Burda şimdi çalışan arkadaşlarin lincini yemek istemem herkes tabiki böyle değil maddi imkanı olmayıp evde desteği olmayıp çalışan çok daha yorulan anneler de var ama sadece bir örnek vermek istiyorum.
Kuzenim mesela iki tane çocuğu var hatta biri özel çocuk olmasına rağmen ve eşinin durumu çok iyi olmasına rağmen evde ben yapamam sürekli çocuk bakamam veya sürekli gelen giden olacak falan diyip senelerdir çalışıyor. Aldığı maaş ne oluyor peki temizlikçiye ve hergun gelen bakıcıya gidiyor belkide.
Ben üniversite mezunuyum bekarken çalıştım evlenince eşimle ortak karar ev hanımıyım. Bu demek degilki hic calismayacagim. Ne olacağı hiç belli olmaz ama şuan imkanım var ve oğlumu kendim büyütüyorum. Kendi isteğim bu. Çalışsam bakacak kimse yok bakıcı tutucam mesela aldığım aylığın yarısı belki ona gitcek. Sonra bide oğlumun en güzel zamanlarını belki kaçırmış olacağım.
Bana en çok da işte boşuna mı okudun falan lafları geliyor hayır boşuna okumadım onun bilinci kültürü benim günlük hayatımda bile işe yarıyor.
Kendi ayaklarimin üstünde yine duruyorum sadece para kazanmak değilki kendi ayaklarin üstünde durmak. Eşim olmadan birçok işimi hallediyorum.
Ayyy ben evde asla yapamam sıkılırım kafayı yerim diyen arkadaşlarım var mesela sıkılmaya vakit olmuyorki. Bide hayatı nasıl yaşadığınıza bağlı yani.Çalışıp hergun ev iş yapan birinin hayatı da çok renkli olamaz.