut yazar. Başka bir temiz olmayan ürün kullanılsa içerikte bildirmek zorunlu bildiğiniz üzere. Okuduğunuzu anlayın önce bir 

(206 puan) tarafından

Organik mi değilmi onuda almayı düşündüm de 

(2,074 puan) tarafından
+2

Zühre ana iyi değil. Bunu başka sayfalarda paylaştı. Ayrıca orijinal karadut özü ile çok tat farkı var

(206 puan) tarafından

Beyorganik ilk açtım güzeldi sonra yapay gibi geldi tadı bilemedim onuda organik diye aldım 

(206 puan) tarafından

@3mhnads orjinal nerden bulabilirim 

(1,470 puan) tarafından

%100 doğal, katkısız ve natural diyor. içindekiler bölümünü de okurum hep. Sadece karadut var. Daha önce bir çok diyetisyen sayfasında önerildiğini gordum okudum. @3mhnads neden iyi değil dediniz sebebini yazar mısınız. İçeriği temiz çünkü 

(1,470 puan) tarafından

Hatay organik köy pazari vardı burda geçen ay oradan da aldık açık beliz market diye bir pazarcı esnafı getirmis. Soğuk sikim şeker ilavesiz ve sertifikali Köyden gelme bikdiginiz. Bibebir tat koku aynı?

(14,088 puan) tarafından

valla Zühre anaya ben de güvenmiyorum 

(2,452 puan) tarafından

Bende Zühre ana dan alıyorum hep neden güvenmiyorsun hele söyleyin bacılar işkillendim bak şimdi yaa 🤔🤔

(14,088 puan) tarafından
+1

bazı ürünlerinde yüzde yüz doğal yazmasına rağmen E955kodlu sukraloz var. şekerden yaklaşık 600 kat daha tatlı bir madde. e doğal ürünün içinde bu kimyasalın işi ne?

karadut özelinde araştırma yapmadım ben, genel olarak araştırmıştım belki karadut da yoktur. ama genel olarak bu kadar reklamı yapılan hiçbir ürünü almam ben. herkese bu kadar para verip reklam yaptıran ürün beni işkillendiriyor

(2,452 puan) tarafından

Teşekkürler bilgilendirme için canım evet o konuda haklısın normalde bende fazlaca reklamı yapılan bir ürün almam ama arattığım da ilk karşıma çıkan buydu ve doğal diye almıştım gerçi doğal ne kaldı ki artık herşeyin içeriğiyle oynadılar 🤷🏻‍♀️ peki tavsiye edeceğin başka bir marka var mı 🤗

(14,088 puan) tarafından

yaradana sığınıp wefood alıyorum ben😅

(2,452 puan) tarafından

Ahahaha bu iyiydi 🤸🏻‍♀️😂 bi bakayım bende teşekkür ederim bacım🥰

(1,470 puan) tarafından

Ben alırken içerik kısmını hep okurum. Sadece karadut icerigi bulunan nadir markalardan biri. Weefoodda potasyum sorbat yani koruyucu içerikli olduğunu biliyor musun @honki ponki toninok

Senin için kendi sitesinden fotoğraf atıyorum. Bence weefooddan daha çok kork 😂 hastalanmayancocuk vs gibi bir çok sosyal medya sağlıkçısı da weefood reklamı yapıyor ondan da aynı oranda korkmalisin reklam diyorsan 🙃

Sakroz kısmını nerde okudun bize de atsana okuyalım. Hiç rastlamadım 

image

(14,088 puan) tarafından

küf önlemek için kullanılan bir şey bu. sorduğum eczacı ve doktor da kullanılan oranın FDA ya göre uygun olduğunu söyledi. zaten bu tarz ürünler olmazsa çoğu ürünün bozulacağını söylüyorlar.

diyetisyen kuzenim var,en çok da ona danışıyorum bu tarz şeylerde. 

zühre anada, sadece karadut özü olarak bakmadım. belki onda yoktur bile ama bazı ürünlerinde var. 

ayrıca içerik beyanı da mevzuata göre çoktan aza göre yapılması gerekirken karışık yapılmış. bu da kafa karıştırıcı.

wefood un da evet reklamı yapılıyor doğru. ama zühreanayı bol çocuklu influcerlar, blog çekenler, kombin önerisi yapanlar daha çok paylaşıyor. çoğunun da içerik umrunda değil. 

bu sebeple doktor sayfalarının reklamını yaptığı ürünler daha çok tercih etme sebebim.

atıyorum karadut u x firmasından, ham kakaoyu y firmasından tarhanayı z firmasından almak yerine tek siparişte alabildiğim kadar ürün aldığım için de wefood tercih ettiğim markalardam biri. 

(1,470 puan) tarafından

Yani dediklerin çok doğru ama burda zuhre anayı tartışıyoruz ya, weefooddaki küf önleyici koruyucu sonuç olarak koruyucu değil mi. Mesela dış jellerindeki lidokaim madessi gibi düşün. Dünya saglik örgütü bunu diyor ki evet azı insan sagligina zararsız ve güvenli. Ama yan etkilerine ben karışmam bence kullanma. Bu da aynı. Miktarı evet insan sağlığına zararsız fakat alerjik reaksiyon mide krampları gibi bir çok yönden riskli olduğunu bence sende biliyorsundur. Zühre anayı da bir çok diyetisyen öneriyor. Ben de diyetisyen sayfasında görüp kızım 6 aylıkken almıştım bununda. Halen devam ediyorum aynı markadan. Reklam konusunda zohreana birse weefood iki o yüzden pek katılmıyorum diğer yorumlara 😂 içerik kısmında kendi sitesinden incelersen içindekiler diye gayet net bir bölüm var. Sadece karadut yazıyor. Başka bir icerik yok gayet açık ve net. Katkısız ve naturel deniyor ama tabi ki okuduğumuz kadar güveniyoruz işte

sukroz dediğin bu ürün değil herhalde incelemedim diyosun bu ürünü çünkü. Dediğin gibi işte iki fayda olsun diye ya Allah diyerek kullanıyoruz. Weefoodun hemen her ürününü kullanırım ama karadutta zuhreanayi daha çok tercih edesim geliyor 😂

(14,088 puan) tarafından

bir yerde tercih meselesi ve güvendiğin kişiye danışma devreye giriyor artık. 

açıkçası reklam olaral zühre ananın daha çok olduğunu düşünüyorum. bak içeriğinden ziyade herhangi bir konuda x ismi ne kadar geçerse ben ne kadar duyarsam, o isimden bana gına geliyor.

ha daha bugün osman gönülal, wefood paylaşmış😝

içeriğine gelirsek saklama koşullarına azıcık bile uymasak yüzde yüz doğal ürünlerde küf olasılığı daha yüksek. ben insanım hata yaparım, olurda küfü görmem, bu yüzden o küf önleyici miktarı tolere edilecek miktardaysa benim için yeterli. ben bu küf yüzünden evde reçel yapmayı bıraktım. ne yaptıysam nasıl yaptıysam hepsi küflendi. bütün tavsiyeleri dinleyerek derecelerle yaptım yok hep küf oldı. küften yana dertliyim.

yan etki alerjik reaksiyon, dediğin için diyorum evet buna tabii ki baktım. şükür alerjik bir bebek değil. rahatsız eden bir durum da olmadı ha ilerde olur mu onu yaşayıp göreceğiz.

son olarak tat. ikisini de dene tarafını seç hesabı, tat olarak wefood. aslında wefood da ilk tercihim değil. yerel bir üreticiden mayhoş karadut özü alıyorum ben onu daha çok seviyorum ama eski usul üretilen bir şey olduğu için bebeğime onu vermiyorum:)

bak yukarıda da yazdım yaradana sığınıp wefood alıyorum diye:) bi de gerçekten alabildiğim kadar ürün alayım tek paket olsun zırt pırt kargo beklemeyeyim modundayım.

(1,470 puan) tarafından

Ahahah some ek gıda bebe problems 😂 hayırlısı diyorum rabbim utandirmasin. Birde bizim alt zil çalışmıyor o yüzden nefret ediyorum ya apartmanda bir insan yok gündüz. Zil çalıyor ben aşağı inine kadar kargo gidiyor 😂 bende o yüzden dediğin gibi pankek harcı tahini falan weefood. Bir bunu böyle tek alıyorum alınca bize 2 ay falan gidiyo 😂 aynen dedim ya Osman gonulal hastalanmayan çocuk falan full weefood. Bende ordan görüp tahini falan weefood aldım

Hastalanmayancocuktaki Melike birde çok otoimmun hastalıklar için çok dikkatli olduğundan onun kürleri çok yapıp ürünlerini alıyorum gözüm kapalı ama karadut özü nebileyim ya koruyucu palm vs varsa ben yokum 😑 hayırlısı olsun artık bu bebelerin totolari altın. Bize eskiden salçalı ekmek vardı anamız verirse.  şimdi burda gelmiş karadut özü tartışıyoruz 😂

(14,088 puan) tarafından

ahahahahaha doğru valla şekerli yoğurt, çay içine peynir ekmekle büyüdük 😝

bazen o kafada olsam daha mı iyiydi diyorum. 

geçen kullandığım şampuanı, kullanmamam gerektiğini farkettim içim cız etti🤦🏼‍♀️ diyorum niye bu kadar takıyoruz ama gittim şampuan değiştirdim. güya onu da araştırıp almıştım 😝

(1,470 puan) tarafından

Bazen bende öyle diyorum ya. En iyi şampuan zeytinyağlı katı sabun der annem 😂 bazen benimde kullanasim geliyor. Ben şimdi bioblas aldım içine biberiye koydum efsane uzatıyor. Benim için uzatsin yeter 😂

(2,452 puan) tarafından

Ahhh güzel kalpli analar ne güzel yorumlaşmışsınız 🥰♥️ Rabbim evlatlarınızın acısını göstermesin Allah'a emanet veriyoruz yediriyoruz birşeyleri aldığımız meyve sebzeler bile ilaçlı arkadaşın dediği gibi çay ekmek lapası üzerine peynir az mı yedim bee bian geçmişe gittim 😄 ne avakado ne probiyotik damlası girmemiştir vücutlarımıza 🫣 ama şimdi öyle mi neden mahrum etmesek ne kadar dikkat etsekte beslenmelerine herşeye ilacı dayadılar ne vitamin alınıyor ne hastalık bitiyor 🤷🏻‍♀️

(206 puan) tarafından

Ben gittim pişik kremi aldım temiz içerik diye baktım temiz değil gittim başka marka aldım mesela :D

(14,088 puan) tarafından

aynen öyle hepimiz bir şeyleri iyi yapmaya çalışıyoruz inşallah kıyısından köşesinden yakalıyoruzdur. organik ürün alıyoruz besleyici değeri düşük. doğal ürün şehirde yok. kendi bedenimiz Allaha emanet. bari onların temeli düzgün olsun diyoruz. yazılanlara güvenmeye çalışıyoruz. eski toprak diye boşuna demiyoruz eskilere. yedikleri her şey doğal. sera malı bile belki tüketmediler. bizlerden sonra gelen nesiller ağaçtan elma koparıp yemeyi bilmeyecek.

o eski 1 elmada olan vitaminler, lifler şimdi belki 1 kilo elmada yok. 

(206 puan) tarafından

Aynen öyle hani diyorlar ya hamilelikte akıl verenler ilaç kullanmayın doğal alsın diye doğal ne var acaba, alsın limon bile gümrükten geri gönderilmiş bilmiyorum nasıl beslenecek bu çocuklar 

(14,088 puan) tarafından

valla anca köyde kendi yetiştirene doğal ürün var. bize yok. mecbur takviye alıyoruz. Allaha emanet yaşıyoruz işte. 

(206 puan) tarafından

Aynen öyle valla 

0 oy
(7,407 puan) tarafından

Arkadaşımın önerisiyle kocaseyit marka aldım yorumları da güzeldi severek içiyor oğlum.

(206 puan) tarafından

Temiz içerik mi acaba 

0 oy
(1,978 puan) tarafından

Ben zadelife aldım organik hiçbir katkısı olmadığı yazıyor elma ozu ile tatlandırılmış yüzde 5 oranında 

(206 puan) tarafından

Onada bakayım trendyoldan mı aldınız

(1,978 puan) tarafından

Evet ordan almışım 

(206 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 

0 oy
(1,725 puan) tarafından

Dordatca diye bi marka var onu aldim güzel

(206 puan) tarafından

Nerden aldınız 

(1,725 puan) tarafından

Hepsiburada ve trendyolda vardi

(206 puan) tarafından

Tamam canım teşekkür ederim 

0 oy
(14,088 puan) tarafından

wefood dan alıyorum ben

(206 puan) tarafından

Bakacağım bende bey organik almıştım şimdi farklı bir marka denemek istiyorum 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 63 göst.
0 oy
2 cevap 55 göst.
26 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Huniliprenses (11,927 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 124 göst.

413,249 soru

12,442,066 cevap

46,026 kullanıcı

Kategoriler

...